Προς το περιεχόμενο

Οδηγική συμπεριφορά

j_karigiannis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα ειναι οτι εγω πετυχαινω ΔΙΑΣ στον δρομο και μπροστα τους γινονται απιστευτες παραβασεις και δεν κανουν σημα στον οδηγο. Με εκνευριζει απιστευτα αυτο!!!

Το τελευταίο, ηταν σταματημενοι σε φαναρι και περνα απο την διασταυρωση μια ξεχαρβαλωμενη βεσπα με τρεις πανω μαμα μπαμπας και παιδι στην μεση και χωρις κρανος όλοι τους! Και ετσι απλα τους ειδα που τους ακολουθησε το κεφαλι τους οτι τον ειδαν αλλα συνεχισαν την πορεια τους. Παρα πολλα παραδειγματα τετοια.

Για αυτο ναι καμερες παντου με καποιο συστημα δεν ξερω να το βρουνε να το παρουν απο το εξωτερικο κατι καπου και ναι βαλτε τον αλλον να καταγγελει, οχι δεν τον λεμε ρουφιάνο και συχαινομε αυτη την λεξη και νοοτροπια που πας να παρεις καπου τηλεφωνο να κανεις κατεγγελια και σε λενε "Αρτέμη με την μια".

Και dashcam να μπορεις να στειλεις απευθειας το video με την καταγγελια. Καπου ειχα διαβασει οτι το καναν αυτο σε beta.

Επεξ/σία από great
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μέχρι πρόσφατα η ομάδα Δίας εξαιρούνταν από το έργο της Τροχαίας, δεν ξέρω αν τελικά έχει όντως λάβει επίσημα διαταγή να κόβει κλήσεις.

Αυτό πάντως που κάποιοι βλέπετε ένστολο και περιμένετε να πατάξει κάθε είδους παρανομία, με ξεπερνά.

Γι' αυτό είναι χωρισμένοι σε διάφορες κατηγορίες.

• Like 3

πριν από κάποια χρόνια Αυστραλία έδωσαν τη δυνατότητα σε συνταξιούχους να κάθονται στη γειτονιά τους με το ραντάρ να καταγράφει στο αυτοκίνητο τους ,  τους δινουν ένα μπονους στη σύνταξη που παίρνουν ανάλογα με το διάστημα που κάθεται ....

έγινε φασαρία στην αρχή αλλά το ξέχασαν γρήγορα , το μέτρο δουλεύει ακόμα και σήμερα και έτσι δε βλέπεις καγκουριές .....έτσι όπου και να είσαι πας με τα προβλεπομενα ορια...

πέρα από αυτό είναι γεμάτος ο τόπος κάμερες

τα πρόστιμα είναι βαριά και τη Τρίτη φορά χάνεις το δίπλωμα για 6 μήνες.....

εμείς το λέμε ρουφιανιά.......μάλλον λάθος λέξη αν θελουμε να καταγγείλουμε κάτι...

• Like 7

Αν θέλουν κάποιοι να καλέσουν την Τροχαία ας το κάνουν, αρκεί να μην προσπαθούν να συνετίσουν τον παράνομο όπως νομίζουν εκείνοι, π.χ. να κάθονται στην αριστερή και να μην αλλάζουν λωρίδα όταν ο από πίσω τους παίζει τα φώτα, επειδή εκείνοι κινούνται στο όριο ταχύτητας.

• Like 1

13 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μέχρι πρόσφατα η ομάδα Δίας εξαιρούνταν από το έργο της Τροχαίας, δεν ξέρω αν τελικά έχει όντως λάβει επίσημα διαταγή να κόβει κλήσεις.

Αυτό πάντως που κάποιοι βλέπετε ένστολο και περιμένετε να πατάξει κάθε είδους παρανομία, με ξεπερνά.

Γι' αυτό είναι χωρισμένοι σε διάφορες κατηγορίες.

Θελω τουλαχιστον οταν τους καλω, να ερχονται.

5 λεπτά πριν, phanispal είπε

Αν θέλουν κάποιοι να καλέσουν την Τροχαία ας το κάνουν, αρκεί να μην προσπαθούν να συνετίσουν τον παράνομο όπως νομίζουν εκείνοι, π.χ. να κάθονται στην αριστερή και να μην αλλάζουν λωρίδα όταν ο από πίσω τους παίζει τα φώτα, επειδή εκείνοι κινούνται στο όριο ταχύτητας.

Κι αυτος που τρεχει στην αριστερη να πηγαινει με το οριο αντι να προσπαθει να συνετισει τον παρανομο που κατασκηνωσε μπροστα του.

• Like 2

Just now, phanispal said:

π.χ. να κάθονται στην αριστερή και να μην αλλάζουν λωρίδα όταν ο από πίσω τους παίζει τα φώτα, επειδή εκείνοι κινούνται στο όριο ταχύτητας.

να προλαβουμε πριν το Lock γιατί αυτο εχει ειπωθει και σε αλλο topic, μαλιστα ελεγε οτι ειναι και ο νόμος τέτοιος. Πας με 130 αττικη οδο αριστερη λωρίδα και ερχεται με τα μπουνια ο αλλος πίσω και αρχιζει τα φώτα και τις κορνες και ακουμπαει προφυλακτηρα, πρεπει να πας δεξιά στο δευτερόλεπτο οπου μαλιστα θα σε προσπερασει πριν ακομα εχεις φτασει δεξια κανοντας αδινατη την επιστροφη στην λωριδα εαν σε εμποδισει καποιος, οπότε εισαι παρανομος που καθεσε και τελικα αυτος δεξια παει με 160 για να κατσει μπροστά σου (οπου πολλες φορές μετά τον βλεπεις επίτηδες να παταει φρένο για να σε περιωριση) τι κάνεις ακριβως ?

13 minutes ago, phanispal said:

μαζί σου, το θεμα ειναι οτι κατι καποιος πρεπει να κάνει, υπαρχουν φορές ομως που τους βλεπεις και κοβουν κλήσεις, τι κανουν οποτε ακριβως ? ολοι εχουμε δει να σταματανε καποιον επι τοπου και εδω δει να βγαινει μπλοκάκι.

Και αυτο με τον ένστολο οκ τραβηγμενο, εννοειτε οτι δεν θεορω εγω τουλαχιστον αυτο το πράγμα, άλλη κατηγορία ανθρώπων αυτοι που λες που ειναι οι ιδιοι που θελουν να μην υπαρχει αστυνομία στην πλατεία γιατι τους τρομάζει αλλα μετά την θελουν να φυλάνε καθε δεντρο στο δάσος για να μην το καψουν.

3 minutes ago, Ntinaras said:

Κι αυτος που τρεχει στην αριστερη να πηγαινει με το οριο αντι να προσπαθει να συνετισει τον παρανομο που κατασκηνωσε μπροστα του

έτσι ακριβως!

17 λεπτά πριν, kostasbm είπε

πριν από κάποια χρόνια Αυστραλία έδωσαν τη δυνατότητα σε συνταξιούχους να κάθονται στη γειτονιά τους με το ραντάρ να καταγράφει στο αυτοκίνητο τους ,  τους δινουν ένα μπονους στη σύνταξη που παίρνουν ανάλογα με το διάστημα που κάθεται

Αυτό γίνεται δεκαετιες στη Γερμανία.Όχι όμως μόνο συνταξιούχοι αλλά και απλοί πολίτες,με άδεια από το κράτος και την αστυνομία,που το κάνουν στον ελεύθερο τους χρόνο με το ιδιωτικο τους αμάξι,και στήνονται με ραντάρ,το οποίο έχουν προμηθευτεί από την αστυνομία,σε οποιοδήποτε σημείο.Αλλάζουν συνεχώς.

Τετοιο πράγμα είναι αδιανόητο για Ελλάδα.

Να σημειώσω βέβαια ότι εκεί τα όρια ταχύτητας είναι πολύ κοντα στη λογική.

3 hours ago, j_karigiannis said:

Οδηγούσα χθες στη Ποσειδόνως απο Γλυφάδα και βλέπω δίπλα μου ένα τύπο, να έχει αφήσει το τιμόνι και να ξετυλίγει ένα πιτόγυρο. Το αυτοκίνητο πήγαινε δίπλα μου με 60 και εκείνος μάζευε τις πατάτες και τις ντομάτες που έπεφταν. Όταν πια φτάσαμε Παλαιό Φάληρο και ακόμα έτρωγε γιατί ήταν μεγάλο, του έκανα παρατήρηση και αντί να σκύψει το κεφάλι απο ντροπή για το έγκλημα που διέπραττε και να συμμορφωθεί με έβρισε με τρόπο απίστευτα χυδαίο, σαν να του έβρισα τη μάνα.Δεν το συνέχισα, γιατί είχα και το παιδί πίσω και φοβήθηκα πως ο τύπος θα έκανε καμιά χειρότερη τρέλα με το αυτοκίνητο.

Η μοναδική λύση? Το σύστημα ρουφιάνου στις αποδείξεις, να παίξει και στον ΚΟΚ. Τραβας βιντεάκι, το στέλνεις στο ειδικό application και την επόμενη μέρα αφαίρεση διπλώματος και πρόστιμο.

Το αππ που λες ειναι το ιδανικό. Και μόλις ψηφιστεί και ποσοστό επι του προστίμου (πχ. 50ε το πρόστιμο; Τα 20ε τα παίρνει ο καταγραφέας-αποστολέας), να δείς τα προστιμα να φευγουν κατα χιλιάδες και η χώρα να ξεχρεώνει ακόμα και τα δάνεια του 1821 σε 1-2 χρόνια.

Η συμπεριφορά που περιγράφεις και γενικά η κοιωνία ειναι αηδιαστική. Σηψη και μπόχα. Δε καταφέραμε να γίνουμε κοινωνία. Η επανάστα, απέτυχε. Ουτε τη Μπολη πήραμε, ούτε κοινωνία κάναμε.
Μην ανησυχείς όμως. Με την υπογεννητικότητα, όλα θα λυθούν σύντομα.

• Like 1

5 λεπτά πριν, great είπε

τι κάνεις ακριβως ?

Αν θες να είσαι σωστός κάνεις ό,τι περνάει απ' το χέρι σου για να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες να γίνει μαλακία.

Με το να κολλήσεις στην αριστερή με ύφος "τώρα θα σου δείξω εγώ ηλίθιε" θα τον "αναγκάσεις" να κάνει ελιγμούς από δεξιά και συνάμα θα τον εκνευρίσεις περαιτέρω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως λένε και πιο πάνω, δε δίνεις περισσότερη σημασία, καλείς τους αρμόδιους και τελειώνει εκεί το πράγμα.

• Like 1

το φαγητό, το κινητό, το τσιγάρο (μερικές φορές όλα ταυτόχρονα) αποτελούν καθημερινότητα πλέον (και λέμε αυτά που φαίνονται, γιατί υπάρχει το αλκοόλ και τα φάρμακα που δεν είναι τόσο ορατά).

δεν έχω καταλάβει γιατί δεν πέφτουν αυστηρά πρόστιμα και να συνετιστεί ο κόσμος και να γεμίσουν τα ταμεία: εγώ αυτό το εισπράττω σαν κρατική αδιαφορία. Και όσο συνεχίζεται η αδιαφορία τόσο θα μεγαλώνει και η υστερία. Θέλει ισχυρή παρέμβαση εδώ. 

12 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θελω τουλαχιστον οταν τους καλω, να ερχονται.

Επειδή θα τους πεις ότι είδες κάποιον να τρώει σουβλάκι στο αυτοκίνητο. 

Μαζί σου, αλλά ας είμαστε λίγο ρεαλιστές.

13 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Κι αυτος που τρεχει στην αριστερη να πηγαινει με το οριο αντι να προσπαθει να συνετισει τον παρανομο που κατασκηνωσε μπροστα του.

Δε συμφωνώ απαραίτητα, υπό την έννοια ότι δε μπορείς να είσαι βέβαιος ότι ο άλλος τρέχει επειδή είναι παπάρας. Μπορεί να έχει σοβαρό λόγο (π.χ. υγείας). 

Έχω ξαναγράψει νομίζω για φίλο που είχε πέσει το νεογέννητό του κάτω, είχε χάσει τις αισθήσεις του και έπαιζε τα φώτα στην Αττική Οδό να του σηκώνουν τις μπάρες επειδή πήγαινε κομμάτια στο νοσοκομείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, phanispal said:

Μπορεί να έχει σοβαρό λόγο (π.χ. υγείας)

δεν μιλάμε σαφεστατα για τετοιες καταστασεις, το καταλαβαινεις νομιζω. Αλλοστε το σωστο σε αυτο ειναι να παρεις την αστυνομια για συνοδια. Αλλα ακομα και αυτο που λες να ειναι νομιζω ολοι γνωριζουμε τον αγραφο κανονα που λεει alarm αναμένα μαζί ωστε να καταλαβεις οτι δεν ειναι  κάγκουρας.

18 minutes ago, phanispal said:

Με το να κολλήσεις στην αριστερή με ύφος "τώρα θα σου δείξω εγώ ηλίθιε" θα τον "αναγκάσεις" να κάνει ελιγμούς από δεξιά και συνάμα θα τον εκνευρίσεις περαιτέρω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

επειδη δεν απαντήθηκε η ερωτηση παραμενει απο το αλλο topic, χρήστης εγραψε οτι εσυ εισαι παρανομος που μενεις αριστερα και ας πηγαινεις με 130, πρεπει να πας δεξια και να αφησεις τον καγκουρα απο πισω να προσπερασει γιατι η αριστερη λωριδα "ειναι μονο για προσπεράσεις". ισχυει με νόμο ναι ή οχι ?

Επεξ/σία από great
  • Like 1

8 λεπτά πριν, phanispal είπε

Επειδή θα τους πεις ότι είδες κάποιον να τρώει σουβλάκι στο αυτοκίνητο. 

Μαζί σου, αλλά ας είμαστε λίγο ρεαλιστές.

Δε συμφωνώ απαραίτητα, υπό την έννοια ότι δε μπορείς να είσαι βέβαιος ότι ο άλλος τρέχει επειδή είναι παπάρας. Μπορεί να έχει σοβαρό λόγο (π.χ. υγείας). 

Έχω ξαναγράψει νομίζω για φίλο που είχε πέσει το νεογέννητό του κάτω, είχε χάσει τις αισθήσεις του και έπαιζε τα φώτα στην Αττική Οδό να του σηκώνουν τις μπάρες επειδή πήγαινε κομμάτια στο νοσοκομείο.

Δεν θα παρω τηλ για καποιον που τρωει σουβλακι στο αμαξι.

Για παρκαρισματα παιρνω.

Σε τετοιες περιπτωσεις η καλεις εκαβ, η ρισκαρεις και πας με αλαρμ.

Σε καμια περιπτωση δεν οδηγας σαν vin diesel γιατι θα σκοτωσεις καποιον αλλον που δεν φταιει.

• Like 3

Ναι, έχετε δίκιο για τα αλάρμ, αν και από μόνο του αυτό δε μειώνει τον κίνδυνο.

Πάντως ασθενοφόρο δεν περιμένεις.

Anyway, να μη βγαίνουμε εκτός θέματος, καλύτερα να μην προσπαθούμε να παίζουμε εμείς το ρόλο της αστυνομίας.

Και το λέω εγώ που αν δω κανέναν να μην ανάβει επανειλημμένα φλας και τον πετύχω πιο κάτω θα τον κράξω. Αλλά δε σημαίνει ότι έτσι πρέπει να πράττω.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...