Haldol Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 5 hours ago, Ntinaras said: Μια χαρα υπαρχει. Καθε χρονο παιρνουν 5χιλιαδες μπατσους οι οποιοι καθονται και φυλανε διαφορα σκουπιδια. Αν θυμάμαι καλά, η χώρα έχει συνολικά καμιά ~50αριά χιλιάδες μπατσέους. Αλλά πάνω από 100 χιλιάδες χλμ οδικό δίκτυο. Όλο το σώμα δεν αρκεί άμα θέλουμε κι ένα φάρο κάθε 100 μέτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Είχα πετύχει ένα σκηνικό στο μετρό της Βιέννης... ένας πολίτης είχε λογομαχία και έφτυσε κάποιον στην έξοδο από την πόρτα. Το θύμα έβγαλε φωτογραφία τον θύτη και μετά πήγε στον οδηγό του μετρό και σταμάτησε ο συρμός για 5-10 λεπτά για να αναφέρει το γεγονός. Εδώ φαίνεται η διαφορά νοοτροπίας, παρόλο που δεν ξέρω βέβαια αν δικαιώθηκε το θύμα του φτυσιματος! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JailbrokenDiesel Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 γυρνωντας μολις απο ισπανια και κανοντας μεγαλο roadtrip ανω των 1800χλμ να σχολιασω οτι δεν εχω νιωσει περισσοτερη ασφαλεια σε εθνικο δικτυο. Ολοι οδηγουν στη μεσαια και δεξια. φορτηγα/κτελ κλπ στη δεξια. Ταχυτητα 120. οταν κανεις προσπεραση, πας πχ 130-135 μπαινεις ξανα στη μεσαια λωριδα. δεν καθεσαι στην αριστερη λωριδα, και 2-3 φορες που ξεχαστηκα, απλως ηρθε αμαξι πισω μου, κανενα φως, κανενα κορναρισμα ή κατι παρομοιο.. καταλαβα το λαθος μου, και επιανα ξανα μεσαια. απολυτη ασφαλεια, τηρωντας απλως τα βασικα: ταχυτητα και αποσταση ασφαλειας. Επισης η εθνικη οδος τους ειναι ξεκαθαρα κατωτερης ποιοτητας σε σχεση με την δικη μας. ελαχιστα σημεια σταθμευσης, ελαχιστες τουαλετες, σχεδον μηδενικος φωτισμος στο δικτυο τους. αλλα και 0€ δωσαμε σε διοδια. Περιπου 70% του εθνικου δικτυου ειναι δωρεαν, δημοσιο αγαθο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, armagedwnn said: Ναι με όσα και να πάω πρέπει να ξαναμπώ στη δεξιά λωρίδα μέχρις ότου ξανακάνω προσπέραση. Ο ΚΟΚ αυτό λέει ξεκάθαρα. Χρησιμοποιούμε την αριστερή λωρίδα ΜΟΝΟ για προσπέραση, δεν καταλαβαίνω που είναι το δύσκολο να το κατανοήσουν μερικοί αυτό. Ας μην ανοίξουμε την κουβέντα αν τα όρια ταχύτητας είναι σωστά γιατί είναι μεγάλη κουβέντα, από την στιγμή που αυτά λέει ο ΚΟΚ αυτά είναι δεν θα τα αλλάξουμε εμείς. Το να χρησιμοποιούμε την αριστερή μόνο για προσπέραση (στον αυτοκινητόδρομο) είναι και θέμα ασφάλειας, γιατί κάνει πιο εύκολη την αποφυγή ατυχήματος. Την προηγούμενη Κυριακή δύο μίνι καραμπόλες (3+3) στην Κορίνθου-Αθηνών πριν την Ελευσίνα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου και οι δύο στην αριστερή λωρίδα. Και όσες φορές πετυχαίνω ατυχήματα σε αυτοκινητόδρομο σχεδόν όλες είναι στην αριστερή. Σίγουρα δεν είναι η προσωπική παρατήρηση δεδομένο για τα ατυχήματα στους αυτοκινητόδρομους, αλλά έχω ακούσει πάρα πολλούς ομοϊδεάτες σου από την στιγμή που πάω με 130 βγαίνω αριστερά για προσπέραση ας μην πάει ο άλλος με 170 ας πέσει στα φρένα, από τα πιο επικίνδυνα και ανεύθυνα. Oπότε διαβάζοντας ολες τις απαντησεις σου μας λες οτι πηγαινεις με 130-140 ας πουμε τυχαια και εισαι παντα στην δεξια λωριδα (οχι μεσαια ειπαμε και οχι αριστερα) και πηγαινεις αριστερα κανεις την προσπεραση σου και ξαναπηγαινεις δεξια δεξια μετά, ακομα και αν εχες φτασει στην τελευταια αριστερα ? Οκ μπραβο σου τοτε, εισαι η εξερεση που επιβεβαιωνη τον κανονα. 3 minutes ago, JailbrokenDiesel said: Επισης η εθνικη οδος τους ειναι ξεκαθαρα κατωτερης ποιοτητας σε σχεση με την δικη μας. ελαχιστα σημεια σταθμευσης, ελαχιστες τουαλετες, σχεδον μηδενικος φωτισμος στο δικτυο τους. αλλα και 0€ δωσαμε σε διοδια. Περιπου 70% του εθνικου δικτυου ειναι δωρεαν, δημοσιο αγαθο δεν θα το ηθελα αυτο ποτέ ακομα και τσαμπα να πηγαινες θεσσαλονικη. Δεν θες κακο οδικό δικτυό με αυτες τις ελληψεις που αναφέρεις αλλα θα πεταχτει και ο αλλος εχω διοδια καθε 10 χλμ. Στην μέση είναι καπου το σωστο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, Ntinaras said: Ρε μαν, αφου θες να εισαι ο σωστος οδηγος γιατι θες να πηγαινεις με τα οσα στο δρομο? Ειναι δικο σου υποκειμενικο κριτηριο το "σωστος"? Δεν πηγαίνω με τα όσα, χρησιμοποιώ την Αθηνών-Λαμίας συχνά για Εύβοια και στο 99% του δρόμου πηγαίνω με 120 στην μεσαία. Σπάνια μετά τον Άγιο Στέφανο πετυχαίνεις καραγκιόζηδες, εκτός από τις μαζικές εξόδους δεν ξέρω γιατί. Το πιο συχνό φαινόμενο είναι ο άλλος να κατασκηνώνει στην αριστερή ενώ η μεσαία πάει ακριβώς με τα ίδια χιλιόμετρα. Αφού τις περισσότερες φορές βλέπεις να γίνονται προσπεράσεις από τα δεξιά σε αυτούς τους τύπους και το πιο ανεξήγητο είναι ενώ το βλέπουν να γίνεται δεν αλλάζουν λωρίδα μένουν εκει με 100 στην αριστερή. Τώρα σε περίπτωση αιχμής που η μεσαία ας πούμε έχει κολλήσει και πάει με τα 90-100 συνήθως και έχει πυκνή κίνηση η αριστερή συνήθως κινείτε με 10-20 χιλιόμετρα παραπάνω από την μεσαία. Σε αυτή την περίπτωση δεν σου παίζει κανένας τα φώτα γιατί απλά λίγο πιο μπροστά έχεις άλλο αυτοκίνητο. **Έχω παρατηρήσει ότι μερικοί κάτοχοι bmw συνήθως μπορεί να παίξουν τα φώτα σε τέτοιες περιπτώσεις άγνωστο γιατί όλοι αυτοί οι οδηγοί ακόμη αγοράζουν bmw. Y.Γ.: Σύμφωνα με τον ΚΟΚ δεν μπορείς να μένεις στην αριστερή λωρίδα εγώ αυτό ήρθα να πω και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να συνετίσεις κανέναν. Αν έχεις τέτοια θέματα πήγαινε να γίνεις μπάτσος, δικαστής ή δεν ξέρω και εγώ τι. Υ.Γ.2: Επειδή αναφέρθηκε η Γερμανία με κατοίκους με ραντάρ μην ξεχνάμε και ότι ο autobahn δεν έχει όριο στην αριστερή. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από armagedwnn 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JailbrokenDiesel Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, great είπε δεν θα το ηθελα αυτο ποτέ ακομα και τσαμπα να πηγαινες θεσσαλονικη. Δεν θες κακο οδικό δικτυό με αυτες τις ελληψεις που αναφέρεις αλλα θα πεταχτει και ο αλλος εχω διοδια καθε 10 χλμ. Στην μέση είναι καπου το σωστο. κοιτα σχολιασα κυριως την οδηγικη τους παιδεια, ενιωθα οτι ταξιδευα με περισσοτερη ασφαλεια, αλλα και πιο γρηγορα, οταν η πλειοψηφια ακολουθουν τον ΚΟΚ και δεν κανουν ταρζανιες. σχετικα με τα διοδια, ειναι οπως λεσ στην μεση. Φιλη μου ηρθε οδικως απο Αμστερνταμ το καλοκαιρι και πληρωσε αν θυμαμαι καλα 60€ να διασχισει 7 χωρες και 50€ να ερθει απο Συνορα με Σκοπια, Αθηνα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 7 minutes ago, great said: Oπότε διαβάζοντας ολες τις απαντησεις σου μας λες οτι πηγαινεις με 130-140 ας πουμε τυχαια και εισαι παντα στην δεξια λωριδα (οχι μεσαια ειπαμε και οχι αριστερα) και πηγαινεις αριστερα κανεις την προσπεραση σου και ξαναπηγαινεις δεξια δεξια μετά, ακομα και αν εχες φτασει στην τελευταια αριστερα ? Οκ μπραβο σου τοτε, εισαι η εξερεση που επιβεβαιωνη τον κανονα. Δεν είμαι καμία εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και συνήθως με 120 ταξιδεύω. Δεν είναι δύσκολο να παραμείνεις στην μεσαία (δεξιά) λωρίδα. Πάρα πολλοί κάνουν το ίδιο συνήθως μετά τις Αφίδνες (για Αθηνών-Λαμίας π.χ.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j_karigiannis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Υ.Γ.2: Επειδή αναφέρθηκε η Γερμανία με κατοίκους με ραντάρ μην ξεχνάμε και ότι ο autobahn δεν έχει όριο στην αριστερή. Όχι. Συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου είναι εκείνα που δεν έχουν όριο. Στα υπόλοιπα ισχύει το όριο για όλες τις λωρίδες ανεξαιρέτως. Επίσης, τα στατιστικά στοιχεία για τους θανάτους σε αυτά τα τμήματα του autobahn, δεν σημαίνει πως ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας χωρίς όριο ταχύτητας, είναι ντε και καλά safe μόνο και μόνο επειδή το έχουν στη Γερμανία. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από j_karigiannis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν πηγαίνω με τα όσα, χρησιμοποιώ την Αθηνών-Λαμίας συχνά για Εύβοια και στο 99% του δρόμου πηγαίνω με 120 στην μεσαία. Σπάνια μετά τον Άγιο Στέφανο πετυχαίνεις καραγκιόζηδες, εκτός από τις μαζικές εξόδους δεν ξέρω γιατί. Το πιο συχνό φαινόμενο είναι ο άλλος να κατασκηνώνει στην αριστερή ενώ η μεσαία πάει ακριβώς με τα ίδια χιλιόμετρα. Αφού τις περισσότερες φορές βλέπεις να γίνονται προσπεράσεις από τα δεξιά σε αυτούς τους τύπους και το πιο ανεξήγητο είναι ενώ το βλέπουν να γίνεται δεν αλλάζουν λωρίδα μένουν εκει με 100 στην αριστερή. Τώρα σε περίπτωση αιχμής που η μεσαία ας πούμε έχει κολλήσει και πάει με τα 90-100 συνήθως και έχει πυκνή κίνηση η αριστερή συνήθως κινείτε με 10-20 χιλιόμετρα παραπάνω από την μεσαία. Σε αυτή την περίπτωση δεν σου παίζει κανένας τα φώτα γιατί απλά λίγο πιο μπροστά έχεις άλλο αυτοκίνητο. **Έχω παρατηρήσει ότι μερικοί κάτοχοι bmw συνήθως μπορεί να παίξουν τα φώτα σε τέτοιες περιπτώσεις άγνωστο γιατί όλοι αυτοί οι οδηγοί ακόμη αγοράζουν bmw. Y.Γ.: Σύμφωνα με τον ΚΟΚ δεν μπορείς να μένεις στην αριστερή λωρίδα εγώ αυτό ήρθα να πω και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να συνετίσεις κανέναν. Αν έχεις τέτοια θέματα πήγαινε να γίνεις μπάτσος, δικαστής ή δεν ξέρω και εγώ τι. Υ.Γ.2: Επειδή αναφέρθηκε η Γερμανία με κατοίκους με ραντάρ μην ξεχνάμε και ότι ο autobahn δεν έχει όριο στην αριστερή. ΥΓ1.Συμφωνα με τον κοκ απαγορευεται να κινεισαι πανω απο το οριο, αρα αυτοματως δεν εχεις δικαιωμα να γκρινιαξεις γιατι καποιος παει ακριβως με το οριο και δεν αφηνει εσενα να πας παραπανω. Αν πιστευεις οτι ο ΧΨ παρανομει οσο ειναι στην αριστερη παρε την τροχαια και πες οτι δεν σ αφηνει να τρεξεις με πανω απο το οριο ο μπροστινος σου στην αριστερη. Ηχογραφησε και τη κληση και ανεβασε την να γελασουμε. ΥΓ2 Σε μερικα σημεια δεν εχει οριο, οχι σε ολα. 4 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Δεν είμαι καμία εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και συνήθως με 120 ταξιδεύω. Δεν είναι δύσκολο να παραμείνεις στην μεσαία (δεξιά) λωρίδα. Πάρα πολλοί κάνουν το ίδιο συνήθως μετά τις Αφίδνες (για Αθηνών-Λαμίας π.χ.) Αν η μεσαια και η δεξια λωριδα ειναι γεματες με οχηματα που πανε με 90 η 100, τοτε θα περασω στην αριστερη. Ειναι τοσο απλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
armagedwnn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 24 minutes ago, Ntinaras said: ΥΓ1.Συμφωνα με τον κοκ απαγορευεται να κινεισαι πανω απο το οριο, αρα αυτοματως δεν εχεις δικαιωμα να γκρινιαξεις γιατι καποιος παει ακριβως με το οριο και δεν αφηνει εσενα να πας παραπανω. Αν πιστευεις οτι ο ΧΨ παρανομει οσο ειναι στην αριστερη παρε την τροχαια και πες οτι δεν σ αφηνει να τρεξεις με πανω απο το οριο ο μπροστινος σου στην αριστερη. Ηχογραφησε και τη κληση και ανεβασε την να γελασουμε. Οδήγησε όπως θες κανένα πρόβλημα. Εγώ σου είπα τι θα έπρεπε να γίνεται κανονικά. Αυτός που θέλει να τρέξει, δεν θα πάρει καμία αστυνομία, θα τρέξει και αν βρει κάποιον στην αριστερή απλά θα κάνει σφήνα δεξιά και ξανά επικίνδυνη σφήνα αριστερά μπροστά από την μούρη του άλλου. Ευτυχώς δεν είναι συχνό φαινόμενο αυτοί οι οδηγοί. Και πίστεψε με αυτός που θέλει να τρέξει βρίσκει την χαρά του με αυτό τον τρόπο, του κάνεις τεράστια χάρη για την δόση ανδρεναλίνης του. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Εγώ πάντως με αυτοκίνητο κινούμαι στη δεξιά λωρίδα στη Βουλιαγμένης. Πριν μία ή δύο βδομάδες, 15:30 είχαν γίνει τρία (!) ανεξάρτητα τρακαρίσματα, όλα στην αριστερή λωρίδα σε απόσταση ούτε δύο φαναριών στη Βουλιαγμένης (από το μετρό Αλίμου μέχρι το μετρό Ηλιούπολης). Ήμουν με το μηχανάκι και λέω δε μπορεί, πώς το κατάφεραν αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 15 λεπτά πριν, phanispal είπε Εγώ πάντως με αυτοκίνητο κινούμαι στη δεξιά λωρίδα στη Βουλιαγμένης. Πριν μία ή δύο βδομάδες, 15:30 είχαν γίνει τρία (!) ανεξάρτητα τρακαρίσματα, όλα στην αριστερή λωρίδα σε απόσταση ούτε δύο φαναριών στη Βουλιαγμένης (από το μετρό Αλίμου μέχρι το μετρό Ηλιούπολης). Ήμουν με το μηχανάκι και λέω δε μπορεί, πώς το κατάφεραν αυτό. Εντός πόλης μπορείς να κινείσαι ελεύθερα σε όποια λωρίδα θέλεις γιατί δεν ισχύει ο ΚΟΚ περί αριστερής λωρίδας και προσπέρασης για ευνόητους λόγους. Είναι μόνο για αυτοκινητόδρομους και για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, armagedwnn είπε 2: Επειδή αναφέρθηκε η Γερμανία με κατοίκους με ραντάρ μην ξεχνάμε και ότι ο autobahn δεν έχει όριο στην αριστερή. Εκεί που δεν υπάρχει όριο ταχύτητας,ισχύει για όλες τις λωρίδες,όχι μόνο για την αριστερή.Μπορείς να πας νόμιμα με 250 στη δεξιά,αν αυτή είναι άδεια. Εκεί επίσης θα φας ένα 80αρι πρόστιμο και έναν πόντο αν κατσικωθεις στη μεσαια ενώ η δεξιά ειναι άδεια για παρεμπόδιση κυκλοφοριας. Τέλος,λόγω συνήθειας από τις γερμανικές Autobahn,οδηγώ με 120-130 πάντα στη δεξιά σε εθνική με 3 λωρίδες,όταν αυτή είναι άδεια για πολλές εκατοντάδες μέτρα. Ο μέσος Έλληνας θα κατσικωθει στη μεσαια,ενώ η δεξιά είναι άδεια,παρόλο που σύμφωνα με τον ΚΟΚ,αφού νοιάζεστε για την νομιμότητα,ειναι υποχρεωμένος να κινείται στο δεξιότερο σημείο του δρόμου. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StephenStrange Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, j_karigiannis είπε Οδηγούσα χθες στη Ποσειδόνως απο Γλυφάδα και βλέπω δίπλα μου ένα τύπο, να έχει αφήσει το τιμόνι και να ξετυλίγει ένα πιτόγυρο. Το αυτοκίνητο πήγαινε δίπλα μου με 60 και εκείνος μάζευε τις πατάτες και τις ντομάτες που έπεφταν. Όταν πια φτάσαμε Παλαιό Φάληρο και ακόμα έτρωγε γιατί ήταν μεγάλο, του έκανα παρατήρηση και αντί να σκύψει το κεφάλι απο ντροπή για το έγκλημα που διέπραττε και να συμμορφωθεί με έβρισε με τρόπο απίστευτα χυδαίο, σαν να του έβρισα τη μάνα.Δεν το συνέχισα, γιατί είχα και το παιδί πίσω και φοβήθηκα πως ο τύπος θα έκανε καμιά χειρότερη τρέλα με το αυτοκίνητο. Η μοναδική λύση? Το σύστημα ρουφιάνου στις αποδείξεις, να παίξει και στον ΚΟΚ. Τραβας βιντεάκι, το στέλνεις στο ειδικό application και την επόμενη μέρα αφαίρεση διπλώματος και πρόστιμο. Που τον είδες αρχικά και που ήσουν όταν του μίλησες; Για να δω πόσο μεγάλο ήταν το πιτόγυρο και να κάνω geolocation να δω από που το πήρε..Πέρα από την πλάκα καλά έκανες και δεν το συνέχισες γιατί κυκλοφορεί πολλή τρέλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, Nabuko said: Εντός πόλης μπορείς να κινείσαι ελεύθερα σε όποια λωρίδα θέλεις γιατί δεν ισχύει ο ΚΟΚ περί αριστερής λωρίδας και προσπέρασης για ευνόητους λόγους. Είναι μόνο για αυτοκινητόδρομους και για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. σωστά και να προσθέσω ότι ισχύει και σε αυτοκινητοδρόμους όταν υπαρχουν έξοδοι και από τις 2 πλευρές και αναγκαστικά για να βγεις μπορείς να είσαι σε οποία λωρίδα θέλεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις