icenex Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδες θα θελα τα φωτα σας γιατι απο τις γνωσεις που εχω νομιζω εξαντλησα τα παντα.Οποιαδηποτε ιδεα ευπροσδεκτη. Εχω το εξης θεμα το οποιο συνεβη για πρωτη φορα πριν 2 βραδια, ενω ημουν στον υπολογιστη και χαζολογουσα καποια στιγμη αποφασισα να τον κλεισω να παω για υπνο, παταω τερματισμο και συνειδητοποιω οτι ο υπολογιστης αποφασιζει να κανει restart λεω απο μεσα μου μαλλον πατησα καταλαθος επανεκινηση το θεμα ειναι οτι τελικα δεν ειχα πατησει και το pc δεν bootare καθολου(μαυρη οθονη με μια παυλα) και μου εβγαλε code 00 στην mb. Πρωτα εβγαλα πριζα απο πισω και clear cmos και αφου ειχαν αποφορτιστει ολα το pc bootare κανονικα με πεταξε στα bios πατησα load defaults και μολις πατησα save μου εκανε παλι το ιδιο, κλεινει το pc κανει restart και καπακι μου πεταει code 00.Εχω κανει flash bios μηπως επαθα corrupt, εχω βαλει αλλη version bios μηπως και πιασει αυτο, εχω δοκιμασει με μια ram σε διαφορετικες θεσεις καθως επισης και με διαφορετικη ram καθε φορα, εχω ξηλωσει τα παντα και εχω αφησει τα βασικα, μεχρι που εκανα γενικη το pc απο τις σκονες που ουτως η αλλως το κανω ανα 6μηνο αλλα λεω μην τυχον εχει καπου πολυ σκονη που βραχυκυκλωνει κατι στην μητρικη.Εχω βγαλει επεξεργαστη ποσες φορες μην τυχον αυτο το λιγο που παιζει πανω στο σοκετ το επηρεαζει και επισης απο οσο μπορω να δω τα pins ειναι κομπλε.Ενω εχω κανει ολα αυτα το αποτελεσμα ειναι ιδιο, πλεον βγαζω τελειως το καλωδιο τροφοδοσιας και πατωντας το κουμπι του τροφοδοτικου στο off μετα παταω πολλες φορες το κουμπι το Power για να αποφορτιστει πιο γρηγορα το hardware και χωρις να βγαλω μπαταρια στην μητρικη το pc bootarei και ειτε με πεταει στα bios ειτε καποιες φορες στα windows.Το προβλημα ομως παραμενει καθε φορα που παω να κανω τερματισμο μου κανει επανεκινηση ή αν κανω επανεκινηση μου βγαζει code 00 και μετα πρεπει να επαναλαβω τη διαδικασια με ξηλωμα καλωδιου τροφοδοσιας για να δουλεψει.. Τι λετε να φταιει τα παιξε η μητρικη?cpu? Προκειται για το συστημα που ειναι στην υπογραφη μου. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από icenex
jgeorgiou Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 41 λεπτά πριν, icenex είπε τα παιξε η μητρικη 99% φινιτο
nickol-us Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Αν και το τροφοδοτικό (βάσει υπογραφής) είναι επώνυμο και καλό, γιατί το αποκλείσαμε χωρίς δοκιμή δεύτερου; Και τα καλά τροφοδοτικά μπορούν να αστοχήσουν. Κάνε και μια δοκιμή να αλλάξεις το reset με το power button μην έχει χαλάσει, λίγες οι πιθανότητες αλλά είναι μια εύκολη και ανέξοδη δοκιμή
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 53 λεπτά πριν, icenex είπε ... ... ...το pc bootarei και ειτε με πεταει στα bios ειτε καποιες φορες στα windows.Το προβλημα ομως παραμενει καθε φορα που παω να κανω τερματισμο μου κανει επανεκινηση ή αν κανω επανεκινηση μου βγαζει code 00 και μετα πρεπει να επαναλαβω τη διαδικασια με ξηλωμα καλωδιου τροφοδοσιας για να δουλεψει.. Όταν με τα χίλια μύρια μπει windows, δουλεύει σωστά για ώρες; 'Η έχω καταλάβει λάθος;
icenex Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν και το τροφοδοτικό (βάσει υπογραφής) είναι επώνυμο και καλό, γιατί το αποκλείσαμε χωρίς δοκιμή δεύτερου; Και τα καλά τροφοδοτικά μπορούν να αστοχήσουν. Κάνε και μια δοκιμή να αλλάξεις το reset με το power button μην έχει χαλάσει, λίγες οι πιθανότητες αλλά είναι μια εύκολη και ανέξοδη δοκιμή Εχει κουμπι reset power πανω στην μητρικη αυτο πιανει?Γιατι και απο εκει εχω δοκιμασει να ανοιξω το pc τα ιδια κανει.. Να ειμαι ειλικρινης δεν πιστευω να ειμαι τοσο γκαντεμης γιατι ειχα το ιδιο τροφοδοτικο απλα στα 850watt και εκεινο στα 4-5 χρονια παρεδωσε πνευμα και αυτο το εχω 2 βαρια 3 χρονια και εχει ακομη εγγυηση αλλα 7 χρονια δεν νομιζω να επεσα παλι σε ελαττωματικο κομματι. 28 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 99% φινιτο Και εγω αυτο πιστευω γιατι πριν λιγο καιρο δεν ξερω πως και γιατι αλλα στα ξαφνικα παλι δεν μου αναγνωριζε τα ram slots εχω συνολο 8 και απο τα 4 slots αριστερα απο την cpu δεν βλεπουν τις ram παρα μονο τα slots στα δεξια.Βεβαια αυτο ισως ειναι θεμα cpu που δεν εχει κουμπωσει η δεν παταει καποιο Pin καλα.Για την ωρα αμα ειναι τον δουλευω ετσι μεχρι να δω τι θα κανω. 10 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Όταν με τα χίλια μύρια μπει windows, δουλεύει σωστά για ώρες; 'Η έχω καταλάβει λάθος; Ναι δουλευει κανονικα απλα αν δοκιμασω να κανω τερματισμο κανει επανεκινηση και μετα πεταει code 00 και φτου απο την αρχη..Βεβαια stress test η κατι τετοιο δεν εχω προλαβει να κανω αλλα δειχνει να δουλευει οπως ηταν πριν και boost σηκωνει ο επεξεργαστης το ιδιο και οι ram... βεβαια θα κανω και αλλα πειραματα και θα επανελθω. Αξιζει λετε να ψαξω κανα ηλεκτρολογο που ξερει απο αυτα ή το κοστος ειναι απαγορευμενο εστω για να κανει μια διαγνωση? Επισης αν ειναι να τα στειλω σετ mb/cpu/H80i τι τιμη λετε να τα βαλω στις αγγελιες? εννοειτε να λεω οτι υπαρχει θεμα λογικα με μητρικη και απλα δεν ξερω που βρισκεται το προβλημα. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από icenex 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, icenex είπε Ναι δουλευει κανονικα απλα αν δοκιμασω να κανω τερματισμο κανει επανεκινηση και μετα πεταει code 00 και φτου απο την αρχη.. Μπορείς αν θες, να αποσυνδέσεις όλους τους δίσκους, SSD και HDD και από το τροφοδοτικό και από τη μητρική, για να ελέγξεις αν βελτιώνεται η συμπεριφορά του συστήματος στην εκκίνηση και την επανεκκίνηση.
icenex Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Μπορείς αν θες, να αποσυνδέσεις όλους τους δίσκους, SSD και HDD και από το τροφοδοτικό και από τη μητρική, για να ελέγξεις αν βελτιώνεται η συμπεριφορά του συστήματος στην εκκίνηση και την επανεκκίνηση. Η αληθεια ειχα αφησει καποια στιγμη μονο τα απαραιτητα, γιατι ειχα την μητρικη πανω σε ενα γραφειο απλα μονο να bootarei αλλα απο δισκους αφησα τον ssd και μου εκανε το ιδιο πραγμα, θα δοκιμασω και σκετο τελειως.Αν και θεωρω επειδη η μητρικη πριν καιρο που μου εβγαλε αυτο με τα ram slot που λεω πιο πανω μηπως τοτε αρχιζε σιγα σιγα να παραδιδει πνευμα. Το προβλημα με το να δοκιμαζω hardware, δηλαδη να αποκλειω τι φταιει και τι δεν φταιει δεν ειναι και εφικτο γιατι δεν ειναι να πεις οτι εχω πχ εξτρα τροφοδοτικο να το δοκιμασω,η εξτρα μητρικη απο κανα φιλο.Ακομη και ετσι να ητανε δεν νομιζω να εμπαινα στην διαδικασια να του ξηλωσω ολο το συστημα που ειναι κομπλε με το cable management κτλ για να κανω πειραματα.Να ηταν ram/ καρτα γραφικων ως εκει γιατι να ξηλωσω ολοκληρο τροφοδοτικο εχει πολυ δουλεια ή να πεις να αγορασεις ενα δευτερο τροφοδοτικο παλι δεν αξιζει εστω και αν δωσεις ενα 20-30 για μεταχειρισμενο.Και πες παιρνω μια Mb μεταχειρισμενη τις πουλανε στο θεο κατι 100€ βλεπω και μου πεφτουν τα μαλλια.. Γιατι τωρα καθομουν ετσι απο περιεργεια και κοιτουσα για ενα σετακι με 12400f+mb που ειναι πανω κατω σαν τον 6850k η ζημια βγαινει στα 270€ αν πεις οτι θα κρατησω την ram και βαλω για την ωρα το μαμα cooleraki.Δεν ξερω αυτο μου φαινεται καλυτερη λυση απο το να μπλεκω να δινω 100-150 για μεταχειρισμενα και να μην ξερω με σιγουρια τι μου ξημερωνει... Τι λετε περι κοστους αξιζει να το φτιαξεις/αντικαταστησεις το χαλασμενο Part η παμε σε αλλο σετακι?
JPaxilleas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Αναφέρεις τον κωδικό «00» από τη μητρική. Αυτός μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πριν προχωρήσεις σε κάποιο άλλο βήμα δοκίμασε το εξής (γιατί από ότι διάβασα στο μήνυμά σου δεν το έχεις κάνει και όπως λες όταν ξεκινάς ή επανεκκινείς τα Windows τότε εμφανίζεται το πρόβλημα και όχι κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους): Καταρχήν το CMOS (όχι η μπαταρία) είναι μια μικρή μνήμη σε μια μητρική πλακέτα υπολογιστή που αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του BIOS. Ορισμένες από αυτές τις ρυθμίσεις του BIOS περιλαμβάνουν την ώρα και την ημερομηνία συστήματος, καθώς και ρυθμίσεις υλικού. Βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας από το σύστημα και βγάλε τη CMOS μπαταρία (με προσοχή). Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει το CMOS (η μικρή μνήμη) και να κρατά λάθος δεδομένα εκκίνησης μεταξύ των επανεκκινήσεων (δηλαδή τις ρυθμίσεις υλικού – για αυτό και συμβαίνουν τρελά πράγματα στο σύστημά σου). Την αφήνεις για αρκετή ώρα (30 δευτερόλεπτα) ώστε οι πυκνωτές της μητρικής να αδειάσουν εντελώς (δε γίνεται αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη – άλλωστε για αυτή τη δουλειά είναι οι πυκνωτές). Εάν δεν τη έβγαλες ποτέ η μπαταρία θα εξακολουθούσε να δίνει τις λάθος ρυθμίσεις ακόμα και εάν είχες αποσυνδέσει το PC από το ρεύμα (αναφορικά η μπαταρία λειτουργεί όταν κλείνει ο υπολογιστής και όχι όταν ανοίγει). Εάν δεν παίζει και αυτό και δεδομένου ότι αναφέρεις ότι δε παίζουν οι θέσεις μνήμης A1/B1/Α2/Β2 θα έλεγα με κάποια επιφύλαξη ότι η μητρική έχει κάποιο πρόβλημα (από την άλλη όταν μπαίνεις στα Windows το σύστημά σου λειτουργεί κανονικά).
icenex Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, JPaxilleas είπε Αναφέρεις τον κωδικό «00» από τη μητρική. Αυτός μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πριν προχωρήσεις σε κάποιο άλλο βήμα δοκίμασε το εξής (γιατί από ότι διάβασα στο μήνυμά σου δεν το έχεις κάνει και όπως λες όταν ξεκινάς ή επανεκκινείς τα Windows τότε εμφανίζεται το πρόβλημα και όχι κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους): Καταρχήν το CMOS (όχι η μπαταρία) είναι μια μικρή μνήμη σε μια μητρική πλακέτα υπολογιστή που αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του BIOS. Ορισμένες από αυτές τις ρυθμίσεις του BIOS περιλαμβάνουν την ώρα και την ημερομηνία συστήματος, καθώς και ρυθμίσεις υλικού. Βγάλε το καλώδιο τροφοδοσίας από το σύστημα και βγάλε τη CMOS μπαταρία (με προσοχή). Υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει το CMOS (η μικρή μνήμη) και να κρατά λάθος δεδομένα εκκίνησης μεταξύ των επανεκκινήσεων (δηλαδή τις ρυθμίσεις υλικού – για αυτό και συμβαίνουν τρελά πράγματα στο σύστημά σου). Την αφήνεις για αρκετή ώρα (30 δευτερόλεπτα) ώστε οι πυκνωτές της μητρικής να αδειάσουν εντελώς (δε γίνεται αυτό από τη μια στιγμή στην άλλη – άλλωστε για αυτή τη δουλειά είναι οι πυκνωτές). Εάν δεν τη έβγαλες ποτέ η μπαταρία θα εξακολουθούσε να δίνει τις λάθος ρυθμίσεις ακόμα και εάν είχες αποσυνδέσει το PC από το ρεύμα (αναφορικά η μπαταρία λειτουργεί όταν κλείνει ο υπολογιστής και όχι όταν ανοίγει). Εάν δεν παίζει και αυτό και δεδομένου ότι αναφέρεις ότι δε παίζουν οι θέσεις μνήμης A1/B1/Α2/Β2 θα έλεγα με κάποια επιφύλαξη ότι η μητρική έχει κάποιο πρόβλημα (από την άλλη όταν μπαίνεις στα Windows το σύστημά σου λειτουργεί κανονικά). Το συγκεκριμένο πρόβλημα με την επανεκκίνηση και code 00 μου το έκανε κάθε φορά ενώ ξεκινούσε κανονικά ο υπολογιστής και Μπουταρε είτε στα bios είτε στα windows όταν μετα προσπαθούσα να κάνω save ta bios είτε τερματισμό στα windows δεν μου το έκανε ποτέ κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Περί clear cmos εννοείτε έβγαζα τελείως την μπαταρία για τουλάχιστον 1 λεπτό και για σιγουριά όσο ήταν κλειστός ο υπολογιστής και εκτός πρίζας παταγα και το κουμπί του power επανηλημενα για να αποφορτισουν πιο γρήγορα οι πυκνωτές. Το θέμα ενω χθες είχα βγάλει άκρη και αφού αποφάσισα να τον αφήσω έτσι και ενώ πήγα να κουμπωσω κ πάνω ότι άλλο δεν ήταν κουμπωμενο πλέον ανοίγει για λίγα δευτερόλεπτα με code 00 και κλεινει και πολύ φοβάμαι μας άφησε χρόνους μια και καλή το pc.θα ξηλωσω για αρχή το τροφοδοτικό να το πάω σε ένα φίλο να δω αν φταίει αυτό τουλάχιστον να αρχίσω να αποκλείω με σιγουριά τι δουλεύει και τι όχι και θα επανέλθω.Πλεον είμαι ανάμεσα πρώτα σε μητρική αλλιώς μετά είναι ο επεξεργαστής.
Aris_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Η πιο ανοδινή λύση (αν φταίει αυτό από τα συμπτώματα) είναι να παραγγείλεις ένα έτοιμο bios chip ebay και να το αλλάξεις κατά 99% είναι σε socket
icenex Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, nickol-us είπε Αν και το τροφοδοτικό (βάσει υπογραφής) είναι επώνυμο και καλό, γιατί το αποκλείσαμε χωρίς δοκιμή δεύτερου; Και τα καλά τροφοδοτικά μπορούν να αστοχήσουν. Κάνε και μια δοκιμή να αλλάξεις το reset με το power button μην έχει χαλάσει, λίγες οι πιθανότητες αλλά είναι μια εύκολη και ανέξοδη δοκιμή Το τροφοδοτικο δουλευει κομπλε μιας και σημερα μπορεσα να το συνδεσω σε αλλο συστημα οπου δουλεψε κανονικα και σε εκεινο το συστημα ο τερματισμος εγινε κανονικα ουτε επανεκκινηση εκανε ουτε τιποτα.Οποτε αφου αποκλεισαμε αυτο φανταζομαι το θεμα ειναι στην μητρικη αλλιως επεξεργαστη. 6 ώρες πριν, Aris_ είπε Η πιο ανοδινή λύση (αν φταίει αυτό από τα συμπτώματα) είναι να παραγγείλεις ένα έτοιμο bios chip ebay και να το αλλάξεις κατά 99% είναι σε socket Ξερεις ποιο ειναι το θεμα οτι ηδη μου καηκε μια φορα ο επεξεργαστης και τον αλλαξα με μελος απο εδω που του ειχε καει η μητρικη και εδωσα πριν ενα χρονο 80€ γιατι δεν ηθελα να μπω σε εξοδα για νεο set Mb/cpu/. Και απο οτι καταλαβαινω για το chip αυτο θα θελω ενα 20ρι θα μου πεις σιγα τα λεφτα αλλα ηδη παμε στο 100αρι με τον cpu που εδωσα και με 300€ θα εφτιαχνα νεο συστημα mb/cpu αντιστοιχο με αυτο που εχω..Νομιζω λογω οτι το συστημα ειναι παλιο δεν αξιζει να ριξω αλλα λεφτα για να το παιζω κορωνα γραμματα μεχρι να βρω τι φταιει..Πχ αγοραζω το τσιπακι και συνεχιζει να κανει τα ιδια, μετα να αγοραζω αλλον επεξεργαστη η αλλη μητρικη για να δω τι απο τα 2 ειναι..Θα φτασω να εχω δωσει 150-200€ που αν τα ειχα κρατησει θα επαιρνα νεο σετακι με λιγα χρηματα παραπανω. 2 ώρες πριν, BadBoy είπε Άλλη μπαταρία δοκίμασες; Ναι το εχω κανει και αυτο ειχα μια να μου περισσευει.. Τωρα που το σκεφτομαι γιατι πιο πριν δεν το ειχα συνδεσει λετε η μητρικη γενικοτερα να ειχε θεμα και για αυτο να μου καηκε ο προηγουμενος επεξεργαστης?Και αν τελικα ειναι καμενος και αυτος ο επεξεργαστης θεωρω οτι κατι εχει η μητρικη και τους καιει...Τι να πω δεν ξερω εκτος αν ειμαι τοσο γκαντεμης που μολις εκλεισε 7 χρονια ο υπολογιστης αποφασισε να τα κακαρωσει, στην κυριολεξια πεθανε την ιδια μερα που τον εστησα...
Aris_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 3 hours ago, icenex said: Ξερεις ποιο ειναι το θεμα οτι ηδη μου καηκε μια φορα ο επεξεργαστης και τον αλλαξα με μελος απο εδω που του ειχε καει η μητρικη και εδωσα πριν ενα χρονο 80€ γιατι δεν ηθελα να μπω σε εξοδα για νεο set Mb/cpu/. Και απο οτι καταλαβαινω για το chip αυτο θα θελω ενα 20ρι θα μου πεις σιγα τα λεφτα αλλα ηδη παμε στο 100αρι με τον cpu που εδωσα και με 300€ θα εφτιαχνα νεο συστημα mb/cpu αντιστοιχο με αυτο που εχω..Νομιζω λογω οτι το συστημα ειναι παλιο δεν αξιζει να ριξω αλλα λεφτα για να το παιζω κορωνα γραμματα μεχρι να βρω τι φταιει..Πχ αγοραζω το τσιπακι και συνεχιζει να κανει τα ιδια, μετα να αγοραζω αλλον επεξεργαστη η αλλη μητρικη για να δω τι απο τα 2 ειναι..Θα φτασω να εχω δωσει 150-200€ που αν τα ειχα κρατησει θα επαιρνα νεο σετακι με λιγα χρηματα παραπανω. αυτα τα μχν τα φτιάχνεις για ειδικες χρησεις να ανεβαζεις vm και να χρησιμοποιεις την πολυ μνημη που μπορεισ να βαλεις ευκολα και τα pci lanes με καρτες αν δεν κανεις τιποτα απο αυτα παιρνεις ενα απλο καινουργιο μχν και καθαρισες
icenex Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 45 λεπτά πριν, Aris_ είπε αυτα τα μχν τα φτιάχνεις για ειδικες χρησεις να ανεβαζεις vm και να χρησιμοποιεις την πολυ μνημη που μπορεισ να βαλεις ευκολα και τα pci lanes με καρτες αν δεν κανεις τιποτα απο αυτα παιρνεις ενα απλο καινουργιο μχν και καθαρισες Ναι δεν κανω τιποτα απο ολα αυτα σκεφτομαι να παω σε μια μπατζετ λυση με κανεναν 12400f και μια απλη μητρικη και να κουμπωσω τις μνημες που εχω γιατι δεν παιζουν φραγκα τωρα γιατι τιποτα περισσοτερο.Λες να εχω θεμα με τις μνημες επειδη υποτιθεται ειναι quad channel η δεν παιζει ρολο αυτο.
Aris_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 12 minutes ago, icenex said: Ναι δεν κανω τιποτα απο ολα αυτα σκεφτομαι να παω σε μια μπατζετ λυση με κανεναν 12400f και μια απλη μητρικη και να κουμπωσω τις μνημες που εχω γιατι δεν παιζουν φραγκα τωρα γιατι τιποτα περισσοτερο.Λες να εχω θεμα με τις μνημες επειδη υποτιθεται ειναι quad channel η δεν παιζει ρολο αυτο. κατα 99% θα παίξουν στα 3000 ειναι χαμηλά, καλύτερα που ειναι quad ειναι matching doudle pair οι περισσοτεροι παιρνουν 2 pairs και προσεύχονται να κάτσει η ταχύτητα😁 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα