Mixalis Mpark Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, άλλαξα από nova σε cosmote και μου φέρανε καινούργιο ρουτερ. Ένα speedport plus 2. Η γραμμή μου είναι Ftth 200/20mbps. Ενώ από WiFi έχω όλη την ταχύτητα από ένα συγκεκριμένο καλώδιο Ethernet το ρουτερ του δίνει μόνο 100mpbs. Η λογική απάντηση είναι άλλαξε το καλώδιο αλλά αυτό δεν γίνεται γιατί είναι ένα καλώδιο 30μετρα περασμένο μέσα από τοίχους. Με το παλιό ρουτερ της nova(ένα zyxel) δεν είχα ποτέ αυτό το πρόβλημα και από τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ακόμα και με το ρουτερ της cosmote ήταν κομπλέ για 2 μέρες και μετά από διακοπή ρεύματος το παρατήρησα, υπέθεσα ότι ήταν το ρουτερ και μου το αλλάξανε αλλά δεν έφτιαξε. Ακόμα και καινούργια βύσματα rj45 έβαλα στο καλώδιο και τίποτα. Σκέφτομαι μήπως το ρουτερ για κάποιο λόγο "διαβάζει" το καλώδιο ως half duplex και γι’αυτό του δίνει την μισή ταχύτητα. Το καλώδιο είναι ένα Ubiquiti TC-CARRIER, TOUGHCable CARRIER Cat5e Outdoor 24AWG Shielded Cable το οποίο δουλεύει εδώ και 1 χρόνο χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω πέρα από την αντικατάσταση; Γιατί από την μια μέρα στην άλλη να χάλασε το καλώδιο μου φαίνεται περίεργο Ευχαριστώ πολύ !
infin1tyGR Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 1 minute ago, Mixalis Mpark said: Γιατί από την μια μέρα στην άλλη να χάλασε το καλώδιο μου φαίνεται περίεργο Κι όμως έχει συμβεί αυτό και με αλλαγή καλωδίου έπαιζε κανονικά. Κάνε μια δοκιμή έστω προσωρινά με κάποιο άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα