kaliakman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, AtiX είπε Εσύ τα έγραψες εγώ θα σου πω? Την κολοκυθια θα παίξουμε; Μιλησα πολύ συγκεκριμένα. Αν σε ενδιαφέρει πως δουλεύει το google assistant και τα παρεμφερή, ειδικά για το wake up command ορίστε το paper: https://ieeexplore.ieee.org/document/8268946 Θα χαρώ να μου απαντήσεις στις αρχικές μου απορίες. 1
Bourdoulas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Όπως έγραψα πιο κάτω ξηλώνω όσα μπορώ της Google. Δυστυχως ξέρω ότι το κενό θα καλυφθεί κι από τους άλλους αν έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Οπότε δεν το έχεις. Εγώ έχω ως αντεπιχείρημα ότι ποτέ μα ποτέ δεν μου έχει συμβεί αυτό που αναφέρεις. Χρησιμοποιώ κανονικά υπηρεσίες της Google με κλειστά ότι privacy oriented μπορώ. 1
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, kaliakman είπε Την κολοκυθια θα παίξουμε; Μιλησα πολύ συγκεκριμένα. Αν σε ενδιαφέρει πως δουλεύει το google assistant και τα παρεμφερή, ειδικά για το wake up command ορίστε το paper: https://ieeexplore.ieee.org/document/8268946 Θα χαρώ να μου απαντήσεις στις αρχικές μου απορίες. Πρώτον αποδεικνύεις ότι τα μικρόφωνα λειτουργούν συνεχόμενα και δεύτερον επιβεβαιώνεις ότι με trigger phrases μπορεί να αρχίσει η καταγραφή… λέω να λύσουμε πρώτα αυτά τα δυο και μετά πάμε σε ότι έγραψες… 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Οπότε δεν το έχεις. Εγώ έχω ως αντεπιχείρημα ότι ποτέ μα ποτέ δεν μου έχει συμβεί αυτό που αναφέρεις. Χρησιμοποιώ κανονικά υπηρεσίες της Google με κλειστά ότι privacy oriented μπορώ. Δεν το έχω πια… δικαιωμα σου. 1
kaliakman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, AtiX είπε Πρώτον αποδεικνύεις ότι τα μικρόφωνα λειτουργούν συνεχόμενα και δεύτερον επιβεβαιώνεις ότι με trigger phrases μπορεί να αρχίσει η καταγραφή… λέω να λύσουμε πρώτα αυτά τα δυο και μετά πάμε σε ότι έγραψες… Πάμε λοιπόν: Το σύστημα ανίχνευσης wakeword είναι ένα binary acoustic model. Είναι πολύ ελαφρύ (καθώς πρέπει να λειτουργεί στη συσκευή και να μην χαλάει μπαταρία), και ανιχνεύει εάν αναγνωρίζεται το wakeword (π.χ., 'ok google') ή όχι (επομένως binary classification). Δεν είναι σε θέση να μετατρεπει ομιλία (ASR: automatic speech recognition , ή STT: speech to text). Μόνο όταν το wakeword έχει ενεργοποιηθεί, τότε το ASR μεταγράφει αυτό που λες (ονομάζεται utterance) για να αναγνωριστεί το νόημα αυτού που λες χρησιμοποιώντας τη NLU (NLU: natural language unit). Όπως είπα μπορώ να συνεχίσω αρκετά καθώς γνωριζω τον τομέα. Αν θέλεις τώρα μπορουμε να πάμε σε αυτά που έγραψα. 4 2
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, kaliakman είπε Πάμε λοιπόν: Το σύστημα ανίχνευσης wakeword είναι ένα binary acoustic model. Είναι πολύ ελαφρύ (καθώς πρέπει να λειτουργεί στη συσκευή και να μην χαλάει μπαταρία), και ανιχνεύει εάν αναγνωρίζεται το wakeword (π.χ., 'ok google') ή όχι (επομένως binary classification). Δεν είναι σε θέση να μετατρεπει ομιλία (ASR: automatic speech recognition , ή STT: speech to text). Μόνο όταν το wakeword έχει ενεργοποιηθεί, τότε το ASR μεταγράφει αυτό που λες (ονομάζεται utterance) για να αναγνωριστεί το νόημα αυτού που λες χρησιμοποιώντας τη NLU (NLU: natural language unit). Όπως είπα μπορώ να συνεχίσω αρκετά καθώς γνωριζω τον τομέα. Αν θέλεις τώρα μπορουμε να πάμε σε αυτά που έγραψα. Πριν πάμε σε αυτά που έγραψες, μπορείς να αποδείξεις ότι όλα αυτά ή παρόμοια δεν τα χρησιμοποιούν εφαρμογές ώστε να μπορούν να μπουν σε mod καταγραφής??? 1
mAs_81 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Αναφορά σε κείμενο Σύμφωνα με τα τμήματα 2 και 5 αυτού του νόμου, όποιος αποκτά σκόπιμα πρόσβαση σε πληροφορίες παραβιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας ή το κάνει χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση, είναι ένοχος αδικήματος. Ως εκ τούτου, αυτές οι ποινικές υποθέσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις πρακτικές συλλογής δεδομένων του YouTube και του Facebook, τουλάχιστον στην Ιρλανδία και την ευρύτερη ΕΕ. Μέχρι στιγμής, οι εκπρόσωποι του YouTube και του Facebook δεν έχουν απαντήσει σε αυτές τις νομικές ενέργειες.
DarkNGrimm Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Ναι παιδιά. Πολύ καλά έκανε ο φίλος και χρησιμοποίησε τη λέξη Έλεος. Κανείς δε σας έβαλε με το ζορι ένα κινητό στο χέρι. Κανείς δε σας είπε να πατάτε accept σε ότι δείτε μπροστά σας. Έλεος με τη γκρίνια και με την τάχα μου...ιδιωτικότητα σας. Απο τότε που ανακαλύψαμε κάποιοι την σελίδα www.download.com ακούμε τις ίδιες xxxx...Τις ίδιες όμως. Οι μισοί έχουν γεράσει φοβούμενοι μη βρεθεί κάποιο gif τους στο xvideos και οι άλλοι μισοί αν έχει τα στοιχεία τους η ΑΒΓΔ επενδυτική και τους ξυπνήσει η υπάλληλος στις 4 το μεσημέρι να τους ρωτήσει αν θέλουν να αγοράσουν Bitcoin σε καλή τιμή. "Θέλω Facebook αλλά δε θέλω να είμαι το προϊόν". Κανείς να πάει να ζήσει στα Άγραφα όμως δε σκέφτηκε. Ε τι...σιγά τώρα. 1 1
kaliakman Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Πριν πάμε σε αυτά που έγραψες, μπορείς να αποδείξεις ότι όλα αυτά ή παρόμοια δεν τα χρησιμοποιούν εφαρμογές ώστε να μπορούν να μπουν σε mod καταγραφής??? Είδες που δεν διαβάζεις τα μηνύματα και απλά θέλεις να διαφωνείς; Ναι μπορώ να στο αποδείξω όπως έγραψα γιατί τα APK γίνονται decompile και μπορείς να δεις όλο τον κώδικα. Έχω πραγματικά όρεξη για συζήτηση, αν εσύ όχι, μια χαρά δεν πειραζει απλά να ξέρω να μην χαλάω χρόνο. 1
Dimitris_1981 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, kaliakman είπε Είδες που δεν διαβάζεις τα μηνύματα και απλά θέλεις να διαφωνείς; Ναι μπορώ να στο αποδείξω όπως έγραψα γιατί τα APK γίνονται decompile και μπορείς να δεις όλο τον κώδικα. Έχω πραγματικά όρεξη για συζήτηση, αν εσύ όχι, μια χαρά δεν πειραζει απλά να ξέρω να μην χαλάω χρόνο. Το ότι το λειτουργικό μπορεί να τρέχει processes εκτός του APK ή το apk να κάνει χρήση APIs και Google services που δεν έχεις πρόσβαση στον κώδικα το σκέφτηκες; Δεν λέω ότι το κάνει απαραίτητα αλλά το έχουν παρατηρήσει πολλοί. Ίσως να είναι τυχαία αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ειδικά όταν αυτή η εταιρία κάνει τεράστιο τζίρο με τα data μας. σ.σ. Δεν αποκλείω και η Apple , MS να το κάνουν πουλώντας τα data μας. Ο κανόνας είναι όταν σου δίνουν κάτι τσάμπα θα το πληρώσεις πολύ ακριβά. ασχετά παράδειγματα αλλά πιάσε την ουσία . Εταιρίες σου δίνουν δώρο μαζί με τις μπαταρίες φακό που αν θυμάμαι από τον δικό μου έπαιρνε 3. Συνήθως θα βάλεις τις 3 αυτές μπαταρίες και δεν θα τις βγάλεις όταν ξεμείνεις αλλά θα αγοράσεις άλλες. Αν το χρησιμοποιείς γίνεσαι πελάτης και μάλιστα θα πιθανότατα θα παίρνεις αυτή την μάρκα. Αν δεν το χρησιμοποιείς οι 3 ξεχασμένες μπαταρίες έχουν καλύψει το κόστος με την επόμενη αγορά που είναι πολύ πιθανό να είναι από αυτή την εταιρία γιατί την συνεδεσες θετικά στο μυαλό σου λόγω του δώρου. Οι εκτυπωτές και οι παιχνιδομηχανές πωλούνται ακόμα και κάτω του κόστους. Τα μελάνια , τα παιχνίδια και οι συνδρομές θα καλύψουν την χασούρα και θα φέρουν πολλαπλάσια κέρδη. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από Dimitris_1981
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, kaliakman είπε Είδες που δεν διαβάζεις τα μηνύματα και απλά θέλεις να διαφωνείς; Ναι μπορώ να στο αποδείξω όπως έγραψα γιατί τα APK γίνονται decompile και μπορείς να δεις όλο τον κώδικα. Έχω πραγματικά όρεξη για συζήτηση, αν εσύ όχι, μια χαρά δεν πειραζει απλά να ξέρω να μην χαλάω χρόνο. Το να σε πιστέψω θα ήταν το πιο εύκολο μιας και να μου δείξεις κώδικα δεν θα καταλάβω χριστό… η επιφυλακτικότητα και η στάση μου είναι ειλικρινής και χωρίς ίχνος ειρωνίας μιας και εγώ ήμουν μέχρι και πριν λίγα χρόνια, από αυτούς που δεν πίστευαν, όλα αυτά μέχρι που κάναμε το “πείραμα” και ξάφνου το FB μετά από λίγες ώρες άρχισε να εμφανίζει αντίστοιχες διαφημίσεις… ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί προτιμώ τα μάτια μου, αντί των γνώσεων σου… ΥΓ: επί της ευκαιρίας θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως εφαρμογές τύπου predator καταφέρνουν και λειτουργούν εκτός συστήματος και δεν ανιχνεύονται… 1
gppapado Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, herbalife3 είπε Ρε παιδιά στον 21ο αιώνα ζούμε. Τα πάντα παρακολουθούνται. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα πια. Έλεος! Χαζή γνώμη.
herbalife3 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 31 λεπτά πριν, gppapado είπε Χαζή γνώμη. Χαζοί άνθρωποι 1
vasilios_n Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Dimitris_1981 said: Ήταν από λάθος…. Πολλά τυχαία. εμένα μου έχει τύχει αρκετές φορές μετά από συζήτηση χωρίς να κάνουμε σχετικές αναζητήσεις κανένας στον κύκλο μου να μου πετάει σχετική διαφήμιση. Εχει να κανει με το universe αυτο... 2 hours ago, Dimitris_1981 said: Πολλά τυχαία. εμένα μου έχει τύχει αρκετές φορές μετά από συζήτηση χωρίς να κάνουμε σχετικές αναζητήσεις κανένας στον κύκλο μου να μου πετάει σχετική διαφήμιση. Εχει να κανει με το universe αυτο. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από vasilios_n
kaliakman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, AtiX είπε Το να σε πιστέψω θα ήταν το πιο εύκολο μιας και να μου δείξεις κώδικα δεν θα καταλάβω χριστό… η επιφυλακτικότητα και η στάση μου είναι ειλικρινής και χωρίς ίχνος ειρωνίας μιας και εγώ ήμουν μέχρι και πριν λίγα χρόνια, από αυτούς που δεν πίστευαν, όλα αυτά μέχρι που κάναμε το “πείραμα” και ξάφνου το FB μετά από λίγες ώρες άρχισε να εμφανίζει αντίστοιχες διαφημίσεις… ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί προτιμώ τα μάτια μου, αντί των γνώσεων σου… ΥΓ: επί της ευκαιρίας θα ήθελα να μου εξηγήσεις πως εφαρμογές τύπου predator καταφέρνουν και λειτουργούν εκτός συστήματος και δεν ανιχνεύονται… Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε τόσο special όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Αυτές οι παρατηρήσεις που αναφερεις βασίζονται κυρίως στην λογική πλάνη του confirmation bias. Επίσης υπάρχουν πολλοί πιο περίπλοκοι τρόποι από το να σε ακούνε, δες μια εισαγωγη εδώ: καθώς και το social dilemma στο netflix Υ.Γ. Δυστυχώς είναι πολύπλοκο θέμα και εγω δεν το κατανοώ πλήρως καθότι προϋποθέτει πολλές γνωσεις από πολλές πλευρές(πιστεύεται ότι ήταν spyware ανεπτυγμένο από χώρα βλέπε stuxnet). Αν θες κάποιες εξηγήσεις το πρώτο λινκ είναι εύπεπτο, ενω το δεύτερο όχι αλλά βαζω και τα δύο: https://arstechnica.com/information-technology/2023/05/inner-workings-revealed-for-predator-the-android-malware-that-exploited-5-0-days/ https://blog.talosintelligence.com/mercenary-intellexa-predator/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα