Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/11/2023 στις 8:57 ΜΜ, MikeKata είπε

Βασικά, απάντησα ακριβώς πάνω σε αυτό που εθιξες. Άσχετα πετάει αυτός ο οποίος, σε άρθρο για το άνοιγμα του store σε λειτουργικό τηλεφώνου πετάει σύγκριση Windows με Linux. 

Αν δεν κατάλαβες την παρομοίωση... Δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Το παράδειγμα δεν ήταν σύγκριση μεταξύ Linux και Windows. Αυτό, προφανώς, έγινε στο κεφάλι σου. Γι αυτό και γράφεις άσχετα. 

Το παράδειγμα δόθηκε για να τονίσει την αλλαγή λειτουργικού και τις συνέπειες που έχει στον κάθε άνθρωπο. Το γεγονός ότι κάθε λειτουργικό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Ο χρήστης πρέπει να τα γνωρίζει και να το επιλέγει συνειδητά. Το ίδιο ισχύει και στα λειτουργικά των υπολογιστών. Στο έγραψα πολλές φορές, αλλά επιμένεις να απαντάς άλλα αντί άλλων.

Στις 14/11/2023 στις 8:57 ΜΜ, MikeKata είπε

Βασικά, δεν είναι σα να γράφεις αυτό. Συνεχίζεις την τακτική του να μετακινείς την πρώτη άσχετη σύγκριση που έκανες, παρομοιάζοντας τη με άλλη μια άσχετη σύγκριση. Με έναν άνθρωπο που μετακινεί συνεχώς το τέρμα, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα.

Μιας και μιλάς για "επίθεση στο ήθος του αντιπάλου", δε μου κάνει εντύπωση (μετά τα άσχετα που πέταξες) ότι δεν κατανοησες πως δεν κάνουμε "επίθεση στο ήθος σου" ως στρατηγική ρητορείας, αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι, είδες ότι δε βγαίνουν αυτά που λες (όχι μόνο σε μένα, σε πολλούς συνομιλητές σου) και μετακινείς συνεχώς το "στόχο" (άσχετα επιχειρήματα) προκειμένου να μην μπορεί κανείς να σε πιάσει πουθενά.

Και όταν αυτό δε λειτουργεί γιατί σου λέμε ξεκάθαρα ότι είτε δεν καταλαβαίνεις, είτε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, χρησιμοποιείς άλλη μια κλασσική τακτική, αυτή της αυτοθυματοποιησης.

Μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις, αλλά δεν έχω την όρεξη ή το mental capacity να καίω εγκεφαλικά κύτταρα χωρίς λόγο.

Σου εξήγησα γιατί δεν είναι άσχετη, πολλές φορές. Την υπεραπλούστευσα, μάλιστα, με κίνδυνο να χαθεί η ουσία, αλλά εσύ τίποτα... Εκεί τα ίδια και τα ίδια... Κατάλαβες κάτι λάθος στην αρχή και συνεχίζεις...

Συνέχεια γράφω και σου εξηγώ αυτό που γράφω. Εσύ δεν καταλαβαίνεις τί γράφω, μετακινείς την κουβέντα στο λάθος που κατάλαβες εξαρχής (...και αυτή είναι η καλοπροαίρετη εξήγηση της κατάστασης...). Σε επαναφέρω στο θέμα και συνεχώς προσπαθείς να με πας σε αυτό που νομίζεις ότι έγραφα εξαρχής. Δεν έγραφα αυτό για το οποίο απαντάς. Δεν το καταλαβαίνεις; ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς "αυτοθυματοποίηση". Μάλλον είναι η αποτυχημένη μετάφρασή σου στο "βάζω όρια στην συνομιλία μου με τον άλλο και τα τηρώ πρώτος". Τί να κάνω; Έχω το ελάττωμα να μη μπορώ να κάνω συζήτηση επιπέδου καφενείου. Όποιος θελει το δέχεται... Παρεπιπτόντως τα περισσότερα από αυτά που ζητάω είναι κανόνες του forum και άλλα κανόνες ευγένειας.

Ενδεικτικά:

• Τα μηνύματα (μήνυμα) των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους.
  • Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα απο τα όρια του site και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο.
  • Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη

https://www.insomnia.gr/terms

Δεν είναι ότι τα ζητάω εγώ. Είναι κανόνες που όλοι έχουμε αποδεχτεί όταν γίναμε μέλη του insomnia.gr

Κανένας δεν είναι τέλειος. Έχω παραβεί κάποιους από αυτούς. Μου έγινε σύσταση και το δέχτηκα. Γιατί είχα άδικο. Όταν του τηρώ θέλω να το κάνουν και οι υπόλοιποι.

Αν δεν έχεις την όρεξη, τότε μην τα καις τσάμπα. Διάβασε τί γράφει ο άλλος και μετά απάντησε. Μην απαντάς άσχετα, πας τη συζήτηση αλλού και σπαταλά τσάμπα το μυαλό σου.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
  • Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 hours ago, Tlykog said:

Φίλε Tlykog είσαι σίγουρα ενήλικας; Γιατί το να κάνεις thread hunting και να γελάς με παλιά μυνήματα κάποιου γιατί απλά γελάει με αυτά που γράφεις στο παρόν thread σίγουρα δεν παραπέμπει σε ενήλικα. 

Στο θέμα μας τώρα. Η επιλογή δεν έβλαψε κανέναν. Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι χαζός και πρέπει η "καλή μαμά εταιρεία" να τον προστατέψει μην τυχόν και πάθει τίποτα γιατί "δε ξέρει" είσαι ο ίδιος μέρος του προβλήματος και το πώς επί σειρά δεκαετιών φτάσαμε από service manual πχ αυτοκινήτων -μηχανων- εξαρτημάτων που εξηγούσαν πως να τα επισκευάσεις η συντηρήσεις, στο να βλέπουμε αντίστοιχα manual που λένε στο κόσμο να μην πεινούν τα υγρά της μπαταρίας η να μην βάζουν νερό στο μοτέρ και λάδι στο ψυγεία και το αντίστροφο.

Αν η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό είναι επικίνδυνο το μόνο που έχει να κάνει είναι να προειδοποιήσει το χρήστη σαφέστατα και μετά να τον αφήσει να αποφασίσει όπως θέλει. Αν εσύ δεν θες να το κάνεις γιατί έτσι κρίνεις καλά κάνεις.

Εδώ διαβάζουμε πλέον σχεδόν φασιζουζες απόψεις που θέλουν να απαγορεύσουν την επιλογή. Την επιλογή και μόνο. Που να σας υποχρέωναν κιόλας...

Καληνύχτα και έχω λάβει μέρος και σε άλλα thread με καλές και κακές απόψεις, good hunting.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/11/2023 στις 11:33 ΜΜ, primeragt είπε

Φίλε Tlykog είσαι σίγουρα ενήλικας; Γιατί το να κάνεις thread hunting και να γελάς με παλιά μυνήματα κάποιου γιατί απλά γελάει με αυτά που γράφεις στο παρόν thread σίγουρα δεν παραπέμπει σε ενήλικα. 

Στο θέμα μας τώρα. Η επιλογή δεν έβλαψε κανέναν. Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι χαζός και πρέπει η "καλή μαμά εταιρεία" να τον προστατέψει μην τυχόν και πάθει τίποτα γιατί "δε ξέρει" είσαι ο ίδιος μέρος του προβλήματος και το πώς επί σειρά δεκαετιών φτάσαμε από service manual πχ αυτοκινήτων -μηχανων- εξαρτημάτων που εξηγούσαν πως να τα επισκευάσεις η συντηρήσεις, στο να βλέπουμε αντίστοιχα manual που λένε στο κόσμο να μην πεινούν τα υγρά της μπαταρίας η να μην βάζουν νερό στο μοτέρ και λάδι στο ψυγεία και το αντίστροφο.

Αν η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό είναι επικίνδυνο το μόνο που έχει να κάνει είναι να προειδοποιήσει το χρήστη σαφέστατα και μετά να τον αφήσει να αποφασίσει όπως θέλει. Αν εσύ δεν θες να το κάνεις γιατί έτσι κρίνεις καλά κάνεις.

Εδώ διαβάζουμε πλέον σχεδόν φασιζουζες απόψεις που θέλουν να απαγορεύσουν την επιλογή. Την επιλογή και μόνο. Που να σας υποχρέωναν κιόλας...

Καληνύχτα και έχω λάβει μέρος και σε άλλα thread με καλές και κακές απόψεις, good hunting.

Γιατί; Δεν έχω το δικαίωμα να κρίνω και εγώ το ποστ κάποιου, επειδή αυτός έκρινε πρώτος το δικό μου; Εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων, ακόμα και αν διαφωνώ με κάποιον δε βάζω αρνητική φατσούλα. Συζητάω μαζί του. Είδες τελικά που το σύστημα μου δουλεύει; Εδώ είσαι και συζητάμε.:)

Στο θέμα μας. Κάθε λειτουργικό έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Στο iOS υπήρχε ανεκαθεν η φιλικότητα προς τον χρήστη, η προστασία από ακούσια λάθη που έβαζαν σε κίνδυνο την ασφάλεια, ένα προστατευμένο περιβάλλον, που οι εφαρμογές ήταν ποιοτικές γιατί οι δημιουργοί ηξεραν ότι δεν υπάρχει πειρατεία, ο ποιότικός έλεγχος των εφαρμογών από την Apple και πάνω από όλα: Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ (μεταξύ άλλων...). Δεν το παω σε VS με Android, απλά μου άρεσε να έχω επιλογή. 

Έχω δουλέψει με σχεδόν όλα τα γνωστά λειτουργικά που έχουν βγει για smartphones. Ενδεικτικά: Symbian s60, BB OS, Windows mobile, Windows phone (8.1 και 10), Ubuntu touch, Sailfish OS, Android, iOS και ένα σωρό custom ROM. Όλα μου άρεσαν γι αυτο που ήταν, όχι γι αυτό που θα ήθελα να είναι. Στο τέλος επέλεξα αυτό που ανταποκρίνονταν καλύτερα στις ανάγκες μου. Ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο γενικά. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι όμως το καλύτερο για μένα.

Αυτό δε σημαίνει κάτι βέβαια, γιατί οι επιλογές μας εξαρτώνται από πολλά πράγματα που αλλάζουν. Μπορεί μελλοντικά να αλλάξω πάλι λειτουργικό. Το βασικο νόημα είναι ότι το καθένα έχει το χαρακτήρα του. Αυτό είναι που σου δίνει την επιλογή. Αν είναι να τα κάνουμε όλα το ίδιο, τότε δεν υπάρχει πραγματική επιλογή.

Οι προειδοποιήσεις πιάνουν σε ανθρώπους που τις αντιλαμβάνονται. Δεν χρησιμοποίησα τυχαία τη λέξη. Όταν ο άλλος δεν αντιλαμβάνεται, τότε η προειδοποίηση υπάρχει μονο και μόνο για να διώξεις την ευθύνη από πάνω σου. Παρόλα αυτά, στην Apple, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πάνω στην ασφάλεια και στο χαρακτήρα του λειτουργικού της χτίστηκε όλο το οικοσύστημά της. Δεν είναι απλά μια επιλογή σε ένα μενού ρυθμίσεων.

Επιλογή είναι αν εξαρχής θα πάρεις το προϊόν ως εχει. Τα χαρακτηριστικά του τα επιλέγει η εταιρεία. Το αν θα σου επιτραπεί να επέμβεις σε αυτά, είναι επίσης απόφαση της εταιρείας που κατασκευάζει το κάθε προϊόν.

Το μονο κυνήγι που με ενδιαφέρει είναι αυτό της γνώσης. Πάντα διάβαζα και πάντα θα διαβάζω. Όχι μόνο άρθρα και βιβλία, αλλά και τις απόψεις του καθενός εδώ μέσα ή και αλλού. Ευχαριστώ για τη συζήτηση. Καλό βράδυ. 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός. Απλά το thread hunting είναι ακόμα τραγικό όπως κ πριν 20 χρόνια.

2 minutes ago, Tlykog said:

Επιλογή είναι αν εξαρχής θα πάρεις το προϊόν ως εχει. Τα χαρακτηριστικά του τα επιλέγει η εταιρεία. Το αν θα σου επιτραπεί να επέμβεις σε αυτά, είναι επίσης απόφαση της εταιρείας που κατασκευάζει το κάθε προϊόν.

Το μονο κυνήγι που με ενδιαφέρει είναι αυτό της γνώσης. Πάντα διάβαζα και πάντα θα διαβάζω. Όχι μόνο άρθρα και βιβλία, αλλά και τις απόψεις του καθενός εδώ μέσα ή και αλλού. Ευχαριστώ για τη συζήτηση. Καλό βράδυ. 

Να είσαι σίγουρος ότι έτσι φτιάχνονται τα προϊόντα. Οι εταιρείες κάνουν ότι γουστάρουν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/11/2023 στις 11:54 ΜΜ, primeragt είπε

Κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός. Απλά το thread hunting είναι ακόμα τραγικό όπως κ πριν 20 χρόνια.

Να είσαι σίγουρος ότι έτσι φτιάχνονται τα προϊόντα. Οι εταιρείες κάνουν ότι γουστάρουν..

Δεκτό. Αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν του κυνηγούς και άλλοι που κάνουν τους λαγούς... Χτυπάνε και φεύγουν, αντί να παραθέσουν απόψεις και να έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Μερικές φορές απορώ γιατί έρχονται αν όχι για να μάθουν ή να βοηθήσουν άλλους να μάθουν... Ένα μεγάλο κέρδος γνώσεων βγαίνει από την σωστή αντιπαράθεση απόψεων.

Είμαι σίγουρος. Λογιστής είμαι και έχω δουλέψει σε διάφορα πόστα. Έτσι βγαίνουν. Οι εταιρείες κάνουν ότι γουστάρουν στα πλαίσια του νόμου. Αυτές έχουν τμήμα marketing, ώστε να μετράνε τις ανάγκες των πελατών τους (ισχύει για υπάρχοντες και μελλοντικούς) και να ορίζουν τις προδιαγραφές του προϊόντος σύμφωνα με τις ανάγκες του μέρους του συνολου των καταναλωτών στους οποίους απευθύνονται. Οι πωλήσεις δείχνουν ότι η Apple το έκανε σωστά μέχρι τώρα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Μελέτες δείχνουν ότι σε βάθος χρόνου δεν χάνει πελάτες. 

Για τη Google, εσύ, πιθανόν, δεν είσαι πελάτης. Εγώ είμαι. Εσύ έχεις android κινητό και παίρνει τα προσωπικά σου δεδομένα, σε αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που σου παρέχει και εγώ που διαφημίζω την επιχείρησή μου, την πληρώνω για να με προβάλει στο target group που με ενδιαφέρει. Το εννοώ. Έχω λογαριασμό Google ads και το πληρώνω με το μήνα.

Να μην παρεξηγηθώ. Δεν το πάω VS. Σέβομαι το business model της Google, γι αυτό και είμαι πελάτης της. Χρήστης της δε θέλω να είμαι.

Μια και μου μιλάς για υποχρεωτικότητα, τί έχεις να πεις για τη Google, που υποχρεώνει τους κατασκευαστές Android να ενσωματώνουν τις υπηρεσίες της στο λειτουργικό; Γιατί να μην υπήρχαν πχ 2 εκδόσεις του λειτουργικού; Μία με Google και μία χωρίς. Κατά την πρώτη εκκίνηση του κινητού, για παράδειγμα, ο αγοραστής να επέλεγε πια έκδοση ήθελε. Νομίζεις ότι οι κατασκευάστές δεν θα το έκαναν; Μάντεψε ποιος ΔΕΝ θέλει... Εκεί είναι οκ η υποχρεωτικοτητα; 

Το ότι πχ η MS σου ενσωματώνει ένα σωρό προγράμματα, που ελάχιστοι χρησιμοποιούν, και δε σε αφήνει να τα αφαιρέσεις είναι οκ;

Αυτό το κάνουν όλες. Είναι νόμιμο, απλά η ΕΕ βάλθηκε να κάνει το iOS σαν το android, γιατί μπορεί.

Στις 15/11/2023 στις 8:51 ΜΜ, Waiss είπε

Ο πύργος της Βαβέλ το θέμα. Γράφετε, γράφετε και ξαναγράφετε και δεν καταλαβαίνετε τι γράφετε 😆

Αυτο γίνεται όταν κάποιος δε θέλει να απαντήσει σε αυτό που γράφεις. Δε θέλει να κάνει διάλογο. Θέλει να σου πει απλά ότι έχει δίκιο και να φύγει. Δε θα απαντήσει σε κάνενα επιχείρημά σου και θα επιμένει σε αυτό που γράφει, ακόμα και αν του ΄φερεις τα πιο ατράνταχτα επιχειρήματα...

Αντι για διάλογο, έχουμε πολυμερείς μονόλογους.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, primeragt είπε

Πλάκα πλάκα άλλους έχουμε δει να κάνουν thread hunting και trollοποστ με άσχετα σχόλια σε θέματα της Apple, τους οποίους επικροτείς κιόλας με τις αντιδράσεις σου… 

κρίμα να μην καταλαβαίνεις ποιος εκθέτει ποιον και με άκομψο τρόπο…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.

Τοσο δραμα, ενω προφανως αρκετοι αγνοειτε πως οι εφαρμογες στο iOS ειναι sandboxed και υιοθετουν μια σειρα απο μετρα προστασιας που δεν τους επιτρεπουν να εχουν απευθειας προσβαση σε κρισιμα σημεια της συσκευης:

https://support.apple.com/el-gr/guide/security/sec15bfe098e/web

Δεν μιλαμε για jaibreak του κινητου, αλλα δυνατοτητα να υπαρχουν 3rd party stores που θα προσφερουν δικους τους ορους πληρωμης και δικες τους εφαρμογες. Οποτε πολυ απλα εχουμε επιπλεον επιλογες απο αυτες που δινει η Apple, χωρις να τιθεται καποιο προβλημα ασφαλειας της συσκευης.

• Like 2
Δημοσ.
33 minutes ago, AtiX said:

Πλάκα πλάκα άλλους έχουμε δει να κάνουν thread hunting και trollοποστ με άσχετα σχόλια σε θέματα της Apple, τους οποίους επικροτείς κιόλας με τις αντιδράσεις σου… 

κρίμα να μην καταλαβαίνεις ποιος εκθέτει ποιον και με άκομψο τρόπο…

Δεν τους ψάχνω να δω τι κάνει ποιος. Αντριδρω καθαρά στο εκάστοτε ποστ στο εκάστοτε θέμα. Και με σένα έχω διαφωνισει  στο παρελθόν αλλά και έχω συμφωνήσει αρκετές φορές. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά για να σε κρίνω πέρα του εκάστοτε ποστ στο εκάστοτε θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, primeragt είπε

Δεν τους ψάχνω να δω τι κάνει ποιος. Αντριδρω καθαρά στο εκάστοτε ποστ στο εκάστοτε θέμα. Και με σένα έχω διαφωνισει  στο παρελθόν αλλά και έχω συμφωνήσει αρκετές φορές. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά για να σε κρίνω πέρα του εκάστοτε ποστ στο εκάστοτε θέμα.

Κακός δεν τους ψάχνεις από την στιγμή που κανείς “επίθεση” σε έναν συμφορητη σου…

έχεις καταλάβει ότι το thread έχει φτάσει τις 15 σελίδες γιατί κάποιοι μπαίνουν, λένε την ασυναρτησία τους, trollάρουν, λένε πράγματα που δεν ισχύουν μόνο και μόνο επειδή γράφει ο τίτλος Apple? Ο άλλος με το που είδε τα δύσκολα μου έκανε προσωπική επίθεση, νομίζεις δεν είδα ποιος έκανε “thanks” μέχρι να σβήσουν το μυνημα? Από τον άλλο περιμένω ακόμα απάντηση σε προηγούμενο θέμα ενώ συνεχίζει να βάζει “καρδούλες” σε όσους νομίζει ότι με τις απαντήσεις τους με έβαλαν στη θέση μου! Αυτά δεν σε πειράζουν και σε πειράζει ένας συμφορητης που προσπαθεί με πάρα πολύ ευγενικό τρόπο να απαντήσει και να πει την άποψη του…

αν, εσένα, σου αρέσει να είσαι παρατηρητής δικαίωμα σου, αλλά μετά από τόσα χρόνια γνωριζόμαστε και ξέρουμε τι αντίδραση θα δούμε από τον κάθε χρήστη, ακόμα και από εσένα…

1 ώρα πριν, asmilon είπε

Τοσο δραμα, ενω προφανως αρκετοι αγνοειτε πως οι εφαρμογες στο iOS ειναι sandboxed και υιοθετουν μια σειρα απο μετρα προστασιας που δεν τους επιτρεπουν να εχουν απευθειας προσβαση σε κρισιμα σημεια της συσκευης:

https://support.apple.com/el-gr/guide/security/sec15bfe098e/web

Δεν μιλαμε για jaibreak του κινητου, αλλα δυνατοτητα να υπαρχουν 3rd party stores που θα προσφερουν δικους τους ορους πληρωμης και δικες τους εφαρμογες. Οποτε πολυ απλα εχουμε επιπλεον επιλογες απο αυτες που δινει η Apple, χωρις να τιθεται καποιο προβλημα ασφαλειας της συσκευης.

Κανένα δραμα, έχουμε επιφυλάξεις όπως και η ίδια ΕΕ και η Google και αυτό διατυπώνουμε…

απαγορεύεται και αυτό?

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κανένα δραμα, έχουμε επιφυλάξεις όπως και η ίδια ΕΕ και η Google και αυτό διατυπώνουμε…

απαγορεύεται και αυτό?

Αδυνατω να διαβασω και τις 15 σελιδες του θεματος, αλλα για να εφτασε τοσο σιγουρα μιλαμε για δραμα.

Η δυνατοτητα επιλογης ειναι κατι καλο -εκτος αν καποιος εχει μετοχες μονο στην Apple, ναι τοτε θα μειωθει το μερισμα του μετα αυτη την κινηση. Απο την στιγμη που δε μιλαμε για jailbreak συσκευης, αλλα δυνατοτητα εγκαταστασης εναλλακτικων store, που ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο χρηστης μπορει να τα βαλει και ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο χρηστης μπορει να κατεβασει απο εκει καποια εφαρμογη που ειναι το κακο; Η δυνατοτητα πολλων επιλογων θα κανει το κεφαλι του να εκραγει μηπως; Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εφαρμογες οι οποιες θα εχουν τα ιδια δικαιωματα και τους ιδιους περιορισμους οπως οι εφαρμογες απο το App Store.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, asmilon είπε

Αδυνατω να διαβασω και τις 15 σελιδες του θεματος, αλλα για να εφτασε τοσο σιγουρα μιλαμε για δραμα.

Η δυνατοτητα επιλογης ειναι κατι καλο -εκτος αν καποιος εχει μετοχες μονο στην Apple, ναι τοτε θα μειωθει το μερισμα του μετα αυτη την κινηση. Απο την στιγμη που δε μιλαμε για jailbreak συσκευης, αλλα δυνατοτητα εγκαταστασης εναλλακτικων store, που ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο χρηστης μπορει να τα βαλει και ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο χρηστης μπορει να κατεβασει απο εκει καποια εφαρμογη που ειναι το κακο; Η δυνατοτητα πολλων επιλογων θα κανει το κεφαλι του να εκραγει μηπως; Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για εφαρμογες οι οποιες θα εχουν τα ιδια δικαιωματα και τους ιδιους περιορισμους οπως οι εφαρμογες απο το App Store

Κοίτα να δεις που θα προστεθούν άλλες δυο-τρεις σελίδες κουβεντιάζοντας ένα θέμα που έχει συζητηθεί στις προηγούμενες σελίδες, μόνο και μόνο επειδή αδυνατείς να διαβάσεις δεκαπέντε σελίδες κατά εσένα δράματος…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.

λετε να δουμε και file manager απο 3rd party? και να μη χρειαζεται προγραμμα για να μεταφερεις αρχεια, εικονες μουσικη κλπ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, duende είπε

λετε να δουμε και file manager απο 3rd party? και να μη χρειαζεται προγραμμα για να μεταφερεις αρχεια, εικονες μουσικη κλπ?

Οχι κατι διαφορετικο απο την σημερινη κατασταση, οι εφαρμογες θα συνεχισουν να ειναι sanboxed και με περιορισμενα δικαιωματα.

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα και μπορεί να το βλέπω και λάθος, την παρεμβατικότητα της ΕΕ σε ότι έχει να κάνει με την Apple.

Εντάξει δέχομαι τον φορτιστή ως ένα κοινό πρότυπο για ευκολία  αλλά και πάλι μου χτυπάει άσχημα, από που και ως που ένας κρατικός φορέας αποφασίζει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φορτίσεις το κινητό σου και μάλιστα τον επιβάλει κιόλας? 

Παμε στα υπόλοιπα, RCS και side loading, αυτά λοιπόν λέτε ότι δίνουν περισσότερες επιλογές και οι περισσότερες επιλογές είναι καλό πράγμα. Ναι σε ένα βαθμό θα συμφωνήσω, αν είσαι power user και ξέρεις πολύ καλά τι κανεις καθώς και το γεγονός ότι είναι optional θα πρέπει να το δούμε απλά σαν extra features.

Εδω εγώ έχω κάποιες διαφωνίες και το παρομοιάζω με το console vs pc gaming, στην κονσόλα έχεις ελάχιστες επιλογές είναι εντελώς ελεγχόμενη εμπειρία. Στο PC έχεις άπειρες, μπορείς να παίξεις με τα settings όσο θέλεις, να κατεβάσεις mods κλπ. Αυτό για κάποιον που ξέρει καλά τι κάνει είναι καλό, για κάποιον που δεν ξέρει μπορεί η εμπειρία του να είναι πολύ χειρότερη από την κονσόλα. Εγώ έτσι το βλέπω και δεν ξέρω αν είναι ατυχές το παράδειγμα, απλά θέλω να τονίσω ότι οι περισσότερες επιλογές πολλές φορές έρχονται με περισσότερα προβλήματα γιατί υπάρχουν περισσότεροι παράμετροι καθώς η εμπειρία δεν είναι ελεγχόμενη.

Στο θέμα ανταγωνισμού δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει να υπάρξει parity όταν το market share είναι 70-30 υπέρ του Android, για εμένα φαίνεται πως η ΕΕ θεωρεί ότι η Apple δίνει μια πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης οπότε πρέπει να την ρίξει στο επίπεδο του Android για χάρη του ανταγωνισμού. Αν την νοιάζει μόνο το store τότε τι πρόβλημα υπάρχει με 70-30 υπεροχή του Android? Τι πρόβλημα υπάρχει με proprietary λύσεις και κλειστά λειτουργικά? Γιατί δεν επεμβαίνει και στα store των κονσολών τότε?

Αυτα από εμένα για να κλείσω το θέμα, θεωρώ ότι υπάρχει μια χαρά ανταγωνισμός στην Ευρώπη και είναι πολύ πιο δημοκρατικό να αφήνεις τον κόσμο να αποφασίζει τι φορτιστή θέλει στο κινητό του και τι λειτουργικό από το να λες "αυτά είναι τα σωστά γιατί έτσι αποφασίσαμε εμείς"

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...