phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Έχω ένα ζευγάρι Timberland εδώ και πάμπολλα χρόνια, το οποίο γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, απλά στο πάνω μπροστά μέρος έχουν σχετικά βαθιές γρατζουνιές. Έχω πετύχει στο YouTube restorations σε δερμάτινα παπούτσια, όπου κάποιοι είτε με κάποιο ειδικό ξυράφι, είτε με γυαλόχαρτο, τρίβουν την επιφάνεια και βελτιώνουν όσο γίνεται την όψη και την υφή του δέρματος. Προφανώς δεν το παρακάνουν για να μην αφαιρέσουν πολύ δέρμα. Ξέρει κανείς κάποιον που να ασχολείται με επαναφορά δέρματος στην Αθήνα, π.χ. στο κέντρο. @stormrain, αν δεν απατώμαι έχεις γνώσεις για το δέρμα σαν υλικό.
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, phanispal είπε Έχω ένα ζευγάρι Timberland εδώ και πάμπολλα χρόνια, το οποίο γενικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, απλά στο πάνω μπροστά μέρος έχουν σχετικά βαθιές γρατζουνιές. Έχω πετύχει στο YouTube restorations σε δερμάτινα παπούτσια, όπου κάποιοι είτε με κάποιο ειδικό ξυράφι, είτε με γυαλόχαρτο, τρίβουν την επιφάνεια και βελτιώνουν όσο γίνεται την όψη και την υφή του δέρματος. Προφανώς δεν το παρακάνουν για να μην αφαιρέσουν πολύ δέρμα. Ξέρει κανείς κάποιον που να ασχολείται με επαναφορά δέρματος στην Αθήνα, π.χ. στο κέντρο. @stormrain, αν δεν απατώμαι έχεις γνώσεις για το δέρμα σαν υλικό. Θεωρητικα γινεται αυτο με το γυαλοχαρτο, αν και δεν ειμαι πολυ υπερ των diy λυσεων γιατι μπορει να δημιουργησεις μεγαλυτερο προβλημα απο αυτο που θελεις να λυσεις. That said, χωρις να ειμαι ειδικος στα παπουτσια (για τσαντες ο,τι θελεις 😅) και χωρις να εχω δει πως ειναι τα δικα σου, θα σου προτεινα την ολικη βαφη τους. Δεν ειναι οικονομικη λυση, αλλα σιγουρα επαναφερει το χρωμα και μετα το περνανε με ειδικο "λουστρο" που θρεφει το δερμα και κλειδωνει την βαφη. Οποτε καλυπτει και τις γρατζουνιες (τωρα βεβαια εξαρταται και το τι εννοεις βαθιες). Εχω δει παντως δερματινα ειδη να γινονται σαν καινουρια και δεν το πιστευα. Γνωριζω πως καλη δουλεια κανει ενας Ηλιοπουλος στην οδο Βουλης (ο οποιος εχει στιλβωτηριο, αρα βαφει) και το Τακουνι Star στο Κολωνακι, το οποιο ενδεχομενως να ειναι πιο καταλληλο για αυτο που θελεις και εχω ακουσει επισης τα καλυτερα. Disclaimer: Δεν εχω χρησιμοποιησει τις υπηρεσιες κανενος απο τους δυο, αλλα εχω λαβει πολυ καλο feedback απο πελατες μου που τους εχω στειλει εκει. 1
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Καταρχάς σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Έπρεπε να το διευκρινίσω, μιλάω για τα κλασικά μποτάκια Timberland με δέρμα nubuck (αν και όχι τα κίτρινα). Οπότε δε νομίζω ότι επιδέχεται βαφής αυτό το παπούτσι.
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, phanispal είπε Οπότε δε νομίζω ότι επιδέχεται βαφής αυτό το παπούτσι. Oχι, γιατι, μια χαρα βαφεται και το nubuck. Eπικοινωνησε με το Star, ή ακομα καλυτερα πηγαινε απο κει με τα παπουτσια και δες τι θα σου πουν
Dante80 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 19 minutes ago, phanispal said: Οπότε δε νομίζω ότι επιδέχεται βαφής αυτό το παπούτσι. Μια χαρά βάφεται, απλά με διαφορετικού τύπου βαφή.
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Moderators Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δεν ειναι τρομερα δυσκολη η συγκεκριμενη επιδιορθωση. Θα στο περασουν με καποιο λαδι (στις τσαντες χρησιμοποιειται γαλακτωμα καθαρισμου προσωπου ως μη εξειδικευμενο προιον ή ελαιολαδο που ειναι λιγο messy βεβαια) που θα θρεψει το δερμα, μετα με βαφη και μετα με κλειδωμα του χρωματος. Τεχνικα γινεται, ειδικα στα παπουτσια ειναι πιο ευκολο απο τις τσαντες.
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Θα ρωτήσω στο Τακούνι Star Γλυφάδας που με βολεύει καλύτερα, αν μπορώ να τους στείλω φωτογραφία ή θα τα πάω από εκεί κάποια στιγμή. 1
papoys1 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, phanispal είπε Πολύ χαλια φίλε και δεν ξέρω γιατί. Έχω timberland 25 μπορεί και παραπάνω χρόνων τα βαριά κλασικά χειμερινά παπούτσια με τη χοντρή σόλα τα οποία σπάνια φοράω πλέον και το δέρμα τους είναι σε τέλεια κατάσταση.Αυτά εχουν ξεφτίσει πολύ λες και είναι από χαρτόνι. Δεν ξέρω αν σε συμφέρει κόστος επαναφοράς αλλα κάνε μια ερώτηση δεν χάνεις και τίποτε.
phanispal Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 20 ετών είναι, το 2003 τα πήρα, έχουν φάει χιόνι και πάγο τα πρώτα χρόνια. Το υπόλοιπο παπούτσι είναι σχεδόν σαν καινούργιο. Δε θυμάμαι πώς έγιναν έτσι, είτε περπατώντας μέσα στο χιόνι όπου μπορεί να έβρισκαν πουθενά μπροστά (π.χ. πέτρες), είτε να το είχα παρακάνει με το σπρέι αδιαβροχοποίησης τότε που τα ψέκαζα και να σκλήρυνε το δέρμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα