Mene Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Η προσωπική μου συμβουλή είναι να προσπαθείς συνεχώς να βελτιώσεις τον εαυτό σου και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις καλύτερη εικόνα για τη ζωή γύρω σου. Όπως καταλαβαίνεις από άλλα μηνύματα σε αυτό το θέμα (όπως και σε άλλα), βρίσκεσαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Μια συμβουλή από ψυχολόγο όμως θα ήταν σίγουρα καλύτερη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως "δεν πάει κάτι καλά μαζί σου".
momotis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, AggelosThess98 είπε Έχω υπαρξιακή ανησυχία, Νιώθω μόνος..ακουμπήστε με στον ώμο και πείτε μου στοργικά καθησυχάζοντάς με, πως δεν είμαι μόνος Προτείνω λοιπόν να γίνει μία ομάδα Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από momotis
ProponitisTouKanape Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, dbrillis είπε Χωρις να διαβασω ολόκληρο το μήνυμα σου και χωρίς να τρολαρω, σου έχω μια μόνο συμβουλή. Βρες γκομενα. Μόλις η γυναίκα διαβάσει κάτι τέτοιο, μελό που θα έκανε ακόμα και καθηγήτρια έκθεσης να νιώσει μια εσωτερική ανάγκη να γραψει greeklish, θα κόψει λάσπη Spoiler Υπάρχουν φωνές που θέλουν να ουρλιάξουν μέσα στη δυστοπία που ζούμε; Αν ναι, κάντε το εδώ, ακουμπήστε με στον ώμο και πείτε μου στοργικά καθησυχάζοντάς με, πως δεν είμαι μόνος, υπάρχετε και εσείς.. είμαστε οι Αγανακτισμένοι...και είμαστε πολλοί. Αλλά συμφωνώ πως οι σχέσεις με το άλλο φύλο είναι απαραίτητες
klainmaingr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Όλα αυτά που λές ισχύουν. Το πρόβλημα με τη γενιά σας είναι οτι ο #1 στόχος αυτή τη στιγμή είναι το content creation και το influencing. Όλα μέσω ίντερνετ και με μηδενική αξία. Η γενιά του εγώ, της υπερβολής, του δικαιωματισμού και φαίνεσθαι. Φυσικά όλα αυτά υπήρχαν και παλιότερα, αλλα υπήρχε και ένα προστάδιο που έπρεπε να καταφέρεις να φτάσεις στο εγώ, στην υπερβολή στον δικαιωματισμό και το φαίνεσθαι. Εργασία, τύχη, αντίδραση, φυσικές πράξεις για να φτάσεις εκεί. Σήμερα αρκούν δυο φίλτρα ή δυο επιφανειακές δηλώσεις και τέλος. Ακόμα και το grind culture είναι online. Προφανώς όλα αυτά έχουν ημερομηνία λήξης γιατί το pendulum έχει γυρίσει για τα καλα΄... αλλα it is what it is αυτή τη στιγμή. Αυτό δε σημαίνει οτι υπάρχουν ακόμα physical χόμπι και άτομα που προτιμούν να μαζεύονται σε ένα χώρο και να αράζουν/δημιουργούν. Ο κόσμος είναι γτπ. Εσύ δεν είσαι κάτι ιδιαίτερο και κανείς δε θα νοιαστεί αμα πεθάνεις. Βρές κάτι που σε εκφράζει, κάντο με άτομα που σε εκφράζουν και μπορείς να αμπελοφιλοσοφείς μαζί τους και όλα καλά για όσο κρατήσει. Φαίνεται οτι σου λείπει κάπως το έξω και μια ιδέα ουσιώδους counterculture. Αν έχεις μεγαλώσει μέσω ίντερνετ, χωρίς να έχεις βρεθεί όσο θα έπρεπε στους δρόμους, είναι λογικό. Κάνε κάτι για αυτό.Είναι προφανές το reaching out που κάνεις με αυτό το thread σε άτομα με παρόμοιο mindset και καλά κάνεις αλλα όπως βλέπεις απο τα comments δεν είναι τόσο απλό και εύκολο όσο θα έπρεπε. Δε συμφωνώ καθόλου με όσους λένε για ψυχολόγους και καταθλίψεις. Είναι λογικές υπαρξιακές ερωτήσεις και κάθε άνθρωπος που δεν έχει το bugman/npc mindset έχει περάσει απο αυτό το στάδιο. Είσαι σε ok δρόμο αλλα τείνεις στο blackpill. Κόκκινα και άσπρα είναι πολύ καλύτερες θεωρήσεις της ζωής. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Υπάρχει και μια τάση ωραιοποίησης των προηγούμενων δεκαετιών. "Αχ τι ωραία που ήταν όλα στα 90ς μπλα μπλα μπλα". Δεν ήταν. Απλώς ο κόσμος ζηλεύει πάντα αυτό που δεν έχει. Το μόνο πραγματικά αρνητικό που υπάρχει σήμερα είναι η ευκολία του να γίνεις incel. Οι επιλογές αυτοαπομόνωσης για νέους άντρες είναι άπειρες (streaming, games κλπ), όλο και λιγότερος κόσμος μένει σε νεαρή ηλικία μόνος του, οπότε είναι εύκολο να γλιστρήσεις στο περιθώριο απο τον πραγματικό κόσμο και να κλειστείς στο δωμάτιο του πατρικού σου εσύ και οι οθόνες σου. Και φυσικά συνάβαλε και η πανδημία σε αυτό. Όταν δεν υπήρχε η τόσο ανεπτυγμένη τεχνολογία, ήταν ψιλοϋποχρεωτικό να βγεις παραπάνω έξω και ίσως υπήρχε και μια παραπάνω κοινωνική πίεση να το κάνεις. Κι επίσης δεν ξέρεις πως ήταν πραγματικά τότε ο κόσμος, δεν είχες τρόπο να ξέρεις. Τώρα μπορείς να δεις πως ζει ένας άνθρωπος που ζει στην άλλη άκρη της γης σε real time. Προφανώς παράγεται περισσότερο περιεχόμενο, το αν θα το καταναλώσεις ή όχι όμως είναι δική σου επιλογή. Αλλά δε σε εμποδίζει τίποτα απο το να φέρεις αυτή τη χαμένη κοινωνική επαφή πίσω. Κάλεσε τους φίλους σου σπίτι και φτιάξε φαγητό. Κυριακή μεσημέρι. Βρες ένα κοινωνικό χόμπι, άθλημα, χορό, ζωγραφική σε ποτήρια, κυνήγι φαντασμάτων σε εγκαταλελειμένα ψυχιατρεία, whatever. Βγες απο την απομόνωση. Και χωρίς πλάκα γνώρισε μια κοπέλα, θα δεις τη ζωή και την καθημερινότητα με τελείως άλλο μάτι μετά... 4 1
MikhailBakurin Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, ProponitisTouKanape said: Υπάρχει και μια τάση ωραιοποίησης των προηγούμενων δεκαετιών. "Αχ τι ωραία που ήταν όλα στα 90ς μπλα μπλα μπλα". Δεν ήταν. Απλώς ο κόσμος ζηλεύει πάντα αυτό που δεν έχει. Το μόνο πραγματικά αρνητικό που υπάρχει σήμερα είναι η ευκολία του να γίνεις incel. Οι επιλογές αυτοαπομόνωσης για νέους άντρες είναι άπειρες (streaming, games κλπ), όλο και λιγότερος κόσμος μένει σε νεαρή ηλικία μόνος του, οπότε είναι εύκολο να γλιστρήσεις στο περιθώριο απο τον πραγματικό κόσμο και να κλειστείς στο δωμάτιο του πατρικού σου εσύ και οι οθόνες σου. Και φυσικά συνάβαλε και η πανδημία σε αυτό. Όταν δεν υπήρχε η τόσο ανεπτυγμένη τεχνολογία, ήταν ψιλοϋποχρεωτικό να βγεις παραπάνω έξω και ίσως υπήρχε και μια παραπάνω κοινωνική πίεση να το κάνεις. Κι επίσης δεν ξέρεις πως ήταν πραγματικά τότε ο κόσμος, δεν είχες τρόπο να ξέρεις. Τώρα μπορείς να δεις πως ζει ένας άνθρωπος που ζει στην άλλη άκρη της γης σε real time. Προφανώς παράγεται περισσότερο περιεχόμενο, το αν θα το καταναλώσεις ή όχι όμως είναι δική σου επιλογή. Αλλά δε σε εμποδίζει τίποτα απο το να φέρεις αυτή τη χαμένη κοινωνική επαφή πίσω. Κάλεσε τους φίλους σου σπίτι και φτιάξε φαγητό. Κυριακή μεσημέρι. Βρες ένα κοινωνικό χόμπι, άθλημα, χορό, ζωγραφική σε ποτήρια, κυνήγι φαντασμάτων σε εγκαταλελειμένα ψυχιατρεία, whatever. Βγες απο την απομόνωση. Και χωρίς πλάκα γνώρισε μια κοπέλα, θα δεις τη ζωή και την καθημερινότητα με τελείως άλλο μάτι μετά... Συμφωνώ απολύτως στις 2 πρώτες παραγράφους. Στην τρίτη παράγραφο, ξέρεις τι απαντήσεις θα λάβει; Έχω κανονίσει μπραντς - μπύρες με τη δουλειά - βαριέμαι - δύσκολη η μετακίνηση. Όποιος κάτω των 32-33 δουλεύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, έχει 40 ώρες ελεύθερο χρόνο τη βδομάδα, εκ των οποίων οι 30 είναι το ΣΚ (ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει 40 μόνο τις 5 εργάσιμες + άλλες 30 το ΣΚ). Ξέρεις τι πάει να πει αυτό; ΣΚ σαπίζω σπίτι για να ανακάμψω για την άλλη βδομάδα. Άντε μαξ να βγω κάνα ραντεβού από εφαρμογή, μήπως πλησιάσω κάτι που να θυμίζει σχέση. Παρέες και κολλητηλίκια κάνουν μόνο οι άνεργοι/άεργοι/αργόσχολοι και οι έχοντες ανθρώπινα ωράρια (δημόσιοι υπάλληλοι στο 80% τους). Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από MikhailBakurin
ProponitisTouKanape Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MikhailBakurin είπε Συμφωνώ απολύτως στις 2 πρώτες παραγράφους. Στην τρίτη παράγραφο, ξέρεις τι απαντήσεις θα λάβει; Έχω κανονίσει μπραντς - μπύρες με τη δουλειά - βαριέμαι - δύσκολη η μετακίνηση. Όποιος κάτω των 32-33 δουλεύει σήμερα στον ιδιωτικό τομέα, έχει 40 ώρες ελεύθερο χρόνο τη βδομάδα, εκ των οποίων οι 30 είναι το ΣΚ (ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει 40 μόνο τις 5 εργάσιμες + άλλες 30 το ΣΚ). Ξέρεις τι πάει να πει αυτό; ΣΚ σαπίζω σπίτι για να ανακάμψω για την άλλη βδομάδα. Άντε μαξ να βγω κάνα ραντεβού από εφαρμογή, μήπως πλησιάσω κάτι που να θυμίζει σχέση. Παρέες και κολλητηλίκια κάνουν μόνο οι άνεργοι/άεργοι/αργόσχολοι και οι έχοντες ανθρώπινα ωράρια (δημόσιοι υπάλληλοι στο 80% τους). Δε διαφωνώ και το βιώνω κι εγώ στην καθημερινότητα μου, κι εγώ στον ιδιωτικό τομέα δουλεύω, κι έχω φίλους που εχω να τους δω απο το καλοκαιρι κι ας μένουμε όλοι Αθήνα, η κοπέλα μου για να βγει με τις φίλες της βάζουν poll πότε μπορεί η καθε μια. Και είναι δελεαστικό το να σαπίσεις. Αλλά σάπισε μια μέρα. Βρες μια αφορμή να βγεις την επόμενη, και κάνε την πρώτη κίνηση. Θες να το κανονίσεις δυο εβδομάδες πριν; Να γίνει δυο φορές το μήνα; Έστω. Δεν είναι μόνο η σωματική ξεκούραση, αλλά και η πνευματική. Και η κοινωνικοποίηση εντάσσεται στη δεύτερη κατηγορία. Επίσης το να βάλεις κάποια δραστηριότητα με πρόγραμμα βοηθάει πολύ. Και 'ξελαμπικάρεις'. Πέρυσι πήγαινα δυο φορές την εβδομάδα τένις στις 22.00. Ναι πολλές φορές βαριόμουν να ντυθώ βράδυ, αλλά με βοήθησε που είχα πρόγραμμα. Και τέλος, αν δε το έχεις με την κοινωνικοποίηση, κάνε ο,τι μπορείς για να βρεις κοπέλα. Η κοπέλα σε τραβάει σε περισσότερα πράγματα, να βγαίνετε, να πάτε εκδρομές κλπ, βοηθάει πολύ στο να βγεις απο το σπίτι. Καμία γυναίκα δε θα ειναι μαζί σου για να κάθεστε όλο το ΣΚ μέσα και να βλέπετε νετφλιξ. Κι αυτό ωραίο είναι, αλλά συνέχεια δε το θέλει και θα σηκωθεί να φύγει Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από ProponitisTouKanape
csontheline Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 On 14/11/2023 at 08:03, dbrillis said: Βρες γκομενα. @ts Με την συγκατάθεσή της, έτσι; 1
Mr_Laptop_athens Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δεν το διάβασα όλοο… Θες επείγοντος γυναίκα φίλε.. κανε κάτι και σταματά τους προβλιματισμους θα αλλάξουν όλα στο υπόσχομαι……. Στις 14/11/2023 στις 11:38 ΠΜ, cumulus είπε Αυτο παει για το πολλους εδω μεσα .Οταν βλεπεις οτι αλλος Σαββατο ξημερωματα ασχολειται με τα 50 λεπτα του eshop καταλαβαινεις τι παιζει ... Χαχαχαχχααχχαχαχαχαχαχα Στις 14/11/2023 στις 12:25 ΜΜ, momotis είπε Χαχχαχαχαχαχχαχααχαχαχαχαχχα δεν παίζεστε ρε παιχταράδες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα