NikosKorobos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Καλησπερα σας κύριοι! Έχω τα εξης: Μητρικη : Gigabyte Aorus x470 ultra gaming cpu: amd 3600 gpu : Amd 5700xt Χθες με έβαλε ο διάολος να κανω update το bios της μητρικής. Κατέβασα απ το site το τελευταίο update ( έκανα μλκια δεν τα πέρασα ενα ενα ) , το πέρασα στο στικάκι , έκανα update τη μητρική , μου έγραψε ότι έγινε και έκανε restart. Μετα το restart δεν άναψε ποτε η οθόνη. Στη μητρική είναι συνέχεια αναμμενο το led VGA κόκκινο. Βρηκα άλλη gpu την έβαλα πάνω και η οθόνη επανήλθα στις αρχικές επιλογές για το τι θελω να κανω με το bios. Αλλα, ενώ το πληκτρολόγιο πέρνει ρεύμα , δεν ανταποκρίνεται με τίποτα για να κανω κάποια επιλογή κι έχω κολλήσει σε αυτό το σημείο( το πληκτρολόγιο δοκιμάστηκε στο ps5 και δουλεύει κανονικά . Τι δοκίμασα μέχρι στιγμής: Clear cmos με το jumper Έβγαλα τη μπαταρία , το άφησα κάνα 3ωρο εκτός και την ξανά έβαλα και τίποτα. Αγόρασα και έβαλα καινούργια μπαταρία. Εβγαλα τα πάντα από πάνω και τα ξανά έβαλα, και καλώδια και hardware. Δοκιμασα με 1 Ram Δοκίμασα να επαναφέρω το bios backup κάνοντας ότι βήμα υπάρχει στο Ίντερνετ αλλά τίποτα. Βραχυκύκλωσα τα pin 1/6 του main και ότι άλλο βήμα αναφέρει το άρθρο ( https://www.quora.com/How-do-I-reset-Gigabyte-BIOS ) πανω στο pc έχω μόνο ρεύμα , πληκτρολόγιο και hdmi. SOS κύριοι νιώθω ότι επτωχεύσαμε.....
duffyduck Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Push power button and reset button at the same time to force the motherboard to use the backup BIOS, (using the Power + Reset button function). To update the main bios from the backup bios: you should be able to use Q-Flash from the backup BIOS as usual and it should just work after that is done, started on the backup bios go to Qflash to update the bios and check "also update the backup bios". Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από duffyduck
NikosKorobos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Φιλε μου η μητρική δεν έχει reset button , δεν ξέρω γιατί το γράφει στο συγκεκριμένο post. Επίσης μου βγάζει την επιλογή να κανω flash to bios απ την οθόνη αλλά δεν ανταποκρίνεται το πληκτρολόγιο .
duffyduck Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 https://download.gigabyte.com/FileList/Manual/mb_manual_x470-aorus-ultra-gaming_1001_e_200707.pdf?v=b696b970f68a4637be1a8f35d651e316 page 18 of 44 Πως δεν έχει reset? Η μητρική έχει δύο pins για το reset switch. Άλλο αν δεν έχει το αντίστοιχο κουμπι το κουτί σου. Μηπως το κουτι σου για reset κουμπί έχει μια μικρή τελίτσα για το κουμπί reset ? Μπορείς να βραχυκυκλωσεις τα δυο pin του reset με ενα κατσαβίδι και να πατήσεις το power button, για να προκαλεσεις την φορτωση του backup bios. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 33 λεπτά πριν, NikosKorobos είπε Φιλε μου η μητρική δεν έχει reset button *To κουτί Και γενικά η διαδικασία που αναφέρει το μέλος duffyduck από πάνω.
NikosKorobos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Είχες δίκιο φιλε μου. Το δοκίμασα αλλά δεν αλλάζει κάτι. Έβαλα jumper για να είμαι σίγουρος ότι βραχυκυκλώθηκε. Σε αυτή την οθόνη έχω κολλήσει . Ενα update * σύνδεσα στο reset switcher. Το κανω όπως λέει στο forum αλλά, αν το κρατήσω πατημένο δεν μπουταρει και μόλις το αφήσω ξεκινάει. Αν το πατήσω μια φορα μαζί με το power button , απλά με βγάζει στην αρχική οθόνη .
Aris_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Μην χρησιμοποιείς jumper κάνετο με το χέρι και τα 2 μαζι ταυτόχρονα πρέπει να το πετύχεις να μπει στο backup bios Εκτός και έχεις πει ναι όταν έκανες update και στα δύο
Titos301 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Aris_ είπε Μην χρησιμοποιείς jumper κάνετο με το χέρι και τα 2 μαζι ταυτόχρονα πρέπει να το πετύχεις να μπει στο backup bios Εκτός και έχεις πει ναι όταν έκανες update και στα δύο ακουμπας τα 2 pin με το δακτυλο και πατας το κουμπι εκκινησης; καλα το καταλαβα;
Aris_ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 μην κανεται τα εύκολα δύσκολα συνδεεις τα κουμπιά του κουτιού και το κάνεις απο εκεί και τα 2 μαζί 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα