Ukforthemoment Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, great είπε επειδη δεν απαντήθηκε η ερωτηση παραμενει απο το αλλο topic, χρήστης εγραψε οτι εσυ εισαι παρανομος που μενεις αριστερα και ας πηγαινεις με 130, πρεπει να πας δεξια και να αφησεις τον καγκουρα απο πισω να προσπερασει γιατι η αριστερη λωριδα "ειναι μονο για προσπεράσεις". ισχυει με νόμο ναι ή οχι ? https://www.glavopoulos.com/kok-029/ Η ακραία αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται από επιβατηγά οχήματα ή μοτοσικλέτες ως λωρίδα προσπέρασης και καθίσταται και αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, εφόσον οι υπόλοιπες λωρίδες τελούν υπό καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης. (source ©: www.glavopoulos.gr) 5
kostasbm Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 20 minutes ago, jmmys said: Αυτό γίνεται δεκαετιες στη Γερμανία.Όχι όμως μόνο συνταξιούχοι αλλά και απλοί πολίτες,με άδεια από το κράτος και την αστυνομία,που το κάνουν στον ελεύθερο τους χρόνο με το ιδιωτικο τους αμάξι,και στήνονται με ραντάρ,το οποίο έχουν προμηθευτεί από την αστυνομία,σε οποιοδήποτε σημείο.Αλλάζουν συνεχώς. Τετοιο πράγμα είναι αδιανόητο για Ελλάδα. Να σημειώσω βέβαια ότι εκεί τα όρια ταχύτητας είναι πολύ κοντα στη λογική. δεν ξέρω τι εννοείς λογικά μέσα σε κατοικημένη περιοχή...στο χωριό μου μέχρι 60 ,σε σχολεία γενικά μέχρι 40 η περπατώντας ,λίγο περιφερειακά 80 ανάλογα με τη σηματοδότηση που δίνει η τροχαία,100 εθνικές τώρα είναι 110 σε μερικές
great Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Just now, Ukforthemoment said: https://www.glavopoulos.com/kok-029/ Η ακραία αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται από επιβατηγά οχήματα ή μοτοσικλέτες ως λωρίδα προσπέρασης και καθίσταται και αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, εφόσον οι υπόλοιπες λωρίδες τελούν υπό καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης. (source ©: www.glavopoulos.gr) οκ ναι αλλα και παλι δεν ειναι σαφές αν το πας λέξη λέξη και πρακτικά το τι γίνεται.
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, great είπε οκ ναι αλλα και παλι δεν ειναι σαφές αν το πας λέξη λέξη και πρακτικά το τι γίνεται. Τι ακριβώς δεν γίνεται κατανοητό;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, great είπε οκ ναι αλλα και παλι δεν ειναι σαφές αν το πας λέξη λέξη και πρακτικά το τι γίνεται. ΑΡΘΡΟ 16 : Θέση επί της οδού 1. Στο οδικό δίκτυο της χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παρ. 1 και 17 παρ. 6 του παρόντος Κώδικα, να οδηγεί το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος και αν ακόμη ολόκληρο το οδόστρωμα είναι ελεύθερο. (source ©: www.glavopoulos.gr) Αρα σε δρόμο με δυο λωρίδες,έχει υποχρέωση να κινείται στη δεξιά, όπως και σε δρόμο με 3 λωρίδες,πάλι στη δεξιά ΚΑΙ ΟΧΙ στη μεσαια. Δεν σημαίνει ότι επειδή πάει με το ανώτατο όριο,είτε 120,είτε 130 έχει δικαίωμα να κατσικωνεται στην αριστερή ή στη μεσαία.Αντιθέτως,δεν έχει κανένα δικαίωμα,είναι υποχρεωμένος να πάει στη δεξιά όταν αυτη είναι ελεύθερη. 18 λεπτά πριν, kostasbm είπε δεν ξέρω τι εννοείς λογικά μέσα σε κατοικημένη περιοχή...στο χωριό μου μέχρι 60 ,σε σχολεία γενικά μέχρι 40 η περπατώντας ,λίγο περιφερειακά 80 ανάλογα με τη σηματοδότηση που δίνει η τροχαία,100 εθνικές τώρα είναι 110 σε μερικές Ναι,πάντα και μόνο εντος κατοικημένης περιοχής. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από jmmys
armagedwnn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 48 minutes ago, Ntinaras said: Κι αυτος που τρεχει στην αριστερη να πηγαινει με το οριο αντι να προσπαθει να συνετισει τον παρανομο που κατασκηνωσε μπροστα του. Παράνομος είσαι εσύ που μένεις στην αριστερή. Ο απλός πολίτης δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνετίσει κανέναν. Αλλά αυτή είναι η λογική του Έλληνα, ο ένας περνάει κόκκινα χωρίς να σκέφτεται τίποτα και ο άλλος παίρνει ένα i10 και κατασκηνώνει στην αριστερή με 100 χιλιόμετρα. Αν πρόσεχες όταν έδινες για δίπλωμα μια χαρά ξεκάθαρα το έλεγε ότι η αριστερή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο είναι μόνο για προσπεράσεις και ακόμη και αν κινούμαστε στο όριο ταχύτητας δεν μπορούμε να παραμένουμε σε αυτή. 2
giannis1_ Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Εμένα με ενοχλεί που παρκάρουν πάνω σε κυκλικά (πχ. σεφ) 1-2 μέρη έχει η Αθήνα να μπεις γλιστρώντας και πάνε και αφήνουν τα κουβαδάκια τους.. Πάρτε ταξί, λεοφορείο, τραμ ρε αχρείοι Μου φαίνεται καλή ιδέα να καλέσω τροχαία να τα μαζέψουν και μετά να κάνω κολιές με την ησυχία μου. Πλάκα πλάκα ενώ καρακ@..ώνω να οδηγώ η Αθήνα έχει θέμα δεν γίνεται να έχει τόση κίνηση παντού. Θα χρειαζόταν απαγόρευση των ΙΧ ολική, πάρτε τα μέσα ή ποδήλατα, πόδια. Αλλιώς θα είμαστε Ινδία, αλλά με χειρότερους οδηγούς. ( Ναι είμαστε για τσίρκο, ανίκανοι οι μισοί + )
Mene Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 9 minutes ago, giannis1_ said: (πχ. σεφ) ΣΕΦ που; Προσωπικά πάω πάντα με τα πόδια γιατί μένω κοντά, αλλά τελευταία έχουν βάλει κολωνάκια ακόμα και σε σημεία που δεν ενοχλούσαν όσοι πάρκαραν. Ποιος ξέρει γιατί! 💰
Ntinaras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 46 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Παράνομος είσαι εσύ που μένεις στην αριστερή. Ο απλός πολίτης δεν έχει κανένα δικαίωμα να συνετίσει κανέναν. Αλλά αυτή είναι η λογική του Έλληνα, ο ένας περνάει κόκκινα χωρίς να σκέφτεται τίποτα και ο άλλος παίρνει ένα i10 και κατασκηνώνει στην αριστερή με 100 χιλιόμετρα. Αν πρόσεχες όταν έδινες για δίπλωμα μια χαρά ξεκάθαρα το έλεγε ότι η αριστερή λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο είναι μόνο για προσπεράσεις και ακόμη και αν κινούμαστε στο όριο ταχύτητας δεν μπορούμε να παραμένουμε σε αυτή. Αρα εσυ που θες να πας με 180 στην αριστερη, με το που με περασεις, θα κανεις παλι δεξια? Αν δεν κανεις ουτε εσυ δεξια, τοτε κι εσυ κατσικωνεσαι στην αριστερη. 1
armagedwnn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, Ntinaras said: Αρα εσυ που θες να πας με 180 στην αριστερη, με το που με περασεις, θα κανεις παλι δεξια? Αν δεν κανεις ουτε εσυ δεξια, τοτε κι εσυ κατσικωνεσαι στην αριστερη. Ναι με όσα και να πάω πρέπει να ξαναμπώ στη δεξιά λωρίδα μέχρις ότου ξανακάνω προσπέραση. Ο ΚΟΚ αυτό λέει ξεκάθαρα. Χρησιμοποιούμε την αριστερή λωρίδα ΜΟΝΟ για προσπέραση, δεν καταλαβαίνω που είναι το δύσκολο να το κατανοήσουν μερικοί αυτό. Ας μην ανοίξουμε την κουβέντα αν τα όρια ταχύτητας είναι σωστά γιατί είναι μεγάλη κουβέντα, από την στιγμή που αυτά λέει ο ΚΟΚ αυτά είναι δεν θα τα αλλάξουμε εμείς. Το να χρησιμοποιούμε την αριστερή μόνο για προσπέραση (στον αυτοκινητόδρομο) είναι και θέμα ασφάλειας, γιατί κάνει πιο εύκολη την αποφυγή ατυχήματος. Την προηγούμενη Κυριακή δύο μίνι καραμπόλες (3+3) στην Κορίνθου-Αθηνών πριν την Ελευσίνα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου και οι δύο στην αριστερή λωρίδα. Και όσες φορές πετυχαίνω ατυχήματα σε αυτοκινητόδρομο σχεδόν όλες είναι στην αριστερή. Σίγουρα δεν είναι η προσωπική παρατήρηση δεδομένο για τα ατυχήματα στους αυτοκινητόδρομους, αλλά έχω ακούσει πάρα πολλούς ομοϊδεάτες σου από την στιγμή που πάω με 130 βγαίνω αριστερά για προσπέραση ας μην πάει ο άλλος με 170 ας πέσει στα φρένα, από τα πιο επικίνδυνα και ανεύθυνα. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από armagedwnn 4 2
duende Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 1. Δε μπλεκεις με κανεναν στον δρομο, δε θα βγει τιποτα και κινδυνευεις να σε πανε 4 αν πεσεις σε καποιον πειραγμενο. 2. Παρολο που εχουν περασει 200 χρονια απο τη τουρκοκρατια, εχουμε ακομα βαθια ριζωμενη την αναγκη για βουρδουλα, καθως δεν εγινε καμια προσπαθεια να γινουμε "πολιτισμενοι ανθρωποι" απο τις κυβερνησεις που περασαν απο τον τοπο, που λειτουργουσαν και λειτουργουν οπως οι παλιοι "αφεντες", ρουσφετι, κλεψια και λαμογια. 3. Η ελλειψη αστυνομικων δυναμεων δεν ειναι το προβλημα. Ειναι η ελλειψη πολιτικης προθεσης να επιβληθει ο νομος (καταλοιπα της δικτατοριας μη χαρακτηριστουν "φασιστες" κλπ), σε συνδυασμο με τον ποινικο κωδικα που "μπαζει" απο 100 μεριες και τις αστειες ποινες, με συνεπεια να ενθαρυνεται η ανομια και ο ωχαδερφισμος. Απο το κεφαλι βρωμαει το ψαρι. 8 2
Ntinaras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Ναι με όσα και να πάω πρέπει να ξαναμπώ στη δεξιά λωρίδα μέχρις ότου ξανακάνω προσπέραση. Ο ΚΟΚ αυτό λέει ξεκάθαρα. Χρησιμοποιούμε την αριστερή λωρίδα ΜΟΝΟ για προσπέραση, δεν καταλαβαίνω που είναι το δύσκολο να το κατανοήσουν μερικοί αυτό. Ας μην ανοίξουμε την κουβέντα αν τα όρια ταχύτητας είναι σωστά γιατί είναι μεγάλη κουβέντα, από την στιγμή που αυτά λέει ο ΚΟΚ αυτά είναι δεν θα τα αλλάξουμε εμείς. Το να χρησιμοποιούμε την αριστερή μόνο για προσπέραση (στον αυτοκινητόδρομο) είναι και θέμα ασφάλειας, γιατί κάνει πιο εύκολη την αποφυγή ατυχήματος. Την προηγούμενη Κυριακή δύο μίνι καραμπόλες (3+3) στην Κορίνθου-Αθηνών πριν την Ελευσίνα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου και οι δύο στην αριστερή λωρίδα. Και όσες φορές πετυχαίνω ατυχήματα σε αυτοκινητόδρομο σχεδόν όλες είναι στην αριστερή. Σίγουρα δεν είναι η προσωπική παρατήρηση δεδομένο για τα ατυχήματα στους αυτοκινητόδρομους, αλλά έχω ακούσει πάρα πολλούς ομοϊδεάτες σου από την στιγμή που πάω με 130 βγαίνω αριστερά για προσπέραση ας μην πάει ο άλλος με 170 ας πέσει στα φρένα, από τα πιο επικίνδυνα και ανεύθυνα. Περιεργο, γιατι οσες φορες μου εχει κολλησει καποιος πισω μου στην αριστερη, και κανω δεξια, ποτε δεν περναει μονο εμενα, αλλα συνεχιζει να πηγαινει ταπα καβατζωνοντας ολη την αριστερη. Ε λυπαμαι, τοτε δεν θα πεσω στα φρενα να κανω δεξια για να παω με 95 επειδη δεν σ αρεσουν τα 120-130 που παω στην αριστερη. Και το χειροτερο ειναι οτι απαιτεις να δεχτω την δικια σου παρανομια, ενω ταυτοχρονα απαιτεις να ειμαι εγω νομιμος. 1 2
Xvipes Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, great said: Το θέμα ειναι οτι εγω πετυχαινω ΔΙΑΣ στον δρομο και μπροστα τους γινονται απιστευτες παραβασεις και δεν κανουν σημα στον οδηγο. Με εκνευριζει απιστευτα αυτο!!! Το τελευταίο, ηταν σταματημενοι σε φαναρι και περνα απο την διασταυρωση μια ξεχαρβαλωμενη βεσπα με τρεις πανω μαμα μπαμπας και παιδι στην μεση και χωρις κρανος όλοι τους! Και ετσι απλα τους ειδα που τους ακολουθησε το κεφαλι τους οτι τον ειδαν αλλα συνεχισαν την πορεια τους. Παρα πολλα παραδειγματα τετοια. Αντίστοιχο παράδειγμα, είμαι με κόκκινο σε φανάρι και έρχεται αμάξι πλακωμένο και μας προσπερνάει όλους και φεύγει με κόκκινο. Σκέφτομαι τα κλασικά "ποπο δες ένα μαλάκα, κλπ" και καπάκια βλέπω 2 μηχανές ΔΙΑΣ που τον βλέπουν και μόλις άναψε πράσινο γκαζώνουν και τρέχουν μπροστά. Σκέφτομαι ποπο επιτέλους θεία δίκη και όπως προχωράω βλέπω τους ΔΙΑΣ να έχουν σταματήσει 300 μέτρα μετά σε ένα βενζινάδικο και να έχουν πιάσει την κουβέντα... 1
armagedwnn Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 8 minutes ago, Ntinaras said: Περιεργο, γιατι οσες φορες μου εχει κολλησει καποιος πισω μου στην αριστερη, και κανω δεξια, ποτε δεν περναει μονο εμενα, αλλα συνεχιζει να πηγαινει ταπα καβατζωνοντας ολη την αριστερη. Ε λυπαμαι, τοτε δεν θα πεσω στα φρενα να κανω δεξια για να παω με 95 επειδη δεν σ αρεσουν τα 120-130 που παω στην αριστερη. Και το χειροτερο ειναι οτι απαιτεις να δεχτω την δικια σου παρανομια, ενω ταυτοχρονα απαιτεις να ειμαι εγω νομιμος. Κατάλαβα είσαι απλά ένας Ελληνάρας οδηγός ακόμη, σιγά το σπουδαίο νέο. Αν ήσουν σωστός πολίτης απλά θα κοιτούσες εσύ να είσαι σωστός και όχι αν είναι οι άλλοι παράνομοι να είμαι και εγώ. Πρόσεξε μόνο γιατί αυτή η τακτική βάζει και εσένα σε άμεσο κίνδυνο, απλά να σε ακουμπήσει από πίσω με 100-130 χμ δεν καταλαβαίνεις μάλλον πόσο εύκολο είναι στο γυρίσει 10 τούμπες το αμάξι. Πόσο μάλιστα αν μιλάμε για μικρό αμάξι. Πράξε όπως θες, εγώ προσωπικά προσπαθώ να είμαι όσο πιο σωστός οδηγός γίνεται πάνω απ' όλα για εμένα. 3
Ntinaras Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Κατάλαβα είσαι απλά ένας Ελληνάρας οδηγός ακόμη, σιγά το σπουδαίο νέο. Αν ήσουν σωστός πολίτης απλά θα κοιτούσες εσύ να είσαι σωστός και όχι αν είναι οι άλλοι παράνομοι να είμαι και εγώ. Πρόσεξε μόνο γιατί αυτή η τακτική βάζει και εσένα σε άμεσο κίνδυνο, απλά να σε ακουμπήσει από πίσω με 100-130 χμ δεν καταλαβαίνεις μάλλον πόσο εύκολο είναι στο γυρίσει 10 τούμπες το αμάξι. Πόσο μάλιστα αν μιλάμε για μικρό αμάξι. Πράξε όπως θες, εγώ προσωπικά προσπαθώ να είμαι όσο πιο σωστός οδηγός γίνεται πάνω απ' όλα για εμένα. Ρε μαν, αφου θες να εισαι ο σωστος οδηγος γιατι θες να πηγαινεις με τα οσα στο δρομο? Ειναι δικο σου υποκειμενικο κριτηριο το "σωστος"? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις