Waiss Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 6 minutes ago, AtiX said: Ναι βρε πάρα πολύ ειδικά το RCS που θα αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή της Google γιατί εκτός του ότι δεν υπάρχει άλλη είναι και η μόνη που έχει κρυπτογράφηση… μην μου πεις να φτιάξουν και οι άλλοι servers με κρυπτογράφηση γιατί πάει η συμβατότητα τότε… ωρες ώρες αναρωτιέμαι αν όντος ήμαστε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές… https://9to5google.com/2023/11/14/nothing-phone-2-imessage-app/ 1
koutsis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 56 minutes ago, ideal09 said: Επιτέλους να αρχίσει σιγά σιγά να στρώνει η κωλοεταιρία μπας και ακούσουμε ποτέ youtube στο background. Η apple φταίει για αυτό ή η google ? 🤔 1
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, cat1967 είπε Επισης δεν υπαρχει επισημο store. Με νταβατζιλικι απλα υπηρχε ενα μονον εως τωρα. Μια εφαρμογη ειναι το store. Τωρα θα υπαρχουν και αλλες. Θα επιλεγει ο χρηστης απο που θα ψωνιζει. Αυτό σύμφωνα με αρκετούς δεν είναι sideloading…
Tlykog Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, oldnew είπε Καμια ασφαλεία δεν επηρεάζεται απο το sideloading. Ουτε στο android δεν γίνεται απο άσχετο. Και πατας σε ενα καρο μενου που αποδέχεσαι τους κινδύνους που πρέπει να εισαι καθυστερημένος αν δεν ξέρεις τι κάνεις. Προφανώς δεν καταλάβαινεις και πολλά απο τεχνολογία για να το ισχυρίζεσαι αυτό πάρα τα σεντόνια που γράφεις. Επειδή εχεις όρεξη να γράφεις δε σημαίνει και οτι είναι σωστα αυτα που γράφεις. Τα 2 ανηψάκια μου 10 και 12 ετών το έχουν ενεργοποιήσει μόνα τους για να κατεβάσουν παιχνίδια πειρατικά. "Μας το έδειξαν οι φίλοι μας" μου είπαν. Αυτό που περιγράφεις ότι θα έκανε ένας καθυστερημένος είναι αυτό που κάνουν όσοι κολλάνε κακόβουλο λογισμικό και είναι καθημερινό φαινόμενο. ανά τον κόσμο... στο android. Δεν θεωρώ τους ανθρώπους αυτούς καθυστερημένους. Τουλάχιστον δεν φαίνονται περισσότερο καθυστερημένοι από εσένα ή εμενά ή τον οποιονδήποτε προσπαθήσει να κάνει κάτι για το οποίο δεν έχει γνώση. Η Apple δεν έχει αυτό το πρόβλημα... Θα το αποκτήσει... Προσπαθούσε να περιορίσει και μέχρι σήμερα τα καταφέρνει θαυμάσια, να προστατέψει τους πελάτες της. Το να με προσβάλεις δε σου δίνει credit. Είσαι χρόνια στα forums και ξέρεις ότι αυτό είναι το πρώτο που κάνουν όσοι στερούνται επιχειρημάτων. Δε θα πέσω στο επίπεδο τέτοιας συζήτησης. Αν θέλεις να επιχειρηματολογήσεις σε ακούω (διαβάζω). Έχω καθημερινή επαφή με εκατοντάδες κόσμου, λόγω επαγγέλματος. Ξέρω πως σκέφτεται ο κόσμος. Είναι δουλειά μου να ξέρω. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κινητό σαν εργαλείο, όπως πχ ένα κατσαβίδι. Δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από Tlykog 3
cat1967 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, AtiX είπε Αυτό σύμφωνα με αρκετούς δεν είναι sideloading… Δεν ξέρω τι είναι, ξέρω ότι η ΕΕ προσπαθεί να ανοίξει την αγορά εκεί που υπάρχει κυριαρχική θέση. Ένα από τα θέματα είναι αυτό με τις εφαρμογές. Άλλο με την διαφήμιση και τα αποτελέσματα, κλπ.
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, cat1967 είπε Δεν ξέρω τι είναι, ξέρω ότι η ΕΕ προσπαθεί να ανοίξει την αγορά εκεί που υπάρχει κυριαρχική θέση. Ένα από τα θέματα είναι αυτό με τις εφαρμογές. Άλλο με την διαφήμιση και τα αποτελέσματα, κλπ. Άρα και εσύ είσαι στην ίδια κατηγορία με εμένα…
Tlykog Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, MikeKata είπε Ναι. Ξεκάθαρα. Και είναι ακριβώς ο λόγος που το ChromeOS ήταν επιτυχημένο. Γιατί το software (browser) είναι cross platform και εκεί γινόταν ένα μεγάλο μέρος (μη σου πω σχεδόν όλα) από αυτά που κάνει ένας μέσος χρήστης. Επομένως δε χρειαζόταν να ασχοληθεί με τις διαφορές του λειτουργικού. Τί σχέση έχει αυτό που γράφεις με τη συζήτηση; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Σου γράφω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν αυτό που ξέρουν και ξενερώνουν με όλα τα άλλα και εσύ μου γράφεις σαν αντεπιχείρημα ότι στη λογική αυτή δεν εντάσσονται οι browser πχ Chrome. Ναι, οκ. Δεν εντάσσονται, άρα δεν τον αναφέρεις σαν παράδειγμα καν. Θα έπρεπε να μου αναφέρεις περιπτώσεις που ΔΕΝ είναι ίδιο το software και θα πρέπει κάποιος να μάθει από την αρχή ένα παρόμοιας λειτουργικότητας πρόγραμμα, αν ήθελες να προβάλλεις κάποιο point. Αυτό είναι εκτός θέματος. 5 ώρες πριν, MikeKata είπε Προσωπική σου άποψη. Σαν άνθρωπος που έχει μεγαλώσει με Windows αποκλειστικά και έχω χρησιμοποιήσει επαγγελματικά όλα τα λειτουργικά, μπορώ να κρίνω ποια κομμάτια του workflow μεταφέρονται ή όχι και αν αποτελούν "μικροδιαφορές" όπως τις είπες ή όχι. Όταν π.χ είσαι developer και έχεις όλα τα εργαλεία στο δευτερόλεπτο στον package manager αντί να ψάχνεις το κάθε .exe, δεν είναι μικροδιαφορές. Σαν επαγγελματίας που δουλεύει και Linux... Μάλιστα... Τόση ώρα μιλάω για απλούς χρήστες και μου απαντάς σαν επαγγελματίας... Μου παρουσιάζεις κάποια πλεονεκτήματα των Linux, στα οποία δεν διαφώνησα ποτέ. Για την ακρίβεια δεν τα έθηξα ποτέ. Αυτό είναι εκτός θέματος. 5 ώρες πριν, MikeKata είπε Αλήθεια; Αλήθεια; Δηλαδή το επιχείρημα σου είναι ότι θα φύγει όταν θα πρέπει να κάνει copy paste μια εντολή για το repo (ΑΝ δεν υπάρχει στο store) η οποία είναι παντού η ίδια, αλλά θα του φαίνεται παιχνιδάκι να Googlαρει και να βρει το σωστό site για το .exe (που πρέπει να το κάνει πάντα και θα έχει διαφορετικά .exe με διαφορετικά versions); Επομένως, όχι. Τα apps και η διαθεσιμότητα τους είναι που κάνουν τη διαφορά κυρίως στο αν θα μείνει κάποιος σε ένα λειτουργικό. Μπορείς να το δεις και από τα σχόλια σε οποιοδήποτε άρθρο γίνεται "Windows vs Linux". Το πιο συνηθισμένο επιχείρημα είναι "μου άρεσε, αλλά γύρισα στα Windows γιατί δεν έβρισκα το τάδε app". Όχι γιατί ήταν έτσι το installation ή το workflow. Θα στο χαλάσω, αλλά ναι. Ο απλός χρήστης θα φύγει και γι αυτό. Δεν έχουν όλοι την όρεξη να ασχοληθούν να μάθουν κάτι καινούριο. Αυτό σου έξηγώ. Πολλοί νομίζουν ότι τα Linux θα είναι ο δωρεάν αδερφός των Windows, που επαναστατεί ενάντια στα συμφέροντα των πολυεθνικών και στην παρακολούθηση των χρηστών. Μόλις δουν ότι πρέπει να μάθουν κάτι καινούριο αρχίζει η γκρίνια... Το έχω ζήσει σε συγγενείς και φίλους... Σε κάθε περίπτωση, για να μη ξεφεύγουμε από το θέμα: διάβασε τί έγραψα και απάντησε εντός θέματος. Πας τη συζήτηση αλλού και στο άσχετο. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι αν όντως δεν καταλαβαίνεις τι γράφω ή απλά δε θέλεις να καταλάβεις, γιατί δε θέλεις να απαντήσεις. Επείδη σε έχω για εξύπνο, τείνω προς τη δεύτερη εκδοχή. 4 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε Είναι λογικό όταν αλλάζεις το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι η άμεση σύγκριση με το παλιό. Ρωτάς γιατί μπορεί να κάνεις λάθος. Και το φυσιολογικό είναι να σου απαντήσουν αν ξέρουν και όχι να σε αφορίζουν. Αν τελικά δεν σου κάνει απλά γυρνάς πίσω στο παλιό. Ειδικά στο θέμα Windows to Linux δεν υπάρχει κόστος. Απλά γλιτώνεις το License που θεωρητικά είχες ήδη. Τώρα και εγώ όταν άλλαξα από Galaxy σε iPhone παρατήρησα ότι μου άρεσε περισσότερο το μενού κλήσεων του Samsung.Πάντως τώρα που το συνήθισα έχω να πω ότι έχει συν και πλην. Ειδικά το κομμάτι που αφορά σε δίκαρτο, το από ποιον αριθμό θα καλέσεις. Δεν είναι κακό να παρατηρείς, να ζυγίζεις και να επιλέγεις. Ακριβώς. Όταν αλλάζεις πρέπει να δεχτείς αυτό που παίρνεις όπως είναι και όχι να το κόψεις και να το ράψεις στη δική σου λογική λειτουργίας. Κανένα λειτουργικό δεν είναι τέλειο. Έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα ζυγίζεις και κρίνεις. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από Tlykog 3
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 24 minutes ago, Tlykog said: Τα 2 ανηψάκια μου 10 και 12 ετών το έχουν ενεργοποιήσει μόνα τους για να κατεβάσουν παιχνίδια πειρατικά. "Μας το έδειξαν οι φίλοι μας" μου είπαν. Αυτό που περιγράφεις ότι θα έκανε ένας καθυστερημένος είναι αυτό που κάνουν όσοι κολλάνε κακόβουλο λογισμικό και είναι καθημερινό φαινόμενο. ανά τον κόσμο... στο android. Η Apple δεν έχει αυτό οτ πρόβλημα... Θα το αποκτήσει... Το να με προσβάλεις δε σου δίνει credit. Είσαι χρόνια στα forums και ξέρεις ότι αυτό είναι το πρώτο που κάνουν όσοι στερούνται επιχειρημάτων. Δε θα πέσω στο επίπεδο τέτοιας συζήτησης. Αν θέλεις να επιχειρηματολογήσεις σε ακούω (διαβάζω). Έχω καθημερινή επαφή με εκατοντάδες κόσμου, λόγω επαγγέλματος. Ξέρω πως σκέφτεται ο κόσμος. Είναι δουλειά μου να ξέρω. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κινητό σαν εργαλείο, όπως πχ ένα κατσαβίδι. Δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους. Περίμενα την απάντηση αυτή. Να πεις κάποιον άσχετο σε κάτι που είναι άσχετος (σε κάτι συγκεκριμένο , δε.σε λεω άσχετο γενικά)δεν αποτελεί προσβολη ασχετως που παντα οποίος το διαβάζει το παίρνει προσβητικα. Προσβολή είναι να πεις ενα σχετικό σε κάποιο αντικείμενο, άσχετο. Αν λοιπόν αυτα που έχεις γραψει πιστεύεις οτι σε δείχνουν σχετικό με το αντικείμενο τότε έχεις δίκιο και σε εχω προσβάλει . Εγω αναφέρω οτι ούτε καθυστερημένος δε θα εγκαταστήσει κατι sideloading ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ γιατί αυτό αναφέρθηκε ως κίνδυνος ,και εσύ μου ανταπαντας ως επιχείρημα περι του αντίθετου τα ανηψακια σου που ΨΑΧΝΑΝΕ να το κάνουν και όντως το βρηκανε. Εαν σου φαίνεται αυτό επιχείρημα οκ. Έχουμε ξεχάσει μου φαίνεται οτι το επιχείρημα ηταν "δε θέλουμε sideloading " γιατι μπορεί κάποιος να κάνει εγκατάσταση εκτος στορ χωρίς να το καταλάβει. Τώρα αμα το συνεχίσω θα ξανα γίνω προσβλητικός και πράγματικα δεν το θελω και ζητω συγνώμη για το προηγούμενο σχόλιο μου άσχετως που δεν είχα πρόθεση να προσβαλω. 1 hour ago, Pitoo said: Εάν δεν ήθελε η μεγαλύτερη πλειοψηφία κάτι το οποίο είναι η βασική φιλοσοφία της Apple απ όταν δημιούργησε το iPhone, απλά δεν θα αγόραζε iPhone. Το να έχει μια εταιρεία μια σαφή φιλοσοφία να σου λέει αυτή είναι για αυτό δημιουργούμε αυτό το προϊόν και εσυ να το αγοράζεις και να θες να αλλάξεις την φιλοσοφία της αλλά όσα χρόνια δεν αλλάζει να συνεχίζεις να αγοράζεις εεεε εκεί έχεις πρόβλημα και φαίνεται ότι είσαι brain damaged. Επισης μην ξεχνάμε πως ότι διαβάζουμε στο άρθρο αφορά την ΕΕ μόνο, στον υπόλοιπο κόσμο θα συνεχίσει η εταιρεία ότι έκανε. Θα δείτε μετά από χρόνια ποιος θα είναι κερδισμένος και ποιος χαμένος. Για να κλείσω , θα δεις επίσης με τον καιρό ποσό περισσότερα θέματα ασφαλείας θα δημιουργηθούν και θα επηρεάζουν και εκείνους που δεν «θέλουν» όπως λες να χρησιμοποιήσουν το feature. Εν κατακλείδι,,, εάν δεν σου αρεσει κατι που φτιάχνω και πουλάω,, τραβά δίπλα και πάρε κατι αλλο, δεν με ενδιαφέρει εάν σου αρέσει η να το αλλάξω γιατι εμένα αυτή είναι η φιλοσοφία μου, εγώ το δημιουργώ και εσυ αν θες το χρησιμοποιείς. Αυτα τα κομμουνιστικά, μου αρέσει το προϊόν αλλά απαιτώ να γίνει ετσι, ακομα και αν λειτουργεί άρτια τόσα χρόνια όπως ήταν, να Μαζευτείτε στα εξαρχεια και να τα κάνετε όταν θα φτιάξετε μια δίκη σας εταιρεία κινητών και λογισμικού Λοιπόν για 1000στη φορά. Αν σε πω άσχετο θα θεωρηθεί πρόσβολη. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ SIDELOADING ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΕΝΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 99%. Δεν είναι αποψη, ειναι δεδομενο. Όποιος υποστηρίζει το αντιθετο απλα δεν εχει καμια γνώση περί του θέματος. Και όπως ελεγε και ενας αρχαίος σοφος, καθενας δικαιούται να εχει γνώμη, μετραει ομως η γνωμη οποίου εχει γνωση. Εαν προσπαθήσετε να επιχειρηματολογήσετε περι του αντίθετου ,απλα θα εκτίθεστε γιατι απλούστατα είναι ακριβώς όπως το γραφω. Οταν 1+1 κανει 2, εσυ μπορεί να έχεις τη γνώμη οτι κανει 4, αλλα αμα προσπαθήσεις να επιχειρηματολογήσεις περι αυτου θα λες αρλούμπες.
Dimitris_1981 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αφού στην Ευρώπη κυρίαρχη θέση έχει το Android και το iPhone είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν που έχει τους κανόνες του πως είναι μονοπώλιο. Για παράδειγμα θα πρέπει το Amazon echo να έχει και Siri και Google assistant; Τραβηγμένο αλλά νομίζω πιάσατε το point. 3
Tlykog Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, oldnew είπε Περίμενα την απάντηση αυτή. Να πεις κάποιον άσχετο σε κάτι που είναι άσχετος (σε κάτι συγκεκριμένο , δε.σε λεω άσχετο γενικά)δεν αποτελεί προσβολη ασχετως που παντα οποίος το διαβάζει το παίρνει προσβητικα. Προσβολή είναι να πεις ενα σχετικό σε κάποιο αντικείμενο, άσχετο. Αν λοιπόν αυτα που έχεις γραψει πιστεύεις οτι σε δείχνουν σχετικό με το αντικείμενο τότε έχεις δίκιο και σε εχω προσβάλει . Εγω αναφέρω οτι ούτε καθυστερημένος δε θα εγκαταστήσει κατι sideloading ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ γιατί αυτό αναφέρθηκε ως κίνδυνος ,και εσύ μου ανταπαντας ως επιχείρημα περι του αντίθετου τα ανηψακια σου που ΨΑΧΝΑΝΕ να το κάνουν και όντως το βρηκανε. Εαν σου φαίνεται αυτό επιχείρημα οκ. Έχουμε ξεχάσει μου φαίνεται οτι το επιχείρημα ηταν "δε θέλουμε sideloading " γιατι μπορεί κάποιος να κάνει εγκατάσταση εκτος στορ χωρίς να το καταλάβει. Τώρα αμα το συνεχίσω θα ξανα γίνω προσβλητικός και πράγματικα δεν το θελω και ζητω συγνώμη για το προηγούμενο σχόλιο μου άσχετως που δεν είχα πρόθεση να προσβαλω. Μα δεν προσβλήθηκα. Γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα το πόσα ξέρω σε κάθε θέμα. Το ίδιο και εσύ για τον εαυτό σου. Δεν περιμένω επιβεβαίωση από κανένα. Απλά όταν γράφω επιχειρήματα και λαμβάνω μηνύματα απαξίωσης καταλαβαίνω ότι ο άλλος δεν έχει επιχειρήματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το να προσπαθούμε να μειώσουμε τον άλλο ή να ανεβάσουμε τον εαυτό μας επικαλούμενοι μια ιδιότητά μας δεν είναι επιχείρημα και δε μας δίνει δίκιο. Αν θέλεις να μάθεις τις σπουδές μου και τις γνώσεις μου στείλε μου pm. Δεν ήθελα να τονίσω ότι έψαξαν και το βρήκαν. Ήθελα να τονίσω ότι ήταν τόσο εύκολο που το βρήκαν. Το ενεργοποίησαν μη ξέροντας τί κάνουν, απλά για να κάνουν τη δουλειά τους και έχουν πλήρη άγνοια κινδύνουν για το κενό ασφαλείας που έχουν ο συσκευές τους. Η επιλογή είναι πολύ έυκολο να τη βρεις στις ρυθμίσεις και αν δεν τη βρίσκεις, σε πάει αυτόματα το λειτουργικό όταν χρειαστεί. Άρα πολλοί την ενεργοποιουν γιατί θέλουν απλά να κάνουν κάτι. Αυτό λέω. Πίστεψέ με δεν προσβλήθηκα. Είσαι και από Γιάννενα. Εκεί μεγάλωσα και έχω ένα σωρό φίλους και συγγενείς.
Timour21 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Δεν έχει πολύ σημασία τι θα κάνω εγώ ή τι θα κάνεις εσύ. Σημασία έχει οτι με το άνοιγμα του sideloading ανοίγει και ο ασκός του Αιόλου. Αναδιαμορφώνεται η αγορά και εκεί που είχες μία πηγή με σταθερά αξιόπιστο περιεχόμενο πλέον σε αναγκάζει να ψάχνεις το αξιόπιστο περιεχόμενο σε random πηγές δεξιά και αριστερά. Όταν λοιπόν θα έχεις φάει τη χλαπάτσα θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Σαφώς και είναι επιλογή σου τι θα βάλεις όπως αντίστοιχα είναι επιλογή του δημιουργού της εφαρμογής για το που και πως θα την διαθέσει. Αυτό σημαίνει οτι κάποιες εφαρμογές θα φύγουν από το app store και θα πάνε σε άλλες πηγές αναγκάζοντας σε έμμεσα να τις αναζητήσεις εκεί πλέον. Κάτι που αυξάνει ξεκάθαρα τον κίνδυνο να καταλήξεις σε unofficial πηγές με κακόβουλο λογισμικό. Θα σου δώσω ενα παράδειγμα, στον πλανήτη όλο υπάρχει μόνο ενα πολυκατάστημα,ας το πούμε dixons . Εσύ είσαι κατασκευαστής τηλεοράσεων και οταν χτυπάς την πόρτα του καταστήματος σου λέει "βεβαίως και θα βάλω το προϊόν σου στο ράφι μου, αλλά σε καθε πώληση 50-50 το μοίρασμα". Επειδή άλλο κατάστημα δεν υπάρχει, αναγκάζεσαι να το βάλεις αλλά εκεί που ήθελες να εισπράττεις 1 ευρώ από καθε πώληση για να μην μπαίνεις μέσα, αναγκάζεσαι να το βάλεις με τιμή 2 ευρώ, ώστε στο μοίρασμα που θα γίνει με τον μονοπωλιακό νταβατζη να σου μείνει το 1 ευρώ που στόχευες. κάποια στιγμή σπάει το μονοπώλιο και γεμίζεις "σκρουτζομαγαζα". εκει φυσικά νταβατζιλικι δεν παίζει οπότε μπορείς να πουλήσεις με 1,10 , να πάρεις το ευρώ που θες και να πάρει και το δεκάλεπτο το μαγαζί για κέρδος. Εκεί κερδίζει ο καταναλωτής, κερδίζει ο κατασκευαστής (ή ο developer) κερδίζει και ο μαγαζατορας ενα εύλογο κέρδος και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Καλά μέχρι εδώ? Κάποια απο τα μαγαζιά αυτά θα είναι απατεώνες, κάποια θα πουλάνε μαϊμούδες/κλώνους/ λογισμικό πειραγμενο με spyware, κατι που γίνεται και στην πραγματική ζωή, σωστά? Εσυ λοιπόν λες οτι ειναι προτιμότερο να υπάρχει μονο το dixons γιατί αν πάει ο μπάρμπας στο σκρουτζομαγαζο θα του πουλήσουν μαϊμού και θα πάθει ζημιά, εγώ λέω καλό είναι να υπάρχουν όλα, ώστε ο μπάρμπας να πάει στο dixons και να πάρει οτι πάρει πληρώνοντας κάτι παραπάνω και να έχει το κεφάλι του ήσυχο αλλά να υπάρχει και το υπόγειο μαγαζάκι που θα πάς εσύ που το ψάχνεις λιγο παραπάνω, θα τσεκαρεις το προϊόν και αν είναι σωστό και σου κάνει το παίρνεις, αν όχι το αφήνεις και πας στο επόμενο μαγαζί. Λες και κάτι ακόμα όμως, οτι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα φύγουν πολλοί προμηθευτές από το dixons οι οποίοι θεωρούν νταβατζιλικι τις χρεώσεις της dixons και αν χρειαστείς το προϊόν τους θα είσαι αναγκασμένος να πας αλλού εγκαταλείποντας την ασφάλεια που σου δίνει το συγκεκριμένο κατάστημα. Το πρόβλημα και εκεί λύνεται με πολύ απλό τρόπο, σταματάς να συμπεριφέρεσαι σαν μονοπωλιακός νταβατζης και εξορθολογιζεις τις χρεώσεις που επιβάλλεις για να γίνεις ανταγωνιστικός τόσο απέναντι στους πελάτες σου όσο και στους προμηθευτές σου. Αν όχι (και δεν μπορείς να συντηρηθείς από τους μπαρμπες που τους γδερνεις) κλείνεις. Σε κάθε μονοπώλιο το κέρδος το έχει αυτός που μονοπωλεί, ποτέ ο πελάτης/καταναλωτής 1
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Timour21 είπε Σε κάθε μονοπώλιο το κέρδος το έχει αυτός που μονοπωλεί, ποτέ ο πελάτης/καταναλωτής Ακριβώς, εδώ όμως δεν έχουμε μονοπώλειο γιατί υπάρχουν δυο λειτουργικά… όπως δεν θεωρείς μονοπώλειο το PlayStation και δεν απαιτείς να ανοίξει την πλατφόρμα σε αλλά stores έτσι και εδώ δεν μπορείς να απαιτήσεις να ανοίξει ένα λειτουργικό που δεν είναι μονοπώλειο… Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από AtiX
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 3 minutes ago, Tlykog said: Δεν ήθελα να τονίσω ότι έψαξαν και το βρήκαν. Ήθελα να τονίσω ότι ήταν τόσο εύκολο που το βρήκαν. Το ενεργοποίησαν μη ξέροντας τί κάνουν, απλά για να κάνουν τη δουλειά τους και έχουν πλήρη άγνοια κινδύνουν για το κενό ασφαλείας που έχουν ο συσκευές τους. Η επιλογή είναι πολύ έυκολο να τη βρεις στις ρυθμίσεις και αν δεν τη βρίσκεις, σε πάει αυτόματα το λειτουργικό όταν χρειαστεί. Άρα πολλοί την ενεργοποιουν γιατί θέλουν απλά να κάνουν κάτι. Αυτό λέω. Τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα σε θέματα τεχνολογίας. Τωρα λες κάτι διαφορετικό. Καταρχήν είναι λιγο αντιφατικό αυτο πού γράφεις οτι ΘΕΛΑΝΕ να βάλουν σπασμενα και ταυτόχρονα δεν ηξεραν τι εκαναν. Βασικα μαλλον ξερανε τι κανανε ,οτι δηλαδή εκτίθενται σε ενα κίνδυνο παραπάνω αλλα αποδεχτηκαν αυτο τον κίνδυνο προκειμένου να παίξουν τσάμπα. Δεκτό αυτο ,αλλά υπάρχουν λύσεις. Να κλειδώσεις την επιλογή sideloading στα κινητά των παιδιών σου αν ανησυχείς για κατι τέτοιο, όπως ακριβώς κλειδώνεις τα τσοντοκαναλα πχ. Με την ίδια λογική να κλείσουν ολα τα τσοντοκαναλα μη δουν τα παιδιά, κάτι τέτοιο μου θυμίζει. Σε καθε περίπτωση είναι αλλη συζήτηση αυτη που δεν είναι ασπρο μαυρο.
TrialKid Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 αλλο ενα νημα, που θα μπουν οι γνωστοι που γραφουν και φτανουν τα 5000 μηνυματα στο προφιλ... και οπως παντα, ενα νημα για το iphone ειναι 20σελιδο...
agnostos13 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Timour21 είπε Θα σου δώσω ενα παράδειγμα, στον πλανήτη όλο υπάρχει μόνο ενα πολυκατάστημα,ας το πούμε dixons . Εσύ είσαι κατασκευαστής τηλεοράσεων και οταν χτυπάς την πόρτα του καταστήματος σου λέει "βεβαίως και θα βάλω το προϊόν σου στο ράφι μου, αλλά σε καθε πώληση 50-50 το μοίρασμα". Επειδή άλλο κατάστημα δεν υπάρχει, αναγκάζεσαι να το βάλεις αλλά εκεί που ήθελες να εισπράττεις 1 ευρώ από καθε πώληση για να μην μπαίνεις μέσα, αναγκάζεσαι να το βάλεις με τιμή 2 ευρώ, ώστε στο μοίρασμα που θα γίνει με τον μονοπωλιακό νταβατζη να σου μείνει το 1 ευρώ που στόχευες. κάποια στιγμή σπάει το μονοπώλιο και γεμίζεις "σκρουτζομαγαζα". εκει φυσικά νταβατζιλικι δεν παίζει οπότε μπορείς να πουλήσεις με 1,10 , να πάρεις το ευρώ που θες και να πάρει και το δεκάλεπτο το μαγαζί για κέρδος. Εκεί κερδίζει ο καταναλωτής, κερδίζει ο κατασκευαστής (ή ο developer) κερδίζει και ο μαγαζατορας ενα εύλογο κέρδος και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Καλά μέχρι εδώ? Κάποια απο τα μαγαζιά αυτά θα είναι απατεώνες, κάποια θα πουλάνε μαϊμούδες/κλώνους/ λογισμικό πειραγμενο με spyware, κατι που γίνεται και στην πραγματική ζωή, σωστά? Εσυ λοιπόν λες οτι ειναι προτιμότερο να υπάρχει μονο το dixons γιατί αν πάει ο μπάρμπας στο σκρουτζομαγαζο θα του πουλήσουν μαϊμού και θα πάθει ζημιά, εγώ λέω καλό είναι να υπάρχουν όλα, ώστε ο μπάρμπας να πάει στο dixons και να πάρει οτι πάρει πληρώνοντας κάτι παραπάνω και να έχει το κεφάλι του ήσυχο αλλά να υπάρχει και το υπόγειο μαγαζάκι που θα πάς εσύ που το ψάχνεις λιγο παραπάνω, θα τσεκαρεις το προϊόν και αν είναι σωστό και σου κάνει το παίρνεις, αν όχι το αφήνεις και πας στο επόμενο μαγαζί. Λες και κάτι ακόμα όμως, οτι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα φύγουν πολλοί προμηθευτές από το dixons οι οποίοι θεωρούν νταβατζιλικι τις χρεώσεις της dixons και αν χρειαστείς το προϊόν τους θα είσαι αναγκασμένος να πας αλλού εγκαταλείποντας την ασφάλεια που σου δίνει το συγκεκριμένο κατάστημα. Το πρόβλημα και εκεί λύνεται με πολύ απλό τρόπο, σταματάς να συμπεριφέρεσαι σαν μονοπωλιακός νταβατζης και εξορθολογιζεις τις χρεώσεις που επιβάλλεις για να γίνεις ανταγωνιστικός τόσο απέναντι στους πελάτες σου όσο και στους προμηθευτές σου. Αν όχι (και δεν μπορείς να συντηρηθείς από τους μπαρμπες που τους γδερνεις) κλείνεις. Σε κάθε μονοπώλιο το κέρδος το έχει αυτός που μονοπωλεί, ποτέ ο πελάτης/καταναλωτής Δεν έχει σχέση αυτό με τον ανταγωνισμό. Ανταγωνισμός σημαίνει να πουλάνε πολλοί το ίδιο προϊόν. Δεν τίθεται αν θα πάρω ένα προιόν από το dixons ή το skroutz (που και εκεί υπάρχει κάποιος έλεγχος) αλλά οτι αντι για το dixons θα αναγκαστώ να το ψάχνω στο alibaba/aliexpress. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από agnostos13
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα