Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν έχω ξαναγράψει κάτι εδώ στο φόρουμ, αλλά διαβάζω κατά καιρούς.

Έχω έναν προβληματισμό, ή μάλλον υπαρξιακή ανησυχία, άμα προτιμάτε. Ενώ είμαι στην ηλικία των 25+ που ανήκω στους millenials, δε νιώθω καθόλου πως με αντιπροσωπεύει η γενιά μου, εμένα, ως ιδιάζουσα και μοναδική προσωπικότητα ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες παρόμοιες.

Δεν με αντιπροσωπεύει ή εκπροσωπεί (έτσι νιώθω) ούτε η γενιά των υπολογιστών, ούτε τα memes, ούτε τα βιντεοπαιχνίδια, ούτε τα κόμιξ/manga/anime, κτλπ, ούτε τα podcast, ούτε τα blog/vlog, γενικά τίποτα. Νιώθω πως ναι, ωραία όλα αυτά και άκρως ενδιαφέροντα, αλλά δεν είναι αυτά η ουσία μας, ως millenials.

Όλα αυτά υπήρχαν και πριν από εμάς που μεγαλώσαμε με το διαδίκτυο, απλά πλέον τα βρίσκεις σε ψηφιακή μορφή. Πιστεύω πως όλες οι προηγούμενες γενιές (χωρίς να θέλω να σταθώ ούτε στα θετικά ούτε στα αρνητικά της κάθε γενιάς) είχαν κάτι που εμείς (20-25άρηδες) δε θα αποκτήσουν ποτέ, μία αυθεντικότητα πείτε το, που εμείς ποτέ δε θα βιώσουμε ως δικιά μας, και πάντα θα βλέπουμε το αποτύπωμά μας ως ένα απειροελάχιστο μέρος ενός μεγαλύτερου απωτυπόματος που άφησαν οι προηγούμενοι, κάτι που από μόνο του είναι ασήμαντο και μάταιο.

Δηλαδή θα περάσουν 20,30,40 χρόνια και θα υπάρχει ακόμα ό,τι υπήρχε όταν εμείς είμασταν στα ντουζένια μας, το διαδίκτυο. Ό,τι χαρακτηρίζει την γενιά μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην υφίσταται μία φυσική παρουσία, τα αστεία μας post στο facebook το 2010, όλη η υποκουλτούρα των memes, των emo, των troll, το hi5, το myspace, το 4chan, το reddit, οι 18+ ιστοσελίδες, το youtube, τα torrents, τα mmorpgs, όλα μα όλα είναι 0 και 1, δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ...

Δε ξέρω αν μπορώ να περιγράψω την υπαρξιακή μου ανησυχία (ή μάλλον πανικό) χωρίς να νομίζετε πως τρολλάρω, η αλήθεια είναι πως δυστυχώς δεν τρολλάρω, δυστυχώς η κατάσταση είναι αυτή που είναι.. κάθε γενιά μέχρι και αυτοί που μεγάλωσαν στα '90s, είχε κάτι να προσφέρει, κάτι υλικό, είτε μιλάμε για βανδαλισμούς (γκραφίτι π.χ.) είτε για τέχνη, είτε οτιδήποτε.

Ήταν κάτι. Η δικιά μας γενιά, δεν έχει δημιουργήσει κάτι καινούριο, όλα όσα κληρονομήσαμε από τους προηγούμενους, απλά τα καταναλώσαμε, δεν τα επανεφηύραμε, τίποτα δεν άλλαξε, καμία νέα γνώση δεν κατακτήθηκε. Αν αφαιρέσουμε δηλαδή από τον παρονομαστή μας τον φεμινισμό, τα δικαιώματα των LGBTQA+ (αν και αυτά προυπήρχαν απλά πλέον είμαστε πολύ πιο κοντά στην οριστικοποίησή τους), τα ίσα δικαιώματα, κτλπ, δεν κάναμε κάτι αξιομνημόνευτο. Είμαστε η γενιά του φβ, του ίνστα, του τικ τοκ, του σναπτσατ, και αυτό είναι όλο..

Νιώθω μόνος..υπάρχουν άραγε και άλλοι σαν και εμένα εκεί έξω; Υπάρχουν φωνές που θέλουν να ουρλιάξουν μέσα στη δυστοπία που ζούμε; Αν ναι, κάντε το εδώ, ακουμπήστε με στον ώμο και πείτε μου στοργικά καθησυχάζοντάς με, πως δεν είμαι μόνος, υπάρχετε και εσείς.. είμαστε οι Αγανακτισμένοι...και είμαστε πολλοί.

Προτείνω λοιπόν να γίνει μία ομάδα για να ενωθούν οι φωνές μας και να ακουστούν πιο δυνατά απ'ότι θα ακουγόταν η κάθε μία ξεχωριστά. Τι λέτε; spacer.png

• Like 1
Δημοσ.

Χωρίς να το διαβάσω ολόκληρο, θα πω ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε είναι όλα για όλους. Τα άτομα που ανήκουν στην ίδια γενιά δε σημαίνει ότι πρέπει να έχουν και τα ίδια ενδιαφέροντα. Απλώς έρχονται σε επαφή με το ίδιο set ερεθισμάτων λόγω εποχής (που κι αυτό δεν είναι απόλυτο, αλλά τεσπα) κι ο καθένας επιλέγει αυτό που τον εκφράζει.

Δημοσ.
22 minutes ago, NikosKallithea said:

Και ψυχολόγο 

Συμφωνω για τον ψυχολογο αλλα πρωτα χρειαζεται γυναικα για να του φυγουν τα "χοντρα".

Μπορω να του δωσω δωρεαν σε περιληψη αυτα που θα του βρει ο ψυχολογος απλα διαβαζοντας το μηνυμα του:
- You are not special. Δεν εισαι ξεχωριστος μαν, εισαι απλα ενας ακομα, καταπιε αυτο και ζησε τη ζωη σου αναλογα  
- Attention seeker.  Απο το πως ειναι γραμμενο το μηνυμα του, το τι προσπαθει να μας δειξει ειναι διαφορετικο απο τι εχει στο μυαλο του. Το παλικαρι εχει μεσα του μια μεγαλομανια <- αυτο ειναι που εχει απωθησει τους αλλους απο αυτον και νιωθει μονος αλλα αυτος το εισπραττει σαν "ειμαι σπεσιολ, οι αλλοι δεν καταλαβαινουν".

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, AggelosThess98 said:

Αν αφαιρέσουμε δηλαδή από τον παρονομαστή μας τον φεμινισμό, τα δικαιώματα των LGBTQA+ (αν και αυτά προυπήρχαν απλά πλέον είμαστε πολύ πιο κοντά στην οριστικοποίησή τους), τα ίσα δικαιώματα, κτλπ, δεν κάναμε κάτι αξιομνημόνευτο.

Ναι, όντως, τα παραπάνω είναι ασήμαντα. Ο βανδαλισμός των 90s ήταν πιο σπουδαίος και άλλαξε την ιστορία.

Δημοσ.

Εγω το διαβασα ολο αλλα θα πω αυτο που εγραψαν και οι προηγούμενοι, ψυχολόγος πριν ολο αυτο γυρισει σε καταθλιψη... Επισης να γραψω οτι καθε γενια εχει και τα θετικα και τα αρνητικα της , οσο εσυ θα ηθελες να "ζησεις στα παλια" αλλο τοσο αυτοι θα ηθελαν να ζησουν στο τωρα , τουλαχιστον ετσι πιστευω.  Βεβαια ειναι γενικευση αυτό απλα θελω να δειξω οτι καθε γενια εχει τα θετικα και τα αρνητικά της.

Tl;dr -> ξεκινα συνεδρίες !

Δημοσ.
2 hours ago, dbrillis said:

Χωρις να διαβασω ολόκληρο το μήνυμα σου και χωρίς να τρολαρω, σου έχω μια μόνο συμβουλή. 

Βρες γκομενα. 

1 hour ago, NikosKallithea said:

Και ψυχολόγο 

Και δουλειά, θα προσθέσω εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Στην ηλικία σου είμαι, όπως και η σχολική-γειτονιάς παρέα μου.

Μέχρι στιγμής, έχουμε τουλάχιστον 6 δημοσιευμένα επιστημονικά άρθρα και καλές δουλειές. Έχουμε ανακαινίσει - φτιάξει σπίτια που οι γονείς μας είχαν παρατημένα κι έχουμε βοηθήσει ο ένας τον άλλον όποτε είχαμε δυσκολίες ή τις μαύρες μας.

Τι άλλο, πιο γκράντε, ήθελες δηλαδή; Η ανθρώπινη κοινωνία ξεκίνησε από τις σπηλιές κι έφτασε στη σκούπα ρομπότ δουλεύοντας ακατάπαυστα, προσφέροντας ένα μικρό λιθαράκι ο καθένας.

Σε όσους η ιστορία αποδίδει "μεγαλείο" (ναπολέοντες, βενιζέλους, ουασινγκτον), απλά έτυχε να είναι "πάνω" εκείνοι, εκείνη τη στιγμή. Η ουσία είναι στα μικρά, λίγο-λίγο, καθημερινά. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα και *ίσως* κάποια στιγμή, γίνουν και σπουδαία.

Χτίσιμο "μεγαλείου" από το ινσόμνια, σε κάθε περίπτωση, δε θα κάνεις.

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, dbrillis said:

Χωρις να διαβασω ολόκληρο το μήνυμα σου και χωρίς να τρολαρω, σου έχω μια μόνο συμβουλή. 

Βρες γκομενα. 

Αυτο παει για το πολλους εδω μεσα .Οταν βλεπεις οτι αλλος Σαββατο ξημερωματα ασχολειται με τα 50 λεπτα του eshop  καταλαβαινεις τι παιζει ...

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...