ideal09 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 45 λεπτά πριν, giannislgl7 είπε Υπάρχει εφαρμογή να τρέξεις YouTube στο background αδερφε από App Store κιόλας.λεγεται PreTube Είσαι άψογος. Θα το δοκιμάσω.
somt Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, MikeKata είπε Μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις, αλλά δεν έχω την όρεξη ή το mental capacity να καίω εγκεφαλικά κύτταρα χωρίς λόγο. Φίλε μιλάς με έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να με πείσει ότι δεν έχω iphone 😅
Iphone-man Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Χαμός γίνετε στα σχόλια μόλις βγαίνει άρθρο για την apple 😂 διαβάζω όλα τα σχόλια και γελάω
chrsiou Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αρα και στo mac os θα πρεπει να καταργηθει το sideloading; Αν εγκαταστησω καποια εφαρμογη εκτος store δεν κινδυνευω; Οι developers δε χανουν λεφτα; Αρα οι εφαρμογες για mac δεν ειναι τοσο ποιοτικες οσο των iphone; Επισης τα mac δεν ειναι ασφαλη; Και αν δεν ειναι, γιατι δεν το αλλαζουν; Και γιατι δεν ειχαν εξ αρχης στα mac ως μοναδικη πηγη εφαρμογων το store; Η ιδια εταιρεια δημιουργησε και εξελισσει τα mac os, ios και ipad os. Μηπως επειδη στο ios πλασαραν απ την αρχη ως μοναδικη πηγη εφαρμογων το app store και καταφεραν να περασουν στη συνειδηση του κοσμου πως αυτο ειναι για την ασφαλεια τους; Το mac os υπηρχε δεκαετιες πριν βγει το iphone, δεν ειχε καλλιεργηθει στη συνειδηση του κοσμου πως μια ζωη θα πληρωνω για πραματα που ποτε δε θα μου ανηκουν. Στο iphone αγοραζεις μια εφαρμογη και δεν ξερεις αν θα αφαιρεθει απ το store σ ενα μηνα. Αν κανεις απεγκατασταση και θες να την ξαναβαλεις δε θα μπορεις, παρολο που την "αγορασες". Ο κυριοτερος λογος που δεν εχει καταργησει το sideloading απ το mac os ειναι επειδη δε θελει να ρισκαρει να προκαλεσει αρνητικη αντιδραση. Αμα θα βεβαιωθει πως εχει ποτισει καλα στο μυαλο της πλειοψηφιας των χρηστων mac οτι θα καταργησει το sideloading με κινητρο την ασφαλεια τους, θα το κανει σε χρονο μηδεν. Δεν ειμαι hater της apple. Εχω αγορασει iphone 13 pro max, ipad air 5, ipad mini 6 και macbook air m1, οπως εχω αγορασει και συσκευες αλλων εταιρειων με διαφορα λειτουργικα. Σε καποιους τομεις η apple ειναι κορυφαια, οπως ειναι σε αλλους τομεις αλλες εταιρειες και αλλα λειτουργικα. Ουτε θεωρω πως η google, η samsung, η meta κτλ εχουν καλυτερες προθεσεις. Το μεγαλυτερο κινητρο των εταιρειων ειναι η κονομα. Πιστευω πως ειναι λαθος οι καταναλωτες να υποστηριζουμε φανατικα οποιαδηποτε εταιρεια και να τσατιζομαστε, να προσβαλουμε ή να ειρωνευομαστε ο ενας τον αλλον. Οι εταιρεις να ανταγωνιζονται μεταξυ τους κι εμεις να απολαμβανουμε τα οφελη. Ο κυριοτερος λογος μακραν του δευτερου που στα ios και ipados δεν επιτρεπεται το sideloading ειναι επειδη εχει χοντρη κονομα το 30% προμηθειας της apple απ το app store. Επισης για την apple ειναι παιχνιδακι να φτιαξουν μια ρυθμιση ωστε μονο με κωδικο ή face id να ενεργοποιειται το sideloading σε συσκευες ανηλικων ή ατομων που δεν ξερουν και πολλα και μπορει κατα λαθος να κατεβασουν κατι παρανομο ή μη ασφαλες Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από chrsiou 1
GCX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, vorlon68 είπε Πραγματικά κάποιοι ζείτε στον μικροκοσμό σας. Επειδή εσείς μπορείτε να δίνετε 1200€ για iphone νομίζετε οτι ο καθένας μπορεί? Οι ποιό πολλοι δίνουν 200-300€ να πάρουν καινούργιο κινητο και όχι μεταχειρισμένο....... Εχω android Xiaomi POCO F3 και ειρωνικό ήταν το Rip Android
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, chrsiou είπε Αρα και στo mac os θα πρεπει να καταργηθει το sideloading; Αν εγκαταστησω καποια εφαρμογη εκτος store δεν κινδυνευω; Οι developers δε χανουν λεφτα; Αρα οι εφαρμογες για mac δεν ειναι τοσο ποιοτικες οσο των iphone; Επισης τα mac δεν ειναι ασφαλη; Και αν δεν ειναι, γιατι δεν το αλλαζουν; Και γιατι δεν ειχαν εξ αρχης στα mac ως μοναδικη πηγη εφαρμογων το store; Η ιδια εταιρεια δημιουργησε και εξελισσει τα mac os, ios και ipad os. Μηπως επειδη στο ios πλασαραν απ την αρχη ως μοναδικη πηγη εφαρμογων το app store και καταφεραν να περασουν στη συνειδηση του κοσμου πως αυτο ειναι για την ασφαλεια τους; Το mac os υπηρχε δεκαετιες πριν βγει το iphone, δεν ειχε καλλιεργηθει στη συνειδηση του κοσμου πως μια ζωη θα πληρωνω για πραματα που ποτε δε θα μου ανηκουν. Στο iphone αγοραζεις μια εφαρμογη και δεν ξερεις αν θα αφαιρεθει απ το store σ ενα μηνα. Αν κανεις απεγκατασταση και θες να την ξαναβαλεις δε θα μπορεις, παρολο που την "αγορασες". Ο κυριοτερος λογος που δεν εχει καταργησει το sideloading απ το mac os ειναι επειδη δε θελει να ρισκαρει να προκαλεσει αρνητικη αντιδραση. Αμα θα βεβαιωθει πως εχει ποτισει καλα στο μυαλο της πλειοψηφιας των χρηστων mac οτι θα καταργησει το sideloading με κινητρο την ασφαλεια τους, θα το κανει σε χρονο μηδεν. Δεν ειμαι hater της apple. Εχω αγορασει iphone 13 pro max, ipad air 5, ipad mini 6 και macbook air m1, οπως εχω αγορασει και συσκευες αλλων εταιρειων με διαφορα λειτουργικα. Σε καποιους τομεις η apple ειναι κορυφαια, οπως ειναι σε αλλους τομεις αλλες εταιρειες και αλλα λειτουργικα. Ουτε θεωρω πως η google, η samsung, η meta κτλ πως εχουν καλυτερες προθεσεις. Το μεγαλυτερο κινητρο των εταιρειων ειναι η κονομα. Πιστευω πως ειναι λαθος οι καταναλωτες να υποστηριζουμε φανατικα οποιαδηποτε εταιρεια και να τσατιζομαστε, να προσβαλουμε ή να ειρωνευομαστε ο ενας τον αλλον. Οι εταιρεις να ανταγωνιζονται μεταξυ τους κι εμεις να απολαμβανουμε τα οφελη. Ο κυριοτερος λογος μακραν του δευτερου που στα ios και ipados δεν επιτρεπεται το sideloading ειναι επειδη εχει χοντρη κονομα το 30% προμηθειας της apple απ το app store. Επισης για την apple ειναι παιχνιδακι να φτιαξουν μια ρυθμιση ωστε μονο με κωδικο ή face id να ενεργοποιειται το sideloading σε συσκευες ανηλικων, ηλικιωμενων ή ατομων που δεν ξερουν και πολλα και μπορει κατα λαθος να κατεβασουν κατι παρανομο ή μη ασφαλες Αν και συμφωνώ με όσα γράφεις μια δυο παρατηρήσεις… η ασφάλεια του iOS δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του macOS και αυτό είναι ξεκάθαρα λόγω του AppStore και της μη δυνατότητας εγκατάστασης εφαρμογών από αλλού… ακόμα και το Android έγινε πιο ασφαλές λόγω της αυστηροποίησης στον τρόπο εγκατάστασης εφαρμογών… το macOS είναι επίσης ένα desktop λειτουργικό, με ιστορία πολλών δεκαετιών, και είναι λογικό να υποστηρίζει τρόπους και συνήθειες που δεν προέρχονται από τις mobile πλατφόρμες. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια θα είναι νόρμα να κάνουνε εγκατάσταση από store και να μην ψάχνουμε για dmg… τέλος και η Google την ίδια προμήθεια κρατάει όπως και η Apple και ας έχει εναλλακτικά stores/sideloading (30% σε εταιρίες που έχουν τζίρο άνω του 1 εκατομμυρίου, 15% στους υπόλοιπους)… Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από AtiX 1 1
JPaxilleas Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή είδα πολλά σχόλια σχετικά με το sideloading τα πράγματα δεν είναι απλά. Δεν έχει σημασία σε ποια πλατφόρμα εφαρμόζεται (είτε είναι Apple κινητό, είτε Android με το sideloading παρακάπντονται πολλοί μηχανισμοί στο λειτουργικό και μάλιστα με τη θέληση του χρήστη). Βάσει του άρθρου του Crash24 επισημαίνεται παράλληλα το γεγονός ότι τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο από τη χρήση του sideloading και τώρα που περνά και στο οικοσύστημα της Apple θα γίνει ακόμα χειρότερο, εφόσον η υποστήριξη του sideloading θα επηρεάσει σοβαρά τη προστασία απορρήτου και ασφάλειας της πλατφόρμας iOS και θα εκθέσει, τόσο τους χρήστες, όσο και τα προσωπικά τους δεδομένα σε σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας. Ένα απλό ψάξιμο στο Google με το παρακάτω κείμενο «Information Security Risks "sideloading"» θα δώσει στον οποιοδήποτε τις όποιες απαντήσεις χρειάζεται. Το συγκεκριμένο θέμα είναι τόσο μεγάλο, που θα χρειαζόταν πολλές σελίδες για να αποτυπωθεί τόσο η τρέχουσα κατάσταση και στα δυο πλατφόρμες Apple & Android, όσο και το χάος που θα δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια με την ενεργοποίηση του sideloading και στα Apple κινητά. Όχι ότι δε παίζει και με τα Android. Όπως αναφέρεται και στο σχετικό άρθρο του Crash24 και η Google προσπαθεί να αποτρέψει τους χρήστες να ακολουθήσουν αυτή την τακτική για λόγους ασφαλείας, εντούτοις δεν μπορεί να το απαγορεύσει. Μπορούν να αναφερθούν άπειρα παραδείγματα σχετικών κινδύνων, όταν οι χρήστες εγκαθιστούν εφαρμογές είτε μέσω ιστοσελίδων εφαρμογών τρίτων μερών (third-party app stores) ή με απευθείας download από το διαδίκτυο, όπως adware, ransomware, spyware, trojans κ.λπ. όλα καλά κρυμμένα σε υποτιθέμενες νόμιμες εφαρμογές. Το sideloading χωρίς κάποιες πρόσθετες γνώσεις και χωρίς ιδιαίτερη προσοχή, παίζει ακριβώς τον ίδιο ρόλο που έπαιξε και ο Δούρειος Ίππος στην Τροία. Πρόσβαση στο κινητό μας άμεσα ή έμμεσα. Και είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι κακόβουλοι χρήστες ανά τον κόσμο, για να πραγματοποιούν επιθέσεις, σε πρώτο επίπεδο στα κινητά μας και στη συνέχεια έχοντας τον έλεγχό τους να πραγματοποιούν σε δεύτερο επίπεδο επιθέσεις περαιτέρω (οργανισμούς, εταιρείες, κ.λπ.). Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από JPaxilleas
ADHD Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δεν κανει παράνομη την πωληση iphone να τελειώνουμε η ΕΕ? Ολο το business model της Apple ειναι αυτο, ενα κλειστο οικοσυστημα στο οποιο η ιδια ελεγχει την εμπειρια χρησης ετσι ωστε να μπορει να προσφερει αυτη που θελει οσο καλυτερα μπορει, και αυτο ακριβως αρεσει στους πελατες της. Δεν θελω sideloading, δεν θελω ανοιχτο imessage και δεν εχει να κανει με "πλεμπα", θελω απλα μια ελεγχομενη απο την Apple εμπειρια. Αν παψω να θελω κατι τετοιο γιατι δεν μου κανει πλεον θα παω σε android, πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τη λογικη τους, ο ανταγωνισμος μια χαρα ειναι. 1 1
somt Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, ADHD είπε και αυτο ακριβως αρεσει στους πελατες της. Προεδρος Κατοχων iPhone κι εσυ; εμένα δε μου αρεσει 🤔
AtiX Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, somt είπε Προεδρος Κατοχων iPhone κι εσυ; εμένα δε μου αρεσει 🤔 Ελπιζω να μην με παρεξηγήσεις φίλε μου, αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι σου αρέσει και συνεχίζεις να είσαι κάτοχος iPhone… Ρωτάω γιατί μέχρι στιγμής μόνο παράπονα κανείς και φαίνεται σαν με το ζόρι να αγόρασες iPhone αφού τίποτα δεν σου αρέσει… 1 1
ADHD Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, somt είπε Προεδρος Κατοχων iPhone κι εσυ; εμένα δε μου αρεσει 🤔 Αν δεν σου αρεσει λογικα θα πας σε android και επιβεβαιώνεις αυτο που λεω, δεν μπορω να φανταστω οτι δινεις χηνες+ καθε χρονο για κατι που δεν σου παρεχει τα features που ζητας. Η επιλογη για αυτο που ζητας υπαρχει ηδη δεν ειναι αναγκη να σου τη δώσει η apple με το ζορι. Η ουσια ειναι οτι οι κατοχοι ειναι ικανοποιημενοι με αυτα που σου δινει σημερα για αυτο και αγοραζουν τα προϊοντα της. Και εμενα δεν μου αρεσει που δεν υπαρχει η δυνατοτητα να βαλω gamepass στο playstation 5 αλλα καταλαβαινω τη διαφορα των 2 ανταγωνιστων και αν θελω θα παρω xbox. Δεν ειδα καμια ΕΕ να ενοχλειται με το μονοπώλιο της σονι και να την αναγκαζει να ανοιξει το store της στον ανταγωνισμο. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2023 από ADHD 2
korakios Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πολλή χούντα έχει πέσει τελευταία , ελπίζω η apple να βγάλει τελευταία στιγμή επιλογή (επι πληρωμή φυσικά) αν αποδέχεστε την εγκατάσταση 3ων εφαρμογών ή συνεχίζετε δωρεάν μόνο απο το app store . Γέμισε ο τόπος με νταβάδες Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2023 από korakios
somt Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 μου δίνει περισσότερα από το android αλλα όχι όλα, τα οποία ελπίζω να ερθουν σιγα σιγα επίσης σε αντιθεση με τους χειροκροτητες εταιρειων εμένα μου αρέσει να κάνω σαφή τα αρνητικά τους για να υπαρχει ενα σπρώξιμο προς τη διορθωση τους. βιτσια ειναι αυτα 🙃 2
ADHD Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, somt είπε μου δίνει περισσότερα από το android αλλα όχι όλα, τα οποία ελπίζω να ερθουν σιγα σιγα επίσης σε αντιθεση με τους χειροκροτητες εταιρειων εμένα μου αρέσει να κάνω σαφή τα αρνητικά τους για να υπαρχει ενα σπρώξιμο προς τη διορθωση τους. βιτσια ειναι αυτα 🙃 Αν γινει Τσοβολα δωστα ολα οπως λες τοτε λογικα θα μιλαμε για το υπερτατο κινητο και θα εχουμε ακομη μεγαλυτερο μονοπώλιο της Apple. Παντως τα features που εχεις αναφερει στο θεμα υπαρχουν στο Android, να καταλαβω την αντιδραση αν ας πουμε τα ειχες στο iOS και ξαφνικα η Apple στα στερουσε αλλα δεν συμβαινει κατι τετοιο, αυτο που κανεις ειναι απλα να θελεις στην ουσια ενα Android σε apple hw. 1
dieksodo Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 15 hours ago, Retromaniac said: Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις αυτή την αρνητική στάση. Εσυ μην κάνεις sideloading. Θα είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό. Εμείς θέλουμε να υπάρχει σαν επιλογή. Οπότε γιατί να είναι αρνητικό κάτι που είναι προαιρετικό για εσένα; δεν καταλαβαινω γιατι εχεις αυτη την αρνητικη σταση. εσυ μην παρεις αιφον παρε ανδροιδ που ειναι ανοιχτο. ειναι προεραιτικο και οχι υποχρεωτικο το αιφονι. εμειςθελουμε να υπαρχει ασφαλεια . οποτε γιατι να ειναι ανασφαλες κατι που ειναι προαιρετικο για σενα? 14 hours ago, Retromaniac said: Ποιοι δεν θέλετε; Πάρα πολλοί χρήστες του iPhone (υποθέτω η πλειοψηφία) θέλουν να υπάρχει σαν δυνατότητα. Οι αντιμονοπωλιακοί νόμοι επίσης το επιβάλλουν γιατί απλά έτσι είναι δίκαιο για όλους. Και από τι φαίνεται η Apple συμμορφώνεται και δεν αποσύρεται γιατί μάλλον (σε απογοήτευσή σου) δεν έχει την δύναμη που θα ήθελες να έχει. Γιατι να θέλει άραγε κάποιος να έχουν τόση δύναμη οι εταιρείες; Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ επηρεάζεται όποιος ΔΕΝ θέλει να κάνει χρήση του sideloading. Οπότε ποιοι ακριβώς δεν θέλετε γιατί σαν ελιτισμός μου φαντάζει η άποψή σου παρά σαν επιχείρημα. τι εννοεις δεν επηρεαζεται? αν η αππμε σταματησει να ασχοιηται με την ασφαιεια του αππστορε ποιος ο ιογος να παρεις αιφον?μια μειοψηφια χρηστων δεν εχει δικαιωμα να επιρρεασει την πλειοψηφια.και για ποιο μονοπωλειο μιλας? σου απαγορευει κανεις να αγορασεις ανδροιδ? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα