killer_instinct Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα στην κοινότητα! Ήθελα να μοιραστώ το παρακάτω ιστορικό μαζί σας, 1) για να είμαστε όλοι ενήμεροι των απατεωνίσκων που κυκλοφορούν, 2) αν υπάρχει κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω. Παρασκευή 3/11 ~18:00: Μου κλέβουν το κινητό από την Βουλιαγμένη (εντός της περιφραγμένης παραλίας). Ανοίγουν το τσεπάκι από το dry bag μου και το κλέβουν. Μόλις βγαίνω από την θάλασσα και το παίρνω χαμπάρι, ξεκινάω για το σπίτι, το βάζω σε lost mode με μήνυμα να καλέσουν σε κινητό ανάκτησης ή να το παραδώσουν ανώνυμα στην αστυνομία γιατί τους είναι άχρηστο (κλεμμένο iPhone με τελευταιο iOS μόνο ανταλλακτικά μπορεί να το κάνει). Κλασικά η διαδικασία ακύρωσης καρτών SIM, ebanking, κτλ κτλ. Να είναι καλά το παλικάρι, μια εβδομάδα με αυτόν ασχολούμαστε. Το κινητό δίνει σήμα την ίδια μέρα 19:35 στην Κλεισθένους 6 (πού αλλού; Ομόνοια!). Προφανώς ο τυπάκος το άνοιξε, είδε το μήνυμα αλλά και το νούμερο του κινητού. Καλώ το 100, συνεννόηση μπουζούκι: "Θα πάτε κι εσείς εκεί, ε να πάω, ε πηγαίνετε και εγώ ενημερώνω). Μέχρι να φτάσω προφανώς δεν υπήρχε κανείς, ξανακαλώ το 100, καμία ενημέρωση για το αν πήγαν πριν. Ούτε προφανώς και ήρθαν στην δεύτερη κλήση μου. Ο τυπάκος από την ώρα που διάβασε το κινητό ανάκτησης με καλούσε από ένα κινητό, δεν μιλούσε και το έκλεινε. Και μετά σε κλήσεις του αριθμού αυτού, ο αριθμός ήταν κλειστός. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι για να επιβεβαιώσει πως στο κινητό ανάκτησης απαντάει κάποιος άνθρωπος γιατί άρχισε από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και σήμερα, να στέλνει phishing SMS ότι δήθεν βρέθηκε το κινητό για να δώσεις passcode & Apple ID. Την επόμενη μέρα το στίγμα επικαιροποιήθηκε στην Γερανίου 6. Εν τω μεταξύ καταθέτω μήνυση στο ΤΑ Βουλιαγμένης. Πολύ φιλότιμοι οι αστυνομικοί, αλλά και τρομερά πηγμένοι. Μην σου τύχη να τους έχεις ανάγκη γιατί 2 ώρες που κάθησα στο ΤΑ, ο αστυνομικός ούτε για να πάει τουλέτα δεν είχε χρόνο... Σε βόλτα στην περιοχή, άφησα τηλέφωνο σε περίπτωση που "βρεθεί" το κινητό. Όλα τα μαγαζιά της περιοχής λένε πως δεν φτάνουν ποτέ σε αυτούς iPhone γιατί παρακολουθούνται. Την Δευτέρα που μας πέρασε πήγα μέχρι την ΔΗΕ, λόγω του ότι ο τύπος πέραν της κλοπής διαπράττει και απόπειρα απάτης με ηλεκτρονικά μέσα. Δυστυχώς λόγω πλυμμελήματος, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά οι αστυνομικοί της ΔΗΕ. Δευτέρα απόγευμα αποφασίζω να γράφω δήθεν passcode και apple ID, ό,τι και καλά εξαπατήθηκα για να τον ωθήσω να το ανοίξει μπας και το find my πιάσει κάποιο κινητό εκεί δίπλα και δώσει στίγμα. Επικαιροποιείται το στίγμα στην Μυλλέρου και Πειραιώς, ο τυπάκος καταλαβαίνει πως τον κοροϊδεύω και απενεργοποιεί το phishing link. Αλλάζω και το κινητό ανάκτησης, βάζω το προσωπικό μου και έκτοτε σιγή. (Δευτέρα απόγευμα) Την Πέμπτη αποφασίζω να στείλω μηνύματα στο κινητό που με καλούσε και δεν μίλαγε πως αν πρόκειται για το χαμένο κινητό, πές μου πώς μπορώ να το ανακτήσω. Σε τρεις γλώσσες: Urdu, Farsi και simplified Chinese. Μετά από το μήνυμά μου στο μονίμως κλειστό κινητό, ξαναστέλνει phishing SMS στο αρχικό κινητό ανάκτησης. Από εκείνη την στιγμή, αλλάζω το μήνυμα και το στέλνω 3-4 φορές την ημέρα. Το πρόβλημα χοντραίνει και με κουράζει περισσότερο γιατί άρχισε τώρα να καλεί το προσωπικό μου κινητό. Συγγνώμη αν κούρασα, προσπάθησα να είμαι όσο πιο περιεκτικώς γινόταν. Αν έχει κάποιος/α καμία ιδέα, είναι ευπρόσδεκτή! Ευχαριστώ! 3
Rebelos2018 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 55 λεπτά πριν, killer_instinct είπε Καλησπέρα στην κοινότητα! Ήθελα να μοιραστώ το παρακάτω ιστορικό μαζί σας, 1) για να είμαστε όλοι ενήμεροι των απατεωνίσκων που κυκλοφορούν, 2) αν υπάρχει κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω. Παρασκευή 3/11 ~18:00: Μου κλέβουν το κινητό από την Βουλιαγμένη (εντός της περιφραγμένης παραλίας). Ανοίγουν το τσεπάκι από το dry bag μου και το κλέβουν. Μόλις βγαίνω από την θάλασσα και το παίρνω χαμπάρι, ξεκινάω για το σπίτι, το βάζω σε lost mode με μήνυμα να καλέσουν σε κινητό ανάκτησης ή να το παραδώσουν ανώνυμα στην αστυνομία γιατί τους είναι άχρηστο (κλεμμένο iPhone με τελευταιο iOS μόνο ανταλλακτικά μπορεί να το κάνει). Κλασικά η διαδικασία ακύρωσης καρτών SIM, ebanking, κτλ κτλ. Να είναι καλά το παλικάρι, μια εβδομάδα με αυτόν ασχολούμαστε. Το κινητό δίνει σήμα την ίδια μέρα 19:35 στην Κλεισθένους 6 (πού αλλού; Ομόνοια!). Προφανώς ο τυπάκος το άνοιξε, είδε το μήνυμα αλλά και το νούμερο του κινητού. Καλώ το 100, συνεννόηση μπουζούκι: "Θα πάτε κι εσείς εκεί, ε να πάω, ε πηγαίνετε και εγώ ενημερώνω). Μέχρι να φτάσω προφανώς δεν υπήρχε κανείς, ξανακαλώ το 100, καμία ενημέρωση για το αν πήγαν πριν. Ούτε προφανώς και ήρθαν στην δεύτερη κλήση μου. Ο τυπάκος από την ώρα που διάβασε το κινητό ανάκτησης με καλούσε από ένα κινητό, δεν μιλούσε και το έκλεινε. Και μετά σε κλήσεις του αριθμού αυτού, ο αριθμός ήταν κλειστός. Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι για να επιβεβαιώσει πως στο κινητό ανάκτησης απαντάει κάποιος άνθρωπος γιατί άρχισε από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και σήμερα, να στέλνει phishing SMS ότι δήθεν βρέθηκε το κινητό για να δώσεις passcode & Apple ID. Την επόμενη μέρα το στίγμα επικαιροποιήθηκε στην Γερανίου 6. Εν τω μεταξύ καταθέτω μήνυση στο ΤΑ Βουλιαγμένης. Πολύ φιλότιμοι οι αστυνομικοί, αλλά και τρομερά πηγμένοι. Μην σου τύχη να τους έχεις ανάγκη γιατί 2 ώρες που κάθησα στο ΤΑ, ο αστυνομικός ούτε για να πάει τουλέτα δεν είχε χρόνο... Σε βόλτα στην περιοχή, άφησα τηλέφωνο σε περίπτωση που "βρεθεί" το κινητό. Όλα τα μαγαζιά της περιοχής λένε πως δεν φτάνουν ποτέ σε αυτούς iPhone γιατί παρακολουθούνται. Την Δευτέρα που μας πέρασε πήγα μέχρι την ΔΗΕ, λόγω του ότι ο τύπος πέραν της κλοπής διαπράττει και απόπειρα απάτης με ηλεκτρονικά μέσα. Δυστυχώς λόγω πλυμμελήματος, δεν μπορούν να κάνουν και πολλά οι αστυνομικοί της ΔΗΕ. Δευτέρα απόγευμα αποφασίζω να γράφω δήθεν passcode και apple ID, ό,τι και καλά εξαπατήθηκα για να τον ωθήσω να το ανοίξει μπας και το find my πιάσει κάποιο κινητό εκεί δίπλα και δώσει στίγμα. Επικαιροποιείται το στίγμα στην Μυλλέρου και Πειραιώς, ο τυπάκος καταλαβαίνει πως τον κοροϊδεύω και απενεργοποιεί το phishing link. Αλλάζω και το κινητό ανάκτησης, βάζω το προσωπικό μου και έκτοτε σιγή. (Δευτέρα απόγευμα) Την Πέμπτη αποφασίζω να στείλω μηνύματα στο κινητό που με καλούσε και δεν μίλαγε πως αν πρόκειται για το χαμένο κινητό, πές μου πώς μπορώ να το ανακτήσω. Σε τρεις γλώσσες: Urdu, Farsi και simplified Chinese. Μετά από το μήνυμά μου στο μονίμως κλειστό κινητό, ξαναστέλνει phishing SMS στο αρχικό κινητό ανάκτησης. Από εκείνη την στιγμή, αλλάζω το μήνυμα και το στέλνω 3-4 φορές την ημέρα. Το πρόβλημα χοντραίνει και με κουράζει περισσότερο γιατί άρχισε τώρα να καλεί το προσωπικό μου κινητό. Συγγνώμη αν κούρασα, προσπάθησα να είμαι όσο πιο περιεκτικώς γινόταν. Αν έχει κάποιος/α καμία ιδέα, είναι ευπρόσδεκτή! Ευχαριστώ! Αν κατάλαβα καλά, στο έκλεψε ενώ έκανες μπάνιο στη θάλασσα; τι το ήθελες το κινητό στη παραλία, μία περίοδο που δεν πολυπαει κόσμος και ο τυχόν κλέφτης, γίνεται πιο δύσκολα αντιληπτός; εφόσον είχες αυτοκίνητο, γιατί δεν το άφησες μέσα εκεί; Εγώ πάντα αυτό κάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τέλος πάντων φίλε, μακάρι να βγάλεις άκρη όσο πιο σύντομα γίνεται. 3
fredd0 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, killer_instinct είπε 2) αν υπάρχει κάποια ιδέα για το τι μπορώ να κάνω. τιποτα, γιαυτον κραταει ενα 500ευρω που δε μπορει να ξοδεψει, οποτε θα σου πριξει τ @@ μεχρι να αποδεχτει οτι δε μπορει να κανει τιτοτα που μπορει να παρει μηνες
filip123go Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Πες του ότι θέλεις να αγοράσεις πίσω το κινητό. Επίσης, έχε το νου σου εδώ μέσα και στο fb αγγελίες για κλειδωμένα iphone. Παίζει να το βρεις. Ειδικά fb, έχω πετύχει άπειρα.
BROKOLOS Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Θα το δώσει για ανταλλακτικά Κάνα 300 αρι μπορεί και παραπάνω πάει ανάλογα ποιο αι φον είναι Απλώς προχώρα την ζωή σου
divnt Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 54 λεπτά πριν, BROKOLOS είπε Θα το δώσει για ανταλλακτικά Πως θα το δώσει για ανταλλακτικά; Δεν είναι κλειδωμένο το hardware του με συγκεκριμένο Serial number; Αν μπουν τα ανταλλακτικά σε άλλο iPhone, θα λειτουργούν;
StamTheMan Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, divnt είπε Πως θα το δώσει για ανταλλακτικά; Δεν είναι κλειδωμένο το hardware του με συγκεκριμένο Serial number; Αν μπουν τα ανταλλακτικά σε άλλο iPhone, θα λειτουργούν; Τα ανταλλακτικα λειτουργουν,η μητρικη ειναι αχρηστη ( παρ ολα αυτα μπορουν να παρουν και απο εκει parts ) . Το πιο απλο,βαζεις αλλη μητρικη σε αυτο το τηλ και εισαι ετοιμος. 8 ώρες πριν, killer_instinct είπε Ο λόγος που το έκανε αυτό είναι για να επιβεβαιώσει πως στο κινητό ανάκτησης απαντάει κάποιος άνθρωπος γιατί άρχισε από την Παρασκευή το απόγευμα μέχρι και σήμερα, να στέλνει phishing SMS ότι δήθεν βρέθηκε το κινητό για να δώσεις passcode & Apple ID. Μην πεφτεις απο τα συννεφα,ετσι λειτουργουν. Τα εχω διαβασει και απο αλλους. 8 ώρες πριν, killer_instinct είπε Αν έχει κάποιος/α καμία ιδέα, είναι ευπρόσδεκτή! Κανεις block τον αριθμο που σε καλει και προχωρας τη ζωη σου. 1
killer_instinct Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 16 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε Αν κατάλαβα καλά, στο έκλεψε ενώ έκανες μπάνιο στη θάλασσα; τι το ήθελες το κινητό στη παραλία, μία περίοδο που δεν πολυπαει κόσμος και ο τυχόν κλέφτης, γίνεται πιο δύσκολα αντιληπτός; εφόσον είχες αυτοκίνητο, γιατί δεν το άφησες μέσα εκεί; Εγώ πάντα αυτό κάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Τέλος πάντων φίλε, μακάρι να βγάλεις άκρη όσο πιο σύντομα γίνεται. Είχα πάει για σερφ, οπότε η παραλία ήταν γεμάτη από surfers, δεν ήταν καθόλου άδεια. Η πλαζ ήταν μεν κλειστή, αλλά όλοι κολυμπάμε από την ελεύθερη και πάμε στην πλαζ και αφήνουμε τα πράγματα. Πολλά θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά, καταλαβαίνω πως το λες για να βοηθήσεις αλλά τώρα τα παθήματα γίνονται μαθήματα πλέον... 15 ώρες πριν, filip123go είπε Πες του ότι θέλεις να αγοράσεις πίσω το κινητό. Επίσης, έχε το νου σου εδώ μέσα και στο fb αγγελίες για κλειδωμένα iphone. Παίζει να το βρεις. Ειδικά fb, έχω πετύχει άπειρα. Το έχω γράψει αυτό, σε 3 γλώσσες όπως ανέφερα παραπάνω. Τώρα είδα, όντως υπάρχει τυπάκος στο marketplace που πουλάει καμία 20ριά κλεμμένα κινητά και δεν έχει ανοίξει ρουθούνι. Ελλαδάρα. 15 ώρες πριν, BROKOLOS είπε Θα το δώσει για ανταλλακτικά Κάνα 300 αρι μπορεί και παραπάνω πάει ανάλογα ποιο αι φον είναι Απλώς προχώρα την ζωή σου Το θέμα με τα ανταλλακτικά είναι πως θα πρέπει να πουλάει λίγο λίγο σε μαγαζιά που τα αγοράζουν. Εδώ τα μαγαζιά στην Ομόνοια, κατά δήλωσή τους, δεν ασχολούνται με iPhone. 14 ώρες πριν, takoulou είπε Στην αστυνομία τι σου είπαν.. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας άλλος; Βάλε κάποιον γνωστό σου να θέλει να το αγοράσει.. Και να δώσετε ραντεβού.. Και να πάρεις 4-5 σφιχτες μαζί σου και να τον κάνεις τουλουμι στο ξυλο.. Και μετά μέσα ... Ακόμη και να πουληθεί σε κάποιον και να καταφέρει να το ενεργοποιήσει θα χτυπήσει ως κλεμμένο λόγω IMEI. Αλλά και πάλι για να βρεθεί ο νέος κάτοχος χρειάζεται άρση απορρήτου, δηλαδή κακούργημα. Οπότε στην περίπτωσή μας, δεν γίνεται τίποτα. Απλά η ανομία βασιλεύει... 1
killer_instinct Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Μπήκα και έψαξα στο marketplace, μετά από υπόδειξη του συμφορουμίτη, υπάρχει προφίλ που πουλάει ευθαρσώς κλεμμένα iPhone, ποδήλατα, αυτοκίνητο, ό,τι έχει μαζέψει το παιδί. Και το προφίλ χύμα ανοιχτό, δεν κρύβει τίποτα. 1 3
takoulou Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, killer_instinct είπε Μπήκα και έψαξα στο marketplace, μετά από υπόδειξη του συμφορουμίτη, υπάρχει προφίλ που πουλάει ευθαρσώς κλεμμένα iPhone, ποδήλατα, αυτοκίνητο, ό,τι έχει μαζέψει το παιδί. Και το προφίλ χύμα ανοιχτό, δεν κρύβει τίποτα. Κάνε μια καταγγελία τότε στην αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας τάξης, στην εισαγγελία, παντού.. Όπου νομίζεις με τα στοιχεία που φαίνονται.. Γίνεται και ανώνυμα..
ΠάρηςΓ Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν δεν εχεις ακρες στο κυκλωμα δε προκειται να καταφερεις κατι. Αυτα ειναι για ανθρωπους του δρομου/πιατσας και ενας απλος καθημερινος ανθρωπος υποταγμένος/υποδουλωμενος στο νομο δε μπορει να τα κατανοησει. Στα μαγαζια σιγα μη σου πουνε οτι αγοράζουν κλεμένα. Εδω στέλνουν ναρκωτικά με γνωστα κουριερ και κανεις δε καταλαβαινει τιποτα. Η αστυνομία δε μπορει να ασχολειται με το κινητο σου υπάρχουν απειρα πραγματα που συμβαινουν και πρεπει να ασχοληθουν. Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2023 από ΠάρηςΓ
paylidis Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δε θα βγάλεις ακρη το πάθημα μαθημα κ εγώ επειδή πολλές φορές πάω χειμώνα για μπάνιο μόνος, έχω μια εξωφρενικά φθηνή/παλιά συσκευή iPhone που παίρνω μαζί μου για αυτό το λόγο (να έχω ένα κινητό, είτε για ανάγκη είτε να χαζέψω-χωρίς να με νοιάζει αν γίνει κάτι) 2
The_Judas Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) δεν είναι μονο θέμα αστυνομίας. Η αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να παραβιάσει το άσυλο της οικίας για ένα κινητό. το θεωρώ δύσκολο να δώσει την άδεια ο εισαγγελέας για να μπουν στο σπίτι του κλέφτη χωρίς επιπλέον στοιχεία . επίσης πολυ πιθανόν και να μην είναι η νο1 προτεραιότητα οι μικροκλοπες. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από The_Judas 1
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Μου αρέσει το πρώτο ποστ καθώς ο φίλος έχει κάνει μέχρι τώρα ό,τι είναι νομίμως δυνατό για να πάρει πίσω το κινητό του, και έχει ελιχθεί με πολύ έξυπνο τρόπο. Ταυτόχρονα απογοητεύομαι που μια συσκευή παρότι που και που δίνει στίγμα gps δεν ασχολούνται οι αρχές να κάνουν την δουλειά τους και να πιάσουν τον λωποδύτη, ο οποίος δεν έχει απλά κλέψει ένα κινητό, αλλά είναι κομμάτι μια διαρκούς απειλής για τους κατοίκους μιας πόλης, και συνιστά ένα φαινόμενο ανομίας, μέρος του λόγου που η Αθήνα είναι μια χαβούζα σαν το Ισλαμαμπάντ. Πιθανότατα έχει κλέψει άπειρα πράγματα και βιοπορίζεται από την δικιά σου/μας απώλεια ενώ πιθανώς είναι μέλος κυκλώματος σε διάφορες άλλες παρανομίες. 1
makis269 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Στις 11/11/2023 στις 9:51 ΜΜ, filip123go είπε Πες του ότι θέλεις να αγοράσεις πίσω το κινητό. και να πάει σε ραντεβού με προσημειωμένα χρήματα . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα