maneaterbug13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, όπως αναφέρεται και στον τίτλο ψάχνω να βρω για να αγοράσω cpu για το r36s ( RK3326S Quad-core 64-bit Cortex-A35 ) που μόλις παρήγγειλα μήπως καταφέρω αν αξίζει οικονομικά να το αναβαθμίσω. Δυστυχώς όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω κάποιο σχετικό site να πουλάει καινούριους. Υπάρχει κάποια λύση για έναν ιδιώτη ή πρέπει αναγκαστικά να καταφύγω σε αγγελίες μεταχειρισμένων ;
fmarkos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, maneaterbug13 είπε Καλησπέρα, όπως αναφέρεται και στον τίτλο ψάχνω να βρω για να αγοράσω cpu για το r36s ( RK3326S Quad-core 64-bit Cortex-A35 ) που μόλις παρήγγειλα μήπως καταφέρω αν αξίζει οικονομικά να το αναβαθμίσω. Δυστυχώς όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω κάποιο σχετικό site να πουλάει καινούριους. Υπάρχει κάποια λύση για έναν ιδιώτη ή πρέπει αναγκαστικά να καταφύγω σε αγγελίες μεταχειρισμένων ; Είσαι σίγουρος ότι αλλάζει cpu;
maneaterbug13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Αν και δεν είμαι γνώστης, δεν βρίσκω τον λόγο να μην γίνεται. Παραθέτω ένα screenshot ώστε αν μπορεί κάποιος γνώστης να με διαφωτίσει. Ωστόσο, το ερώτημα μου παραμένει. Σε περίπτωση που θέλω για κίνητο ή gaming emulator ενα cpu είναι εφικτό (και προφανώς συμφέρον οικονομικά) να βρω κάποια λύση ; Γιατί πραγματικά δυσκολεύτηκα να βρω κάτι και ενώ θεωρώ οι όροι αναζήτησης που χρησιμοποίησα ήταν σωστοί, τα αποτελέσματα ήταν επιμελώς άσχετα.
SaFiS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δεν γίνεται αυτό που ζητάς. Custom πλακέτες είναι και έρχονται όπως τις παραγγείλεις. Αν δεν σου κάνει, κοιτάς κάτι άλλο...
maneaterbug13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Κατάλαβα. Ωστόσο, με το κομμάτι της αγόρας από ιδιώτη cpu για κινητό κλπ τι ισχύει ;
fmarkos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 42 λεπτά πριν, maneaterbug13 είπε Κατάλαβα. Ωστόσο, με το κομμάτι της αγόρας από ιδιώτη cpu για κινητό κλπ τι ισχύει ; Άκου λίγο γιατί δεν το κατέχεις το θέμα, για να βγάλεις το chip της υλοποίησης θέλει ειδικό εξοπλισμό και γνώση για να το αφαιρέσεις. Δεν είναι σαν τις cpu σε έναν υπολογιστή που αφαιρείται και αντικαθιστάτε σε ένα λεπτό χωρίς ειδικά εργαλεία. Από εκεί και πέρα όλο το σύστημα είναι στημένο πάνω στον επεξεργαστή που έχει η πλακέτα, η αντικατάσταση με άλλο chip πιθανόν πιο δυνατού δεν είναι σίγουρο ή μάλλον για να το πω αλλιώς σίγουρα δεν θα δουλέψει. Δεν έχω εικόνα για την αγορά των cpu κινητών, αλλά έχω μια υποψία ότι δεν τις βρίσκεις να τις αγοράσεις στο εμπόριο αφού οι κατασκευαστές κάνουν μια ολοκληρωμένη υλοποίηση σε μια πλακέτα, την βάζουν στο κινητό και στην πουλάνε. Το να κάνεις αυτό που έχει στο μυαλό σου, θέλει εξειδικευμένες γνώσεις που, προφανώς δεν της έχεις. Δεν το παίζω έξυπνος ούτε εγώ τις έχω και η απάντηση μου βασίζεται πάνω σε αυτά που ξέρω. Μπορεί να κάνω και λάθος.
maneaterbug13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Ακούω μια χαρά. Το ότι "δεν το κατέχω το θέμα" το ανέφερα κι ο ίδιος. Το θέμα ανοίχτηκε για το κομμάτι της αγοράς και όχι της εγκατάστασης αλλά από ότι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη γνώση και άρα σαφής απάντηση ως προς αυτό.
fmarkos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, maneaterbug13 είπε Ακούω μια χαρά. Το ότι "δεν το κατέχω το θέμα" το ανέφερα κι ο ίδιος. Το θέμα ανοίχτηκε για το κομμάτι της αγοράς και όχι της εγκατάστασης αλλά από ότι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη γνώση και άρα σαφής απάντηση ως προς αυτό. Δεν αντιλαμβάνεσαι τι λέω, άντε να στο κάνω λίγο πιο απλό. Διάλεξε έναν επεξεργαστή κινητού, όποιον θες, και κάνε αναζήτηση να τον αγοράσεις. Θα δεις πολύ απλά ότι στην θα σου εμφανίσει κινητά και τάμπλετ που φοράνε αυτό τον επεξεργαστή που ψάχνεις. Σου εξήγησα πως οι cpu των κινητών δεν είναι σαν τα pc. Αν καεί η cpu του κινητού η εταιρία δεν κάνει αντικατάσταση cpu αλλά όλης της πλακέτας που περιέχεται (όπως γίνεται και στα σύγχρονα λάπτοπ).
maneaterbug13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Το ύφος σου είναι προσβλητικό φίλε μου. Δεν είσαι υποχρεωμένος, ούτε σε παρακάλεσε κανείς να απαντάς. Το ανέφερα και πριν αλλά δεν δόθηκε η απαραίτητη προσοχή: "δυσκολεύτηκα να βρω κάτι και ενώ θεωρώ οι όροι αναζήτησης που χρησιμοποίησα ήταν σωστοί, τα αποτελέσματα ήταν επιμελώς άσχετα. " Το επιμελώς υποδεικνύει biased αποτελέσματα από google. Οι εταιρίες είναι προφανές ότι κατά κανόνα δεν θα σου βρουν την βέλτιστη οικονομικά λύση και αν μπορούν θα σου χρεώσουν και 50%+ της αξίας ολόκληρης της συσκευής για την μικρότερη των βλαβών. Είναι προφανές, επίσης, ότι δεν θα είναι πάνω πάνω ο τρόπος να προμηθευτείς ξεχωριστά ένα καινούριο cpu για κινητό ως ιδιώτης. Αν ήταν να ανοίξει συζήτηση όμως στο πρωτόγονο επίπεδο του "πάρε καινούριο", δεν θα απευθυνόμουν στο insomnia. Ωστόσο ελπίζω σε ενδεχόμενη καλοπροαίρετη και δημιουργική απάντηση ακόμα και αν δεν υπάρχει εν τέλει λύση.
fmarkos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω κι αν ένιωσες έτσι ζητώ συγνώμη. Εσύ αντίθετα αμφισβητείς τα λεγόμενα μου. Δεν είπα ότι ξέρω τα πάντα, αλλά μια εμπειρία στον χώρο και λόγω σπουδών και λόγω ενασχόλησης την έχω, όχι πολύ μεγάλη η αλήθεια είναι κοντά στα 30 χρόνια μόνο. Είμαι σε θέση να ξεχωρίσω του τι είναι εφικτό και το τι μου φαίνεται εμένα εφικτό, γι αυτό και άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κάτι πέρα από αυτά που ξέρω. Η αναζήτηση σου λοιπόν για επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων δεν σου έδωσε αποτελέσματα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν στην αγορά ως χωριστό προϊόν. Αν κάνεις ερώτηση να μάθεις να δέχεσαι και απαντήσεις που δεν εξυπηρετούν το σενάριο που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου. Η τελική απάντηση στο θέμα αυτό από μένα είναι η εξής: Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια άλλη cpu από ένα κινητό, αρκεί να έχεις τις γνώσεις και τα μέσα για νά, αφαιρέσεις το τσιπάκι από την πλακέτα του άλλου κινητού, να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις μια νέα πλακέτα που θα συνεργάζεται με τον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσεις, να γράψεις το κατάλληλο λογισμικό για να επικοινωνήσουν τα υποσυστήματα και τα περιφερία μεταξύ τους και να φροντίσεις όλο αυτό να χωρέσει το κουτάκι της παιχνιδομηχανής που αγόρασες. Αυτά τα όληγα από εμένα και καλή συνέχεια.
filipprin Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ΔΕΝ γινεται λέμε. Ποσο ποιο απλο να το κανουμε. 2 ώρες πριν, maneaterbug13 είπε Κατάλαβα. Ωστόσο, με το κομμάτι της αγόρας από ιδιώτη cpu για κινητό κλπ τι ισχύει ; Αλλο κινητο. 3 ώρες πριν, maneaterbug13 είπε Δυστυχώς όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω κάποιο σχετικό site να πουλάει καινούριους Και να βρεις δεν θα δουλεψουν στην πλακετα σου 52 λεπτά πριν, fmarkos είπε Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια άλλη cpu από ένα κινητό, αρκεί να έχεις τις γνώσεις και τα μέσα για νά, αφαιρέσεις το τσιπάκι από την πλακέτα του άλλου κινητού, να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις μια νέα πλακέτα που θα συνεργάζεται με τον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσεις, να γράψεις το κατάλληλο λογισμικό για να επικοινωνήσουν τα υποσυστήματα και τα περιφερία μεταξύ τους και να φροντίσεις όλο αυτό να χωρέσει το κουτάκι της παιχνιδομηχανής που αγόρασες. Αυτά τα όληγα από εμένα και καλή συνέχεια. ΔΕΝ μπορείς δηλαδη. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από filipprin
maneaterbug13 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 52 λεπτά πριν, fmarkos είπε Δεν είχα σκοπό να σε προσβάλω κι αν ένιωσες έτσι ζητώ συγνώμη. Εσύ αντίθετα αμφισβητείς τα λεγόμενα μου. Δεν είπα ότι ξέρω τα πάντα, αλλά μια εμπειρία στον χώρο και λόγω σπουδών και λόγω ενασχόλησης την έχω, όχι πολύ μεγάλη η αλήθεια είναι κοντά στα 30 χρόνια μόνο. Είμαι σε θέση να ξεχωρίσω του τι είναι εφικτό και το τι μου φαίνεται εμένα εφικτό, γι αυτό και άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει κάτι πέρα από αυτά που ξέρω. Η αναζήτηση σου λοιπόν για επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων δεν σου έδωσε αποτελέσματα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν στην αγορά ως χωριστό προϊόν. Αν κάνεις ερώτηση να μάθεις να δέχεσαι και απαντήσεις που δεν εξυπηρετούν το σενάριο που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου. Η τελική απάντηση στο θέμα αυτό από μένα είναι η εξής: Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια άλλη cpu από ένα κινητό, αρκεί να έχεις τις γνώσεις και τα μέσα για νά, αφαιρέσεις το τσιπάκι από την πλακέτα του άλλου κινητού, να σχεδιάσεις και να υλοποιήσεις μια νέα πλακέτα που θα συνεργάζεται με τον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιήσεις, να γράψεις το κατάλληλο λογισμικό για να επικοινωνήσουν τα υποσυστήματα και τα περιφερία μεταξύ τους και να φροντίσεις όλο αυτό να χωρέσει το κουτάκι της παιχνιδομηχανής που αγόρασες. Αυτά τα όληγα από εμένα και καλή συνέχεια. " ελπίζω σε ενδεχόμενη καλοπροαίρετη και δημιουργική απάντηση ακόμα και αν δεν υπάρχει εν τέλει λύση " Πόσα disclaimer να βάλω για να γίνει κατανοητό ότι δεν έχω ένα σενάριο που θέλω να βγει με το στανιό. Απλά είχα μιά ελπίδα για πιο τεκμηριωμένες και με στοιχεία απαντήσεις από τα χωριαταρέικα "άλλο κινητό". Σε ευχαριστώ ωστόσο για την επεξήγηση, να 'σαι καλά.
filipprin Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) ΕΔΩ εχει πεθανει και η ελπιδα..........αυτη δηλαδη που πεθαινει παντα τελευταια 1 ώρα πριν, maneaterbug13 είπε ελπίζω σε ενδεχόμενη καλοπροαίρετη και δημιουργική απάντηση ακόμα και αν δεν υπάρχει εν τέλει λύση " Το προβλημα ειναι οτι θέλεις να το κάνεις μονο σου και τζαμπα.Αν ελεγες πληρωνω 5000 να μου το φτιαξουν κατι θα γινοτανε. Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2023 από filipprin
Aris_ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 περιέγραψέ το project σε τι περιβάλλον θες να τρέξει με τι interface θες να δουλέψεις και τι i/o, υπάρχουν και αλλες λύσεις οπως τα development boards που εχουν απο arm μεχρι x86 cpu
@topos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Καταρχάς δεν αναφέρεις τι ακριβώς θέλεις να τρέξεις. Α)Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα εάν θέλεις να πάρεις κάτι σε handheld(steamdeck/κινητό ΚΟΚ) η εάν θέλεις να τρέχεις παιχνίδια του π.χ Gameboy στην τηλεόραση σου/οθόνη σου(σταθερό σημείο με μπριζα) Β)Όπως και να έχει, ανάλογος τον emulator και ανάλογος την κονσόλα που θέλεις να κάνεις emulate είναι άλλο το υλικό προαπαιτητε. Π.χ για να τρέξεις παιχνίδια nes θα τα ψιλοκαταφερουν όλα τα σύγχρονα κινητά/tv boxes.Για να κάνεις emulate PS5 -απο όσο ξερω- ακόμα δεν υπάρχει το απαιτούμενο hardware στην αγορά. Γ)Οπότε εάν σε ενδιαφέρει γενικά και αόριστα το emulation χωρίς να θέλεις να περιοριστείς σε κάποια συγκεκριμένη "κονσόλα" θα πρέπει να πάρεις το καλύτερο δυνατό cpu που υπάρχει γιατί θα έχει τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ limitations.(σε κινητό θαρρώ είναι αυτά με snapdragon 8 gen2) Εάν μπαίνει το οικονομικό στην μέση, παίρνεις ότι καλύτερο σηκώνει η τσέπη σου. Παραδειγμα->Εάν θέλεις να πάρεις δυνατό κινητό vfm μια πρόταση θα ήταν το Poco f5 στα 350ευρω. Στα μεταχειρισμένα ίσως ήταν ένα Poco x3 pro στα ~150 με περίπου μισή απόδοση από το f5. Πρακτικά κανένα από όλα αυτά δεν αναβαθμίζετε με τίποτα άλλο. Γενικά υποθέτω ότι εκνευρίζεσαι λίγο με τις απαντήσεις και από εδώ και από τον γοογλη (η όπου αλλού έψαξες) που δεν σου λύνουν τις απορίες σου, αλλά ο λόγος που συμβαίνει αυτο είναι ότι δεν εξηγείς τι χρειάζεσαι και πρακτικά κανείς μη σαφής και λάθος ερωτήσεις. Και ρεαλιστικά στην πρώτη σου ερώτηση μια απάντηση -εστω στεγνη- του στυλ "Απλά δεν γίνετε" Είναι απολύτως σωστή(όσο αφορά το πρακτικό κομμάτι) και -θεωρω- κατανοητή Αυτό βοηθάει στο να πας στην επόμενη ερώτηση σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα