furiousboy13 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα, έχω κάνει μια παραγγελία από aliexpress 70 ευρώ η οποία αποτελείται από 4 προϊόντα. Εϊναι 0,4 kg και 10 x 10 x 10 cm Τα παρέλαβα όμως δεν θα τα χρησιμοποιήσω. Ξέρει κάποιος πως με συμφέρει να τα επιστρέψω; Έχω ανοίξει ticket για επιστροφή και μου έχουν πει να τα στείλω εδώ: 丘生 00852-93065529, 00852-95854281 2/F, TOWER 1,EVER GAIN PLAZA, 88 CONTAINER PORT ROAD CN 999077 KWAI CHUNG NT HongKong Όμως όταν δοκίμασα ups και dhl οι τιμές ήταν απογορευτικές. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Τα έξοδα της επιστροφής ποιος τα πληρώνει;
andreas1gr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, furiousboy13 είπε Καλησπέρα, έχω κάνει μια παραγγελία από aliexpress 70 ευρώ η οποία αποτελείται από 4 προϊόντα. Εϊναι 0,4 kg και 10 x 10 x 10 cm Τα παρέλαβα όμως δεν θα τα χρησιμοποιήσω. Ξέρει κάποιος πως με συμφέρει να τα επιστρέψω; Έχω ανοίξει ticket για επιστροφή και μου έχουν πει να τα στείλω εδώ: 丘生 00852-93065529, 00852-95854281 2/F, TOWER 1,EVER GAIN PLAZA, 88 CONTAINER PORT ROAD CN 999077 KWAI CHUNG NT HongKong Όμως όταν δοκίμασα ups και dhl οι τιμές ήταν απογορευτικές. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Τα έξοδα της επιστροφής ποιος τα πληρώνει; Αγόρασες κάτι που το μετάνιωσες... Θέλεις να το επιστρέψεις πίσω... Ποιος Θέλεις να σου πληρώσει τα μεταφορικά...; Ο Κινέζος που έκανε ότι έπρεπε για να σου στείλει την παραγγελία σου ή εσύ που το μετάνιωσες; Οποτε βρες μια οποιαδήποτε μεταφορική και στείλε το δέμα πίσω, πληρώνοντας το κόστος επιστροφής. Το αν δεν σε συμφέρει είναι άλλο θέμα... Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2023 από andreas1gr 6
furiousboy13 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις χωρίς να έχεις κάποια απάντηση. 2 1
NikosKallithea Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Αν δεν συμφέρουν τα ελτα δεν υπάρχει αλλη εταιρεία. 1
ekrepali Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εφόσον τα παρέλαβες, τώρα θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι να τα επιστρέψεις, δε συμφέρει. Εννοείται ότι το κόστος επιστροφής επιβαρύνει εσένα. Αν τα επιστρέφεις με ΕΛΤΑ που είναι η φτηνότερη λύση θα έχεις πρόβλημα γιατί α) η απόδειξη που δίνουν αναγράφει μόνο τον αριθμό tracking και όχι τα στοιχεία του παραλήπτη και β) δεν υπάρχει tracking μόλις φύγει από Ελλάδα οπότε θα υποστηρίξει ο κινέζος ότι δεν το παρέλαβε. Αν τα στείλεις με οποιαδήποτε άλλη courier θα πληρώσεις ένα σωρό λεφτά. Ο μόνος φτηνός και σίγουρος τρόπος επιστροφής θα ήταν (με επιφύλαξη πλέον* ) αν είχες κάνει άρνηση παραλαβής. Μια φορά είχα παραγγείλει κάτι με 35 ευρώ (30ευρώ + 5 για Aliexpress Standard Shipping). Όταν ήρθε ο ταχυδρόμος έκανα άρνηση παραλαβής και μετά άνοιξα dispute επιστροφής, ζητώντας πίστωση 30 ευρώ. Εκεί που ζητούσε να καταχωρήσω tracking επιστροφής, καταχώρησα τον ίδιο αριθμό αποστολής. Ο Κινέζος δεν το δέχτηκε και ζήτησε διαμεσολάβη λέγοντας πως έβαλα 'fake tracking'. Ανέβασα στοιχεία απ'το tracking που έγραφε 'delivery refusal' - 'return to sender' κλπ, και ο εκπρόσωπος του Ali πήρε το μέρος μου. *Aυτό όμως έγινε όταν τα δέματα με Aliexpress Standard Shipping τα διαχειρίζονταν τα ΕΛΤΑ. Τώρα που έχει αναλάβει η ΑCS το last mile, δε ξέρω τι συμφωνία έχουν κάνει για τα επιστρεφόμενα δέματα και ποιος αναλαμβάνει το κόστος. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2023 από ekrepali 1
furiousboy13 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, ekrepali είπε Εφόσον τα παρέλαβες, τώρα θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι να τα επιστρέψεις, δε συμφέρει. Εννοείται ότι το κόστος επιστροφής επιβαρύνει εσένα. Αν τα επιστρέφεις με ΕΛΤΑ που είναι η φτηνότερη λύση θα έχεις πρόβλημα γιατί α) η απόδειξη που δίνουν αναγράφει μόνο τον αριθμό tracking και όχι τα στοιχεία του παραλήπτη και β) δεν υπάρχει tracking μόλις φύγει από Ελλάδα οπότε θα υποστηρίξει ο κινέζος ότι δεν το παρέλαβε. Αν τα στείλεις με οποιαδήποτε άλλη courier θα πληρώσεις ένα σωρό λεφτά. Ο μόνος φτηνός και σίγουρος τρόπος επιστροφής θα ήταν (με επιφύλαξη πλέον* ) αν είχες κάνει άρνηση παραλαβής. Μια φορά είχα παραγγείλει κάτι με 35 ευρώ (30ευρώ + 5 για Aliexpress Standard Shipping). Όταν ήρθε ο ταχυδρόμος έκανα άρνηση παραλαβής και μετά άνοιξα dispute επιστροφής, ζητώντας πίστωση 30 ευρώ. Εκεί που ζητούσε να καταχωρήσω tracking επιστροφής, καταχώρησα τον ίδιο αριθμό αποστολής. Ο Κινέζος δεν το δέχτηκε και ζήτησε διαμεσολάβη λέγοντας πως έβαλα 'fake tracking'. Ανέβασα στοιχεία απ'το tracking που έγραφε 'delivery refusal' - 'return to sender' κλπ, και ο εκπρόσωπος του Ali πήρε το μέρος μου. *Aυτό όμως έγινε όταν τα δέματα με Aliexpress Standard Shipping τα διαχειρίζονταν τα ΕΛΤΑ. Τώρα που έχει αναλάβει η ΑCS το last mile, δε ξέρω τι συμφωνία έχουν κάνει για τα επιστρεφόμενα δέματα και ποιος αναλαμβάνει το κόστος. Ευχαριστώ για την απάντηση!! Ήσουν κατατοπιστικός!!
fmarkos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, furiousboy13 είπε Καλησπέρα, έχω κάνει μια παραγγελία από aliexpress 70 ευρώ η οποία αποτελείται από 4 προϊόντα. Εϊναι 0,4 kg και 10 x 10 x 10 cm Τα παρέλαβα όμως δεν θα τα χρησιμοποιήσω. Ξέρει κάποιος πως με συμφέρει να τα επιστρέψω; Έχω ανοίξει ticket για επιστροφή και μου έχουν πει να τα στείλω εδώ: 丘生 00852-93065529, 00852-95854281 2/F, TOWER 1,EVER GAIN PLAZA, 88 CONTAINER PORT ROAD CN 999077 KWAI CHUNG NT HongKong Όμως όταν δοκίμασα ups και dhl οι τιμές ήταν απογορευτικές. Έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία; Τα έξοδα της επιστροφής ποιος τα πληρώνει; Αρχικά ρώτα τους με ποια εταιρία συνεργάζονται για να τα στείλεις πίσω και αν αναλαμβάνουν το κόστος επιστροφής. Αν δεις ότι το κόστος επιστροφής είναι τέτοιο που δεν αξίζει τον κόπο, δες το ενδεχόμενο μήπως βρεις να πουλήσεις σε κάποιον άλλον τα εμπορεύματα ωστέ να πάρεις πιο άμεσα και με πιθανόν μικρότερη χασούρα τα χρήματα σου. 3
andreas1gr Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, furiousboy13 είπε Τα έξοδα της επιστροφής ποιος τα πληρώνει; 4 ώρες πριν, furiousboy13 είπε Ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις χωρίς να έχεις κάποια απάντηση. Ρώτησες "ποιος πληρώνει τα έξοδα επιστροφής" ενός δέματος σε τρίτη χώρα, όταν αυτός που παρέλαβε την παραγγελία το μετάνιωσε… Πόσο πιο σαφέστατη απάντηση ήθελες; 1
Haldol Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Με UPS / DHL εννοείται ότι το κόστος θα είναι απαγορευτικό. Μόνο με ΕΛΤΑ ίσως, αλλά εκεί υφίστανται άλλα προβλήματα. Τα μεταφορικά πάντως για την επιστροφή, όπως και για την πρώτη αποστολή, επιβαρύνουν εξ' ολοκλήρου εσένα (αφού με δική σου ευθύνη δε θέλεις τα προϊόντα). Με άλλα λόγια, εάν έδωσες 50€ (προϊόν) + 20€ (μεταφορικά) = 70€ (σύνολο) για να έρθουν σε 'σενα, εσύ θα πάρεις πίσω μόνο την καθαρή αξία των προϊόντων (τα 50€). Ίσως ακόμα λιγότερο, αν έχουν και restocking fee. Βέβαια restocking fee υπάρχει συνήθως όταν τα δίνουν με "free shipping" (μιας και το shipping στην πράξη δεν είναι δωρεάν). 1
elgol Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Σε κατι τετοια αξιζει το temu το οποιο εχει και δωρεαν επιστροφη και προσοχη εντυπωσιακο ειχα αγορασει κατι ακριβοτερο σε σχεση με το ali τους παρεθεσα link και μου εδωσαν τη διαφορα! 1
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Στις 12/11/2023 στις 6:22 ΜΜ, andreas1gr είπε Ρώτησες "ποιος πληρώνει τα έξοδα επιστροφής" ενός δέματος σε τρίτη χώρα, όταν αυτός που παρέλαβε την παραγγελία το μετάνιωσε… Πόσο πιο σαφέστατη απάντηση ήθελες; Παρήγγειλα παπούτσια adidas από το επίσημο site και μου ήρθαν από Γερμανία. Είδα ότι δεν μου ταίριαζαν καλά στο πόδι και τα γύρισα πίσω με την βοήθεια μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας που έχουν, εντελώς δωρεάν. Μετά απλά πήρα άλλα με ξεχωριστή παραγγελία. Προφανώς εντυπωσιάστηκα και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας αλλά η ερώτηση του φίλου δεν είναι τόσο παράλογη. Κάποιες εταιρείες το κάνουν
fmarkos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Παρήγγειλα παπούτσια adidas από το επίσημο site και μου ήρθαν από Γερμανία. Είδα ότι δεν μου ταίριαζαν καλά στο πόδι και τα γύρισα πίσω με την βοήθεια μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας που έχουν, εντελώς δωρεάν. Μετά απλά πήρα άλλα με ξεχωριστή παραγγελία. Προφανώς εντυπωσιάστηκα και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας αλλά η ερώτηση του φίλου δεν είναι τόσο παράλογη. Κάποιες εταιρείες το κάνουν Έχεις δίκιο, απλά η διαφορά εδώ είναι ότι η μία εταιρία είναι εντός ΕΕ ενώ η άλλη είναι στην Κίνα.
gorge18 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Ναι αυτο το "κολπο" πιανει μονο Ελλαδα. Εξω δεν περνανε αυτα... Οι πραξεις πληρωνονται.
andreas1gr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Παρήγγειλα παπούτσια adidas από το επίσημο site και μου ήρθαν από Γερμανία. Είδα ότι δεν μου ταίριαζαν καλά στο πόδι και τα γύρισα πίσω με την βοήθεια μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας που έχουν, εντελώς δωρεάν. Μετά απλά πήρα άλλα με ξεχωριστή παραγγελία. Προφανώς εντυπωσιάστηκα και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας αλλά η ερώτηση του φίλου δεν είναι τόσο παράλογη. Κάποιες εταιρείες το κάνουν Τώρα για να καταλάβω συγκρίνουμε αγορές από πολυεθνική εταιρία, που πουλάει από χώρα μέλος της ΕΕ (Γερμανία) σε χώρα μέλος της ΕΕ (Ελλάδα), που η ΕΕ έχει ξεκάθαρους νόμους για τις επιστροφές πριονωτών που αγοραστήκαν διαδικτυακά εντός της ΕΕ, με αγορά από τρίτη χώρα…;;; Ε το χάσαμε το κορμί πατριώτη… Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από andreas1gr
im2004 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Εχω προσπαθήσει, δεν αξίζει, ούτε με τα ΕΛΤΑ, η θα χαθεί, η θα ισχυριστούν οτι δεν το παρέλαβαν. Μακριά απο ALI, δεν υπάρχει πλέον και chat για συνενόηση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα