Προς το περιεχόμενο

Smartphone Xiaomi 13T 5G 256GB Dual Sim - Alpine Blue @449 Euro Public [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το κινητό από την Δευτέρα 

Με λίγα λόγια είναι εξαιρετικο 

Ερχόμενος από σ23 και 1+11

Από το 1+11 έχει σίγουρα πιο φωτεινή και ζωντανή οθόνη 

Είναι εξαιρετικά σβέλτο 

Νομίζω στην τιμή που παίζει με αποφορολογηση είναι πάρα πολύ καλό vfm 

Ίσως και το πιο καλό 

• Like 2
  • Απαντ. 217
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manwlis77 είπε

Παιδιά έχω το κινητό από την Δευτέρα 

Με λίγα λόγια είναι εξαιρετικο 

Ερχόμενος από σ23 και 1+11

Από το 1+11 έχει σίγουρα πιο φωτεινή και ζωντανή οθόνη 

Είναι εξαιρετικά σβέλτο 

Νομίζω στην τιμή που παίζει με αποφορολογηση είναι πάρα πολύ καλό vfm 

Ίσως και το πιο καλό 

Απο θεμα καμερών είδες διαφορες με το s23 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geo.K είπε

Απλά είναι λίγο  πιο κάτω από τον Snapdragon 8+gen2

Λίγο δεν το λές πάντως

image.png.f5a621806aa3ce50cabb6beac6c310f5.png

image.png.2e5d2aeba9be5be68345dbd6f7f61450.png

image.png.3c1107fd09d61ede6e64a6de1afa48a4.png

Κατα τα άλλα νομίζω το ξεκαθαρίσαμε τι ρόλο βαράει το συγκεκριμένο κινητό.

Οποιος θέλει καλύτερες επιδόσεις, 12gb ram, καλύτερη αυτονομία και θύρα ακουστικών, πάει στο poco F5.

Οποιος θέλει καλύτερη υποστήριξη σε updates, καλύτερη κάμερα και πιο φωτεινή οθόνη, πάει στο 13T.

• Like 2
Δημοσ.

Τι έγινε ξεθαψαμε πάλι το antutu; Νόμιζα πως μετά το φιάσκο με τα στημένα και το γεγονός πως μετρούσε και apple το είχε βάλει στο ντουλάπι και ασχολούνται με το Geekbench πλέον οι περισσότεροι (και για PC). Και γιατί βάλατε το 5 και όχι το 6.

Πέρα από το θέμα αυτό και με βάση τα benchmarks φαίνεται δυνατός ο 9200 και ο 9300 αν και δεν έχει τα πρωτεία όπως κάποια δημοσιεύματα είχαν προσφάτως κυκλοφορήσει.

https://browser.geekbench.com/mobile-benchmarks

Εδώ πάντως δεν έχει εμφανιστεί ακόμα...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

ως κάποιος που δεν ασχολείται με το hardware, γιατί τόση απέχθεια από το community προς τους mediatek? παρουσιάζουν προβλήματα, ανεβάζουν θερμοκρασίες, ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 minutes ago, ccplz said:

ως κάποιος που δεν ασχολείται με το hardware, γιατί τόση απέχθεια από το community προς τους mediatek? παρουσιάζουν προβλήματα, ανεβάζουν θερμοκρασίες, ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;

Αναρωτιόμουν κι εγώ το ίδιο. Νομίζω αρκετοί έχουν στο μυαλό τους την κλασική σύγκριση Snap με (τους κακούς συνήθως) Exynos και νομίζουν πως κάτι τέτοιο παίζει και στη σύγκριση Snap με Mediatek. Ούτε εγώ είμαι κάθε μέρα σε sites με συγκρίσεις και tests, αλλά ξέρω ότι η Mediatek έχει ξεπεράσει προ πολλού το επίπεδο των απλώς αξιοπρεπών επεξεργαστών και κοντράρει σχεδόν (το τονίζω το σχεδόν) στα ίσια τους Snapdragon (κι ας μην τους φτάνει ακόμα). Γενικά ούτε για throttling έχω ακούσει πρόσφατα, ούτε για κακές επιδόσεις σε κινητά με Mediatek cpu. Πάλι καλά να λέμε που υπάρχει σαν εναλλακτική επιλογή, σε καλές τιμές και χωρίς σοβαρούς (έως καθόλου - σε σύγκριση τουλάχιστον με τους αντίστοιχους Exynos) συμβιβασμούς !

Επεξ/σία από stark
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kabamaru80 είπε

Τι έγινε ξεθαψαμε πάλι το antutu; Νόμιζα πως μετά το φιάσκο με τα στημένα και το γεγονός πως μετρούσε και apple το είχε βάλει στο ντουλάπι και ασχολούνται με το Geekbench πλέον οι περισσότεροι (και για PC). Και γιατί βάλατε το 5 και όχι το 6.

Πέρα από το θέμα αυτό και με βάση τα benchmarks φαίνεται δυνατός ο 9200 και ο 9300 αν και δεν έχει τα πρωτεία όπως κάποια δημοσιεύματα είχαν προσφάτως κυκλοφορήσει.

https://browser.geekbench.com/mobile-benchmarks

Εδώ πάντως δεν έχει εμφανιστεί ακόμα...

Παιδιά συγκεντρωθείτε λίγο και μην γράφετε άσχετα πράγματα.

Εγραψε ο συμφορουμίτης ότι το συγκεκριμένο τσιπάκι είναι κοντά στον φετινο Snap 8 gen 2. Ανέβασα 3 διαφορετικά benchmark για να δείξω ότι κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει.

Τέλος, δεν φοράει τον 9200 το 13T, αυτό τον έχει το ακριβότερο 13T pro....

Ωριστε και geekbench 6 μιας και αυτό μας χάλασε

image.png.3341a7b0d3fa70105ad68a7414048575.png

1 ώρα πριν, ccplz είπε

Καμια απέχθεια προς τους τελευταίους mediatek. Απλά μην παραπληροφορούμε λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν, όπως γράφτηκε πιο πάνω.

Ο Mediatek του 13T ειναι μια χαρά, αλλά είναι χειρότερος από τους αντίστοιχους Snapdragon.

Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 12/11/2023 στις 7:42 ΠΜ, tiniakos είπε

Σκεφτόμουν για αναβάθμιση από 11Τ Pro αλλά μάλλον θα περιμένω προσφορά το 13Τ Pro γιατί το 13Τ τραβάει μόνο 4Κ 30p.

και εγω απο 11t pro πηγα και το ειδα το 13t δεν μου εκανε το μπαμ...μικροτερη καμερα,,,μικροτερος ταχυφορτιστης (67 αντι 120) και ιδιου επιπεδου επεξεργαστης...ισως αν υπαρξει προσφορα για 13t pro το σκεφτω

Δημοσ.
2 hours ago, manthos_27 said:

Απο θεμα καμερών είδες διαφορες με το s23 

Για δες εδώ πάνω στο χαρτονόμισμα και αποφάσισε εσύ αν σε βοηθάει αυτό το τεστ. Συγκρίσιμες είναι γενικά νομίζω με λίγο πιο ζεστά χρώματα το 13T. 

Πάντως σήμερα πήγα σε Κωτσόβολο και το τέσταρα λιγο, με το φως που είχε μέσα με τις λάμπες λεντ το κατάστημα (δυνατό αλλά όχι και μέρα) δίπλα στο xiomi 13, και στο δικό μου Mi note 10 (108mp 1/1.33'' ISOCELL HMX που ήταν Ο καλύτερος με διαφορά αισθητήρα το 2019).

Αποτέλεσμα;

Με το xiomi 13 (το σκέτο δλδ το "μικρό") έχει συγκρίσιμη κάμερα με το 13Τ. Ψήλοι στα άχυρα οι διαφορές τους. 

Το γέρικο mi note 10 όμως.. δεν το φτάνει με την καμία 😛 ούτε το ένα ούτε το άλλο.. Συνεχίζει να είναι καλύτερος από τους sony αισθητήρες των καινούριων κινητών τουλάχιστον στο καλό φως των led.

Προφανώς είναι πιο σβέλτα στη λήψη εστίαση κτλ τα νέα κινητά αλλά στα άλλα στη φωτο δείχνουν πιο ψεύτικά. Δλδ πιο έντονο κοντραστ (μαλλον αφύσικο) πιο πολύ sharpening που κάνει "artifacts" και λίγο "ελαιογραφία" στις λεπτομέρειες και βέβαια default αρχείο 12mp αντί 27mp που δίνει του mi 10/mi 10 pro/mi note 10. Αυτά τα 27 έχουν ουσία καθώς έβλεπες "γραμματα" απέναντι σε καρτελάκια που με τα 12mp στα 13/13Τ είχαν εξαφανιστεί. Δλδ στα 27 (από 108 με pixel binning 27) είχε περισσότερη πληροφορία από τα 12 (από 50 με pixel binning) και δεν είναι "μάρκετινγκ". Με άλλα λόγια το xiaomi 13 τραβάει χειρότερες φωτογραφίες από το (xiao) mi 10!! Για να μην παρεξηγηθώ "καλές" τραβάει αλλά χειρότερες από το παλιό. Αλλά να πούμε ότι πολλά σημερινά κινητά (xiamomi ή μη) τραβάνε χειρότερα από το mi 10/mi note 10 γιατί απλά ο σένσορας εκείνος ήταν "φαινόμενο".

Υ.Γ. Υπάρχει καλύτερο κινητό σήμερα. Για μένα και από τεστ που είδα το απόλυτο φωτοκινητό από αυτά που έχω δει το 2023 είναι το samsung S23 Ultra (200mp Samsung ISOCELL HP2) αλλά εδώ παίζουμε σε τελείως άλλες τιμές. Δείτε με τα μάτια σας εδώ πάνω στο χαρτονόμισμα και βαλτε στα άλλα όποιο κινητό θέλετε.  

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Παιδιά συγκεντρωθείτε λίγο και μην γράφετε άσχετα πράγματα.

Εγραψε ο συμφορουμίτης ότι το συγκεκριμένο τσιπάκι είναι κοντά στον φετινο Snap 8 gen 2. Ανέβασα 3 διαφορετικά benchmark για να δείξω ότι κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει.

Τέλος, δεν φοράει τον 9200 το 13T, αυτό τον έχει το ακριβότερο 13T pro....

Ωριστε και geekbench 6 μιας και αυτό μας χάλασε

image.png.3341a7b0d3fa70105ad68a7414048575.png

Καμια απέχθεια προς τους τελευταίους mediatek. Απλά μην παραπληροφορούμε λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν, όπως γράφτηκε πιο πάνω.

Ο Mediatek του 13T ειναι μια χαρά, αλλά είναι χειρότερος από τους αντίστοιχους Snapdragon.

Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.

Φίλε έγραψα ξεκάθαρα ότι ο επεξεργαστής του 13t ειναι λίγο πιο κάτω από τον  φετινό snap 8 gen 2 .

Αλίμονο όμως εάν όλοι αγόραζαν συσκευές διαβάζοντας χαρακτηριστικά στα χαρτιά.

Σε καθημερινή χρήση οι διαφορές είναι μικρές άποψη μου.

Δεν νομίζω ότι έχει κανένας την διάθεσή για παραπληροφόρηση, τα χαρακτηριστικά των συσκευών υπάρχουν και ο καθένας κρίνει .

Επίσης επειδή αναφέρεις το Poco f5 ότι και πάλι στα χαρτιά είναι διάφορα άλλα κανενας δεν χρειάζεται πάνω από 8 gb ram σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

Το Poco f5 έχει χάλια κάμερες δυστυχώς και χειρότερη οθόνη και συγκρίνοντας τις 2 συσκευές στην επίσημη τιμής τους στα 450 ευρώ το Xiaomi 13t είναι πιο ολοκληρωμένη συσκευή και αξίζει τα χρήματα που κοστίζει.

Καλή συνέχεια 

Επεξ/σία από geo.K
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφορουμίτη σε τεχνολογικό forum είμαστε.

Οφείλουμε να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουμε εμείς να είναι, και από εκεί και πέρα ο καθένας ας κρίνει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο και τι όχι. 

Ούτε επειδή σε καθημερινή χρήση τα περισσότερα τσιπάκια αποδίδουν καλά, σημαίνει ότι είναι τα ίδια.

Οπως έγραψα πιο πάνω και δείχνουν και τα νούμερα, το τσιπάκι του 13T ειναι μια χαρά για απλή καθημερινή χρήση ή και παιχνίδια, αλλά δεν ειναι λίγο πιο κάτω απο τον snap8 gen2, οταν βλέπουμε πχ στην τελευταία εικόνα στο geekbench διαφορά πάνω απο 80% ή στο δημοφιλές Antutu διαφορά κοντά στο 65%.

Τέλος και το Poco έχει φθηνότερη 8/256 εκδοση πχ που αυτή την στιγμή την βρισκεις στο Ισπανικο amazon με 379ευρώ για παράδειγμα(χρώμα άσπρο)

image.png.ccb35de2b697ebafb9dc2c5da70f0f26.png

Οτι βολεύει τον καθένα και τα 2 κινητά είναι μια χαρά, βέβαια αλλες προτιμήσεις έχει ο καθένας.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το θέμα του mediatek δεν είναι θέμα επιδόσεων. Είναι θέμα συμβατότητας. Δηλαδή θέμα υποστήριξης και απροβλημάτιστης εμπειρίας. Σε αυτά, η mediatek είχε κακή φήμη μέχρι πριν λίγα χρόνια. Από τότε, έχω ακούσει χιλιάδες σχόλια για τις καλές επιδόσεις, αλλά δεν έχω ακούσει από τους χρήστες για τα παραπάνω. Γιατί αν πάρω το 13Τ, θα το πάρω για τα 4+1 χρόνια. Αλλιώς θα πάρω φτηνότερο να το αλλάξω σε 2 χρόνια. Πχ, είμαι με το 9s και δεύτερο το mi max 1 με custom, και τα δύο απροβλημάτιστα μέχρι σήμερα, σε βαθμό βαρεμάρας (για κανονική χρήση). Το 13Τ σε 3 χρόνια θα είναι το ίδιο, ή λόγω "τεχνικών θεμάτων" θα ψάχνουμε τις αναβαθμίσεις, και θα κάνουμε πατέντες για να παίξουν οι εφαρμογές τότε;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thouthou είπε

Το 13Τ σε 3 χρόνια θα είναι το ίδιο, ή λόγω "τεχνικών θεμάτων" θα ψάχνουμε τις αναβαθμίσεις, και θα κάνουμε πατέντες για να παίξουν οι εφαρμογές τότε;

Η ιδια η εταιρεία έχει δηλώσει ότι το Xiaomi 13T θα πάρει μέχρι και Android 17, δηλαδή 4 μεγάλες αναβαθμίσεις.

Το πότε θα τις πάρει βέβαια είναι άλλη ιστορία, όπως και πως θα ειναι το κινητο τότε.

Η Xiaomi/poco/redmi ποτέ δεν φημιζοταν για τις γρήγορες αναβαθμίσεις της.

Οσο για τους παλιότερους mediatek πριν τον ερχομό των Dimensity, όντως είχαν κακή φήμη από πλευράς υποστήριξης, power efficiency, drivers κλπ.

Εγώ το poco F5 το ανέφερα γιατί μπορεί κάποιος να θέλει για παράδειγμα την θύρα ακουστικών που έχει αυτό ή μπορεί να προτιμάει το Snapdragon γιατι παίζει περισσότερο παιχνίδια ή δεν θέλει να ξεπεράσει τα 400ευρώ ας πουμε.

Δεν ξέρουμε τι κοιτάζει ο καθένας.

Δημοσ.

Λέω να το τσιμπήσω και εγώ, μερικές ερωτήσεις αν ξέρει κάποιος,

τραβαει video 4k@60 ?

εστιαζει γρήγορα η κάμερα ?

υποστιριζει dual apps ? Ίδια εφαρμογή με διαφορετικα account ? 

Υποστηρίζει eSIM ?

Μπορούμε να ξεφορτωθούμε το bloatware χωρίς root ? 

Τι διάρκεια μπαταρίας έχει όσοι το έχετε ?

Android auto δουλεύει η έχει θέματα ?

υπαρχει δυνατότητα να τραβήξω ότι έχω στο iPhone ? 

Παιχνίδια δεν παίζω αλλά θέλω η εφαρμογές να ανοίγουν στο μπαμ, να είναι γρήγορο.

ο λόγος της αλλαγής είναι καθαρά πλέον ότι έχουμε εφαρμογές της δουλειάς λόγο επαγγέλματος που δεν υποστηρίζονται σε iOS και τις χρειαζόμαστε, δεν θέλω να τριγυρνάω με ένα ταμπλετ στο χέρι για 2-3 πράγματα, (χρήστης iphone 14) και λόγο της μπαταρίας του που μου σπάει τα νεύρα γιατί δεν μπορώ να σκέφτομαι συνέχεια την κατανάλωση της μπαταρίας που μέρα δεν μου βγάζει.. είναι γρήγορο βέβαια. Η κυρία χρήση του κινητού είναι λίγο social media, messenger, viber, κάμερα, κλασικά e-banking, πληρωμές ανέπαφες, Spotify πολύ…, εφαρμογές εργασίας, emails και πολλά αλλα…

Και το τελευταίο, υποστηρίζει να συνδέσω τα AirPods Pro για να μην αγοράζω πάλι ακουστικά ; 

Δημοσ.

Δεν τραβάει βίντεο 4Κ/60p λόγω επεξεργαστή και για αυτό το λόγο δεν το κοιτάω καν ακόμη και σε αυτά τα χρήματα. 

Για τους περισσότερους ίσως είναι αδιάφορο για εμένα τέλος του 2023 σε τέτοιας κατηγορίας κινητό είναι έλλειψη σημαντική. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...