Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα,

ειναι καποιος που εχει παρει αμαξι με δοσεις? Βρηκα μια ευκαιρια ,ενα αμαξι που κοστιζει περιπου 18κ και περιμενω να πουληθει  το δικο μου πρωτα ,αλλα  ο εμπορος δεν μπορει να με το ''κρατησει'' και να περιμενει , οποτε ειπα  να δωσω μια μικρη προκαταβολη περιπου στα 2κ και να το κανω 7χρονια με δοσεις . 

Μολις πουληθει το δικο μου , περιπου 5κ, θα βαλω ολο το ποσο στο δανειο ωστε να μειωθει και αλλο. Εχω σκοπο να αποπληρωσω το αμαξι σε πολυ μικροτερο διαστημα και μιλησα με τον εμπορο αν σε περιπτωση που βαζω μεγαλυτερο ποσο σε καθε δοση η  το αποπληρωσω νωριτερα,  αν θα πληρωσω ολους τους τοκους των 7ετων και μου  ειπε πως οχι! Θα πληρωσω μονο  τους τοκους που θα εχω μεχρι εκεινη  την περιοδο .

Δηλαδη αν το ξεχρεωσω σε 2 χρονια, θα εχω πληρωσει μονο εκεινους τους τοκους.  Πηρα εχθες στην Πειραιως και μου ειπαν, μπορει,ισως και δεν πηρα  μια σιγουρη απαντηση. Εννοειτε πως θα διαβασω πρωτα  το συμβολαιο, οποτε τι θα πρεπει να προσεξω πιο πολυ? 

Ειναι καποιος  που εκανε κατι παρομοιο, ωστε να με ''συμβουλεψει''?

Δημοσ.

Οταν ζητας δανειο υπογραφεις ορους, για να τους αλλαξεις πρεπει και παλι να πας στην τραπεζα να διαπραγματευτείς και να υπογράψεις μετατροπή του δανειου και των ορων

Δημοσ.

για να κανεις προεξοφληση μιλας με το χρηματοπιστωτικο ιδρυμα που σου εδωσε το δανειο, δε πας απλα να βαλεις διπλη δοση...

Γινεται παντως και το εχω κάνει 3 φορές, αναλογα το ποτε θα εξοφλησεις και αναλογα το επιτόκιο ισως γλυτωσεις καποιους τοκους... Εχε κατα νου ωστόσο ότι στην αρχή πληρώνονται οι πιο πολλοι τόκοι (και λιγοτερο κεφαλαιο) και όσο περνάνε οι μήνες αντιστρεφεται αυτη η κατασταση, οποτε τους πολλους τόκους δε τους γλυτώνεις. Για παραδειγμα, σε εμενα με 3.5% δεν αξιζε και το μετανιωσα που προεξοφλησα (γλυτωσα ουτε 500 ευρω και δεσμευσα κεφαλαιο), σε άλλες περιπτώσεις με 7 και 8% γλυτωσα καποια σοβαρα ποσα.

Δημοσ.

κανεις δε μπορει να σου πει με σιγουρια: καθε τραπεζα ή τραπεζικο ιδρυμα (p.x vw bank) εχει δικους τους ορους. Γενικα:

Παντου στην αρχη πληρωνεις οντως τους τοκους και μετα αφου πληρωθουν αυτοι αρχιζεις και αποπληρωνεις το κεφαλαιο.

Οι τραπεζες σου δινουν ειτε εξελακι ειτε πινακακι με ημερομηνιες, αριθμο δοσεων και προοδο κεφαλαιου ανα μηνα.

Οι περισσοτερες τραπεζες δεχονται τη προωρη αποπληρωμη του δανειου αλλα οχι να βαζεις εσυ περισσοτερα χρηματα ανα μηνα. Βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις οπως επισης υπαρχουν τραπεζες που....δε δεχονται προωρη αποπληρωμη!

Παντα βοηθαει τοσο τον εμπορο οσο και τη τραπεζα αν εχεις καποιο ποσο απο μονος σου μετρητα (ο εμπορος θα παρει τη προκαταβολη και η τραπεζα θα δωσει λιγοτερο κεφαλαιο) οποτε δες αν μπορεις να αυξησεις τα 2000 ευρ

Δικη μου συμβουλη: μη βιαστεις, τραβα βολτα τραπεζες/emails και διαβασε προσεκτικα τους ορους και αν εχεις αποριες, ρωτησε τους.

7 χρονια για μτχ αυτοκινητο ειναι μεγαλο χρονικο διαστημα αλλα αν η μηνιαια δοση δε σε πιεζει οικονομικα τοτε..πασο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...