cat1967 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δεν ειναι μονον το sideloading, ολο το ios ειναι gatekeeper μαζι με safari που σημαινει τερμα και το υποχρεωτικο webkit. Μπραβο στην ΕΕ. 2
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 30 minutes ago, AtiX said: Ποιες πολλές προειδοποιήσεις που είναι και κάρο? Μια είναι… Ποια μια είναι? Για ΚΑΘΕ εφαρμογή που κάνει install σου πετάει κάθε φορα προειδοποίηση και σε βαζει να μετακινήσεις το slider της εφαρμογής ωστε να επιτραπεί η εγκατάσταση. Μετα ανα τακτά διαστήματα σου πετάει μυνημα παλι το play protect. Αμα το κλείσεις και αυτο, σου πετάει μυνημα κινδύνου και οταν πας να κάνεις μια εγκατάσταση σου πετάει μυνημα που μπερδευεσαι και αντι να κανεις install ξανα ενεργοποίεις το play protect κατα λαθος.. Αυτα σε σαμσουνγκ. Δε νομίζω να εχει μεγάλη διαφορά στα υπόλοιπα. Εγώ το 90% των εγκατάστασεων που κανω είναι sideloading. Όχι σπασμένα (μόνο για να πω την αλήθεια) ,αλλά και νομιμότατα γιατι κρατάω backup των εφαρμογών να μη τα ξανα βαζω απο playstore, οποτε κατι ξέρω για να τα γράφω. Επίσης οι ποιο σημαντικές για εμενα, εφαρμογές στο Android δεν υπάρχουν στο playstore. Αλλά αναλαμβάνω τους κινδύνους και αν συμβεί κατι δε θα βρίζω την Google. Οτι κανω εγω sideloading δεν επηρεάζει καθόλου την ασφάλεια οποιου δεν θέλει να κανει sideloading. Και όποιος ισχυρίζεται αυτο, απλα γράφει μπούρδες και προφανώς δεν καταλαβαίνει οτι δεν ισχύει. 6 1
nikosgnr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, sotiris123 είπε Τι ακριβώς θέλετε να περάσετε στο ios με sideloading που δεν το βρίσκετε στο επίσημο store? Browsers που μπορείς να εκμεταλευτείς πλήρως τα Extensions με WebExtension και χωρίς WebKit (ο λατρεμένος FF). Emulators Cloud Gaming(?) Τροποποιημένες εκδόσεις των YT, Reddit (ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ APOLLO) ebook Stores Streaming Apps όπως Kodi & Stremio. Αν και προσωπικά δεν με απασχολεί, Torrent Clients. Γενικά θα έλεγα να κρατάει ο κόσμος μικρό καλάθι. Δεν θα γίνει όπως το φανταζόμαστε οι περισσότεροι. Θα γίνει με τους όρους της Apple. 5 4
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Εντωμεταξύ στο android 14 κάνει ακόμα ποιο δύσκολο το sideloading η σαμσουνγκ ειδικά. Αφου βγήκαν ενα καρο ειδήσεις με τίτλο "τερμα το sideloading εφαρμογών στο android 14 απο τη σαμσουνγκ ". Τελικα χαζομάρες γράφουν απλα θα είναι ακομα λιγο ποιο δύσκολο και περιμένουμε απ την apple ΑΝ το επιτρέψει να είναι κατι εύκολο που θα κανει καποιος κατα λαθος? 3
Retromaniac Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, AtiX είπε Στα Samsung είτε από play store είτε από Samsung store δεν είχα τέτοιες προειδοποιήσεις ενώ στου φίλου μου τα Xiaomi το ίδιο… ?????? Τι σχέση έχει το store με sideloading; Κάπου μπερδεύτηκες πάλι. 2
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Just now, Retromaniac said: ?????? Τι σχέση έχει το store με sideloading; Κάπου μπερδεύτηκες πάλι. Οταν λεω εγω ότι κάποιοι γράφουν σεντόνια χωρίς να ξέρουν τι γράφουν.. 4
Retromaniac Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, Timour21 είπε Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά η εγκατάσταση εφαρμογών από το play store και το samsung store, ΔΕΝ θεωρείται sideloading. Αν δεν κάνεις sideloading λοιπόν, τι προειδοποίηση θές να σου κάνει το λειτουργικό? Φαίνεται από πολλά λάθη ότι δεν ξέρουν ακριβώς γιατι μιλάμε. Μην το ψάχνεις... 1 λεπτό πριν, oldnew είπε Οταν λεω εγω ότι κάποιοι γράφουν σεντόνια χωρίς να ξέρουν τι γράφουν.. Άσε και κάθομαι και τους απαντάω στα σοβαρά, και μετά καταλαβαίνω ότι δεν έχουν ιδέα γιατί λέμε.... 1
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Εγω πιστεύω αν το επιτρέψει ποτέ η apple θα σου πετάει μυνημα, γράψτε σε 2 δευτερόλεπτα την τετραγωνικη ριζα του 1863838 και βρείτε το ολοκληρωμα του αποτελέσματος. Μετα θα σου πετάει. Ουπς.. εκανες 2.3 δευτερόλεπτα, η εγκατάσταση απορριφθεί..
toxotis70 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, oldnew είπε Ποια μια είναι? Για ΚΑΘΕ εφαρμογή που κάνει install σου πετάει κάθε φορα προειδοποίηση και σε βαζει να μετακινήσεις το slider της εφαρμογής ωστε να επιτραπεί η εγκατάσταση. Μετα ανα τακτά διαστήματα σου πετάει μυνημα παλι το play protect. Αμα το κλείσεις και αυτο, σου πετάει μυνημα κινδύνου και οταν πας να κάνεις μια εγκατάσταση σου πετάει μυνημα που μπερδευεσαι και αντι να κανεις install ξανα ενεργοποίεις το play protect κατα λαθος.. Αυτα σε σαμσουνγκ. Δε νομίζω να εχει μεγάλη διαφορά στα υπόλοιπα. Εγώ το 90% των εγκατάστασεων που κανω είναι sideloading. Όχι σπασμένα (μόνο για να πω την αλήθεια) ,αλλά και νομιμότατα γιατι κρατάω backup των εφαρμογών να μη τα ξανα βαζω απο playstore, οποτε κατι ξέρω για να τα γράφω. Επίσης οι ποιο σημαντικές για εμενα, εφαρμογές στο Android δεν υπάρχουν στο playstore. Αλλά αναλαμβάνω τους κινδύνους και αν συμβεί κατι δε θα βρίζω την Google. Οτι κανω εγω sideloading δεν επηρεάζει καθόλου την ασφάλεια οποιου δεν θέλει να κανει sideloading. Και όποιος ισχυρίζεται αυτο, απλα γράφει μπούρδες και προφανώς δεν καταλαβαίνει οτι δεν ισχύει. κι εσυ ομως πεφτεις στη παγιδα... επειδη ΕΣΥ δεν κατεβαζεις παρανομο λογισμικο, δεν σημαινει οτι αλλοι δεν κατεβαζουν. Και μη γελιομαστε , οι περισσοτεροι αυτο θελουν (κι εγω οταν ειχα android ηταν ενας βασικος λογος). Κι αυτο οδηγει με ακριβεια στη μειωση κερδων των dev και κατα συνεπεια σε λιγοτερες/χειροτερες εφαρμογες ... κι αυτο ειναι που φοβομαστε. 1
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, toxotis70 said: κι εσυ ομως πεφτεις στη παγιδα... επειδη ΕΣΥ δεν κατεβαζεις παρανομο λογισμικο, δεν σημαινει οτι αλλοι δεν κατεβαζουν. Και μη γελιομαστε , οι περισσοτεροι αυτο θελουν (κι εγω οταν ειχα android ηταν ενας βασικος λογος). Κι αυτο οδηγει με ακριβεια στη μειωση κερδων των dev και κατα συνεπεια σε λιγοτερες/χειροτερες εφαρμογες ... κι αυτο ειναι που φοβομαστε. Μα εγω γραφώ οτι κατεβάζω ΚΑΙ παράνομο, και συμφωνώ μαζί σου οτι οι περισσότεροι γι αυτό το θέλουν. Επίσης ηδη εχω γράψει αν κοιτάξεις προς τα πισω οτι είναι ΤΟ ΜΟΝΟ επιχείρημα οσων δεν θέλουν sideloading στο iphone. Οτι υπάρχει περίπτωση χειρότερης ποιότητας software .Αυτό να το συζητήσουμε. Σε αυτό που διαφωνώ είναι στο αν επηρεάζεται η δικια σου ασφαλεία ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το sideloading, επειδη θα το χρησιμοποιήσω εγω. Και λεω οτι δεν επηρεάζεται καθόλου η δικη σου ασφαλεία. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από oldnew 4
Dimitris_1981 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Το οποιο υπάκούει ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια λογική: θέλουν αυτό που ξέρουν και δεν αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να δεχτούν το software για τυτό που είναι. Να ασχοληθούν μαζί του, να το μάθουν και να δουν αν τους βολεύει και όχι να το αναγάγουν στη λογική του παλιού. Δεν είναι το ίδιο. H MS έχει σχεδόν μονοπώλιο στα PC. Στα κινητά τα πράγματα είναι πιο μοιρασμένα, υπάρχει διοφορετικότητα και επιλογές. Θα προτιμούσα περισσότερες... Αλλά υπάρχουν επιλογές. Αν αρχίσουμε να εξισώνουμε πράγματα, τότε δεν υπάρχουν ουσιαστικές επιλογές. Είναι λογικό όταν αλλάζεις το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι η άμεση σύγκριση με το παλιό. Ρωτάς γιατί μπορεί να κάνεις λάθος. Και το φυσιολογικό είναι να σου απαντήσουν αν ξέρουν και όχι να σε αφορίζουν. Αν τελικά δεν σου κάνει απλά γυρνάς πίσω στο παλιό. Ειδικά στο θέμα Windows to Linux δεν υπάρχει κόστος. Απλά γλιτώνεις το License που θεωρητικά είχες ήδη. Τώρα και εγώ όταν άλλαξα από Galaxy σε iPhone παρατήρησα ότι μου άρεσε περισσότερο το μενού κλήσεων του Samsung.Πάντως τώρα που το συνήθισα έχω να πω ότι έχει συν και πλην. Ειδικά το κομμάτι που αφορά σε δίκαρτο, το από ποιον αριθμό θα καλέσεις. Δεν είναι κακό να παρατηρείς, να ζυγίζεις και να επιλέγεις. 1
SabotazNic Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Στο iOS δεν υπάρχει ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να υπάρξει . Και rcs θα εχεις, και sideloading θα εχεις 3
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, Timour21 είπε Δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, αλλά η εγκατάσταση εφαρμογών από το play store και το samsung store, ΔΕΝ θεωρείται sideloading. Αν δεν κάνεις sideloading λοιπόν, τι προειδοποίηση θές να σου κάνει το λειτουργικό? 14 λεπτά πριν, oldnew είπε Ποια μια είναι? Για ΚΑΘΕ εφαρμογή που κάνει install σου πετάει κάθε φορα προειδοποίηση και σε βαζει να μετακινήσεις το slider της εφαρμογής ωστε να επιτραπεί η εγκατάσταση. Μετα ανα τακτά διαστήματα σου πετάει μυνημα παλι το play protect. Αμα το κλείσεις και αυτο, σου πετάει μυνημα κινδύνου και οταν πας να κάνεις μια εγκατάσταση σου πετάει μυνημα που μπερδευεσαι και αντι να κανεις install ξανα ενεργοποίεις το play protect κατα λαθος.. Αυτα σε σαμσουνγκ. Δε νομίζω να εχει μεγάλη διαφορά στα υπόλοιπα. Εγώ το 90% των εγκατάστασεων που κανω είναι sideloading. Όχι σπασμένα (μόνο για να πω την αλήθεια) ,αλλά και νομιμότατα γιατι κρατάω backup των εφαρμογών να μη τα ξανα βαζω απο playstore, οποτε κατι ξέρω για να τα γράφω. Επίσης οι ποιο σημαντικές για εμενα, εφαρμογές στο Android δεν υπάρχουν στο playstore. Αλλά αναλαμβάνω τους κινδύνους και αν συμβεί κατι δε θα βρίζω την Google. Οτι κανω εγω sideloading δεν επηρεάζει καθόλου την ασφάλεια οποιου δεν θέλει να κανει sideloading. Και όποιος ισχυρίζεται αυτο, απλα γράφει μπούρδες και προφανώς δεν καταλαβαίνει οτι δεν ισχύει. 6 λεπτά πριν, Retromaniac είπε ?????? Τι σχέση έχει το store με sideloading; Κάπου μπερδεύτηκες πάλι. Κάπου έχετε χαθεί ή συνεχίζεται να κολλάτε σε λεπτομέρειες τύπου store ή το κατέβασα και το έτρεξα…
oldnew Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Εντωμεταξύ το πρόβλημα είναι ακριβώς αντίστροφο απο οτι αντιλαμβάνονται ορισμένοι. Το android κέρδισε έδαφος διαφημίζομενο ως open soure ,οτι ολα θα είναι στο φως και κατι τέτοια. Απο οταν ομως κατάφερε και έγινε καθεστώς, σε καθε έκδοση κανει τα πάντα να δυσκολέψει το sideloading. Ακριβώς για να μη χάνουν λεφτα οι εταιρείες software. Δεν αποκλείεται να κοπεί τελειως κάποια στιγμή ή να χρειάζεται ροοτ ,και εμείς συζητάμε ΑΝ το εφαρμόσει η apple μη προκληθεί κίνδυνος σε κάποιον που θα κανει κατα λαθος sideloading? Ειναι 200% βέβαιο οτι θα φτύσεις αιμα να κανεις sideloading σε iPhone γιατι η apple κοιτάει μη χασει μισο σεντς. Ο μόνος λόγος που θα το κανει ΑΝ το κανει είναι αν την υποχρέωσουν ή για να μη χάσει δικη και πληρώσει πολλα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα