Προς το περιεχόμενο

Torrenting machine

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει πέσει στα χέρια μου ένα mini pc και σκέφτομαι να περάσω esxi για να έχω αρχικά ένα vm windows αποκλειστικά για 24/7/365 torrenting. Στη συνέχεια σκέφτομαι ένα 2ο pihole+unbound για fail over και ίσως και κανα pfsense στην πορεία.

Windows θέλω γιατί θα θέλω τα appdata του utorrent να τα μεταφέρω όλα στο νέο.

Επειδή, όμως, δε χωράει μέσα ένας hdd που θα έχει τα αρχεία έψαξα να βρω κάποιο case με 1 ή 2 bays για σύνδεση usb.

Βρήκα ένα της orico και ένα της raidsonic αλλά και για τα 2 δε βλέπω τα καλύτερα σχόλια. Για το μεν orico έχει ειπωθεί οτι έχει μαγνήτες για να συγκρατούν το καπάκι(μαγνήτης δίπλα σε μηχανικό δίσκο είναι κάπως κουλό) και οτι κάνει πολύ συχνά spin down. Για το icybox ότι κάνει κι αυτό συχνά spin down.
Γενικά νομίζω οτι είναι επίφοβα για την υγεία των δίσκων αυτά τα ups & downs. Έτσι έχω αρχίσει να πιστεύω οτι όλες η θήκες θα έχουν αυτό το θέμα και το σκέφτομαι αν πρέπει να ρισκάρω.

Μετά σα λύση είναι το synology αλλά νομίζω οτι βγαίνει λίγο ακριβό μιας και θα χρειαστώ και δίσκο. Η λύση να κάνει το ίδιο το synology torrenting, για να μη μπλέξω με cases, δε με καλύπτει αφού, όπως προανέφερα, θέλω utorrent για να μεταφέρω όλα τα data για να έχω τα stats στο νέο pc.

Ακούω απόψεις.

Δημοσ.

Linux και με wine τρέχεις το utorrent client αν και θα προτιμούσα transmission 

Και τους storage δίσκους  zfs  όλους μαζί 

Δημοσ.
1 hour ago, Aris_ said:

Linux και με wine τρέχεις το utorrent client αν και θα προτιμούσα transmission 

Το path θα είναι αντίστοιχο των win(appdata\roaming), το δημιουργεί το wine δλδ ή θα το διαμορφώσει ανάλογα με το native linux file system;

Με οτιδήποτε άλλο εκτός utorrent είχα θέματα με κάποιους πριβε τρακερς.

Επίσης ποια διανομή προτεινεις;

Περι θήκης, σε σχέση με τους προβληματισμούς μου έχεις καμιά ιδέα; Καλύτερο το zfs για storage σε σχέση με το ext4;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...