vlospa84 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα σας , Έχω ενα pc που το είχα χτίσει το 2017 πάνε λιγα χρόνια απο τότε. Σκέφτομαι να το αναβαθμίσω λιγο το χρησιμοποιώ κυριώς για σπουδές και δουλεια μηχανικού , Τα χαρακτηριστηκα του ειναι . ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE H170-HD3 RETAIL Κάρτα γραφικών Gigabyte Radeon RX460 2GB Windforce OC Intel® Core™ i5-6400 Processor ψύκτρα COOLERMASTER RR-TX3E-22PK-B1 HYPER TX3I RAM 2x Hyperx 4Gb DDR4 KINGSTON SUV400S37240G 2.5 Κανένα ανεμιστηρακι Καμία ιδέα;
nickol-us Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Καμία απολύτως ιδέα. Ίσως μας έρθει αν μπορέσεις να αναφέρεις 2-3 βασικά πράγματα. Γιατί σκέφτεσαι την αναβάθμιση; Αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα; Τι προγράμμματα είναι αυτά που χρησιμοποιείς και τι χρήση κάνεις με αυτά; Πόσα λεφτά υπολογίζεις να δώσεις για αυτή την αναβάθμιση και με τι προσδοκίες; 2
hln3 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, vlospa84 είπε Καλησπέρα σας , Έχω ενα pc που το είχα χτίσει το 2017 πάνε λιγα χρόνια απο τότε. Σκέφτομαι να το αναβαθμίσω λιγο το χρησιμοποιώ κυριώς για σπουδές και δουλεια μηχανικού , Τα χαρακτηριστηκα του ειναι . ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE H170-HD3 RETAIL Κάρτα γραφικών Gigabyte Radeon RX460 2GB Windforce OC Intel® Core™ i5-6400 Processor ψύκτρα COOLERMASTER RR-TX3E-22PK-B1 HYPER TX3I RAM 2x Hyperx 4Gb DDR4 KINGSTON SUV400S37240G 2.5 Κανένα ανεμιστηρακι Καμία ιδέα; O i5-6400 τρώει ξύλο από τον 10100f που είναι cpu των 60 ευρώ - οπότε δεν αξίζε να ρίξεις λεφτά σε αυτό το σύστημα. Μόνο αν είσαι γενικά ικανοποιημένος και βλέπεις να γεμίζει η ραμ, να πας σε παραπάνω ραμ (2χ8 ή 2χ16) 1
vlospa84 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Καμία απολύτως ιδέα. Ίσως μας έρθει αν μπορέσεις να αναφέρεις 2-3 βασικά πράγματα. Γιατί σκέφτεσαι την αναβάθμιση; Αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα; Τι προγράμμματα είναι αυτά που χρησιμοποιείς και τι χρήση κάνεις με αυτά; Πόσα λεφτά υπολογίζεις να δώσεις για αυτή την αναβάθμιση και με τι προσδοκίες; Νζμ οτι χρειάζεται μια αναβαθμισει δεν έχει παρουσιάασει θέματα απόδοσης , καποια σχεδιαστηκά οπως AutoCad και Solidworks και μετα matlab . βέβαια σττον μέλλον θα ηθέλα να μαθώ και μερικα ακόμα οπως Αnsys και για αυτο το λόγο θέλω ενα μηχάνημα που να κανω ανέτα την δουλεία μου. 1 ώρα πριν, hln3 είπε O i5-6400 τρώει ξύλο από τον 10100f που είναι cpu των 60 ευρώ - οπότε δεν αξίζε να ρίξεις λεφτά σε αυτό το σύστημα. Μόνο αν είσαι γενικά ικανοποιημένος και βλέπεις να γεμίζει η ραμ, να πας σε παραπάνω ραμ (2χ8 ή 2χ16) αρα προτείνεις μόνο την αναβάθμισει της ραμ απο οτι κατάλαβα. Να κοιτάξω και για καποιον πιο γρηγόρο σκληρό ισως;
JPaxilleas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι εφαρμογές που αναφέρεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη CPU (π.χ. MATLAB). Πέρα από τη μνήμη θα μπορούσες να βάλεις ένα καλύτερο επεξεργαστή που σε συνδυασμό με λίγη περισσότερη μνήμη μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Μπορείς εδώ να δεις συμβατούς επεξεργαστές με τη μητρική σου. Σε κάθε περίπτωση όπως σωστά αναφέρθηκε εδώ (nickol-us) πρέπει να απαντήσεις ο ίδιος πρώτα σε κάποιες ερωτήσεις για να αποφασίσεις εάν τελικά θέλεις απλά να βελτιώσεις λίγο το σύστημά σου ή να σκεφτείς εάν πρέπει να πας σε ένα καινούργιο (και σίγουρα υπάρχουν πολλοί εδώ που θα σε βοηθήσουν στην όποια απόφασή σου). Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από JPaxilleas 2
vlospa84 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, JPaxilleas είπε Οι εφαρμογές που αναφέρεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη CPU (π.χ. MATLAB). Πέρα από τη μνήμη θα μπορούσες να βάλεις ένα καλύτερο επεξεργαστή που σε συνδυασμό με λίγη περισσότερη μνήμη μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Μπορείς εδώ να δεις συμβατούς επεξεργαστές με τη μητρική σου. Σε κάθε περίπτωση όπως σωστά αναφέρθηκε εδώ (nickol-us) πρέπει να απαντήσεις ο ίδιος πρώτα σε κάποιες ερωτήσεις για να αποφασίσεις εάν τελικά θέλεις απλά να βελτιώσεις λίγο το σύστημά σου ή να σκεφτείς εάν πρέπει να πας σε ένα καινούργιο (και σίγουρα υπάρχουν πολλοί εδώ που θα σε βοηθήσουν στην όποια απόφασή σου). μόνο βελτίωση , δεν εχω τα χρηματα να χτισω καινουργιο pc . Για την αναβάθμιση μπορω να διαθεσω μεχρι 400 ευρω .
hln3 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, vlospa84 είπε μόνο βελτίωση , δεν εχω τα χρηματα να χτισω καινουργιο pc . Για την αναβάθμιση μπορω να διαθεσω μεχρι 400 ευρω . Με 400 στήνεις καινούργιο με ryzen 5600 αν κρατήσεις την κάρτα.
vlospa84 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Αρχικά να σας ευχαριστησω όλους @hln3 @JPaxilleas @nickol-us για το χρονο και της καθοδηγηση σας . Εγώ σκεφτόμουν την αναβάθμιση , δεν μου έιχε περασει ποτέ η ιδέα το να φτιάξω ξανα pc βεβαια αυτο δεν ειναι απαγορευτικά εναν κάποιος έχει ένα καλό Build που μπορεί να μου προτείνει . Τα χρηματα δεν θα ήθελα να φυγουν πανω απο 600ευρω σε αυτη την περιπτωση . Η αλλη μου σκεψη που μου ήρθε στο μυαλο καθως διάβαζα τα σχολια ηταν μηπως να προσπαθήσω να πουλήσω αυτο το pc και να πάω σε καποιο λάπτοπ που θα έχω και την φορητότητα ; Εχω μπερδευτεί λιγο στο τι θα ηταν καλύτερο να κανω .
Λύση hln3 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Λαπτοπ οι τιμές είναι ψιλοχάλιά, εκτός και αν δεις προς τα έξω. Γύρω στα 500 είχα προτείνει και σε άλλο νήμα αυτό το build, μόνο που θα πρέπει να κρατήσεις την κάρτα γραφικών ή να πάρεις νέα
vlospa84 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, hln3 είπε Λαπτοπ οι τιμές είναι ψιλοχάλιά, εκτός και αν δεις προς τα έξω. Γύρω στα 500 είχα προτείνει και σε άλλο νήμα αυτό το build, μόνο που θα πρέπει να κρατήσεις την κάρτα γραφικών ή να πάρεις νέα Σε ευχαριστώ πολυ για το Buid. @hln3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα