Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες καλημέρα. Θέλω την βοήθεια σας για να στήσω σε έναν φίλο έναν υπολογιστή για γραφιστική.

Συγκεκριμένα μου είπε ότι θα χρησιμοποιεί το illustrator αλλά θέλω το pc να μπορεί να σηκώσει και άλλα πιο βαριά ίσως προγράμματα. Δεν ξέρω πιο είναι πιο ελαφρύ και πιο βαρύ. Καταλάβατε.

Τώρα στο οικονομικό διαθέτει μέχρι 500€ μόνο για πύργο. 

Από το λίγο που έψαξα είδα ότι θέλει γύρω στα 800-900€ το λιγότερο. 

Η ερώτηση είναι: Μπορούμε με κάποια μεταχειρισμένα parts να κάνουμε δουλειά; πχ ryzen 7 ή 5.. 

Συγνώμη για το κατεβατο και ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Οι απαιτήσεις είναι αυτές:

https://helpx.adobe.com/illustrator/system-requirements.html#ai-on-the-desktop

Χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοση Creative Cloud All Apps (μάλιστα τρέχει και -25% λόγω BF)

σε φορητό Ryzen 5 5500U, 24GB Ram, 2TB SSD Nvme Gen3, Radeon Graphics GPU, 17,3 " IPS 1920x1080 Full HD

η ταχύτητα είναι εξαιρετική, ιδιαίτερα μετά την αναβάθμιση από τα 8->24GB Ram. Παλαιότερα η nvidia gpu (πριν 10+ χρόνια) ήταν καθοριστικής σημασίας.

Εκτιμώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε κάτι αντίστοιχο σταθερού με μεταχειρισμένα κομμάτια Ryzen 5, 32GB, SSD Gen3/4, 3060 (ίσως), noctua ψήκτρα (ή αντίστοιχη)

βεβαίως τα 500€ είναι λίγα για καλό μηχάνημα, αλλά όταν μιλάμε για δουλειά η απόδοση εξαρτάται άμεσα με την επένδυση σε εξοπλισμό υλικού/λογισμικού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 hours ago, Salepaki said:

Παίδες καλημέρα. Θέλω την βοήθεια σας για να στήσω σε έναν φίλο έναν υπολογιστή για γραφιστική.

Συγκεκριμένα μου είπε ότι θα χρησιμοποιεί το illustrator αλλά θέλω το pc να μπορεί να σηκώσει και άλλα πιο βαριά ίσως προγράμματα. Δεν ξέρω πιο είναι πιο ελαφρύ και πιο βαρύ. Καταλάβατε.

Τώρα στο οικονομικό διαθέτει μέχρι 500€ μόνο για πύργο. 

Από το λίγο που έψαξα είδα ότι θέλει γύρω στα 800-900€ το λιγότερο. 

Η ερώτηση είναι: Μπορούμε με κάποια μεταχειρισμένα parts να κάνουμε δουλειά; πχ ryzen 7 ή 5.. 

Συγνώμη για το κατεβατο και ευχαριστώ προκαταβολικά.

Θεωρώ ελάχιστα τα 500ευρω για τα προαπαιτούμενα αλλά εάν μόνο αυτά υπάρχουν και πρέπει να βγει η δουλεια->

Κοιτάς για φθηνό κουτί με ok airflow ~από 35ευρω

*~550+ watt gold τροφοδοτικό ~70ευρω

Κοιτάτε είτε για 5600g η 12400(προσοχή! Όχι F). ~150 ευρω

Mητρικη b660/b760 σε Intel η b550 σε AMD ~100ευρω με 2 nvme slot.

Σε κάθε περίπτωση 32gb ram.~60ευρω

Και κάποιον 1tb nvme ~60ευρω.

Και είσαι περίπου στο 500ευρω.

Μόλις βρεθούν κάποια έξτρα χρήματα βάζετε μια κάρτα γραφικών Nvidia η Intel arc~250-300ευρω.

*Για αυτό και το "μεγάλο" τροφοδοτικό

Και πιθανότατα αλλα 32gb ram και επιπλέον σκληρό.

Έχω δουλέψει Photoshop/Lightroom σε 5600g και ήταν οκ για βασικά πράγματα(η κάρτα γραφικών είναι ιδιαίτερα καλή για ενσωματωμένη)

Όμως θα προτιμούσα την λύση του 12400 Intel επειδή προσφέρει περισσότερη  αναβαθμισημοτητα, και έχει pci-e 4.0(σε αντίθεση του 5600g που έχει pci-e 3.0) και στην πρώτη ευκαιρία θα έβαζα μια a580/a750/a770 16gb (ανάλογος το workflow).

Σε μεταχειρισμένα -ειδικα για επαγγελματία που κόβει τιμολογιο- δεν αξίζει να πάει για κανένα λόγο.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...