Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 192
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

https://www.kitele.com/en/compare/tcl-75c745,tcl-75p635

Προσπαθώ να καταλήξω στο αν αξίζει τα 360€ παραπάνω.

Κάποιος γράφει στο skroutz ότι ο μεγαλύτερος ρυθμός ανανέωσης φαίνεται π.χ. σε αγώνες ποδοσφαίρου/μπάσκετ.

Δε μιλάω όμως μόνο για εικόνα, αλλά και αν είναι πιο γρήγορη στο μενού και αλλού.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, phanispal είπε

https://www.kitele.com/en/compare/tcl-75c745,tcl-75p635

Προσπαθώ να καταλήξω στο αν αξίζει τα 360€ παραπάνω.

Κάποιος γράφει στο skroutz ότι ο μεγαλύτερος ρυθμός ανανέωσης φαίνεται π.χ. σε αγώνες ποδοσφαίρου/μπάσκετ.

Δε μιλάω όμως μόνο για εικόνα, αλλά και αν είναι πιο γρήγορη στο μενού και αλλού.

P635                     vs                    C745

Lcd                                      Qled (καλυτερη αναπαρασταση χρωματων ,καλυτερο μαυρο)

300nits.                            1000nits(3πλασια φωτεινοτητα για σωστη αναπαραγωγη HDR)

Χωρις local deming.        Mε local diming (καλυτερη ομοιομορφια στο φωτισμο του πανελ)

60hrz.                               120hrz( καλυτερη κινηση στα αθλητικα, games  )

Επεξεργαστης αργος.     Πιο γρηγορος επεξεραστης με καλυτερο ελενχο εικοvας κι κινησης .

2 gb ram.                           3gb ram (δεν κολαει συχνα στο νετ σε σχεση με P635)

Ηχος                                  ηχεια oknyo καλυτερος ηχος.

Βluming /μαυρα.            Λιγοτερο bluming πολυ καλυτερα μαυρα .

Αν δεν θες να δωσεις παραπανω χρηματα παρε την P635 αλλα η c745 ειναι αλλη κατηγορια τηλεορασης .

Δημοσ.

Ναι τα είδα αυτά, απλά για τη χρήση που περίεγραψα (Cosmote TV, YouTube, Netflix) δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνουν αντιληπτές αυτές οι διαφορές.

Εγώ να το δώσω το χιλιάρικο, αλλά να έχει όντως νόημα.

Αν όντως είναι άλλη κατηγορία ΟΚ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, phanispal είπε

Ναι τα είδα αυτά, απλά για τη χρήση που περίεγραψα (Cosmote TV, YouTube, Netflix) δεν ξέρω κατά πόσο θα γίνουν αντιληπτές αυτές οι διαφορές.

Κάνεις δεν μπορεί να πει αν αξίζει ή όχι.

Έχει να κάνει με τον χρήστη και αρκετά υποκειμενικά κριτήρια.

Αν δεν είσαι απαιτητικός χρήστης και με τις πιο απλές  vestel  κάνεις όμορφα τη δουλειά σου.

Αν βλέπεις πολλές ταινίες και έχεις απαιτήσεις σε χρώματα, σκοτεινές σκηνές (μαύρα) κλπ, ανάλογα τις απαιτήσεις σου χώνεις και το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

Τα εγγενή 100hz είναι ορατά μα στη χρήση που ζητάς κι ένα σωστός εμπλουτισμός αρκεί.

Αν οι πηγές προβολής δεν είναι 4k τότε ένας σωστός επεξεργαστής είναι από τα πρώτα ζητούμενα για σωστό upscaling (και για τον εμπλουτισμό καρέ)

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.

Από ταινίες έχω μια συλλογή 500+ 1080p κυρίως, αρκετές με καλό bitrate.

Δε νομίζω ότι θ' αρχίσω να κατεβάζω 4Κ ~60GB έκαστη για να δω τις διαφορές, άντε να γίνει 1-2 φορές.

Ξαναλέω τώρα έχω μια entry level 4Κ Samsung 60" του 2016, σκέφτομαι να την αλλάξω α) μπας και ξεφορτωθώ το Mi Box S που έχω για Cosmote TV γιατί σπάει μπάλες και β) για να πάω σε μεγαλύτερη.

Απόσταση θέασης 2,7-2,8 μέτρα.

Ούτε απαιτητικό θα με έλεγα, ούτε φέρε μία του σωρού απλά να μπορεί να αναπαράγει κάτι.

Δηλαδή αν όντως έχει πιο σωστή και λεπτομερή εικόνα σε Cosmote TV/YT/Netflix, να την προτιμήσω.

Αν είναι πιο γρήγορη στο menu και κολλάει λιγότερο, να την προτιμήσω.

Απλά ψάχνοντας για την C745, βλέπω ότι πρόκειται πρωτίστως για gaming TV, κάτι που δεν παίζει να με απασχολήσει ποτέ, το βλέπω δύσκολο να παίρνω PS5/PS5 Pro.

Αλλά αν έχει overall καλύτερο panel και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας, το σέβομαι.

Ίσως να διυλίζω τον κώνωπα, απλά κάνουμε και λίγη κουβέντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, phanispal είπε

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Κάνεις δεν μπορεί να πει αν αξίζει ή όχι.

Έχει να κάνει με τον χρήστη και αρκετά υποκειμενικά κριτήρια.

Αν δεν είσαι απαιτητικός χρήστης και με τις πιο απλές  vestel  κάνεις όμορφα τη δουλειά σου.

Αν βλέπεις πολλές ταινίες και έχεις απαιτήσεις σε χρώματα, σκοτεινές σκηνές (μαύρα) κλπ, ανάλογα τις απαιτήσεις σου χώνεις και το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη.

Τα εγγενή 100hz είναι ορατά μα στη χρήση που ζητάς κι ένα σωστός εμπλουτισμός αρκεί.

Αν οι πηγές προβολής δεν είναι 4k τότε ένας σωστός επεξεργαστής είναι από τα πρώτα ζητούμενα για σωστό upscaling (και για τον εμπλουτισμό καρέ)

Το περιεχομενο που βλεπεις ειναι 4κ αν η αποταση ομως που βλεπεις ειναι πανω απο 4 μετρα δεν θα δεις μεγαλες διαφορες στην ποιοτητα της οικονας , γιατι θα χασεις ολη τι λεπτομερεια στις σκηνες που κανει τη μεγαλη διαφορα αναμεσα στι δυο τν.Μετα τα 4μ σε 75' το μεγεθος..... μετραει.

*update :Eνας φιλος εχει την 55 c645 (καινουργιο κι ανωτερο μοντελο απο την p635) κι εχει τα κολημματα της .Αρα δυσκολα να μην εχεις κολημματα με το προηγουμενο μοντελο .Η c745  εχει καλυτερο επεξεργαστη πιο γρηγορο, μεγαλυτερη ram( 3 εναντι 2) και μεγαλυτερη rom .Αρα ειναι ανωτερη και δεν θα "μπουκονει" σαν την P635 .Στις 75 ' οι διαφορες στην ποιοτητα εικονας φαινονται πιο εντονα απο οτι σε μικροτερες διαστασεις ..Αν σε καιει μονο η ταχυτητα στο νετ χωρις κολληματα παρε ενα nvidia shield κι εισε ...αρχοντας.

Οταν το σκεφτεσε τοσο συνηθως πας στη φτηνοτερη .

Επεξ/σία από power_1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν θέλει να την πάρω σήμερα :P 
image.png.efc8a222acb7af2f7efc1c9cfd240ce2.png

EDIT: Μάλλον τελείωσε η 65άρα. 

Επεξ/σία από Apoithaki
Δημοσ.
4 ώρες πριν, phanispal είπε

Από ταινίες έχω μια συλλογή 500+ 1080p κυρίως, αρκετές με καλό bitrate.

Δε νομίζω ότι θ' αρχίσω να κατεβάζω 4Κ ~60GB έκαστη για να δω τις διαφορές, άντε να γίνει 1-2 φορές.

Ξαναλέω τώρα έχω μια entry level 4Κ Samsung 60" του 2016, σκέφτομαι να την αλλάξω α) μπας και ξεφορτωθώ το Mi Box S που έχω για Cosmote TV γιατί σπάει μπάλες και β) για να πάω σε μεγαλύτερη.

Απόσταση θέασης 2,7-2,8 μέτρα.

Ούτε απαιτητικό θα με έλεγα, ούτε φέρε μία του σωρού απλά να μπορεί να αναπαράγει κάτι.

Δηλαδή αν όντως έχει πιο σωστή και λεπτομερή εικόνα σε Cosmote TV/YT/Netflix, να την προτιμήσω.

Αν είναι πιο γρήγορη στο menu και κολλάει λιγότερο, να την προτιμήσω.

Απλά ψάχνοντας για την C745, βλέπω ότι πρόκειται πρωτίστως για gaming TV, κάτι που δεν παίζει να με απασχολήσει ποτέ, το βλέπω δύσκολο να παίρνω PS5/PS5 Pro.

Αλλά αν έχει overall καλύτερο panel και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας, το σέβομαι.

Ίσως να διυλίζω τον κώνωπα, απλά κάνουμε και λίγη κουβέντα.

οι φτηνες μαρκες εχουν φτηνα τσιπακια

παρε μια samsung/lg/sony αν θες responsive τηλεοραση, ετσι κι αλλιως cosmote/yt/netflix παιζουν παντου δε χρειαζεσαι απαραιτητα google tv. Αν ελεγες vodafone tv να πω οκ πηγαινε google tv.

Δημοσ.

Δεν ξέρω σε τι έχει συνηθίσει και τι θεωρεί γρήγορο ο καθένας, η απόκρισή της πάντως είναι αστραπιαία. Την έχω από Παρασκευή στην 55ρα έκδοση (από λάθος δικό μου αντί για την Δευτέρα, αλλά τέλος πάντων) και αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι η απόκριση στην οποιαδήποτε εντολή. Είναι με άνεση ότι πιο γρήγορο έχω δει σε τηλεόραση. Μια 2ετίας oled lg 55ρα που έχει ο πατέρας μου μοιάζει καρβουνιάρης μπροστά της. Όλα σχετικά είναι, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος μια τέτοια απόκριση μπορεί να την θεωρεί έστω μέτρια. Έχεις την εντύπωση ότι η εντολή γίνεται register πριν καν πατήσεις το κουμπί. Το τελευταίο που πρέπει να απασχολεί κάποιον με την συγκεκριμένη τηλεόραση θεωρώ είναι το εάν κολλάει στα μενού...

Δημοσ.

Εγώ είμαι ανάμεσα στις 645 και 805 που έχει ο Γερμανός με επιστροφή και 2 μήνες cosmote tv. Αξίζει τα επιπλέον 200€ η 805;

Χρήση σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες - σειρές και cosmote tv.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...