Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Timour21 είπε

Θα σου δώσω ενα παράδειγμα, στον πλανήτη όλο υπάρχει μόνο ενα πολυκατάστημα,ας το πούμε dixons . Εσύ είσαι κατασκευαστής τηλεοράσεων και οταν χτυπάς την πόρτα του καταστήματος σου λέει "βεβαίως και θα βάλω το προϊόν σου στο ράφι μου, αλλά σε καθε πώληση 50-50 το μοίρασμα". Επειδή άλλο κατάστημα δεν υπάρχει, αναγκάζεσαι να το βάλεις αλλά εκεί που ήθελες να εισπράττεις 1 ευρώ από καθε πώληση για να μην μπαίνεις μέσα, αναγκάζεσαι να το βάλεις με τιμή 2 ευρώ, ώστε στο μοίρασμα που θα γίνει με τον μονοπωλιακό νταβατζη να σου μείνει το 1 ευρώ που στόχευες. κάποια στιγμή σπάει το μονοπώλιο και γεμίζεις "σκρουτζομαγαζα". εκει φυσικά νταβατζιλικι δεν παίζει οπότε μπορείς να πουλήσεις με 1,10 , να πάρεις το ευρώ που θες και να πάρει και το δεκάλεπτο το μαγαζί για κέρδος. Εκεί κερδίζει ο καταναλωτής, κερδίζει ο κατασκευαστής (ή ο developer) κερδίζει και ο μαγαζατορας ενα εύλογο κέρδος και είναι όλοι ευχαριστημένοι. 

Καλά μέχρι εδώ?

Κάποια απο τα μαγαζιά αυτά θα είναι απατεώνες, κάποια θα πουλάνε μαϊμούδες/κλώνους/ λογισμικό πειραγμενο με spyware, κατι που γίνεται και στην πραγματική ζωή, σωστά?

Εσυ λοιπόν λες οτι ειναι προτιμότερο να υπάρχει μονο το dixons γιατί αν πάει ο μπάρμπας στο σκρουτζομαγαζο θα του πουλήσουν μαϊμού και θα πάθει ζημιά, εγώ λέω καλό είναι να υπάρχουν όλα, ώστε ο μπάρμπας να πάει στο dixons και να πάρει οτι πάρει πληρώνοντας κάτι παραπάνω και να έχει το κεφάλι του ήσυχο αλλά να υπάρχει και το υπόγειο μαγαζάκι που θα πάς εσύ που το ψάχνεις λιγο παραπάνω, θα τσεκαρεις το προϊόν και αν είναι σωστό και σου κάνει το παίρνεις, αν όχι το αφήνεις και πας στο επόμενο μαγαζί.

Λες και κάτι ακόμα όμως, οτι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα φύγουν πολλοί προμηθευτές από το dixons οι οποίοι θεωρούν νταβατζιλικι τις χρεώσεις της dixons και αν χρειαστείς το προϊόν τους θα είσαι αναγκασμένος να πας αλλού εγκαταλείποντας την ασφάλεια που σου δίνει το συγκεκριμένο κατάστημα. Το πρόβλημα και εκεί λύνεται με πολύ απλό τρόπο, σταματάς να συμπεριφέρεσαι σαν μονοπωλιακός νταβατζης και εξορθολογιζεις τις χρεώσεις που επιβάλλεις για να γίνεις ανταγωνιστικός τόσο απέναντι στους πελάτες σου όσο και στους προμηθευτές σου. Αν όχι (και δεν μπορείς να συντηρηθείς από τους μπαρμπες που τους γδερνεις) κλείνεις.

Σε κάθε μονοπώλιο το κέρδος το έχει αυτός που μονοπωλεί, ποτέ ο πελάτης/καταναλωτής 

Το παράδειγμά σου έχει κάποιες λεπτομέρειες λάθος, που αλλοιώνουν το νόημα.

Στην πρώτη παράγραφο. Δες ότι είσαι ένα εργοστάσιο που φτιάχνει ανταλλακτικά για αυτοκίνητα. Πας στην Α αυτοκινητοβιομηχανία και σου λέει θέλει από εσένα μια μαζική παραγγελία, όπου θα αναλάβει να την προωθήσει μέσω των αντιπροσωπειών της. Σου δίνει συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας, τις οποίες ελέγχει, βάζει και το κέρδος της και τα πουλάει. Εσύ θεωρείς ότι σε εκμεταλλεύεται. Στην πραγματικότητα προστατεύει τους πελάτες της και αυξάνει τα κέρδη της. Για εμένα δεκτό.

Το ποσοστό 50-50 είναι λάθος σε κάθε περίπτωση. Και σαν νούμερο και σαν λογική. Στην πράξη σε ρωτάει: πόσο θέλεις να το πουλήσεις; Του λες 10€/τεμάχιο. "Τέλεια", σου απαντάει "θα στο ανεβάσω 13€. τα 10 δικά σου, τα υπόλοιπα δικά μου". Αν σκεφτείς ότι σου χαλάει τον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της τιμής, θα σου πω ότι επειδή κάνει το ίδιο σε όλους. Τον καταναλωτή σε συμφέρει... θεωρητικά. Στην πράξη οι εταιρείες θα φτιάξουν δικά τους store θα πουλάνει σχεδόν το ίδιο με την Apple και που και που θα κάνουν promo με μικροεκπτώσεις ή ακόμα καλύτερα θα αποσύρουν τελείως την παρουσία τους από το appstore και θα πουλάνε στην ίδια τιμή που το πουλούσαν στο appstore και θα τσεπώνουν οι ίδιο την προμήθεια. Η Apple παρείχε μία υπηρεσία και έπαιρνε προμήθεια, δεν είναι νταβατζιλίκι. Έλεγχε την ποιότητα και την ασφάλειά τους. Αν δεν το έκανε, πολλές εταιρείες θα έκαναν απλά ports από android, τα οποία δεν έχουν την ίδια φιλοσοφία UI με το iOS. Οι εταιρείες θα την τσεπώνουν έτσι απλά.

Δεν είναι θέμα μονοπωλιού. 

• Thanks 1
  • Confused 2
  • Απαντ. 245
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koutsis είπε

Η apple φταίει για αυτό ή η google ? 🤔

H Google φταίει αλλα και με την google βρίσκεις παράπλευρες πανευκολες λύσεις στο android.

Με το IOS τρέχα γυρεύε.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, oldnew είπε

Τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα σε θέματα τεχνολογίας.  Τωρα λες κάτι διαφορετικό. Καταρχήν είναι λιγο αντιφατικό αυτο πού γράφεις οτι ΘΕΛΑΝΕ να βάλουν σπασμενα και ταυτόχρονα δεν ηξεραν τι εκαναν. Βασικα μαλλον ξερανε τι κανανε ,οτι δηλαδή εκτίθενται σε ενα κίνδυνο παραπάνω αλλα αποδεχτηκαν αυτο τον κίνδυνο προκειμένου να παίξουν τσάμπα. 

Δεκτό αυτο ,αλλά υπάρχουν λύσεις.  Να κλειδώσεις την επιλογή sideloading  στα κινητά των παιδιών σου αν ανησυχείς για κατι τέτοιο, όπως ακριβώς κλειδώνεις τα τσοντοκαναλα πχ. Με την ίδια λογική να κλείσουν ολα τα τσοντοκαναλα μη δουν τα παιδιά, κάτι τέτοιο μου θυμίζει.  Σε καθε περίπτωση είναι αλλη συζήτηση αυτη που δεν είναι ασπρο μαυρο.

Τα παιδιά είναι παιδιά. Δηλαδή άνθρωποι που δεν έχουν ακόμα αναπτυξει πλήρως τον εγκέφαλό τους, είναι και επίσημως (από ιατρικής πλευράς) ημιτελείς.

Ξέρανε ότι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι και τίποτα από τους κινδύνους της πράξης αυτής. Το ίδιο και πολύς κόσμος. Δεν αντιφάσκω.

Μα η Apple είχε ήδη λύσει το πρόβλημα και τώρα της το χαλάνε χωρίς λόγο. 

Αν δηλαδή το κάνει ενήλικας, σημαίνει ότι ξέρει τί κάνει; Όσοι έχουν ενεργοποιήσει το sideloading στο Android έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου και ξέρουν να προφυλάγονται;

Το Android ακολουθεί μία πορεία και το iOS μία άλλη. Τώρα πετάγονται κάποιοι στην ΕΕ να πουν ότι οι πορείες αυτές πρέπει να συγκλίνουν. Για εμένα λάθος.

Το business model της Apple στηρίζονταν και στα έσοδα από το store. Δεν βλέπεις ποτέ διαφημίσεις και όλα κυλούν μία χαρά. Πολύ φοβάμαι ότι όταν μειωθούν τα έσοδα από το store θα αρχίσει η λογική Android... Ελπίζω να βρεί μια καλή λύση γι αυτό. Είδωμεν...

• Thanks 2
Δημοσ.

Το ότι νομίζει ο κάθε χρήστης android ότι είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και έρχεται εδώ και πουλάει πνεύμα με ξεπερνάει.

Δεν βλέπει που στο τέλος η google θα ελέγχει και κάθε ποτέ πηγαίνει τουαλέτα,κατακρινει τους "άλλους" για μονοπωλιακές πολιτικές.

ΥΓ σε όσους προτρέξουν να απαντήσουν,να θυμίσω τα Huawei που ακόμα ψάχνουν πως να βάλουν google services.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Εν τω μεταξύ κλαιγεστε για ακόμη μια φορά για το sideloading και την ασφάλεια ενώ ήδη είναι εφικτό αλλά με χρονικό περιορισμό .

Ενδιαφέρον, κάποιο link…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Τα παιδιά είναι παιδιά. Δηλαδή άνθρωποι που δεν έχουν ακόμα αναπτυξει πλήρως τον εγκέφαλό τους, είναι και επίσημως (από ιατρικής πλευράς) ημιτελείς.

Ξέρανε ότι θέλουν να παίξουν το παιχνίδι και τίποτα από τους κινδύνους της πράξης αυτής. Το ίδιο και πολύς κόσμος. Δεν αντιφάσκω.

Μα η Apple είχε ήδη λύσει το πρόβλημα και τώρα της το χαλάνε χωρίς λόγο. 

Αν δηλαδή το κάνει ενήλικας, σημαίνει ότι ξέρει τί κάνει; Όσοι έχουν ενεργοποιήσει το sideloading στο Android έχουν πλήρη επίγνωση του κινδύνου και ξέρουν να προφυλάγονται;

Το Android ακολουθεί μία πορεία και το iOS μία άλλη. Τώρα πετάγονται κάποιοι στην ΕΕ να πουν ότι οι πορείες αυτές πρέπει να συγκλίνουν. Για εμένα λάθος.

Το business model της Apple στηρίζονταν και στα έσοδα από το store. Δεν βλέπεις ποτέ διαφημίσεις και όλα κυλούν μία χαρά. Πολύ φοβάμαι ότι όταν μειωθούν τα έσοδα από το store θα αρχίσει η λογική Android... Ελπίζω να βρεί μια καλή λύση γι αυτό. Είδωμεν...

Αλλοίμονο αν λόγω "ασφάλειας" ο κάθε κατασκευαστής κλειδώνει το σύστημά του.

Τότε από την καφετιέρα μέχρι το αμάξι, ο κάθε κατασκευαστής θα απαιτούσε επισκευή από αυτόν και μόνο.

Χάλασε η αντίσταση στην καφετιέρα;

Οκ... 100 ευρώ ανταλλακτικά και εργασία... για την δική σου ασφάλεια φυσικά. Και μάλιστα παίζεται και η ζωή σου με τα ρεύματα. Δεν είναι αστείο πράγμα.

Κάηκε το LED στο φανάρι;

200 ευρώ ανταλλακτικά και εργασία, γιατί δεν παίζουμε με τα ρεύματα στο αμάξι. Μπορεί να βγάλει πρόβλημα ο εγκέφαλος.

Θα το δεχόσουν;

Επεξ/σία από fwtonio
  • Like 2
Δημοσ.

Αναμενόμενο και θετικό. Όσο για αυτούς που φέρουν άποψη για την ασφάλεια του iOS, δεν θα σχολιάσω κάτι. Η apple έχει κορυφαίους μηχανικούς οπότε θα τους εμπιστευτώ και ας λέει ο kwstakis123katwpaula456 από το insomnia ότι αυτό θα κάνει το iOS τρύπιο.

Δημοσ.
1 hour ago, Tlykog said:

Τί σχέση έχει αυτό που γράφεις με τη συζήτηση; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Σου γράφω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν αυτό που ξέρουν και ξενερώνουν με όλα τα άλλα και εσύ μου γράφεις σαν αντεπιχείρημα ότι στη λογική αυτή δεν εντάσσονται οι browser πχ Chrome. Ναι, οκ. Δεν εντάσσονται, άρα δεν τον αναφέρεις σαν παράδειγμα καν. Θα έπρεπε να μου αναφέρεις περιπτώσεις που ΔΕΝ είναι ίδιο το software και θα πρέπει κάποιος να μάθει από την αρχή ένα παρόμοιας λειτουργικότητας πρόγραμμα, αν ήθελες να προβάλλεις κάποιο point. Αυτό είναι εκτός θέματος.

Κλασσική τακτική όταν δε μας συμφέρει κάτι να προσπαθούμε να το βάλουμε κάτω από το χαλακι. Είπα ότι το πρώτο πράγμα το οποίο νοιάζει το μέσο χρήστη είναι η διαθεσιμότητα εφαρμογών, όχι οι μικροδιαφορές του λειτουργικού, για αυτό το ChromeOS "έπιασε", γιατί ο χρήστης μπορούσε να χρησιμοποιεί cross platform εφαρμογή όπου έκανε τα πάντα, επομένως ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ. Ήταν χαρακτηριστικότατο παράδειγμα πώς όταν ένα app προσφέρει ο,τι ζητάει (και έχει συνηθίσει) ο μεσος χρήστης, δεν τον ενδιαφέρει το λειτουργικό. Τόσο απλά 

Αλλά δεν περιμένω να το κατανοήσεις. Εδώ λες σε μένα να απαντάω επί του θέματος, τη στιγμή που εσύ ο ίδιος, πρώτος, έβαλες στην κουβέντα Windows και Linux (εντελώς άσχετα, τόσο με το θέμα, όσο και με τους gatekeepers) παλεύοντας να κάνεις μια άκυρη σύγκριση που μόνο στο κεφάλι σου έβγαζε νόημα.

Όπωςε ίπε και άλλος σχολιαστής πιο πάνω, μπορείς να γράφεις όσα σεντόνια θες, δεν προϋποθέτει ότι καταλαβαίνεις κιόλας το αντικείμενο. Από τις απαντήσεις που έχεις ήδη πάρει σε αυτό το thread, θα έπρεπε να το έχεις ήδη κατανοήσει. Χρόνο έχεις, όχι δίκιο. Δυστυχώς δεν έχω το πρώτο. Οπότε, είσαι ευπρόσδεκτος να συνεχίσεις. Καλή συνέχεια.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, fwtonio είπε

Αλλοίμονο αν λόγω "ασφάλειας" ο κάθε κατασκευαστής κλειδώνει το σύστημά του.

Τότε από την καφετιέρα μέχρι το αμάξι, ο κάθε κατασκευαστής θα απαιτούσε επισκευή από αυτόν και μόνο.

Χάλασε η αντίσταση στην καφετιέρα;

Οκ... 100 ευρώ ανταλλακτικά και εργασία... για την δική ασφάλεια φυσικά. Και μάλιστα παίζεται και η ζωή σου με τα ρεύματα. Δεν είναι αστείο πράγμα.

Κάηκε το LED στο φανάρι;

200 ευρώ ανταλλακτικά και εργασία, γιατί δεν παίζουμε με τα ρεύματα στο αμάξι. Μπορεί να βγάλει πρόβλημα ο εγκέφαλος.

Θα το δεχόσουν;

Δεν έχει καμία σχέση με το θέμα.

Η Apple πουλάει την ασφάλεια. Είναι σαν να παίρνεις μια πόρτα ασφαλείας, με έξτρα ασφάλεια, γιατί ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί μία custom κλειδαριά, που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ δεν σπάει και να λες "γιατί να μη μου επιτρέπει να βάλω τη δική μου κλειδαριά";

Γιατί τότε χάνεται ένα μεγάλο μέρος της ουσίας του προϊόντος.

Αυτό που περιγράφεις μπορεί να ενταχθεί στην επιμονη΄της Apple για τα ανταλλακτικά της. Εκεί θα συμφωνήσω μαζί σου. Θα πρέπει να τα διαθέτει και σε τρίτους για να κάνουν επισκευές.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ideal09 είπε

Επιτέλους να αρχίσει σιγά σιγά να στρώνει η κωλοεταιρία μπας και ακούσουμε ποτέ youtube στο background.

Υπάρχει εφαρμογή να τρέξεις   YouTube στο background αδερφε από App Store κιόλας.λεγεται PreTube 

Επεξ/σία από giannislgl7
  • Like 3
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Κλασσική τακτική όταν δε μας συμφέρει κάτι να προσπαθούμε να το βάλουμε κάτω από το χαλακι. Είπα ότι το πρώτο πράγμα το οποίο νοιάζει το μέσο χρήστη είναι η διαθεσιμότητα εφαρμογών, όχι οι μικροδιαφορές του λειτουργικού, για αυτό το ChromeOS "έπιασε", γιατί ο χρήστης μπορούσε να χρησιμοποιεί cross platform εφαρμογή όπου έκανε τα πάντα, επομένως ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΌ. Ήταν χαρακτηριστικότατο παράδειγμα πώς όταν ένα app προσφέρει ο,τι ζητάει (και έχει συνηθίσει) ο μεσος χρήστης, δεν τον ενδιαφέρει το λειτουργικό. Τόσο απλά 

Αλλά δεν περιμένω να το κατανοήσεις. Εδώ λες σε μένα να απαντάω επί του θέματος, τη στιγμή που εσύ ο ίδιος, πρώτος, έβαλες στην κουβέντα Windows και Linux (εντελώς άσχετα, τόσο με το θέμα, όσο και με τους gatekeepers) παλεύοντας να κάνεις μια άκυρη σύγκριση που μόνο στο κεφάλι σου έβγαζε νόημα.

Όπωςε ίπε και άλλος σχολιαστής πιο πάνω, μπορείς να γράφεις όσα σεντόνια θες, δεν προϋποθέτει ότι καταλαβαίνεις κιόλας το αντικείμενο. Από τις απαντήσεις που έχεις ήδη πάρει σε αυτό το thread, θα έπρεπε να το έχεις ήδη κατανοήσει. Χρόνο έχεις, όχι δίκιο. Δυστυχώς δεν έχω το πρώτο. Οπότε, είσαι ευπρόσδεκτος να συνεχίσεις. Καλή συνέχεια.

Όταν συζητάω μένω στο θέμα. Αν αρχίσουμε να πάμε περιφερειακα, τότε ξεφεύγουμε.

Είπες κάτι το οποίο είναι παντελώς άσχετο με αυτό που έθηξα.

Είναι σαν να γράφω "κάποιοι δεν αγοράζουν γρήγορα αυτοκίνητα γιατί καταναλώνουν περισσρότερο καύσιμο, από ίδιας τεχνολογίας μικρότερου κυβισμού" και να μου απαντάς "ΌΧΙ, δεν τα αγοράζουν γιατίείναι πιο ακριβά". Μπορεί να ισχύει, αλλά είναι παντελώς άσχετο με το point που θέλω να δείξω.

Είναι σαν να σου δείχνω το δάσος και να κοιτάς αν το δάκτυλό μου είναι ίσιο... Χάνεται η ουσία. Απαντάς σε άλλα και η συζήτηση πάει αλλού...

Σου έβαλα αυτή τη κουβέντα γιατί γνωρίζεις. Το θέμα είναι ότι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή γνωρίζεις θεωρησα ότι μπορείς να καταλάβεις την ουσία. Δεν περίμενα ότι θα γεμίσεις τη συζήτηση με άχρηστες λεπτομέρειες, που γνωρίζεις λόγω εμπειρίας και γνώσης προφανώς.

Μπες και εσύ σε αυτούς που όταν στριμώχνονται αντί για επιχειρήματα λογικά, αρχίζουν την επίκληση στο ήθος του συνομιλητή. Θα στο χαλάσω αλλά αυτό δεν πιάνει ούτε σε ανήλικους ποια. Το διδάσκονται στο σχολείο (Γ Λυκείου). Μαζί μου, συζήτηση θα κάνεις μόνο με λογικά επιχειρήματα. Όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν εναντίον σου. Δεν σου κάνω επίθεση, απλά σου ξεκαθαρίζω τη θέση μου.

Δημοσ.
2 minutes ago, Tlykog said:

Είπες κάτι το οποίο είναι παντελώς άσχετο με αυτό που έθηξα.

Βασικά, απάντησα ακριβώς πάνω σε αυτό που εθιξες. Άσχετα πετάει αυτός ο οποίος, σε άρθρο για το άνοιγμα του store σε λειτουργικό τηλεφώνου πετάει σύγκριση Windows με Linux. 

3 minutes ago, Tlykog said:

Είναι σαν να γράφω "κάποιοι δεν αγοράζουν γρήγορα αυτοκίνητα γιατί καταναλώνουν περισσρότερο καύσιμο, από ίδιας τεχνολογίας μικρότερου κυβισμού" και να μου απαντάς "ΌΧΙ, δεν τα αγοράζουν γιατίείναι πιο ακριβά". Μπορεί να ισχύει, αλλά είναι παντελώς άσχετο με το point που θέλω να δείξω.

Βασικά, δεν είναι σα να γράφεις αυτό. Συνεχίζεις την τακτική του να μετακινείς την πρώτη άσχετη σύγκριση που έκανες, παρομοιάζοντας τη με άλλη μια άσχετη σύγκριση. Με έναν άνθρωπο που μετακινεί συνεχώς το τέρμα, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα.

Μιας και μιλάς για "επίθεση στο ήθος του αντιπάλου", δε μου κάνει εντύπωση (μετά τα άσχετα που πέταξες) ότι δεν κατανοησες πως δεν κάνουμε "επίθεση στο ήθος σου" ως στρατηγική ρητορείας, αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι, είδες ότι δε βγαίνουν αυτά που λες (όχι μόνο σε μένα, σε πολλούς συνομιλητές σου) και μετακινείς συνεχώς το "στόχο" (άσχετα επιχειρήματα) προκειμένου να μην μπορεί κανείς να σε πιάσει πουθενά.

Και όταν αυτό δε λειτουργεί γιατί σου λέμε ξεκάθαρα ότι είτε δεν καταλαβαίνεις, είτε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, χρησιμοποιείς άλλη μια κλασσική τακτική, αυτή της αυτοθυματοποιησης.

Μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις, αλλά δεν έχω την όρεξη ή το mental capacity να καίω εγκεφαλικά κύτταρα χωρίς λόγο.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Βασικά, απάντησα ακριβώς πάνω σε αυτό που εθιξες. Άσχετα πετάει αυτός ο οποίος, σε άρθρο για το άνοιγμα του store σε λειτουργικό τηλεφώνου πετάει σύγκριση Windows με Linux. 

Βασικά, δεν είναι σα να γράφεις αυτό. Συνεχίζεις την τακτική του να μετακινείς την πρώτη άσχετη σύγκριση που έκανες, παρομοιάζοντας τη με άλλη μια άσχετη σύγκριση. Με έναν άνθρωπο που μετακινεί συνεχώς το τέρμα, δεν μπορείς να κάνεις κουβέντα.

Μιας και μιλάς για "επίθεση στο ήθος του αντιπάλου", δε μου κάνει εντύπωση (μετά τα άσχετα που πέταξες) ότι δεν κατανοησες πως δεν κάνουμε "επίθεση στο ήθος σου" ως στρατηγική ρητορείας, αλλά συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο πράγμα. Ποιο είναι αυτό; Το γεγονός ότι, είδες ότι δε βγαίνουν αυτά που λες (όχι μόνο σε μένα, σε πολλούς συνομιλητές σου) και μετακινείς συνεχώς το "στόχο" (άσχετα επιχειρήματα) προκειμένου να μην μπορεί κανείς να σε πιάσει πουθενά.

Και όταν αυτό δε λειτουργεί γιατί σου λέμε ξεκάθαρα ότι είτε δεν καταλαβαίνεις, είτε κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, χρησιμοποιείς άλλη μια κλασσική τακτική, αυτή της αυτοθυματοποιησης.

Μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις, αλλά δεν έχω την όρεξη ή το mental capacity να καίω εγκεφαλικά κύτταρα χωρίς λόγο.

Βρε φίλε μου μπορεί να μου εξηγήσεις πως το sideloading θα βοηθήσει τους χρήστες του iOS να απεμπλακούν από τα αρνητικά της Apple χωρίς να χάσουν τα θετικά της?

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...