kodorevi8ulis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 23 ώρες πριν, AtiX είπε Η ωραιοποίηση μιας κατάστασης για την ενίσχυση ενός επιχειρήματος δεν εξαφανίζει το πρόβλημα με τις κακόβουλες εφαρμογές που θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν οι χρήστες του iPhone… Πραγματικά τώρα, έχουμε δει τι γίνεται στο Android, με το που δυσκόλεψε το sideloading η Google όλοι είδαμε πως αυξήθηκε η ασφάλεια του και το σημαντικότερο όλοι το αναγνωρίσαμε και το επικροτήσαμε… ξαφνικά, γιατί όλοι θελουμε να γυρίσουμε “πίσω”, ένας θεός μόνο ξέρει… γιατί το δικό σου "εμπρός" είναι το η εταιρία με αγαπάει , η εταιρία με λατρεύει , θέλει μόνο το καλό μου και ξέρει τι θέλω εγώ
AtiX Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, kodorevi8ulis είπε γιατί το δικό σου "εμπρός" είναι το η εταιρία με αγαπάει , η εταιρία με λατρεύει , θέλει μόνο το καλό μου και ξέρει τι θέλω εγώ Προσωπικά, ακόμα και υπό αυτή την ανάγνωση, το προτιμώ από το να είμαι το προϊόν… ο κάθε ένας όπως αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του… 🙂 2
kodorevi8ulis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, AtiX είπε Προσωπικά, ακόμα και υπό αυτή την ανάγνωση, το προτιμώ από το να είμαι το προϊόν… ο κάθε ένας όπως αντιλαμβάνεται την ύπαρξη του… 🙂 δεκτό , βέβαια κι εσύ προϊόν είσαι , έστω και σε περιορισμένη αγορά , απλά εφόσον σε κάνεις να νιώθεις καλύτερα τι μπορώ να πώ εγώ :)) edit btw χε@@@@ αν επιτραπεί ή όχι απλά με αυτά που γράφετε 3 άτομα για το rcs έχουν φύγει και τα λιγοστά μαλλιά , οπότε δεν θέλω καν να συμμετέχω εκεί :)))) Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2023 από kodorevi8ulis
Choulio Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Στις 14/11/2023 στις 5:19 ΜΜ, oldnew είπε Δε θεωρηται σε καμια περίπτωση sideloading να βάζεις εφαρμογές απ το store της σαμσουνγκ. Και εκεί ελεγμένες είναι οι εφαρμογές ,οσο και στο store της apple ή της Google, γι αυτό και δεν πετάγεται κανενα προειδοποίητικο μυνημα. Sideloading ειναι η εγκατάσταση εφαρμογών ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΉΣΤΗ. Δε σε βγάζει κανενας ακυρο, βγαίνεις απο μονος σου. Κατα βάθος πιστεύω το έχεις καταλάβει και ο ίδιος. Δε συζήταμε τοση ωρα για τον κίνδυνο να βάλεις εφαρμογή απ το store της σαμσουνγκ. Εσενα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου οτι ο χ χρήστης iPhone θα μπει σε κίνδυνο αυτοβούλως οταν εσυ θα εξακολουθείς να μην έχεις κανενα κίνδυνο αφου δε θα ενεργοποιήσεις το sideloading? Δεν περιμένω να ακούσω λογικό επειχηρημα γιατι δεν υπάρχει . Επίσης εκφράσεις τύπου "θέλουμε " δείχνει αγενεια στους υπόλοιπους χρήστες iPhone , εγωισμό και προβλήματα προσωπικοτητας γενικότερα. "Θελω" να λες. Ποιος είσαι εσυ που θα κρίνεις τι θέλουν οι υπόλοιποι? Αυτοαναιρείστε και εκτιθεστε ως εντελως αδαείς με όσα λέτε εδώ παιδιά πάντως. Λέτε λοιπόν ότι το να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή από store δεν είναι sideloading. Και επειδη δεν ειναι sideloading δεν υπαρχει λογος να σε ρωταει το λειτουργικο. Αρα λοιπον για εξηγειστε μου σας παρακαλω τι εμποδιζει ενα κακοβουλο site να το παιξει store και να μπορει να κατεβαζει κακοβουλο στο κινητο μου με ενα κλικ οπουδηποτε μεσα στο site χωρις καμια ερωτηση; Ποιος οριζει οτι η εφαρμογη κατεβαινει απο store? Δλδ αν εγω βρισκομαι στο Smashoung Store αντι για το Samsung Store και πατησω σε ενα link με κακοβουλο λογισμικο θα κατεβει στο κινητο μου χωρις προειδοποιηση ή οχι; Αφου σε store ειμαι και απο τα store οπως λετε εσεις δεν ειναι sideloading και δεν χρειαζεται να σε ρωτησει. Για εξηγειστε το μου λιγο αυτο. Τι εμποδιζει τον καθε κακβουλο να χαρακτηρισει την εφαρμογη του "store" και απο κει να μπορει να εγκαθιστα οποιο λογισμικο θελει χωρις προειδοποιησεις αφου "απο store δεν θεωρειται side loading και δεν πρεπει να σε ρωτησει". Ποιος θα καθοριζει αν κατι ειναι store ή οχι; Θα το παμε 100% κομμουνιστικα να το καθοριζει η ΕΕ; Ή θα δινει η ίδια η Apple τον χαρακτηρισμό store σε καποιον να μπορει να φαινεται στο λειτουργικο σαν store? Γιατί αν δεν δίνει κανένας τον χαρακτηρισμό store όπως λογικά θα γίνει θεωρητικά κάθε site ή ακομα και εφαρμογη εκει εξω μπορει να ειναι δυνητικη κερκοπορτα κακοβουλου λογισμικου στο κινητο μου. Στις 14/11/2023 στις 6:42 ΜΜ, cat1967 είπε Επισης δεν υπαρχει επισημο store. Με νταβατζιλικι απλα υπηρχε ενα μονον εως τωρα. Μια εφαρμογη ειναι το store. Τωρα θα υπαρχουν και αλλες. Θα επιλεγει ο χρηστης απο που θα ψωνιζει. Το τυράκι το είδες την φάκα την είδες; Το ότι κάθε εφαρμογή θα μπορεί πλέον να είναι η ίδια ένα store και επομένως θα μπορεί να σου κατεβάσει μια εφαρμογή ή οποιοδήποτε λογισμικό (κακόβουλο ή όχι) στο κινητό το σκέφτηκες; Και δεν τελειώνει εκεί. Το ίδιο μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε site στο web Στις 14/11/2023 στις 7:42 ΜΜ, oldnew είπε Τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα σε θέματα τεχνολογίας. Τωρα λες κάτι διαφορετικό. Καταρχήν είναι λιγο αντιφατικό αυτο πού γράφεις οτι ΘΕΛΑΝΕ να βάλουν σπασμενα και ταυτόχρονα δεν ηξεραν τι εκαναν. Βασικα μαλλον ξερανε τι κανανε ,οτι δηλαδή εκτίθενται σε ενα κίνδυνο παραπάνω αλλα αποδεχτηκαν αυτο τον κίνδυνο προκειμένου να παίξουν τσάμπα. Δεκτό αυτο ,αλλά υπάρχουν λύσεις. Να κλειδώσεις την επιλογή sideloading στα κινητά των παιδιών σου αν ανησυχείς για κατι τέτοιο, όπως ακριβώς κλειδώνεις τα τσοντοκαναλα πχ. Με την ίδια λογική να κλείσουν ολα τα τσοντοκαναλα μη δουν τα παιδιά, κάτι τέτοιο μου θυμίζει. Σε καθε περίπτωση είναι αλλη συζήτηση αυτη που δεν είναι ασπρο μαυρο. Να κλειδώσεις την επιλογή sideloading και λύθηκε το πρόβλημα. Όταν θελω εφαρμογές που την έχουν κάνει από το store τι θα κανω; Θα αναγκαζομαι να το ανοιγω και να το κλεινω λοιπον. Αρα μηπως με επηρεαζει και μενα το να επιτρεπεται το sideloading; Αλλαζει ενα συστημα που τωρα ΓΙΑ ΜΕΝΑ λειτουργει τελεια και με τις αλλαγες οχι μονο δε θα κερδισω τιποτα αλλα θα χασω σε λειτουργικότητα ή ασφαλεια ή και τα δυο. Γι' αυτό δε θελω το sideloading Στις 14/11/2023 στις 11:54 ΜΜ, ADHD είπε Δεν κανει παράνομη την πωληση iphone να τελειώνουμε η ΕΕ? Ολο το business model της Apple ειναι αυτο, ενα κλειστο οικοσυστημα στο οποιο η ιδια ελεγχει την εμπειρια χρησης ετσι ωστε να μπορει να προσφερει αυτη που θελει οσο καλυτερα μπορει, και αυτο ακριβως αρεσει στους πελατες της. Δεν θελω sideloading, δεν θελω ανοιχτο imessage και δεν εχει να κανει με "πλεμπα", θελω απλα μια ελεγχομενη απο την Apple εμπειρια. Αν παψω να θελω κατι τετοιο γιατι δεν μου κανει πλεον θα παω σε android, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη τους, ο ανταγωνισμος μια χαρα ειναι. Σε όσους απαντάνε ότι δεν τους αρέσει αυτό στην Apple πραγματικά θα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς τους αρέσει; Το hardware οοπυ ονομαστικα τουλαχιστον (οχι σε επιδοσεις ή εμπειρια χρησης) ειναι κατωτερο; Τι ακριβως; Γιατι να παρεις iPhone αν ολη αυτη η νοοτροπια δεν σου αρεσει ή ακομα χειροτερα την μισεις; Πληρης παραλογισμος 2 1
Choulio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 15/11/2023 στις 11:33 ΜΜ, primeragt είπε Στο θέμα μας τώρα. Η επιλογή δεν έβλαψε κανέναν. Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι χαζός και πρέπει η "καλή μαμά εταιρεία" να τον προστατέψει μην τυχόν και πάθει τίποτα γιατί "δε ξέρει" είσαι ο ίδιος μέρος του προβλήματος και το πώς επί σειρά δεκαετιών φτάσαμε από service manual πχ αυτοκινήτων -μηχανων- εξαρτημάτων που εξηγούσαν πως να τα επισκευάσεις η συντηρήσεις, στο να βλέπουμε αντίστοιχα manual που λένε στο κόσμο να μην πεινούν τα υγρά της μπαταρίας η να μην βάζουν νερό στο μοτέρ και λάδι στο ψυγεία και το αντίστροφο. Αν η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό είναι επικίνδυνο το μόνο που έχει να κάνει είναι να προειδοποιήσει το χρήστη σαφέστατα και μετά να τον αφήσει να αποφασίσει όπως θέλει. Αν εσύ δεν θες να το κάνεις γιατί έτσι κρίνεις καλά κάνεις. Εδώ διαβάζουμε πλέον σχεδόν φασιζουζες απόψεις που θέλουν να απαγορεύσουν την επιλογή. Την επιλογή και μόνο. Που να σας υποχρέωναν κιόλας... Καληνύχτα και έχω λάβει μέρος και σε άλλα thread με καλές και κακές απόψεις, good hunting. Εγώ που θέλω να έχω την επιλογή να αγοράσω ένα λειτουργικό κλειδωμένο μπορώ; Μάλλον όχι Στις 16/11/2023 στις 11:19 ΠΜ, asmilon είπε Η δυνατοτητα επιλογης ειναι κατι καλο -εκτος αν καποιος εχει μετοχες μονο στην Apple, ναι τοτε θα μειωθει το μερισμα του μετα αυτη την κινηση. Απο την στιγμη που δε μιλαμε για jailbreak συσκευης, αλλα δυνατοτητα εγκαταστασης εναλλακτικων store, που ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο χρηστης μπορει να τα βαλει και ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο χρηστης μπορει να κατεβασει απο εκει καποια εφαρμογη που ειναι το κακο; Η δυνατοτητα πολλων επιλογων θα κανει το κεφαλι του να εκραγει μηπως; Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εφαρμογες οι οποιες θα εχουν τα ιδια δικαιωματα και τους ιδιους περιορισμους οπως οι εφαρμογες απο το App Store. Μπορούμε να επιλέξουμε τα πάντα. Έχουμε δικαίωμα στην επιλογή για τα πάντα εκτός από ένα κλειδωμένο λειτουργικό. Πρέπει όλα τα λειτουργικά να είναι ανοιχτά ελεύθερα. Στην τελική αν δε θες δεν χρησιμοποιεις τις ελευθερίες. Σωστά; Στις 17/11/2023 στις 12:15 ΜΜ, asmilon είπε Το οτι περιοριζουν το interface στο βυσμα του USB Type-C δε περιοριζει την καινοτομια σε κανενα κομματι. Ηδη εχει βγει το USB 4.0 και ετοιμαζονται νεες υλοποιησεις, που υποσχονται πιο πολλες δυνατοτητες στην φορτιση, μεταφορα δεδομενων, εικονας κλπ. Αν θελουν ασυρματη συνδεση παλι δε περιοριζεται απο το USB Type-C. Ο μονος ζημιωμενος απο αυτη την κινηση ειναι η Apple που χρεωνε license για καθε lightning cable & accessory. Μεγάλο μέρος της καινοτομίας του usb-c είναι το ίδιο το interface στο βύσμα. Προφανώς και ο περιορισμός στο βύσμα περιορίζει και την καινοτομία. Δλδ δεν θα μπορούσε να εφευρεθεί μια νέα μικρότερη ανθεκτικότερη ή λειτουργικότερη (μαγνητική ή με δυνατότητα περιστροφής ή οτιδήποτε) θύρα; Θα μπορούσε αλλά ο νέος κανονισμός δεν το επιτρέπει. Ακόμα κι αν ήθελε κάποιος να επενδύσει χρήματα για αυτό το σκοπό δε θα το κάνει γιατί τα χρημαα του θα πάνε χαμένα. Εγώ αυτό το λέω εμπόδιο στην καινοτομία Στις 17/11/2023 στις 5:40 ΜΜ, asmilon είπε Φυσικα και στον καπιταλισμο τα μονοπωλια πρεπει να ρυθμιζονται, ποιος σου ειπε οτι ισχυει το αντιθετο; Ακομα και οι ΗΠΑ εχουν antitrust laws, που τους δινει το δικαιωμα ακομα και να σπασουν μια εταιρια που κατεχει το μονοπωλιο σε μικροτερες. Αντικρουεις καπου οτι η Apple μαζευει το 90% των εσοδων απο τα App Store συνολικα, αν και κατεχει το 30% της αγορας ως μεριδιο συσκευων; Δε το βρισκεις προβληματικο αυτο; Ειναι προβληματικο μηπως για τον καταναλωτη να μπουν πιο πολλοι παιχτες και να βοηθησουν να οδηγηθουν οι τιμες προς τα κατω, εχοντας εφαρμογες το ιδιο ασφαλεις οσο το App Store αφου το iOS, οταν δεν ειναι jailbreaked, εχει μια σειρα απο μετρα προστασιας που αποτρεπουν την κακοβουλη πρακτικη εφαρμογων, αφου τις απομονώνει στο δικο τους sandbox ; Πως ακριβώς ως θα οδηγηθουν οι τιμές πιο κάτω ρε φίλε; Πως τα φαντάζεστε κάτι τέτοια; Όλα τα store 30% fee δεν εχουν; To Amazon Store εχει 30% fee, το Samsung Store εχει 30% fee, το Play Store εχει 30% fee. Αλλά ευτυχως που θα επιτραπουν third party stores γιατι ετσι θα πεσουν οι τιμες 🤡🤡 Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2023 από Choulio 1
ramarg Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Η δυνατότητα ας υπάρχει γι αυτούς που την χρειάζονται. Εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να εγκαταστήσω ούτε μία εφαρμογή από ένα GoogleAppStore που αποτελεί ξεκάθαρη ‘’κινητή βόμβα’’ τόσο για τη συσκευή όσο και για τα δεδομένα μου… Επεξ/σία 4 Δεκεμβρίου 2023 από ramarg 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα