Retromaniac Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Αυτό ανακοίνωσε και από την στιγμή που είναι η μόνη που το διαχειρίζεται, ναι είναι ένα ξεχωριστό/διαφορετικό λειτουργικό… Ποια εταιρία θα φτιάξει νέο mobile λειτουργικό ξέροντας ότι μια με έτοιμο store θα μπορέσει να εισβάλει στο λειτουργικό της? Όσο για την Xiaomi, δεν την παραπάνω απάντηση μου… από την στιγμή που είναι ένα ξεχωριστό/διαφορετικό λειτουργικό που το αναπτύσσει μόνη της θα πρέπει να μπει και αυτή στην κατηγορία των gatekeepers… Δεν έχει βγάλει κανένα δικό της λειτουργικό. Ό,τι ήταν το miui είναι και το huperos. Άλλη εμφάνιση και κάποιες αλλαγές αλλά είναι το Android που δίνει η google με όλες τις εφαρμογές της google μέσα και το store. Sideloading μπορούσες πάντα να κάνεις και θα συνεχίσεις να κάνεις. 12
MikeKata Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Just now, AtiX said: Ποια εταιρία θα φτιάξει νέο mobile λειτουργικό ξέροντας ότι μια με έτοιμο store θα μπορέσει να εισβάλει στο λειτουργικό της Συγγνώμη, αλλά δεν έχει λογική. Τότε γιατί δεν έφτιαχναν νέα mobile λειτουργικά ως τώρα; Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Το λειτουργικό δεν είναι το store. Η Google που έχει ανοικτό λειτουργικό βρίσκει άλλους τρόπους για να βγάλει κέρδος. Και, συγκεκριμένα, έχει να κάνει με τα Google Services, τις εφαρμογές Google που χρησιμοποιούνται παντού πλέον (Suite, Gmail κλπ). Δεν έχει να κάνει με το αν είναι ανοικτό ή όχι, αλλά με το στρατηγικό σου πλάνο. 3 minutes ago, AtiX said: από την στιγμή που είναι ένα ξεχωριστό/διαφορετικό λειτουργικό που το αναπτύσσει μόνη της θα πρέπει να μπει και αυτή στην κατηγορία των gatekeepers Μα δεν είναι ξεχωριστό λειτουργικό! Android είναι με ένα skin! Θα προσπαθήσει να το κλειδώσει και θα δεις ότι θα βγουν mods μέσα σε 2 μήνες. 3
Retromaniac Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Αυτό ανακοίνωσε και από την στιγμή που είναι η μόνη που το διαχειρίζεται, ναι είναι ένα ξεχωριστό/διαφορετικό λειτουργικό… Ποια εταιρία θα φτιάξει νέο mobile λειτουργικό ξέροντας ότι μια άλλη εταιρία με έτοιμο store θα μπορέσει να εισβάλει στο λειτουργικό της? Όσο για την Xiaomi, δεν την παραπάνω απάντηση μου… από την στιγμή που είναι ένα ξεχωριστό/διαφορετικό λειτουργικό που το αναπτύσσει μόνη της θα πρέπει να μπει και αυτή στην κατηγορία των gatekeepers… Συμφωνώ αλλά όταν η ίδια λειτουργεί σαν την Apple δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να εξαίρεται? Επίσης δεν κλειδώνει κανένα λειτουργικο. Μπερδεύεις το κλείδωμα του bootloader με το sideloading. Το sideloading είναι ανοικτό. O bootloader ειναι κλειδωμένος σε όλα τα κινητά για να μην μπορεί κάποιος όταν στο κλέψει να σου πάρει τα δεδομένα. Απλά κάποιες εταιρείες σου δίνουν την επιλογή να το ξεκλειδώσεις για να βάλεις custom roms. Το sideloading δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από Retromaniac 5
MrRush Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Γιατί λέτε sideloading το γεγονός ότι κάποιος απλά κάνει install κάτι που δεν είναι στο επίσημο app store; Παπαγαλία λέξεων; 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 2 minutes ago, MrRush said: Γιατί λέτε sideloading το γεγονός ότι κάποιος απλά κάνει install κάτι που δεν είναι στο επίσημο app store; Παπαγαλία λέξεων; Είναι σαν την "παραεισαγωγή". 😛 1
Retromaniac Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, MrRush είπε Γιατί λέτε sideloading το γεγονός ότι κάποιος απλά κάνει install κάτι που δεν είναι στο επίσημο app store; Παπαγαλία λέξεων; Γιατί το install των εφαρμογών σε λειτουργικά που έχουν store, έχει ονομαστεί sideloading. Σε λειτουργικά που δεν έχουν επίσημο store, λέγεται install. 3
jimex Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 7 minutes ago, AtiX said: Ποια εταιρία θα φτιάξει νέο mobile λειτουργικό ξέροντας ότι μια άλλη εταιρία με έτοιμο store θα μπορέσει να εισβάλει στο λειτουργικό της? Στην πράξη πάντως αποδεικνύεται το αντίθετο. Ότι είναι αδύνατον να φτιάξεις λειτουργικό σύστημα, όταν τα stores είναι κλειστά και αποτελούν για τους developers μοναδικό τρόπο παροχής των εφαρμογών. Εδώ η microsoft, που αποτελεί την εταιρία με τη μεγαλύτερη εμπειρία στα λειτουργικά σε όλο τον κόσμο, έφαγε τα μούτρα της όταν πήγε να φτιάξει mobile λειτουργικό, μόνο και μόνο επειδή δεν είχε εφαρμογές. Θα ήταν ευχής έργο κάποιο store με άπειρες εφαρμογές να εισέβαλε στο λειτουργικό της. 1
sotiris123 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Θετικό από τη μία που μπορεί να εξελιχθεί σε αρνητικό από την άλλη. Θεωρώ ότι η apple θα έχει άλλους είδους περιορισμούς και δεν θα μπορείς έτσι απλά να βάλεις κάτι σπασμένο όπως στο android / pc. Τα σπασμένα κιόλας είναι ένας λόγος που θεωρώ ότι μας οδήγησε στα subscription με το μήνα / χρόνο. Απλά επειδή έχω iphone και ipad και δεν έχει χρειαστεί κάτι και να μην το έχω βρει. Τι ακριβώς θέλετε να περάσετε στο ios με sideloading που δεν το βρίσκετε στο επίσημο store? 4
Tlykog Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, BlueBlade είπε Ένας λόγος που δεν παίρνω iPhone ειναι αυτός ακριβώς. Σε δικό μου κινητό θέλω την δυνατότητα να περνάω όποια εφαρμογή θέλω και κυρίως, δεν ζω πια χωρίς NewPipe για να βλέπω youtube χωρίς διαφημίσεις. Επίσης, δεν βρίσκω ιδιαίτερο λόγο για να τεθεί θέμα ασφαλείας. Όσοι κάνουμε sideloading γνωρίζουμε τους κινδύνους και έχουμε και μια Χ επαφή ώστε να ξέρουμε τι να προσέξουμε. Όσοι πάλι απλά κατεβάζουν και περνάνε όποια βλακεία βρούνε, αυτό είναι καθαρά δικό τους πρόβλημα και όχι της συσκευής/λογισμικού. Σωστά επιλεγεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Η Apple έχει την πολιτική της, όπως και κάθε εταιρεία. Θέλει να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους πελάτες της, ώστε να επενδύουν σε αυτό και να αγοράζουν εφαρμογές, υπηρεσίες κτλ και να βγάζει χρήματα. Από την άλλη η Google θέλει απλά να μαζέψει κόσμο, γιατί το επιχειρηματικό της μοντέλο βασίζεται στη προσωποποιήμενη/ στοχευμένη διαφήμιση, η οποία με τη σειρά της στηρίζεται στη συλλογή προσωπικών δεδομένων για τη δημιουργία καταναλωτικού προφίλ του καθενός μας. Άρα θέλει απλά κόσμο, πολύ κόσμο... Όλο τον κόσμο αν θα ήταν δυνατόν. Πηγαίνει σε μοντέλο "ότι θέλει ο πελάτης, όσο μου δίνει τα προσωπικά του δεδομένα". Δεν είναι καλύτερη ή χειρότερη από την Apple. Είναι διαφορετική. Όταν κάνεις sideloading ΔΕΝ ξέρεις ότι αυτό που βάζεις είναι ασφαλές. Υποθέτεις, υπολογίζεις (σύμφωνα με τις γνώσεις και την εμπειρία σου κτλ), αλλά δεν είσαι ποτέ σίγουρος. Ακόμα και σε open source λογισμικά έχει βρεθεί κακόβουλος ή αμφισβητούμενος κώδικας. Για εμένα δεν υπάρχει πρόβλημα στο να δίνει η Apple τη δυνατότητα sideloading. Μην ακούσω/ διαβάσω σε forums "πήρα το καινούριο iphone, μου κολλάει, κάνει επανεκκινήσεις και γενικότερα έχει ένα σωρό θέματα..." και μετά από μερικά μηνύματα και ερωτήσεις από τους υπόλοιπους του forum "ναι, μωρέ κατέβασα και εγκατέστησα την εφαρμογή sou perno_ola_ta_dedomena_kai_kano_to_iphone_sou_na_sernetai από το site doste_mas_ton_elegxo_tou_kinitou_sas.org" και στη συνέχεια "δεν ήξερα ότι ήταν ιός, αλλά τόσα χρήματα έδωσα για το κινητό η εταιρεία έπρεπε να με προστατέψει"... Η απάντηση είναι: "ήθελε, αλλά δεν την άφησαν". Έχω διαβάσει παρόμοιες ιστορίες για Android κινητά, αλλά η απάντηση είναι ότι "τη Google δεν τη νοιάζει πραγματικά η ασφάλειά σου, γιατί δεν βγάζει χρήματα από αυτό". Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από Tlykog 4 5
Rubble Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δεν αφήνει η ΕΕ την apple και να κοιτάξει τι θα κάνει με την ενέργεια; APPLE μην λυγίσεις, θα αγοράζουμε απευθείας από USA
Chris_BMW Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Και συνεχίζω … έχει πολύ πλάκα πως όλοι αυτοί που είναι υπέρ εδώ μέσα ΔΕΝ έχουν I phone αποδεδειγμένα ! Πλην όμως ενώ έχουν λειτουργικό και τηλέφωνα με αυτήν την επιλογή «κόπτονται» για αυτήν την επιλογή σε ένα και μόνο τηλέφωνο !! Χρήζει μελετης αυτό το φαινόμενο … συνεχίστε 4 1
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 13 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δεν έχει βγάλει κανένα δικό της λειτουργικό. Ό,τι ήταν το miui είναι και το huperos. Άλλη εμφάνιση και κάποιες αλλαγές αλλά είναι το Android που δίνει η google με όλες τις εφαρμογές της google μέσα και το store. Sideloading μπορούσες πάντα να κάνεις και θα συνεχίσεις να κάνεις. 12 λεπτά πριν, MikeKata είπε Συγγνώμη, αλλά δεν έχει λογική. Τότε γιατί δεν έφτιαχναν νέα mobile λειτουργικά ως τώρα; Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Το λειτουργικό δεν είναι το store. Η Google που έχει ανοικτό λειτουργικό βρίσκει άλλους τρόπους για να βγάλει κέρδος. Και, συγκεκριμένα, έχει να κάνει με τα Google Services, τις εφαρμογές Google που χρησιμοποιούνται παντού πλέον (Suite, Gmail κλπ). Δεν έχει να κάνει με το αν είναι ανοικτό ή όχι, αλλά με το στρατηγικό σου πλάνο. Μα δεν είναι ξεχωριστό λειτουργικό! Android είναι με ένα skin! Θα προσπαθήσει να το κλειδώσει και θα δεις ότι θα βγουν mods μέσα σε 2 μήνες. 11 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Επίσης δεν κλειδώνει κανένα λειτουργικο. Μπερδεύεις το κλείδωμα του bootloader με το sideloading. Το sideloading είναι ανοικτό. O bootloader ειναι κλειδωμένος σε όλα τα κινητά για να μην μπορεί κάποιος όταν στο κλέψει να σου πάρει τα δεδομένα. Απλά κάποιες εταιρείες σου δίνουν την επιλογή να το ξεκλειδώσεις για να βάλεις custom roms. Το sideloading δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Παιδιά το ξέρω ότι το HuperOs είναι μια AOSP εκδόσει με το skin της Xiaomi… άλλο λέω όμως, στους gatekeepers αναφέρονται οι Google Android και Apple iOS, οι AOSP εκδόσεις δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα στο DMA…
Tlykog Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 59 λεπτά πριν, AtiX είπε Αν και προσωπικά δεν γουστάρω το sideloading και μου κάνει εντύπωση που μένουν μόνο στα κινητά και δεν το πάνε “τέρμα” και να ισχύουν πχ και στις παιχνιδοκονσόλες πιστεύω ότι η ΕΕ πυροβολάει τα ίδια της τα πόδια… Άλλο πράγμα να ελέγχεις για μονοπωλιακές τακτικές και άλλο να επιβάλεις στον άλλον να ανοίξει το οικοσύστημα του. Αυτό θα έπρεπε να είναι επιλογή της εταιρίας και των καταναλωτών… Πραγματικά καταλαβαίνω πως εν βρασμό το λέει ο @Chris_BMW, ποια νέα εταιρία θα θελήσει να μπει στο τομέα των mobile λειτουργικών αν έχεις μια Google να κυριαρχεί? Πχ η Xiaomi βγάζει πλέον τα κινητά της με δικό της λειτουργικό, πιστεύετε ότι αν μπει, που θα μπει αφού έχει πάνω από 50 εκ χρήστες στην Ευρώπη, στους gatekeepers θα αντέξει όλα αυτά τα έξοδα για την συντήρηση του??? Για αυτό βλέπουμε αυξήσεις στις τιμές, για αυτό βλέπουμε tracking, για αυτό βλέπουμε όλα τα αρνητικά στο android… Προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός για το που θα καταλήξει όλη αυτή η ιστορία, μιας και πιστεύω ότι τελικά εμείς ως καταναλωτές θα βγούμε χαμένοι αφού αντί να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, θα εξαφανιστεί… Αυτό ακριβώς. Με το sideloading, οι διαφορές των 2 λειτουργικών μειώνονται. Είναι σίγουρο ότι θα επηρρεάσει την εμπειρία χρήσης σε iOS προς το χειρότερο. Κάθε φορά που επιλέγεις ένα λειτουργικό το κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ γι αυτό που είναι. Θέλεις κάτι διαφορετικό και κατανοείς ότι έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού. Τα ζυγίζεις και τα δέχεσαι ή τα απορρίπτεις. Μου θυμίζουν περιπτώσεις ανθρώπων που πάνε σε Linux για κάτι εναλλακτικό τη "λαίλαπα των Windows" και τσαντίζονται γιατί "δε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως ακριβώς την έκαναν στα Windows". Θέλουν, δηλαδή, όλα να δουλεύουν όπως στα Windows, αλλά να τρέχουν Linux.... Αντίστοιχα θέλουν να μετατρέψουν το iOS σε Android. Αυτό θέλει να πει ο @Chris_BMW και καταλαβαίνω τη λογική. 2 1 1
Arkin Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Νομίζω sideloading πρώτο έκανα το 2010 σε ένα Huawei android μην πω για τα symbian από το 2003 και μετά. Ήρθε η ώρα και στις apple συσκευές ποτέ δεν είναι αργά. 1
AtiX Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, jimex είπε Στην πράξη πάντως αποδεικνύεται το αντίθετο. Ότι είναι αδύνατον να φτιάξεις λειτουργικό σύστημα, όταν τα stores είναι κλειστά και αποτελούν για τους developers μοναδικό τρόπο παροχής των εφαρμογών. Εδώ η microsoft, που αποτελεί την εταιρία με τη μεγαλύτερη εμπειρία στα λειτουργικά σε όλο τον κόσμο, έφαγε τα μούτρα της όταν πήγε να φτιάξει mobile λειτουργικό, μόνο και μόνο επειδή δεν είχε εφαρμογές. Θα ήταν ευχής έργο κάποιο store με άπειρες εφαρμογές να εισέβαλε στο λειτουργικό της. Μα το παράδειγμα που λες είναι απόδειξη ότι αν δεν θέλει μια εταιρία να σε υποστηρίξει πάει το έχασες το τρένο… ποιος τρελός θα φτιάξει νέο λειτουργικό σήμερα αν δεν βάλει το Google Play Store και τα services της???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα