Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλησιάζει αργά και απειλητικά, δεν ξέρω τι θέματα θα βάλει πάλι η γνωστή συμμορία (τα αφήνουν για έκπληξη, τα αναρτούν 2-3 μέρες πριν και τρέχουμε να ψάξουμε τη νομοθεσία) και πόσο βαθιά θέλουν να μας αναγκάσουν να βάλουμε το χέρι στην τσέπη αυτή τη φορά. Αν και έχω μια υποψία.

Πρόκειται για τρεις ιδιοκτήτες, δύο αδέλφια και οι κουμπάροι του ενός. Όλοι τους είναι ψωνισμένοι, αλλά ειδικά η κουμπάρα θέλει να κάνει την πολυκατοικία σούπερ λουξ με τα λεφτά όλων μας. Στα 17 χρόνια που μένουμε εκεί, έχουμε και λέμε: έχει πειραματιστεί όσο δεν παίρνει με τον κήπο, λουλούδια έτσι, λουλούδια αλλιώς, δεντράκια, τεχνοτροπίες και τα κορόιδα πληρώνουν. Επίσης, έχει αλλάξει το χρώμα της εξώπορτας δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια, επειδή "δεν είναι ωραίο, πάλι δεν το πετύχαμε" και μόλις ανέλαβε τη διαχείριση, άλλαξε τον φωτισμό των εσωτερικών κοινοχρήστων χώρων που ήταν μόλις διετίας, επειδή "αυτές οι λάμπες ήταν κιτς" και ξανάβαψε το εσωτερικό της πολυκατοικίας χωρίς καν να μας ρωτήσει. "Ήταν βρώμικο". Δεν ήταν και τίποτα 30.000, όπως το εξωτερικό της και πέρασε στο ντούκου.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσουν τα θέματα, αλλά κάποιοι έχουμε μία φρικτή υποψία γι' αυτό που έλεγαν όλο το καλοκαίρι. Τώρα που άρχισαν να γερνούν, όλοι τους θέλουν ΑΙΘΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ για να κάθονται, όταν έχει καλό καιρό! Σχεδόν κάθε φορά καταφέρνουν να πάρουν τις ψήφους που θέλουν βάσει τετραγωνικών. Η μία τους έχει τη μεζονέτα και γενικώς παίρνουν με το μέρος τους τα γερόντια και όσους ζουν στην επαρχία και νοικιάζουν. Δυό-τρεις φορές τους μπλοκάραμε και δεν το πίστευα.

Η ερώτηση μου: μπορώ να μπλοκάρω/ακυρώσω μία απόφαση εάν, αντί να ψηφίσω ναι ή όχι, πω ότι δεν έχω χρήματα; Παλιά, πριν την πρώτη κρίση, ένας συνάδελφος μου είχε πει ότι εάν η ψηφοφορία δεν αφορά επισκευή ή άλλο σοβαρό θέμα ασφάλειας ή στατικότητας της πολυκατοικίας (πχ κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, πλημμύρας, μούχλα που ανεβαίνει κτλ), μπορώ να ψηφίσω "δεν έχω χρήματα ούτε για το έργο ούτε για τη συντήρησή του" και να λήξει το θέμα.

Γνωρίζετε κάτι σχετικά;

Εάν πληρώσω για αίθριο και καθίσματα, ορκίζομαι ότι θα τους ρίχνω χλωρίνη με τον κουβά από το μπαλκόνι!

Επεξ/σία από Caly
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekechagi είπε

Το να σταματήσεις απλά να πληρώνεις; Αποδείξεις κόβετε για τις εργασίες ή τα κάνετε μαύρα;

Κόβουμε.
Παλιά δεν κόβαμε, συνεννοηθήκαμε αρκετοί και δεν πληρώσαμε μία φορά, τελικώς τα δώσαμε μετά από φωνές και κλάψα και δεν ξανάγινε. Οφείλω να ομολογήσω πως η κουμπάρα τους είναι τίμια διαχειρίστρια. Είμαι σίγουρη πως δεν έχει ακουμπήσει ούτε ένα λεπτό. Αλλά έχει μεγάλα σχέδια για την πολυκατοικία και δεν θέλουμε να είμαστε οι χορηγοί της.

Δημοσ.

Δυστυχως αν η πλειοψηφία αποφασίσει, οι υπολοιποι ακολουθούν. Το θεμα ειναι να μην συμφωνήσουν οι περισσότεροι στα όνειρα της κουμπαρας... 

Δεν ξερουμε και το κατασταστικό της πολυκατοικίας αν αναφέρει κανένα παραθυράκι για να μην κάνετε υπερογκα έξοδα. 

Σιγουρα ενας δικηγόρος μπορεί να σου πεί περισσότερα...εγω αυτό θα έκανα στην θέση σου. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, CONAN_ είπε

Δυστυχως αν η πλειοψηφία αποφασίσει, οι υπολοιποι ακολουθούν. Το θεμα ειναι να μην συμφωνήσουν οι περισσότεροι στα όνειρα της κουμπαρας... 

Δεν ξερουμε και το κατασταστικό της πολυκατοικίας αν αναφέρει κανένα παραθυράκι για να μην κάνετε υπερογκα έξοδα. 

Σιγουρα ενας δικηγόρος μπορεί να σου πεί περισσότερα...εγω αυτό θα έκανα στην θέση σου. 

Το ξέρω, απλώς λέω, μήπως το αποφύγουμε.

Δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία να αναγκάζει σε τέτοια έξοδα τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Και καλά εμείς, το ποσόν παραμένει ανεκτό. Τι θα γίνει αν μία εταιρεία αποκτήσει το 50%+1 μιας πολυκατοικίας και για να πάρει την υπόλοιπη, αρχίσει να υπερψηφίζει για καινούρια κάγκελα, αλλαγή όλων των τεντών (πχ άλλου χρώματος χάριν ομοιομορφίας) πισίνα στον κήπο, τζακούζι στην ταράτσα και δεν ξέρω τι άλλο; Υπερβολικό παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Λογικά πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Caly είπε

Το ξέρω, απλώς λέω, μήπως το αποφύγουμε.

Δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία να αναγκάζει σε τέτοια έξοδα τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

Και καλά εμείς, το ποσόν παραμένει ανεκτό. Τι θα γίνει αν μία εταιρεία αποκτήσει το 50%+1 μιας πολυκατοικίας και για να πάρει την υπόλοιπη, αρχίσει να υπερψηφίζει για καινούρια κάγκελα, αλλαγή όλων των τεντών (πχ άλλου χρώματος χάριν ομοιομορφίας) πισίνα στον κήπο, τζακούζι στην ταράτσα και δεν ξέρω τι άλλο; Υπερβολικό παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Λογικά πρέπει να υπάρχει κάποιο όριο.

Ρώτα κανά δικηγόρο καλού κακού, αλλά νομίζω πως τα θέματα καλλωπισμού θέλουν απόλυτη πλειοψηφία. Δηλώσεις ρητά ότι δεν μπορείς να συμμετέχεις σε αυτό δεν μπορούν να σε βάλουν να πληρώσεις. Υποχρέωση υπάρχει μόνο για αποκατάσταση ζημιών και τρέχοντα έξοδα της πολυκατοικίας. Φαντάζομαι ότι είσαι και εσύ ιδιοκτήτης και όχι ενοικιαστής. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Ρώτα κανά δικηγόρο καλού κακού, αλλά νομίζω πως τα θέματα καλλωπισμού θέλουν απόλυτη πλειοψηφία. Δηλώσεις ρητά ότι δεν μπορείς να συμμετέχεις σε αυτό δεν μπορούν να σε βάλουν να πληρώσεις. Υποχρέωση υπάρχει μόνο για αποκατάσταση ζημιών και τρέχοντα έξοδα της πολυκατοικίας. Φαντάζομαι ότι είσαι και εσύ ιδιοκτήτης και όχι ενοικιαστής. 

Ναι, ιδιοκτήτες είμαστε.

Θα ρωτήσω. Λέω εδώ και χρόνια να γίνω μέλος της ΠΟΜΙΔΑ και όλο το αναβάλλω. Δίνουν και νομικές συμβουλές. Με το νέο έτος θα πάω.

Δημοσ.

Σύμφωνα με αυτό https://efotopoulou.gr/simmetochi-stis-dapanes-epi-ton-kinon-mi-sinenountos-idioktiti/

Είναι θέμα πραγματικό αν οι αφορώσες ανανέωση ή βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων δαπάνες είναι αναγκαίες, επωφελείς ή πολυτελείς. Αν δεν κρίνονται αναγκαίες, οι μη συναινούντες στην πραγματοποίησή τους δε υποχρεούνται να συμμετάσχουν σ’ αυτές, αλλά δεν δικαιούνται να εναντιωθούν στην εκτέλεση των εργασιών από τις οποίες θα γεννηθούν.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, gx2 είπε

Σύμφωνα με αυτό https://efotopoulou.gr/simmetochi-stis-dapanes-epi-ton-kinon-mi-sinenountos-idioktiti/

Είναι θέμα πραγματικό αν οι αφορώσες ανανέωση ή βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων δαπάνες είναι αναγκαίες, επωφελείς ή πολυτελείς. Αν δεν κρίνονται αναγκαίες, οι μη συναινούντες στην πραγματοποίησή τους δε υποχρεούνται να συμμετάσχουν σ’ αυτές, αλλά δεν δικαιούνται να εναντιωθούν στην εκτέλεση των εργασιών από τις οποίες θα γεννηθούν.

Να σε φιλήσω! 🤩
Τώρα θα δουν!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Caly είπε

Να σε φιλήσω! 🤩
Τώρα θα δουν!

Εδώ είναι και ο σχετικός νόμος, μπορείς να κατεβάσεις και το ΦΕΠ να τους το δώσεις να έχουν να διαβάζουν.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, fmarkos είπε

Εδώ είναι και ο σχετικός νόμος, μπορείς να κατεβάσεις και το ΦΕΠ να τους το δώσεις να έχουν να διαβάζουν.

Ευχαριστώ πολύ! Παιδιά σας ευχαριστώ όλους!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, Caly είπε

Ευχαριστώ πολύ! Παιδιά σας ευχαριστώ όλους!

Βαλε και καμια καμερα με live streaming στην συνελευση. Μην εισαι εγωιστρια 

Anticipation Popcorn GIF

Edit: Παιζει να ειναι το μοναδικο θεμα με προβλημα σε πολυκατοικια που εληξε μεσα σε 10 ποστς. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gx2 είπε

5 ώρες πριν, Caly είπε

Να σε φιλήσω! 🤩
Τώρα θα δουν!

Απο τις καλυτερες νυχτες του Insomnia.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...