Προς το περιεχόμενο

[Οθόνη] Samsung Monitor 49" Odyssey OLED G9 1099 ευρώ @ Πλαίσιο - Public

Armoral

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όποιος ενδιαφέρεται για την odyssey να έχει υπόψιν πως ότι ισχύει για τις qdoled alienware το ίδιο ισχύει και σε αυτήν σχετικά με τα fonts. Μην λέει μετά πως δεν είναι για desktop χρήση και είναι κουραστική σε κοντινή απόσταση κλπ.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

4090 minimum 

5K είναι 

Κλασικό λάθος δεν είναι 5k, 5120 x 1440 =  7,372,800 pixels - real 4k, 3840 x 2160 = 8,294,400 pixels.

Είναι πιο εύκολη ανάλυση από μια κλασική 4k tv/monitor. Το ratio είναι λίγο περίεργο σε αρκετά παιχνίδια, γενικά μιας που έχω και 49 και 34, δε θα ξανάπαιρνα 49 για παιχνίδια παρά μόνο για desktop χρήση (που δε θα πήγαινα σε oled με αυτό το pixel layout)

Επεξ/σία από CMOS_Z
  • Like 3
  • Thanks 1

42 minutes ago, CMOS_Z said:

Κλασικό λάθος δεν είναι 5k, 5120 x 1440 =  7,372,800 pixels - real 4k, 3840 x 2160 = 8,294,400 pixels.

Είναι πιο εύκολη ανάλυση από μια κλασική 4k tv/monitor. Το ratio είναι λίγο περίεργο σε αρκετά παιχνίδια, γενικά μιας που έχω και 49 και 34, δε θα ξανάπαιρνα 49 για παιχνίδια παρά μόνο για desktop χρήση (που δε θα πήγαινα σε oled με αυτό το pixel layout)

Ναι, όντως, δεν είχα δει ότι ηταν 1440 η κάθετος. 

Ήμουν έτοιμος να την αγοράσω μόλις είχε βγει, όπως λένε και τα παιδιά πιο πάνω όμως, έχει βγάλει διάφορα θέματα (δείτε κριτικές και reviews). Τελικά κατέληξα σε 2 27ρες 2k και μια 24ρα κάθετη...

Αλλά είναι πάρα πολύ εντυπωσιακή η άτιμη..

Για gaming δε λέει. Δυστυχως το 16:9 είναι το default. Σχεδόν παντού κάνουν ανισσομορφο stretching. Λίγα παιχνίδια υποστηρίζουν το 32:9

Για productivity είναι πολύ καλή!

Είναι εντυπωσιακή, αλλά αυτές οι 49" Odyssey G9 βγάζουν θέματα. Πήρα πέρυσι αυτήν  https://www.skroutz.gr/s/28188739/Samsung-Odyssey-G9-LC49G95TSSR-Ultrawide-VA-HDR-Curved-Gaming-Monitor-49-5120x1440-240Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html παρουσίασε πρόβλημα και "μου έβγαλαν το λάδι" από τη Samsung.

Το σχόλιό μου στο skroutz εδώ (μαζί με άλλους που έπαθαν τα ίδια):

https://www.skroutz.gr/s/28188739/Samsung-Odyssey-G9-LC49G95TSSR-Ultrawide-VA-HDR-Curved-Gaming-Monitor-49-5120x1440-240Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html#reviews

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υοαρχει ουσιαστικη διαφορα στα 120/160hz και 240hz ??

Γιατι αλλιως πας στα μισα λεφτα στην panasonic oled 42"

Επεξ/σία από cpgr

7 hours ago, CMOS_Z said:

Όποιος ενδιαφέρεται για την odyssey να έχει υπόψιν πως ότι ισχύει για τις qdoled alienware το ίδιο ισχύει και σε αυτήν σχετικά με τα fonts. Μην λέει μετά πως δεν είναι για desktop χρήση και είναι κουραστική σε κοντινή απόσταση κλπ.

Ρίξε μία ματιά σε αυτό https://www.mactype.net/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κορυφαια οθονη! Την έχω χτυπήσει ήδη μαζί με την 7800xt nitro+ 😏😏😏

6 ώρες πριν, historland είπε

Είναι εντυπωσιακή, αλλά αυτές οι 49" Odyssey G9 βγάζουν θέματα. Πήρα πέρυσι αυτήν  https://www.skroutz.gr/s/28188739/Samsung-Odyssey-G9-LC49G95TSSR-Ultrawide-VA-HDR-Curved-Gaming-Monitor-49-5120x1440-240Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html παρουσίασε πρόβλημα και "μου έβγαλαν το λάδι" από τη Samsung.

Το σχόλιό μου στο skroutz εδώ (μαζί με άλλους που έπαθαν τα ίδια):

https://www.skroutz.gr/s/28188739/Samsung-Odyssey-G9-LC49G95TSSR-Ultrawide-VA-HDR-Curved-Gaming-Monitor-49-5120x1440-240Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html#reviews

Αυτή είναι η oled, δεν έχει καμία σχέση με αυτή που λες

Επεξ/σία από heavyrain
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 minutes ago, heavyrain said:

Κορυφαια οθονη! Την έχω χτυπήσει ήδη μαζί με την 7800xt nitro+ 😏😏😏

Αυτή είναι η oled, δεν έχει καμία σχέση με αυτή που λες

Επεξ/σία από historland
Δεν είπα ότι έχω την ίδια. Και έχει σχέση διότι είναι της ίδιας σειράς.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Γνωρίζει κάποιος γιατί δεν υπάρχει επιλογή 240hz στο native resolution (άμα κατέβει το resolution βγάζει επιλογή 240hz); Αγόρασε ένας φίλος την g9 oled 240hz και του δίνει μόνο 60-120hz από τις ρυθμίσεις. Έγινε τσεκ και από το control panel της Nvidia, καθώς και από της ρύθμισης του monitor ( στις οποίες δεν έχει καν επιλογή για hz.) Η gpu που έχει είναι μια gtx 1080 evga όπου υποστηρίζει dp 1.4.

Στις 11/11/2023 στις 2:04 ΜΜ, Armoral είπε

image.png.9e8b859acfac0e4f94507f1ce7d662cd.png

Samsung Monitor 49" Odyssey OLED G9 | Plaisio 1099 ευρώ - Πλαίσιο - Public

Εγγύηση για 0 ελαττωματικά Pixel από το Πλαίσιο και δωροεπιταγή 30 ευρώ

Oled, 49 ίντσες, Ανάλυση 5120 x 1440, 240 hz, HDMI 2.1.

Επίσημη ιστοσελίδα

Reviews

Επόμενη τιμή 1690 ευρώ

Η προσφορά δεν είναι ακριβώς προσφορά γιατί απλά η τιμή θα πέσει από τον Ιανουάριο Φεβρουάριο του επόμενου έτους και ο λόγος απλώς πλέον θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα ίδια μοντέλα αλλά με 4Κ ανάλυση από 1440!!! 

2 ώρες πριν, Duke1 είπε

Γνωρίζει κάποιος γιατί δεν υπάρχει επιλογή 240hz στο native resolution (άμα κατέβει το resolution βγάζει επιλογή 240hz); Αγόρασε ένας φίλος την g9 oled 240hz και του δίνει μόνο 60-120hz από τις ρυθμίσεις. Έγινε τσεκ και από το control panel της Nvidia, καθώς και από της ρύθμισης του monitor ( στις οποίες δεν έχει καν επιλογή για hz.) Η gpu που έχει είναι μια gtx 1080 evga όπου υποστηρίζει dp 1.4.

θες τουλάχιστον rtx 3000 series για την ενεργοποίηση των 240hz στο native full resolution

• Like 1

54 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Η προσφορά δεν είναι ακριβώς προσφορά γιατί απλά η τιμή θα πέσει από τον Ιανουάριο Φεβρουάριο του επόμενου έτους και ο λόγος απλώς πλέον θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τα ίδια μοντέλα αλλά με 4Κ ανάλυση από 1440!!! 

Ακόμα περιμένουμε 34αρες σε 4Κ και υψηλό refresh rate. Το να βγάλουν 32:9 σε 4Κ απλά δεν θα μπορεί καμία κάρτα να ακολουθήσει η 4090 θα δείχνει πολύ λίγη. Και αν βγάλουν θα τις πάνε στα 2000 ευρώ το λιγότερο. Ένα 34αρι βλεπω LG 4Κ για αγορά και αυτό ειν στο 1000αρικο με 60hz panel. Είναι τόσο niche κατηγορία που δυστυχώς την έχουν γραμμένη. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...