Προς το περιεχόμενο

Νεα κάρτα γραφικών

nicoliapvl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω μια κάρτα γραφικών για gaming και streaming. Δεν θέλω κάτι τρομερό γενικά παίζω ελαφριά παιχνίδια πχ Valorant, WOW και διάφορα rpg. Σκευτείτε τα σήκωνε ήδη το pc μου σε οκαυ fps με τα ενσωματωμένα γραφικά. Το budget μου ειναι στα 300€.

Έχω βρει τηνGigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC (rev. 2.0) https://www.skroutz.gr/s/29549346/Gigabyte-GeForce-RTX-3060-12GB-GDDR6-Gaming-OC-rev-2-0-Karta-Grafikon-GV-N3060GAMING-OC-12GD-2-0.html

την έχει δοκιμασμένη ένας γνωστός με ίδια cpu και στριμαρε με άνεση και σε ωραια γραφικά. Δεν γνωρίζω παρολαυτά εάν στην ίδια τιμή ή και σε χαμηλότερη μπορώ να βρω κάτι καλύτερο. Εάν έχετε κάτι στο μυαλό σας ευχαρίστως να πάρω γνώμη!!!

Χαρακτηριστικά pc:

Μητρική: Gigabyte B550M DS3H 

CPU: AMD Ryzen 5 5600G

Τροφοδοτικό: Be Quiet System Power 9 600W 

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2X8GB) DDR4 3600MHz

Κουτί: Kolink Stronghold White

SSD: Samsung 970 Evo Plus M.2 1TB

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι 3060, κρατάει υψηλή τιμή των 12 gb που είναι χρήσιμα σε επαγγελματίες αλλά δεν προτείνεται για gaming.
Γύρω στο 300αρι η 4060 είναι μονόδρομος, έχει μια gigabyte το πλαίσιο προσφορά αυτό το διάστημα
https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/gigabyte-vga-geforce-rtx-rtx-4060-windforce-oc-8-gb_4271122?qId=0122777763f42804d636c2ac05eeae41&qIx=products

Επεξ/σία από hln3

Στις 15/11/2023 στις 5:30 ΜΜ, hln3 είπε

Όχι 3060, κρατάει υψηλή τιμή των 12 gb που είναι χρήσιμα σε επαγγελματίες αλλά δεν προτείνεται για gaming.
Γύρω στο 300αρι η 4060 είναι μονόδρομος, έχει μια gigabyte το πλαίσιο προσφορά αυτό το διάστημα
https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/gigabyte-vga-geforce-rtx-rtx-4060-windforce-oc-8-gb_4271122?qId=0122777763f42804d636c2ac05eeae41&qIx=products

Τέλεια!!! Μου φαίνεται πολυ καλή γενικά και η προσφορά δυνατή. Πιστευεις 8gb είναι αρκετά για gaming και streaming??

Εάν έχει και κάποιος άλλος κάποια ιδέα ευχαρίστως να συμπληρώσει!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/11/2023 στις 10:17 ΠΜ, nicoliapvl είπε

Τέλεια!!! Μου φαίνεται πολυ καλή γενικά και η προσφορά δυνατή. Πιστευεις 8gb είναι αρκετά για gaming και streaming??

Εάν έχει και κάποιος άλλος κάποια ιδέα ευχαρίστως να συμπληρώσει!

Η παραπάνω Gigabyte 4060 στα 299€ είναι καλή περίπτωση για εισαγωγικό gaming. Παίζει καλά σε 1080p. Και καταναλώνει ΜΟΝΟ 114W. 

Για streaming δεν ξέρω να σου πω αν αρκούν τα 8GB. 

Δες μήπως βρείς καμία 6700ΧΤ με 12Gb αν δεν αρκούν τα 8Gb.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-6700-xt-pulse-12-gb_3668487?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA3uGqBhDdARIsAFeJ5r3w05ugBeGpbhNcXoOTgWz3r_kGp-aYW6gRZkX4fOuMHBQ3oW-dQ78aAsdHEALw_wcB

Επεξ/σία από tasvar
  • Like 1

23 ώρες πριν, tasvar είπε

Η παραπάνω Gigabyte 4060 στα 299€ είναι καλή περίπτωση για εισαγωγικό gaming. Παίζει καλά σε 1080p. Και καταναλώνει ΜΟΝΟ 114W. 

Για streaming δεν ξέρω να σου πω αν αρκούν τα 8GB. 

Δες μήπως βρείς καμία 6700ΧΤ με 12Gb αν δεν αρκούν τα 86Gb.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-6700-xt-pulse-12-gb_3668487?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA3uGqBhDdARIsAFeJ5r3w05ugBeGpbhNcXoOTgWz3r_kGp-aYW6gRZkX4fOuMHBQ3oW-dQ78aAsdHEALw_wcB

καλη μου φαίνεται και η 6700xt θα κοιτάξω να δω ποια έχει πιο βελτιστη απόδοση. Τα 600w τροφοδοτικού που έχω είναι εντάξει όμως γα την 6700xt? 

19 λεπτά πριν, nicoliapvl είπε

καλη μου φαίνεται και η 6700xt θα κοιτάξω να δω ποια έχει πιο βελτιστη απόδοση. Τα 600w τροφοδοτικού που έχω είναι εντάξει όμως γα την 6700xt? 

Να βοηθήσουν και πιο ειδικοί. Νομίζω είναι αρκετό. 220W η κάρτα. 65w και λίγα παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις ο επεξεργαστής, συν το υπόλοιπο σύστημα, 

https://www.bequiet.com/en/psucalculator

Κάνε και έναν υπολογισμό εδώ. Στο περίπου είναι νομίζω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, nicoliapvl είπε

Η 6700xt έχει λίγο παραπάνω από 10% καλυτερη απόδοση από την 4060 κατά μεσο όρο. Το λέω για να σε προλάβω από το να ψάξεις χύμα στο Google που θα σε στείλει κατευθείαν στο userbenchmark το οποίο δεν είναι αξιόπιστο.

Είναι καλά τα 600w και για τις δύο κάρτες. Στα υπέρ της 4060 είναι το dlss της Nvidia σε αντίθεση με το fsr της and, που για κάποιους είναι καλύτερο. Όμως το συγκεκριμένο θέλει ψάξιμο. Στην ίδια τιμή θα έπαιρνα μια 6700xt ή 6750xt προσωπικά.

Στα 336 ευρώ που είναι η 6700xt αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο συμφέρουσα από την 4060.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημείωση, που ξέχασα, πολύ σημαντική. Αν είναι να streamάρεις στο youtube,  τότε ισχύει επακριβώς ότι είπα παραπάνω. Αν όμως θες συγκεκριμένα να κάνεις stream στο twitch, τότε πας σε nvidia, γιατί δεν υποστηρίζει ακόμα αυτό το πρωτόκολλο η πλταφόρμα (έχει αρκετή επεξήγηση γιατί λέω το παραπάνω, που γενικά σε αφορά, αλλά καλύτερα να το ψάξεις μόνος σου για να το κατανοήσεις κιόλας, το streaming έχει αρκετές τεχνικές δυσκολίες, που πρέπει να ξέρεις). Νομίζω δεν υπάρχει αυτό το θέμα με το twitch στις καινούριες AMD, τις RDNA3 δηλαδή, αλλά δεν θέλω να σε κάψω κιόλας, οπότε ψάξτο αν η 7600, ή 7700xt θα σε καλύψουν για twitch. 

Επεξ/σία από tzavardin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, tzavardin είπε

Σημείωση, που ξέχασα, πολύ σημαντική. Αν είναι να streamάρεις στο youtube,  τότε ισχύει επακριβώς ότι είπα παραπάνω. Αν όμως θες συγκεκριμένα να κάνεις stream στο twitch, τότε πας σε nvidia, γιατί δεν υποστηρίζει ακόμα αυτό το πρωτόκολλο η πλταφόρμα (έχει αρκετή επεξήγηση γιατί λέω το παραπάνω, που γενικά σε αφορά, αλλά καλύτερα να το ψάξεις μόνος σου για να το κατανοήσεις κιόλας, το streaming έχει αρκετές τεχνικές δυσκολίες, που πρέπει να ξέρεις). Νομίζω δεν υπάρχει αυτό το θέμα με το twitch στις καινούριες AMD, τις RDNA3 δηλαδή, αλλά δεν θέλω να σε κάψω κιόλας, οπότε ψάξτο αν η 7600, ή 7700xt θα σε καλύψουν για twitch. 

συγκεκριμενα αυτην εχω βρει αυτην https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/sapphire-vga-radeon-rx-6700-xt-pulse-12-gb_3668487?gad_source=1

Οσο αφορά το streaming, για twitch αναφερομαι και οντως ειδα οτι προτείνουν nvidia αλλά το πρόβλημα είναι ότι προτείνουν και 12gb vram οπότε έχω μπερδευτεί αρκετά με την επιλογή.

Επεξ/σία από nicoliapvl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πόσα gb vram θα χρειαστείς είναι και θέμα του τι παιχνίδια θα στριμάρεις. Για αυτα που είπες, δε θα ζοριστείς  με τα 8gb vram. Αλλά αν αργότερα χρειαστεί να κάνεις variety με aaa  θα παίξουν ρόλο τα έξτρα πιθανόν. Αλλά με την 6700 στο twitch θα έχεις και τεχνικά θεματα, είναι θέμα πρωτοκόλλου υποστήριξης της rdna 2.

Εφόσον μιλάμε για twitch, για μένα δες και αυτήν την κάρτα που έβαλε το eshop ε προσφορά στα 300. Αν στη φέρουν, κατά τη γνώμη μου αξίζει και σε τιμή πλέον σε σχέση με την 6700xt. Δεν είναι η καλύτερη υλοποίηση Αλλά θα κάνεις την δουλειά σου. Όμως  πρέπει να κάνεις κίνηση γρήγορα σχετικά.

https://www.e-shop.gr/vga-pny-geforce-rtx-4060-verto-dual-fan-8gb-gddr6-pci-e-40-retail-p-PER.607494

Επεξ/σία από tzavardin

Στις 20/11/2023 στις 3:47 ΜΜ, tzavardin είπε

Το πόσα gb vram θα χρειαστείς είναι και θέμα του τι παιχνίδια θα στριμάρεις. Για αυτα που είπες, δε θα ζοριστείς  με τα 8gb vram. Αλλά αν αργότερα χρειαστεί να κάνεις variety με aaa  θα παίξουν ρόλο τα έξτρα πιθανόν. Αλλά με την 6700 στο twitch θα έχεις και τεχνικά θεματα, είναι θέμα πρωτοκόλλου υποστήριξης της rdna 2.

Εφόσον μιλάμε για twitch, για μένα δες και αυτήν την κάρτα που έβαλε το eshop ε προσφορά στα 300. Αν στη φέρουν, κατά τη γνώμη μου αξίζει και σε τιμή πλέον σε σχέση με την 6700xt. Δεν είναι η καλύτερη υλοποίηση Αλλά θα κάνεις την δουλειά σου. Όμως  πρέπει να κάνεις κίνηση γρήγορα σχετικά.

https://www.e-shop.gr/vga-pny-geforce-rtx-4060-verto-dual-fan-8gb-gddr6-pci-e-40-retail-p-PER.607494

Αυτος ειναι και ο προβληματισμος μου με την radeon και το twitch γιατί πολλοί στο ιντερνετ γενικά ειναι αρνητικοί για radeon καρτα για τον λογο που ειπες. Αλλά πάλι άλλοι λένε οτι πλέον δεν υπάρχει θέμα. Οπότε έχω διχαστεί αρκετά. Για την 4060 το σκεφτόμουν και εγώ αλλα με προβληματίζει που είναι μόνο 8GB καθώς σκέφτομαι καλύτερα να επιλέξω μια με 12GB να είμαστε καλυμμένοι 

Εάν κάποιος γνωρίζει σχετικά με το encoding θα βοηθούσε αρκετά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, nicoliapvl είπε

Αυτος ειναι και ο προβληματισμος μου με την radeon και το twitch γιατί πολλοί στο ιντερνετ γενικά ειναι αρνητικοί για radeon καρτα για τον λογο που ειπες. Αλλά πάλι άλλοι λένε οτι πλέον δεν υπάρχει θέμα. Οπότε έχω διχαστεί αρκετά. Για την 4060 το σκεφτόμουν και εγώ αλλα με προβληματίζει που είναι μόνο 8GB καθώς σκέφτομαι καλύτερα να επιλέξω μια με 12GB να είμαστε καλυμμένοι 

Εάν κάποιος γνωρίζει σχετικά με το encoding θα βοηθούσε αρκετά

Το τι πρόβλημα υπάρχει με την amd  μεχρι τις 6000 μπορώ να στο εξηγήσω. Το twitch χρησιμοποιεί h264 encoding. Στο h264 πρωτόκολλο οι nvidia είναι απλά πολύ καλύτερες σε απόδοση (περίπου 30% πιο efficient στην ίδια ανάλυση).

Αυτό διορθώνεται γενικά για την amd αν ανεβάσεις το bitrate, αλλά επιπλέον το twitch έχει χαμηλό όριο στο ποσό ψηλό bitrate μπορείς να κάνεις stream. Όταν και αν υιοθετήσει το twitch h265 θα σταματησει να υπαρχει αυτη η διαφορά.

Υπάρχουν βίντεο και σάιτ για να καταλάβεις καλύτερα τι λέω παραπάνω, αλλά θέλει αρκετό διάβασμα και μια εμπειρία στο τι είναι το streaming τεχνικά και πώς δουλεύουν οι εφαρμογές με τις οποιες κανεις stream, αλλά και τι δουλεια κανει η κάρτα. Εφόσον ούτως ή άλλως τα παιχνίδια που αναφέρεις δεν περιορίζονται  σε κανένα σενάριο από τα 8gb vram, αλλά από την απόδοση της κάρτας σε ρολόγια για ψηλά fps δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για αυτό τη δεδομένη στιγμή.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Το τι πρόβλημα υπάρχει με την amd  μεχρι τις 6000 μπορώ να στο εξηγήσω. Το twitch χρησιμοποιεί h264 encoding. Στο h264 πρωτόκολλο οι nvidia είναι απλά πολύ καλύτερες σε απόδοση (περίπου 30% πιο efficient στην ίδια ανάλυση).

Αυτό διορθώνεται γενικά για την amd αν ανεβάσεις το bitrate, αλλά επιπλέον το twitch έχει χαμηλό όριο στο ποσό ψηλό bitrate μπορείς να κάνεις stream. Όταν και αν υιοθετήσει το twitch h265 θα σταματησει να υπαρχει αυτη η διαφορά.

Υπάρχουν βίντεο και σάιτ για να καταλάβεις καλύτερα τι λέω παραπάνω, αλλά θέλει αρκετό διάβασμα και μια εμπειρία στο τι είναι το streaming τεχνικά και πώς δουλεύουν οι εφαρμογές με τις οποιες κανεις stream, αλλά και τι δουλεια κανει η κάρτα. Εφόσον ούτως ή άλλως τα παιχνίδια που αναφέρεις δεν περιορίζονται  σε κανένα σενάριο από τα 8gb vram, αλλά από την απόδοση της κάρτας σε ρολόγια για ψηλά fps δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι για αυτό τη δεδομένη στιγμή.

Γενικά upload speed έχω 8-10mbps αλλά το πρόβλημα είναι με το bandwidth που το τσέκαρα και δεν φτάνει πάνω απο 3500 (τουλαχιστον τώρα που δεν έχω κάρτα γραφικών αν και απόσο γνωρίζω δεν έχει να κάνει με γραφικά απλά σε παρόμοια ποστ που έκανα σε κάποια forum μου έλεγαν ότι ίσως φταίει που δεν έχω κάρτα γραφικών) για να βάλω υψηλό bitrate οπότε εκει έχω ένα θέμα. Εσύ τι θα πρότεινες σχετικά με τις κάρτες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...