gustone777 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θα ήθελα τις γνώμες σας για πιθανή αναβάθμιση. intel i5 9400f m/b z390 gaming plus 16gb ram 2933 gfx rtx3070ti monitor samsung 2k (2560x1440) 144hz τροφοδοτικό 800w (δεν είμαι σίγουρος, μπορεί και παραπάνω) Καταρχάς έχω πρόβλημα με το κουτί, οριακά χωράει η κάρτα που είναι ψιλοτέρας, οπότε θα ήθελα γνώμες για ευρύχωρο (και όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ) κουτί, που όμως να χει και πολλές θέσεις για εσωτερικούς σκληρούς (έχω 5χ4tb) και έναν ssd 500gb ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος (εξωτερικά ίσως) για θήκες σκληρών (ελπίζω να μην λέω βλακεία, αλλά θέλω να τους χρησιμοποιήσω). Θα κρατήσω την gxf τα υπόλοιπα θέλω να τα αναβαθμίσω, προτιμώ intel cpu γιατί έχω συνηθίσει με αυτούς, αλλά δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης αν υπάρχει μαγαζί που να αναλαμβάνει την συναρμολόγηση και απορίες μου, γιατί αυτή τη φορά θέλω να τα κάνω σωστά, πολλά χρόνια τα κάνω μόνος μου και πολλές φορές παιδεύομαι. Ευχαριστώ. Δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στο budget, αλλά δεν θέλω να δώσω και τσάμπα χρήμματα. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από gustone777
@topos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, gustone777 said: Καταρχάς έχω πρόβλημα με το κουτί, οριακά χωράει η κάρτα που είναι ψιλοτέρας, οπότε θα ήθελα γνώμες για ευρύχωρο (και όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ) κουτί, που όμως να χει και πολλές θέσεις για εσωτερικούς σκληρούς (έχω 5χ4tb) και έναν ssd 500gb ή αν υπάρχει κάποιος τρόπος (εξωτερικά ίσως) για θήκες σκληρών (ελπίζω να μην λέω βλακεία, αλλά θέλω να τους χρησιμοποιήσω). Θα πιάσω αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πως τους δουλεύεις τους σκληρούς αλλά ιδανικά θα ήταν να πάρεις 1-2 12-16gb και να βγάλεις όλους αυτούς τους μικρούς. 1)Θα σε περιορίσει αρκετά στην εξεύρεση μητρικής , νομίζω πως στα b760,b650 είναι default τα 4 sata. Ακόμα και ακριβότερες z790,x670 έχουν 4 sata ports(κάποιες βγαίνουν βέβαια με 6 αλλά θέλει ψάξιμο,περιορίζουν την επιλογή και τέλος ανεβαίνει το κόστος). 2)Και στο κουτί ισχύει το ίδιο, εάν χρειάζεσαι πάνω από 2 3,5hdd στενεύουν αρκετά οι επιλογές και ανεβαίνεις σε τιμή και τελικά παίρνεις ένα "παλιότερης" φιλοσοφίας κουτι-π.χ εγώ "συμβιβάστηκα" με ένα coolermaster 694.(Αλλα έχω ήδη 3 18αρηδες που χρειάζομαι.) Π.χΈνα Corsair 4000d είναι φθηνότερο, έχει καλύτερο airflow και -υποκειμενικο βέβαια..- είναι πιο όμορφο. Όσο για να τους κάνεις εξωτερικούς, τα κουτιά δεν είναι το ίδιο ασφαλή με το να έχεις τους δίσκους βιδωμενους μέσα στο κουτί, χαλάνε οι μετασχηματιστές, ανεβάζουν περισσοτερη θερμοκρασία, θα δεις ένα καλωδιωμανι από USB και μετασχηματιστες και προφανώς έχουν και αυτά ενα κόστος ~35ευρω το καθένα.Been there done that. Υ γ Ούτε για πλάκα μην σκεφτείς να πάρεις 2πλο HDD dock.4 έχουν περάσει από τα χέρια μου, κανένα δεν δούλεψε σωστά. Αυτά για αυτό το κομμάτι.Ζυγισε το και αποφάσισε πως θέλεις να κινηθείς. Όσο για τα υπόλοιπα πρέπει να μας πεις μερικα λόγια για το τι εργασίες κάνεις στο PC και πόσα χρήματα είναι το budget σου. Υ.γ Γιατί θέλεις το κουτί να είναι "ελαφρύ"? Υ.γ2 Εκτός από nas(που είναι αρκετα ακριβοτεροι και κάνουν διαφορες εργασίες)Υπάρχουν κουτιά που παίρνουν δίσκους 4-5 μέσα και το συνοδείες με ένα USB στο PC, βέβαια και αυτά κάνουν 100+ ευρώ και πιάνουν τον χώρο τους. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από @topos 1
gustone777 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, @topos είπε Θα πιάσω αυτό το κομμάτι. Δεν ξέρω πως τους δουλεύεις τους σκληρούς αλλά ιδανικά θα ήταν να πάρεις 1-2 12-16gb και να βγάλεις όλους αυτούς τους μικρούς. 1)Θα σε περιορίσει αρκετά στην εξεύρεση μητρικής , νομίζω πως στα b760,b650 είναι default τα 4 sata. Ακόμα και ακριβότερες z790,x670 έχουν 4 sata ports(κάποιες βγαίνουν βέβαια με 6 αλλά θέλει ψάξιμο,περιορίζουν την επιλογή και τέλος ανεβαίνει το κόστος). 2)Και στο κουτί ισχύει το ίδιο, εάν χρειάζεσαι πάνω από 2 3,5hdd στενεύουν αρκετά οι επιλογές και ανεβαίνεις σε τιμή και τελικά παίρνεις ένα "παλιότερης" φιλοσοφίας κουτι-π.χ εγώ "συμβιβάστηκα" με ένα coolermaster 694.(Αλλα έχω ήδη 3 18αρηδες που χρειάζομαι.) Π.χΈνα Corsair 4000d είναι φθηνότερο, έχει καλύτερο airflow και -υποκειμενικο βέβαια..- είναι πιο όμορφο. Όσο για να τους κάνεις εξωτερικούς, τα κουτιά δεν είναι το ίδιο ασφαλή με το να έχεις τους δίσκους βιδωμενους μέσα στο κουτί, χαλάνε οι μετασχηματιστές, ανεβάζουν περισσοτερη θερμοκρασία, θα δεις ένα καλωδιωμανι από USB και μετασχηματιστες και προφανώς έχουν και αυτά ενα κόστος ~35ευρω το καθένα.Been there done that. Υ γ Ούτε για πλάκα μην σκεφτείς να πάρεις 2πλο HDD dock.4 έχουν περάσει από τα χέρια μου, κανένα δεν δούλεψε σωστά. Αυτά για αυτό το κομμάτι.Ζυγισε το και αποφάσισε πως θέλεις να κινηθείς. Όσο για τα υπόλοιπα πρέπει να μας πεις μερικα λόγια για το τι εργασίες κάνεις στο PC και πόσα χρήματα είναι το budget σου. Υ.γ Γιατί θέλεις το κουτί να είναι "ελαφρύ"? Υ.γ2 Εκτός από nas(που είναι αρκετα ακριβοτεροι και κάνουν διαφορες εργασίες)Υπάρχουν κουτιά που παίρνουν δίσκους 4-5 μέσα και το συνοδείες με ένα USB στο PC, βέβαια και αυτά κάνουν 100+ ευρώ και πιάνουν τον χώρο τους. έλεγα να αποφύγω επιπλέον χρήμματα για σκληρούς, θα το δω όμως. Το κουτί που λες (και πολλά που έχω κοιτάξει) χωράει 2χ3,5 και 2χ2,5 οπότε το απορρίπτω σε πρώτη φάση. Η m/b που έχω έχει 6 sata, γιατί οι καινούριες έχουν τέτοιους περιορισμούς? το pc είναι κυρίως για gaming, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στο budget. το κουτί που λες που συνδέεται με usb μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα? ίσως πάρω έναν μεγάλο (16tb) για εσωτερικό και τους υπόλοιπους τους βάλω εκεί.
@topos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 27 minutes ago, gustone777 said: έλεγα να αποφύγω επιπλέον χρήμματα για σκληρούς, θα το δω όμως. Το κουτί που λες (και πολλά που έχω κοιτάξει) χωράει 2χ3,5 και 2χ2,5 οπότε το απορρίπτω σε πρώτη φάση. Για το Corsair 4000 λες?Ναι, το έφερα σε αντιδιαστολή σε σχέση με το coolermaster 694 που κατεληξα εγω Η m/b που έχω έχει 6 sata, γιατί οι καινούριες έχουν τέτοιους περιορισμούς? Υποθέτω πως πλέων λόγο χωρητικότητας και nvme οι περισσότεροι δεν χρειάζονται καθόλου sata δισκους. -Και γω για να είμαι ειλικρινής όταν παραγγειλα την asus x670-e pro θεώρησα αυτονόητο ότι θα χε 6 sata αλλά τελικά έχει 4.- το pc είναι κυρίως για gaming, δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα στο budget. το κουτί που λες που συνδέεται με usb μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα? ίσως πάρω έναν μεγάλο (16tb) για εσωτερικό και τους υπόλοιπους τους βάλω εκεί. Τυχαίο παράδειγμα(δεν το χω δει/δεν το έχω δουλέψει)
gustone777 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 26 λεπτά πριν, @topos είπε ευχαριστω πολυ, δεν το προσεξα το αλλο το κουτι, πολυ καλο φαινεται και καλη τιμη. πολυ καλη λυση, αρκει να χωραει και μεγαλη καρτα, θα το δω. το αλλο το κουτι για τους σκληρους φαινεται χαλια, δεν θα το προτιμησω. οποτε να βρω μια m/b με περισσοτερα sata ή να πάρω καποιον μεγαλο σκληρο. επίσης θα εκτιμούσα μια γνώμη για m/b cpu που να ταιριάζει με την 3070ti
@topos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 18 minutes ago, gustone777 said: ευχαριστω πολυ, δεν το προσεξα το αλλο το κουτι, πολυ καλο φαινεται και καλη τιμη. πολυ καλη λυση, αρκει να χωραει και μεγαλη καρτα, θα το δω. το αλλο το κουτι για τους σκληρους φαινεται χαλια, δεν θα το προτιμησω. οποτε να βρω μια m/b με περισσοτερα sata ή να πάρω καποιον μεγαλο σκληρο. επίσης θα εκτιμούσα μια γνώμη για m/b cpu που να ταιριάζει με την 3070ti το coolermaster 694 χωραει ολες τις καρτες(εχει και ειδικο bracket που τις στηριζει για να μην κανουν sag) απλα ισως πρεπει να βγαλεις ενα cage σκληρων.Γενικα ειναι modular και μπορεις να κανεις οτι θελεις. Υ.Γ Στην αρχη ανεφερες οτι το θελεις ελαφρυ, για ποιο λογο? Το αλλο το κουτι (raidsonic) δεν το συστησα, το εβαλα ενδεικτικα μιας και μου το ζητησες. Ολες οι μητρικες θα δουλεψουν μια χαρα με την 3070ti.
gustone777 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 το ελαφρύ το έγραψα χωρίς ιδιαίτερο λόγο, σταθερός είναι ο υπολογιστής στο σπίτι, απλά αν χρειάζεται να το ανοίξω να μην μου βγαίνει η πίστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα