Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έστω ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας σε ένα ΙΧ με το οποίο θέλει κάποιος να κάνει ταξίδι στο εξωτερικό περνώντας ωστόσο από τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ) ώστε να φτάσει στον προορισμό του. Είναι εφικτό ή στα σύνορα θα τον σταματήσουν μόλις δουν ότι η άδεια κυκλοφορίας αναφέρει παρακράτηση;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα,ειδικά αν στο όχημα είναι και ο κάτοχος,αλλιως ίσως να είναι καλό να υπάρχει μια υπευθυνη δήλωση ότι ο κατοχος επιτρέπει το ταξίδι.Πράσινη κάρτα ασφάλισης μην ξεχάσεις.

Δημοσ.
Στις 14/11/2023 στις 11:19 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Δεν υπάρχει πρόβλημα,ειδικά αν στο όχημα είναι και ο κάτοχος,αλλιως ίσως να είναι καλό να υπάρχει μια υπευθυνη δήλωση ότι ο κατοχος επιτρέπει το ταξίδι.Πράσινη κάρτα ασφάλισης μην ξεχάσεις.

Υπεθυνη δηλωση στα ελληνικα σε ξερνη χωρα ?

Οπως και να εχει δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα .

Δημοσ.
On 14/11/2023 at 21:46, GroundZero_96 said:

Καλησπέρα, έστω ότι υπάρχει παρακράτηση κυριότητας σε ένα ΙΧ με το οποίο θέλει κάποιος να κάνει ταξίδι στο εξωτερικό περνώντας ωστόσο από τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ) ώστε να φτάσει στον προορισμό του. Είναι εφικτό ή στα σύνορα θα τον σταματήσουν μόλις δουν ότι η άδεια κυκλοφορίας αναφέρει παρακράτηση;

Η άρση παρακράτησης δεν έχει να κάνει με περιορισμούς στη χρήση όπως τα ταξίδια στο εξωτερικό, ο μόνος περιορισμός είναι ότι δεν σου επιτρέπει να μεταβιβάσεις το όχημα αν δεν το έχεις πρώτα αποπληρώσει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Υπεθυνη δηλωση στα ελληνικα σε ξερνη χωρα ?

Οπως και να εχει δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα .

Στα ελληνικά σύνορα  τι εθνικότητας είναι οι αστυνομικοί ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Στα ελληνικά σύνορα  τι εθνικότητας είναι οι αστυνομικοί ;

Ελληνες αλλα στο εξωτερικο σε τυχον ελεγχο ξενοι .

Η ΥΔ δεν έχει καμμια έννοια 

Οποιοσδήποτε έχει άδεια οδήγησε μπορεί να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο. 

Ίσως χωρίς να είμαι σίγουρος να μην μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο που έχει τύχει απαλλαγής μερικής από τέλη όπως τριτεκνικο κλπ. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ελληνες αλλα στο εξωτερικο σε τυχον ελεγχο ξενοι .

Η ΥΔ δεν έχει καμμια έννοια 

Οποιοσδήποτε έχει άδεια οδήγησε μπορεί να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο. 

Ίσως χωρίς να είμαι σίγουρος να μην μπορεί να οδηγήσει αυτοκίνητο που έχει τύχει απαλλαγής μερικής από τέλη όπως τριτεκνικο κλπ. 

Στα σύνορα που βγαίνει θα τον ελέγξουν,αν τον ελέγξουν για τον αν είναι ο κάτοχος.Μου έχει τύχει μια φορά προς Βουλγαρία να μου την ζητήσουν.Το αμάξι ήταν στο όνομα της συζύγου και ήμουν μονος μου.Είχαμε περάσει πολλές φορές μαζί χωρίς πρόβλημα.

Υπάρχουν και τα κλεμμένα. 

Τεσπα, μια ΥΔ στα ελληνικά και αγγλικά δεν πιάνει χώρο να υπάρχει στο ντουλαπάκι.

Δημοσ.

Και φέτος και το 21 αλλά και το 19, διέσχισα όλα τα Βαλκάνια, πέρασα απο Ιταλία, Ελβετία, Αυστρία, Ουγγαρία. Κανένα πρόβλημα!

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Στα σύνορα που βγαίνει θα τον ελέγξουν,αν τον ελέγξουν για τον αν είναι ο κάτοχος.Μου έχει τύχει μια φορά προς Βουλγαρία να μου την ζητήσουν.Το αμάξι ήταν στο όνομα της συζύγου και ήμουν μονος μου.Είχαμε περάσει πολλές φορές μαζί χωρίς πρόβλημα.

Υπάρχουν και τα κλεμμένα. 

Τεσπα, μια ΥΔ στα ελληνικά και αγγλικά δεν πιάνει χώρο να υπάρχει στο ντουλαπάκι.

Πως μπορούν να ελέγξουν αν κάποιος που βγαίνει είναι και ο κάτοχος; 

Τα κλεμμένα προφανώς είναι δηλωμένα αν αυτό λέει κάτι βέβαια. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πως μπορούν να ελέγξουν αν κάποιος που βγαίνει είναι και ο κάτοχος; 

Τα κλεμμένα προφανώς είναι δηλωμένα αν αυτό λέει κάτι βέβαια. 

Αδεια κυκλοφορίας και αντιπαραβολή στοιχειών με ταυτότητα ή διαβατήριο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αδεια κυκλοφορίας και αντιπαραβολή στοιχειών με ταυτότητα ή διαβατήριο;

Κι αν δεν ταιριάζουν τι λέει αυτό;;; 

Που είναι το πρόβλημα; 

Δεν θα τον αφήσουν να βγει; 

Δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα αυτοκίνητο γνωστού του να βγει από τη χώρα; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Κι αν δεν ταιριάζουν τι λέει αυτό;;; 

Που είναι το πρόβλημα; 

Δεν μπορεί κάποιος να πάρει ένα αυτοκίνητο γνωστού του να βγει από τη χώρα; 

https://www.ferryscanner.com/el/faqs/taxideyontas-me-to-ploio/ti-eggrafa-prepei-na-echo-otan-odigo-sto-exoteriko

Τι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου όταν οδηγώ στο εξωτερικό;

Αν οδηγείτε στο εξωτερικό, υπάρχουν ορισμένα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα

Έγκυρη άδεια οδήγησης

Έγγραφο ταξινόμησης του οχήματος (V5c)

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Εάν αναφέρεται το όνομα κάποιου άλλου στην άδεια οδήγησης(π.χ. σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε εταιρικό αυτοκίνητο), τότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας μία υπεύθυνη δήλωση οπου ο κάτοχος να σας παραχωρεί το δικαίωμα να οδηγείτε το εν λόγω όχημα

https://www.travelstories.gr/community/threads/οδικως-στην-κωνσταντινουπολη.52202/

Απο εκεί και μετά ο καθένας κάνει όπως θέλει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

https://www.ferryscanner.com/el/faqs/taxideyontas-me-to-ploio/ti-eggrafa-prepei-na-echo-otan-odigo-sto-exoteriko

Τι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου όταν οδηγώ στο εξωτερικό;

Αν οδηγείτε στο εξωτερικό, υπάρχουν ορισμένα έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

Έγκυρο διαβατήριο ή ταυτότητα

Έγκυρη άδεια οδήγησης

Έγγραφο ταξινόμησης του οχήματος (V5c)

Ασφάλεια αυτοκινήτου

Εάν αναφέρεται το όνομα κάποιου άλλου στην άδεια οδήγησης(π.χ. σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε εταιρικό αυτοκίνητο), τότε θα πρέπει να έχετε μαζί σας μία υπεύθυνη δήλωση οπου ο κάτοχος να σας παραχωρεί το δικαίωμα να οδηγείτε το εν λόγω όχημα

https://www.travelstories.gr/community/threads/οδικως-στην-κωνσταντινουπολη.52202/

Απο εκεί και μετά ο καθένας κάνει όπως θέλει.

Τα παραπάνω δεν είναι από κάποια επίσημη κριτική ανάρτηση για να εμποδίσουν κάποιον να βγει με αλλού αμάξι χωρίς χαρτιά για αυτό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Τα παραπάνω δεν είναι από κάποια επίσημη κριτική ανάρτηση για να εμποδίσουν κάποιον να βγει με αλλού αμάξι χωρίς χαρτιά για αυτό. 

Σκέψου να φτάσεις στον Προμαχώνα μετά απο ταξίδι 8 ωρών και να μην σε αφήνουν να περάσεις για μια απλή υπευθυνη δήλωση.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σκέψου να φτάσεις στον Προμαχώνα μετά απο ταξίδι 8 ωρών και να μην σε αφήνουν να περάσεις για μια απλή υπευθυνη δήλωση.

Χωρίς επίσημο χαρτί που να ζητάει κάτι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. 

Δεν είναι χαζοί να μπλέξουν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...