dialteo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Τα χαρακτηριστικά κάπου αναλυτικά μπορούμε να τα δούμε?
s1mplement Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, dialteo είπε Τα χαρακτηριστικά κάπου αναλυτικά μπορούμε να τα δούμε? https://www.istorm.gr/mac/macbook-pro.html#16-inch-m1 Apple M1 Max Chip - 1TB Apple M1 Max chip 10-core CPU 16-core Neural Engine 32-core GPU 32GB unified memory 1TB SSD Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από s1mplement 1
panos2000gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, dialteo είπε Τα χαρακτηριστικά κάπου αναλυτικά μπορούμε να τα δούμε? Για περισσότερες λεπτομέρειες σου βρήκα κάτι από ξένο site: https://www.singular.com.cy/apple-16-inch-macbook-pro-m1-max-chip-with-10core-cpu-and-32core-gpu-32gb-ram-1tb-ssd-silver.html?sl=el Φυσικά το πληκτρολόγιο θα είναι ελληνικό και το χρώμα της επιλογής σου. Κατά τα λοιπά ισχύουν αυτά που λέει.
dialteo Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Αυτό το όρθιο Enter πάντως στα Ελληνικά πληκτρολόγια των mac...πολύ με ξενίζει.. Το οριζόντιο Enter του US english πολύ πιο βολικό
panos2000gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, dialteo είπε Αυτό το όρθιο Enter πάντως στα Ελληνικά πληκτρολόγια των mac...πολύ με ξενίζει.. Το οριζόντιο Enter του US english πολύ πιο βολικό Συμφωνώ...όπως και το us keyboard με τα γράμματα κεντραρισμένα το βρίσκω πιο κομψό, από το ελληνοαγγλικό. Συνήθεια είναι βέβαια.
gust Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, panos2000gr είπε Φάσκεις και αντιφάσκεις σε αυτά που λες όμως. Από την μια δεν σε ενδιαφέρουν οι επιδόσεις, από την άλλη γράφεις ότι σε ενδιαφέρουν και γι αυτό δεν πας στο Air. Από την μια ενδιαφέρεσαι για φορητότητα, από την άλλη επιλέγεις το πιο βαρύ 14αρι της αγοράς. Δεν βγάζω νόημα προσωπικά. Ένα MBA M2 ας πούμε είναι πολύ πιο κόντα σε επιδόσεις με το M1 PRO (ειδικά σε μέσο ορο χρήσης όπως γράφεις) και είναι πολύ λεπτότερο/ελαφρύτερο (κατά 400γρ), καλύτερη αυτονομία και σχεδόν μηδενική παραχώρηση σε διαστάσεις οθόνης. Μεταξύ των μοντέλων που συζητάμε (14inch PRO/16 & 16inch M1 MAX/32) υπάρχει πολύ μεγαλύτερο gap σε οθόνη και επιδόσεις. Το 14αρι επειδή ρώτησες παραπάνω το έχω αγοράσει 3 φορές: σε Μ1 Pro , σε M1 MAX και σε M2 Pro (...και τα 3 τα χαίρονται αυτή τη στιγμή μέλη του insomnia καθώς πουλήθηκαν εδώ μέσα). Προσωπικά δεν θεωρώ ούτε το 14αρι ως σωστή επιλογή για φορητότητα. Επειδή το ένα είναι ελαφρύτερο από το άλλο δεν σημαίνει ότι το καθιστά φορητό. Σε μια τσάντα πλάτης το ίδιο μου κάνουν, αλλά αυτό είναι προσωπική γνώμη. Θέλω να πω είτε κουβαλάω 3 κιλά συνολικά, είτε 3,5 τα οφέλη που έχω είναι νομίζω πολλαπλάσια. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν (ότι στην ουσία κανένα εκ των δύο δεν είναι πραγματικά φορητό), ακόμη και αν μιλούσαμε για ίδια μοντέλα, με ίδιο configuration που διέφεραν μόνο σε διάσταση οθόνης, πάλι το 16αρι θα επέλεγα για τους λόγους που είπαμε: καλύτερες θερμοκρασίες, καλύτερη μπαταρία, καλύτερη οθόνη, καλύτερα ηχεία, διπλάσιο trackpad και σχεδόν μηδενικό throttling. Στην προκειμένη περίπτωση όμως επειδή μιλάμε για ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο σε CPU/GPU/RAM, δεν το καθιστά απλά συνολικά καλύτερο, αλλά και περισσότερο future proof. Για 100 ευρώ λοιπόν διαφορά, με κλειστά μάτια και χωρίς δεύτερη σκέψη να πάτε όλοι στο 16αρι M1 MAX/32gB/32core . Ειδικά όσοι μπορείτε να παραβρεθείτε στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθηνα, τα 1500 περίπου ευρώ που κοστίζει με αποφορολογηση είναι ίσως η καλύτερη προσφορά όλων των εποχών σε Apple. Προσωπικά δεν θυμάμαι ποτέ κάτι αντίστοιχο. Δεν φάσκω καθόλου ρε συ. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Επιλέγω το ταχύτερο macbook pro από τις προσφορές με το καλύτερο form factor για τις ανάγκες μου. Είναι μικρότερο και μισό κιλό ελαφρυτερο από το άλλο (άλλο 550 γραμμάρια περισσότερα στα 1,6 κιλά και άλλο στα 3 κιλα που αναφέρεις - μήλα με πορτοκάλια). Αν με ενδιέφερε να το μεταπωλήσω θα αγόραζα το 16αρι με το κόστος αγοράς και μεταπώλησης στο μυαλό μου. Τώρα όμως επειδή θελω να το δουλεύω το μηχάνημα και να το κρατήσω τουλάχιστον 5 ετία για δουλειά και διασκέδαση κρίνω την τιμή κτήσης και αυτά που θα μου προσφέρει άψογα και future proof (16gb ram, 1tb). το 16άρι δεν είναι φορητό. Είναι γκουμούτσα. Επίσης η όλη συζήτηση γίνεται γιατί ελπίζω κάποιος πιθανός αγοραστής να λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες αγοράς και να μην θαμπωθεί μόνο από την τιμή και μετά ψαχνει να το σπρώξει στις αγγελίες γιατι δεν τον βόλεψε ... πχ λόγω βάρους και όγκου. Αυτό προς θεού δεν σημαίνει ότι η δικιά σου εμπειρία χρήσης δεν είναι ειλικρινής αφου πράγματι σε ικανοποιεί το 16αρι σαν σύνολο. Απλά υπάρχει και η δικιά μου εμπειρία που λέει ότι αν μπορώ να έχω τον m1 pro με 16gb ram 1tb ssd (για την δουλειά μου future proof για βάθος 5 ετίας τουλάχιστον) σε μικρότερο σασι και βάρος 1,6 kg στα 1450 με τιμολόγιο είμαι ΣΟΥΠΕΡ!!
panos2000gr Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, gust είπε Δεν φάσκω καθόλου ρε συ. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Επιλέγω το ταχύτερο macbook pro από τις προσφορές με το καλύτερο form factor για τις ανάγκες μου. Είναι μικρότερο και μισό κιλό ελαφρυτερο από το άλλο (άλλο 550 γραμμάρια περισσότερα στα 1,6 κιλά και άλλο στα 3 κιλα που αναφέρεις - μήλα με πορτοκάλια). Αν με ενδιέφερε να το μεταπωλήσω θα αγόραζα το 16αρι με το κόστος αγοράς και μεταπώλησης στο μυαλό μου. Τώρα όμως επειδή θελω να το δουλεύω το μηχάνημα και να το κρατήσω τουλάχιστον 5 ετία για δουλειά και διασκέδαση κρίνω την τιμή κτήσης και αυτά που θα μου προσφέρει άψογα και future proof (16gb ram, 1tb). το 16άρι δεν είναι φορητό. Είναι γκουμούτσα. Επίσης η όλη συζήτηση γίνεται γιατί ελπίζω κάποιος πιθανός αγοραστής να λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες αγοράς και να μην θαμπωθεί μόνο από την τιμή και μετά ψαχνει να το σπρώξει στις αγγελίες γιατι δεν τον βόλεψε ... πχ λόγω βάρους και όγκου. Αυτό προς θεού δεν σημαίνει ότι η δικιά σου εμπειρία χρήσης δεν είναι ειλικρινής αφου πράγματι σε ικανοποιεί το 16αρι σαν σύνολο. Απλά υπάρχει και η δικιά μου εμπειρία που λέει ότι αν μπορώ να έχω τον m1 pro με 16gb ram 1tb ssd (για την δουλειά μου future proof για βάθος 5 ετίας τουλάχιστον) σε μικρότερο σασι και βάρος 1,6 kg στα 1450 με τιμολόγιο είμαι ΣΟΥΠΕΡ!! Ο καθένας έχει την γνώμη του. Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι θεωρείς το 14αρι φορητό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε αυτό. Εκεί είναι η ένσταση μου. Για 14αρι είναι κάτι παραπάνω από γκουνουτζα που λες και εσυ 😂 …και καλώς ή κακώς η φορητότητα είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που μπορει να σταθεί σε σύγκριση. Τα υπόλοιπα όλα είναι hands down. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό νομίζω…είναι κάτι αντικειμενικό. Αν τα 1450 είναι σούπερ για το 14αρι M1 Pro (που συμφωνώ) , τότε τα 1530 για το συγκεκριμένο M1 Max θα πρέπει να το χαρακτηρίσουμε διακεκριμένη κλοπή. 😂 Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από panos2000gr 1
farcry33 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, dialteo είπε Αυτό το όρθιο Enter πάντως στα Ελληνικά πληκτρολόγια των mac...πολύ με ξενίζει.. Το οριζόντιο Enter του US english πολύ πιο βολικό Ποσό true εντωμεταξύ το θεωρώ τέρμα περιττό το ελληνικό πληκτρολόγιο προτιμώ το US με τα χίλια Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από farcry33 2
gust Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, panos2000gr είπε Ο καθένας έχει την γνώμη του. Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι θεωρείς το 14αρι φορητό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε αυτό. Εκεί είναι η ένσταση μου. Για 14αρι είναι κάτι παραπάνω από γκουνουτζα που κες και εσυ 😂 …και καλώς ή κακώς η φορητότητα είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που μπορει να σταθεί σε σύγκριση. Τα υπόλοιπα όλα είναι hands down. Το αντιλαμβάνεσαι αυτό νομίζω…είναι κάτι αντικειμενικό. Αν τα 1450 είναι σούπερ για το 14αρι M1 Pro (που συμφωνώ) , τότε τα 1530 για το συγκεκριμένο M1 Max θα πρέπει να το χαρακτηρίσουμε κλοπή. 😂 Οταν όπως είπα προέρχομαι από surface book 2 15'' με βάρος 1,91 τότε ναι το 14 άρι και τα 1,6 kg με αυτά τα specs και μικρότερο αποτύπωμα μου φανταζει πολύ βολικό ειδικά για καθημερινή μετακίνηση (σπίτι-γραφειο-ταξίδι-καναπές-ξενοδοχείο) και λουκουμάκι - δεν μιλάω για air γιατι υστερεί σε όλα και κυρίως σε throttling και επιδόσεις! Οποιον δεν το ενδιαφέρει η φορητότητα και ο όγκος τότε ναι πάει στο 16άρι και γουστάρει. Για εμένα το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα με κερδίσει το mac γενικά μιας και πρώτη φορά κάνω μετάβαση σε αυτό το λειτουργικο - όλα τα άλλα συστήματά μου είναι window και linux - και με τρώει η περιέργεια, αλλά αυτό είναι άλλου παπα ευαγγέλιο και δεν αφορά το παρόν νήμα.
C(r)y Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 εμείς απο αθήνα μπορούμε κάπως να παραγγείλουμε?
farcry33 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, C(r)y είπε εμείς απο αθήνα μπορούμε κάπως να παραγγείλουμε? Είχες μια ευκαιρία την άφησες να φύγει όταν μια πόρτα κλείνει μια άλλη πάντα ανοίγει 😂…… 1
s1mplement Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, C(r)y είπε εμείς απο αθήνα μπορούμε κάπως να παραγγείλουμε? Αν μαζεψουμε ακομα 15 ατομα απο δω μπορουμε να παραγγειλουμε ενα pullman για θεσσαλονικη Κατα τα αλλα μονο προσωπικα μπορεις να πας να το παρεις. Στις 4 Νοεμβρη ηταν για Αθηναιους, τωρα Θεσσαλονικη.
Sheriff Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ανακαινιση κανανε; 11 ώρες πριν, panos2000gr είπε Εγώ πάντως στο κατάστημα που κάνει εγκαίνια στο Cosmos έχω ψωνίσει πριν 2 χρόνια. Το ανοίγουν ξανά μήπως και ξανακάνουν εγκαίνια? Παναγιωτη το καταστημα εκει ειναι 5-6 χρονια εκει μπορει και παραπανω Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2023 από Sheriff
Jts Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, dialteo είπε Αυτό το όρθιο Enter πάντως στα Ελληνικά πληκτρολόγια των mac...πολύ με ξενίζει.. Το οριζόντιο Enter του US english πολύ πιο βολικό Το όρθιο enter συνηθίζεται, το κοντό αριστερό shift με τίποτα. Πρέπει να είναι η μοναδική περίπτωση που το αμερικανικό σύστημα είναι καλύτερο 🤣
logik Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Τι ωρα θεωρειτε λογικη για να παει καποιος να στηθει και να περιμενει μεχρι να μπει στο καταστημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις