Mene Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 3 minutes ago, northjohn said: σε 3 μεσαία (ή δεξιά αν πας σιγά) Σαφώς και όχι. Σε 3 πας πάλι δεξιά, ανεξαρτήτως πόσο αργά πηγαίνεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
northjohn Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Mene είπε Σαφώς και όχι. Σε 3 πας πάλι δεξιά, ανεξαρτήτως πόσο αργά πηγαίνεις. Συμφωνώ αν είναι άδεια η δεξιά. Προσωπικά επιστρέφω στην μεσαία λόγω των φορτηγών που κινούνται στη δεξιά αλλά σε άδειο δρόμο κι εγώ επιλέγω την δεξιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, Mene είπε Σαφώς και όχι. Σε 3 πας πάλι δεξιά, ανεξαρτήτως πόσο αργά πηγαίνεις. Είναι αυτονόητο 1 ώρα πριν, northjohn είπε Τα πράγματα είναι πολύ απλά,όποιος προσπερνάει χρησιμοποιεί την αριστερή λωρίδα και επανέρχεται στην κανονική (μεσαία ή δεξιά ανάλογα τον δρόμο) και συνεχίζει την πορεία του. 38 λεπτά πριν, northjohn είπε Διάβαζε πιο προσεκτικά, γράφω ανάλογα με τον δρόμο. Υπάρχουν και δρόμοι με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση (+ την ΛΕΑ),πουθενά δεν γράφω για 3 λωρίδες. 28 λεπτά πριν, northjohn είπε μεσαία η δεξιά ΑΝΑΛΟΓΑ με τον δρόμο .Σε 2 λωρίδες πας δεξιά σε 3 μεσαία (ή δεξιά αν πας σιγά) είπαμε ΑΝΑΛΟΓΑ, δεν είναι και τόσο δύσκολα τα αυτονόητα ρε παιδιά. 17 λεπτά πριν, northjohn είπε Συμφωνώ αν είναι άδεια η δεξιά. Προσωπικά επιστρέφω στην μεσαία λόγω των φορτηγών που κινούνται στη δεξιά αλλά σε άδειο δρόμο κι εγώ επιλέγω την δεξιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mene Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Nabuko said: Είναι αυτονόητο Δυστυχώς όχι σε όλους. Κάθε φορά που γυρίζω από Καλαμάτα, μετά την Κόρινθο σε πολλά σημεία η μεσαία είναι πιο γεμάτη από τη δεξιά, δυσκολεύοντας εμάς από τη δεξιά (όταν κινούμαστε πιο γρήγορα) να προσπεράσουμε. Edit: Όταν απάντησα φαινόταν μόνο το quote, τα υπόλοιπα τα βλέπω τώρα! Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2023 από Mene Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
northjohn Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Είναι αυτονόητο Μάλλον δεν έχεις τι να κάνεις .Πάμε πάλι ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ από την απάντηση που σου έδωσα; Τι δεν κατάλαβες γενικά; 1 λεπτό πριν, Mene είπε Δυστυχώς όχι σε όλους. Κάθε φορά που γυρίζω από Καλαμάτα, μετά την Κόρινθο σε πολλά σημεία η μεσαία είναι πιο γεμάτη από τη δεξιά, δυσκολεύοντας εμάς από τη δεξιά (όταν κινούμαστε πιο γρήγορα) να προσπεράσουμε. Δεν υπάρχει γενικά οδική παιδεία, ακόμη και εδώ μέσα βλέπεις ότι υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο σε σχέση με την αριστερή λωρίδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mene Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 28 minutes ago, northjohn said: Δεν υπάρχει γενικά οδική παιδεία, ακόμη και εδώ μέσα βλέπεις ότι υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να κατανοήσουν το αυτονόητο σε σχέση με την αριστερή λωρίδα. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, αλλά απο τα λεγόμενά σου φαίνεται οτι χρησιμοποιείς τη μεσαία χωρίς να χρειάζεται. Ακόμα και με φορτηγά, η λωρίδα μας είναι η δεξιά. Οδηγούμε δεξιά, προσπερνάμε το φορτηγό, ξαναπάμε δεξιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
northjohn Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Mene είπε Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση, αλλά απο τα λεγόμενά σου φαίνεται οτι χρησιμοποιείς τη μεσαία χωρίς να χρειάζεται. Ακόμα και με φορτηγά, η λωρίδα μας είναι η δεξιά. Οδηγούμε δεξιά, προσπερνάμε το φορτηγό, ξαναπάμε δεξιά. Πίστεψε με στους δρόμους που κυκλοφορώ η δεξιά λωρίδα είναι μόνιμα κατειλημμένη από φορτηγά, που πολλές φορές χρησιμοποιούν και την μεσαία για να προσπεράσουν. Όποιος κινείται Εγνατία από Καβάλα ή από Σέρρες προς Θεσσαλονίκη αλλά και κάποιες ημέρες (καθημερινές) στο κομμάτι προς Ηγουμενίτσα το γνωρίζει. Επιπλέον επειδή σχεδόν πάντα οδηγώ κοντά στο ανώτερο όριο στην Εθνική επιλέγω όταν έχει κίνηση την μεσαία λωρίδα και ποτέ δεν παραμένω στην αριστερή. Οδηγώ πάνω από 30 χρόνια με μέσο όρο 40.000χλμ τον χρόνο χωρίς ευτυχώς κανένα ατύχημα και με 2 συνολικά κλήσεις και οι 2 για υπερβολική ταχύτητα. Τα χειρότερα τα έχω δει Σαββατοκύριακα και καλοκαίρι που ο κάθε πικραμένος βγαίνει στον δρόμο με συμπεριφορά αρχιμακάκα... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Οδηγώντας λοιπόν χθες απο Βιέννη Πράγα αυτά που γράφουν κάποιοι εγώ δεν τα είδα καθόλου. Δρομος σχεδόν στο 99% χωρίς φώτα. Αυτό με την αριστερή ούτε για αστείο δεν υπήρχε. Το status ήταν: Κανονικά καβάτζαρα αριστερής λωρίδας με την τεράστια διαφορά οτι όποτε ερχόταν καποιος απο πίσω δεν κόλλαγε δεν άναβε φώτα και αμέσως ο μπροστά εκανε δεξιά μέχρι καποιος αλλος από πίσω να κάνει το ιδιο σε αυτόν που μόλις προσπέρασε. Κανείς δεν γυρνάμε σε μεσαία και δεξιά λωρίδα. Όποτε και εδω ολοι αριστερά. Δεν έτρεχε κανείς πάνω απο το όριο υπερβολικά δεν είδα fast and furious, δεν είδα ΚΑΝΕΝΑ μηχανάκι στην διαδρομή, εντυπωσιακό. Επίσης για κάποιο λόγο οταν άλλαζαν λωρίδα δεν άναβαν full το flash αλλά αυτο που το κανείς λίγο και κλείνει μόνο του μετα απο 2 flash.αστυνομια δεν είδα πουθενά στον δρόμο αλλά λόγω βραδυ δεν πρόσεξα τι γίνεται απο κάμερες. Επίσης ασθενοφόρο δεν πήγαινε απο ΛΕΑ (με σειρήνες ήταν κανονικά) αλλά απο την αριστερή και γκαζωμενος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Τα ίδια πάνω κάτω γίνονται και έξω, σε μικρότερη κλίμακα λογικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GodzillaCover Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 18 hours ago, Mene said: Δυστυχώς όχι σε όλους. Κάθε φορά που γυρίζω από Καλαμάτα, μετά την Κόρινθο σε πολλά σημεία η μεσαία είναι πιο γεμάτη από τη δεξιά, δυσκολεύοντας εμάς από τη δεξιά (όταν κινούμαστε πιο γρήγορα) να προσπεράσουμε. Edit: Όταν απάντησα φαινόταν μόνο το quote, τα υπόλοιπα τα βλέπω τώρα! Σε αυτό το σημείο (Κόρινθος-Αθήνα), πάντα έτσι γίνεται. Νιώθω ότι έχω πριβέ λωρίδα στα δεξιά 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, great είπε Οδηγώντας λοιπόν χθες απο Βιέννη Πράγα αυτά που γράφουν κάποιοι εγώ δεν τα είδα καθόλου. Δρομος σχεδόν στο 99% χωρίς φώτα. Αυτό με την αριστερή ούτε για αστείο δεν υπήρχε. Το status ήταν: Κανονικά καβάτζαρα αριστερής λωρίδας με την τεράστια διαφορά οτι όποτε ερχόταν καποιος απο πίσω δεν κόλλαγε δεν άναβε φώτα και αμέσως ο μπροστά εκανε δεξιά μέχρι καποιος αλλος από πίσω να κάνει το ιδιο σε αυτόν που μόλις προσπέρασε. Κανείς δεν γυρνάμε σε μεσαία και δεξιά λωρίδα. Όποτε και εδω ολοι αριστερά. Δεν έτρεχε κανείς πάνω απο το όριο υπερβολικά δεν είδα fast and furious, δεν είδα ΚΑΝΕΝΑ μηχανάκι στην διαδρομή, εντυπωσιακό. Επίσης για κάποιο λόγο οταν άλλαζαν λωρίδα δεν άναβαν full το flash αλλά αυτο που το κανείς λίγο και κλείνει μόνο του μετα απο 2 flash.αστυνομια δεν είδα πουθενά στον δρόμο αλλά λόγω βραδυ δεν πρόσεξα τι γίνεται απο κάμερες. Επίσης ασθενοφόρο δεν πήγαινε απο ΛΕΑ (με σειρήνες ήταν κανονικά) αλλά απο την αριστερή και γκαζωμενος. Αυτά όλα στην Αυστρία κυρίως ή στη Τσεχία;Η δεξιά είχε κίνηση με φορτηγά,που πάντα έχει,ή ήταν άδεια; Η Αυστρία έχει ελάχιστα εθνική οδό με 3 λωρίδες,κάτω από 30%. Το ασθενοφόρο πηγαίνει από την ΛΕΑ μόνο όταν έχει κλεισει ο δρόμος λόγω ατυχήματος και υπάρχει μποτιλιάρισμα.Αλλιώς φυσικά από την αριστερή με τέρμα το γκάζι.Ή φτιάχνουν λωρίδα τα οχήματα πηγαίνοντας λίγο δεξιά η μια λωρίδα και λίγο αριστερά η άλλη. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2023 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2023 6 hours ago, jmmys said: Αυτά όλα στην Αυστρία κυρίως ή στη Τσεχία;Η δεξιά είχε κίνηση με φορτηγά,που πάντα έχει,ή ήταν άδεια; Ναι απο Αυστρία προς Πράγα, ναι είχε φορτηγά όπως το λες, βασικά το αντίθετο ρεύμα σε πολλα σημεία ήταν χειρότερο απο Ελλάδα , ακινητοποιημένα φορτηγά στην δεξιά λωρίδα χιλιόμετρα ολόκληρα. Στο δικό μας ρεύμα όμως δεν είχε πολλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Το μποτιλιαρισμα πολλες φορες το δημιουργουμε και μονοι μας Βλεπω καθε μερα στη Βουλιαγμενης εκτος απο φορτηγα τρικυκλα σαραβαλα κλπ οδηγους που σερνονται με 20χλμ και αφηνουν αποσταση απο τον μπροστα 300μ αχρηστευοντας μια ή περισσοτερες λωριδες Συνηθως γριες, γεροι, φοβισμενες γκομενες, ασχετοι που μιλανε στο κινητο κλπ Η πλακα ειναι οτι σερνονται και μολις φτανουν στο φαναρι περνανε και με κοκκινο Θα μου πεις θα τους γραψει κανεις επειδη πανε ετσι ? Εδω δε γραφουν αλλα και αλλα 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Εξιστορώ γεγονός. Σαββάτο γύρω στις 2 η ωρα το βραδυ, κινούμαι στην άνοδο της εθνικής (προς Λαμία), κάπου κοντά στις 3 γέφυρες. Αντιλαμβάνομαι στα δεξιά μου ενα μαύρο Juke (με μαύρες ζελατίνες παντού - παιζει να είχε και στο παρμπρίζ), να οδηγεί πολύ κοντά στη δεξιά μου πλευρά. Απο τακτική απομακρύνομαι, πατάω ελαφρά γκάζι. Ταχύτητα γύρω στα 100, μεσαία λουρίδα, εντός λουρίδας πάντα. Ξαφνικά ο τύπος μου κανει προσπέραση απο τα δεξιά, περνάει στο τσακ απο τον προφυλακτήρα μου, βγαίνει τέρμα αριστερή λουρίδα και χάνεται. Σκέφτηκα προς στιγμή να τον ακολουθήσω για λίγο, να παρω στοιχεία πινακίδας (θα τα έδινα επι τόπου στο 100 - κι οτι γίνει). Βαρέθηκα, με αποθάρρυνε και η γυναίκα. Οπότε η ερώτηση είναι: πρόκειται για τυχαίο γεγονός, πρόκειται για κάγκουρα που με προκάλεσε για κόντρα ή για κάποιο ψυχάκια που σπάει πλάκα με τέτοια; Σημειώνω οτι στο Juke δε φαινότανε τιποτα μέσα, ολες οι ενδείξεις φωτογραφίζουν κάγκουρα. Το αμάξι μου δεν είναι φτιαγμένο εξωτερικά για να ναι κράχτης και οδηγώ στρωτά (Renault Megane Coupe GTLine dci 130 - stage 1 @150hp). Θεωρώ οτι diesel δεν τραβάει τρόμπες για κόντρες. Προσωπικά αν και μπορω να οδηγήσω γρήγορα, δεν κανω επικίνδυνα πραγματα (ειδικά τέτοιες μλκιες), έχω και κάποια ηλικία φυσικά. Για πείτε απόψεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2023 41 λεπτά πριν, Tasos είπε Εξιστορώ γεγονός. Σαββάτο γύρω στις 2 η ωρα το βραδυ, κινούμαι στην άνοδο της εθνικής (προς Λαμία), κάπου κοντά στις 3 γέφυρες. Αντιλαμβάνομαι στα δεξιά μου ενα μαύρο Juke (με μαύρες ζελατίνες παντού - παιζει να είχε και στο παρμπρίζ), να οδηγεί πολύ κοντά στη δεξιά μου πλευρά. Απο τακτική απομακρύνομαι, πατάω ελαφρά γκάζι. Ταχύτητα γύρω στα 100, μεσαία λουρίδα, εντός λουρίδας πάντα. Ξαφνικά ο τύπος μου κανει προσπέραση απο τα δεξιά, περνάει στο τσακ απο τον προφυλακτήρα μου, βγαίνει τέρμα αριστερή λουρίδα και χάνεται. Σκέφτηκα προς στιγμή να τον ακολουθήσω για λίγο, να παρω στοιχεία πινακίδας (θα τα έδινα επι τόπου στο 100 - κι οτι γίνει). Βαρέθηκα, με αποθάρρυνε και η γυναίκα. Οπότε η ερώτηση είναι: πρόκειται για τυχαίο γεγονός, πρόκειται για κάγκουρα που με προκάλεσε για κόντρα ή για κάποιο ψυχάκια που σπάει πλάκα με τέτοια; Σημειώνω οτι στο Juke δε φαινότανε τιποτα μέσα, ολες οι ενδείξεις φωτογραφίζουν κάγκουρα. Το αμάξι μου δεν είναι φτιαγμένο εξωτερικά για να ναι κράχτης και οδηγώ στρωτά (Renault Megane Coupe GTLine dci 130 - stage 1 @150hp). Θεωρώ οτι diesel δεν τραβάει τρόμπες για κόντρες. Προσωπικά αν και μπορω να οδηγήσω γρήγορα, δεν κανω επικίνδυνα πραγματα (ειδικά τέτοιες μλκιες), έχω και κάποια ηλικία φυσικά. Για πείτε απόψεις... Με 100 στη μεσαια.Αν πήγαινες στη δεξιά,φαντάζομαι τέτοια ώρα παντελώς άδεια,όπως είσαι υποχρεωμένος,πιθανότατα δεν θα σε περνούσε ξυστά. Οπότε και οι δυο είχατε λαθος οδηγική συμπεριφορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις