alex999 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Kαλησπέρα σε όλους, ήρθε η στιγμή για να στήσω ένα νέο pc μιας και το παλιό έχει ξεμείνει να το χαίρεται ο πατέρας στην Ελλάδα. Σκέφτηκα μιας και πλησιάζει ΒF να έχω μια καλή εικόνα στο μυαλό μου. Έχω κάνει την παρακάτω λίστα στο partpicker με τα περισσότερα κομμάτια που έχω βάλει να είναι ενδεικτικά οπότε θα ήθελα την γνώμη σας. Το μόνο που νομίζω οτι δεν θέλω να αλλάξω απο τη λίστα είναι το Fractal Design North που το έχω ερωτευθεί (ναι το ξέρω ότι το λογικό θα ήταν να πάω σε πιό φθηνό case και τα υπόλοιπα να πάνε στο build) https://de.pcpartpicker.com/list/8Kj3RK Μένω στην Δανία οπότε όλες οι αγορές θα γίνουν απο εξωτερικό. Ποσό που διαθέτουμε : 1200-1300 Χρήση υπολογιστή : Καθημερινή χρήση και gaming ( Death Stranding, Total War Pharao, The expanse, Football Manager, Dota 2, ίσως Starfield και αρκετά άλλα) χωρίς όμως καμιά τρελή απαίτηση να τα παίζω όλα max settings Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Tίποτα το απαιτητικό , SimaPro,Office και PowerBi Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει η HP X27q QHD Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ίσως σε δεύτερη φάση χρειαστώ ηχεία Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Όπως είπα και πιο πάνω μένω στην Δανία οπότε οι αγoρές θα γίνουν ειτε απο amazon είτε από κάποια εδώ στη Δανία Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Όχι υπάρχουν windows 11
hln3 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Θα άλλαζα το motherboard σε κάποιο asrock (στα m έχει μεγαλύτερη απόσταση στα pcie slots, χωράει πιο εύκολα μεγάλη κάρτα) και θα κοίταγα για καλύτερη κάρτα, π.χ 7800 ΧΤ 1
@topos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 On 13/11/2023 at 20:46, alex999 said: Kαλησπέρα σε όλους, ήρθε η στιγμή για να στήσω ένα νέο pc μιας και το παλιό έχει ξεμείνει να το χαίρεται ο πατέρας στην Ελλάδα. Σκέφτηκα μιας και πλησιάζει ΒF να έχω μια καλή εικόνα στο μυαλό μου. Έχω κάνει την παρακάτω λίστα στο partpicker με τα περισσότερα κομμάτια που έχω βάλει να είναι ενδεικτικά οπότε θα ήθελα την γνώμη σας. Το μόνο που νομίζω οτι δεν θέλω να αλλάξω απο τη λίστα είναι το Fractal Design North που το έχω ερωτευθεί (ναι το ξέρω ότι το λογικό θα ήταν να πάω σε πιό φθηνό case και τα υπόλοιπα να πάνε στο build) https://de.pcpartpicker.com/list/8Kj3RK Μένω στην Δανία οπότε όλες οι αγορές θα γίνουν απο εξωτερικό. Ποσό που διαθέτουμε : 1200-1300 Χρήση υπολογιστή : Καθημερινή χρήση και gaming ( Death Stranding, Total War Pharao, The expanse, Football Manager, Dota 2, ίσως Starfield και αρκετά άλλα) χωρίς όμως καμιά τρελή απαίτηση να τα παίζω όλα max settings Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Tίποτα το απαιτητικό , SimaPro,Office και PowerBi Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Υπάρχει η HP X27q QHD Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ίσως σε δεύτερη φάση χρειαστώ ηχεία Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Όπως είπα και πιο πάνω μένω στην Δανία οπότε οι αγoρές θα γίνουν ειτε απο amazon είτε από κάποια εδώ στη Δανία Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το στήσω εγώ Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο . Όχι υπάρχουν windows 11 Α)Οι μνήμες που έχεις βάλει είναι ιδιαίτερα αργές, δεν αναφέρομαι μόνο στην συχνότητα αλλά στο cas 46.Με ένα 10-20ευρω παραπάνω θα έβρισκες cl30/cl32. B)Nvme θα προτιμούσα τον Kingston kc3000(και αυτός κανένα ~15ευρω διαφορά). Γ)Ο 7600 έρχετε με ψυκτρα οπότε δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις έξτρα. Δ)Εάν έβρισκες εφάμιλλο τροφοδοτικό στα 850watt πάλι με λίγα παραπάνω (~15ευρω) πάλι θα το προτιμούσα -εαν και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο για τα κομμάτια που έχεις βαλει- 2
hln3 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, @topos είπε Α)Οι μνήμες που έχεις βάλει είναι ιδιαίτερα αργές, δεν αναφέρομαι μόνο στην συχνότητα αλλά στο cas 46.Με ένα 10-20ευρω παραπάνω θα έβρισκες cl30/cl32. B)Nvme θα προτιμούσα τον Kingston kc3000(και αυτός κανένα ~15ευρω διαφορά). Γ)Ο 7600 έρχετε με ψυκτρα οπότε δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις έξτρα. Δ)Εάν έβρισκες εφάμιλλο τροφοδοτικό στα 850watt πάλι με λίγα παραπάνω (~15ευρω) πάλι θα το προτιμούσα -εαν και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο για τα κομμάτια που έχεις βαλει- Μια διαφωνία, η ψύκτρα του 7600 είναι πολύ απλή, έστω και μία του εμπορίου με 125 tdp θα έχει διαφορά.
alex999 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστώ πολύ και τους δύο σας για τις απαντήσεις. Στις 15/11/2023 στις 11:45 ΠΜ, @topos είπε Α)Οι μνήμες που έχεις βάλει είναι ιδιαίτερα αργές, δεν αναφέρομαι μόνο στην συχνότητα αλλά στο cas 46.Με ένα 10-20ευρω παραπάνω θα έβρισκες cl30/cl32. B)Nvme θα προτιμούσα τον Kingston kc3000(και αυτός κανένα ~15ευρω διαφορά). Γ)Ο 7600 έρχετε με ψυκτρα οπότε δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις έξτρα. Δ)Εάν έβρισκες εφάμιλλο τροφοδοτικό στα 850watt πάλι με λίγα παραπάνω (~15ευρω) πάλι θα το προτιμούσα -εαν και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο για τα κομμάτια που έχεις βαλει- Τα είχα βάλει ενδεικτικά περισσότερο για να ακούσω τις προτάσεις σας. Σκέφτομαι για μητρική την B650 Tomahawk που την βρήκα στα 180 ευρώ περίπου εδώ στη Δανία. Δεν καίγομαι για mATx έτσι κ αλλιώς.Δεν βρήκα κάποια Asrock αν έχεις κάποια να προτείνεις να τσεκάρω. Είχα στον 2600 την στοκ ψυκτρα και μου φαινόταν ότι έκανε πολύ θόρυβο για αυτό και σκέφτηκα να πάρω έξτρα. Τώρα όσον αφορά την κάρτα γραφικών πιστεύω ότι η 6800 με καλύπτει.Βέβαια είναι 3 χρονών κάρτα και έχω δεύτερες σκέψεις. Θα έχω τον νου μου για κάποια προσφορά αυτές τις μέρες μήπως πάω σε κάποια καλύτερη. Τέλος έχω βρει το Corsair RM850e σε αρκετά καλή τιμή εδώ,έχετε κάποια άποψη γιατί όσα διαβάζω είναι mixed.
Aris-leme Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2023 Για να μη γράφω και εγώ ρίξε μια μάτια εδώ. Μόλις βγήκε κιόλας. Πάντα εννοείτε κοιτάμε τιμές στην περιοχή μας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα