Προς το περιεχόμενο

[GPU] Soyo RX580 8GB @AliExpress 49.72 € [ΤΕΛΟΣ]

madmikex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, duffyduck είπε

Δοκιμασε να ζητήσεις απο το support της Soyo να σου δωσουν νεο bios/firmware για την καρτα γραφικων, μπας και ξαναφλασάροντας το, η καρτα ζωντανεψει/διορθωθει.

Όσοι δεν παίρνετε εικόνα δοκιμάστε τις άλλες εξοδους της κάρτας (HDMI, DP και DVI-D  -  δεν θυμαμαι αν η συγκεκριμένη έχει DVI και βαριέμαι να τσεκάρω -  κάποιες RX 570/580 είχαν DVI-D, κάποιες όχι).

Υπόψιν ότι RX 570 = RX 580 2048SP, με ίσως μικροδιαφορά στα ρολόγια. Π.χ. η δική μου RX 570 έχει 8GB και boost περιπου 1284MHz, άρα ισάξια μιας RX 580 2048SP, αλλά επειδή είναι Sapphire, μάλλον καλύτερη.

Το βρήκα το bios για την δικια μου ειναι αυτο. Δοκίμασα κάποια bios από RX 570 και μου δούλεψαν  καλα της Sapphire και της MSI. Θα κρατήσω της msi να δω αν θα ξαναπετάξει τίποτα και βλέπουμε.

Επεξ/σία από teosard
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/12/2023 στις 10:37 ΠΜ, grmaster2 είπε

και όμως και το cv550 δεν θα επρεπε να έχει προβλημα

Στις 12/12/2023 στις 2:54 ΠΜ, nek4d είπε

Προβληματικη ισως και αυτη η καρτα, δεν φταιει το τροφοδοτικο σου,
(Εκτος αν το τροφοδοτικο σου ειναι το "Corsair PSU CV Series 550 W 80+ Bronze", αυτο δεν σηκωνει τιποτε, μονο για igpu μηχανακια συστηνεται),
τις 4 που ειχα παρει τις ειχα δοκιμασει σε απλο cm elite 500w. Δοκιμαζεις και σε αλλο μηχανημα/τροφοδοτικο και οπωσδηποτε stress test.

Τελικά μετά από καιρό είπα να την κουμπώσω στο main μηχάνημα με Corsair CX750M. Πέρασα και drivers και όλα πάνε μια χαρά. Ξεκίνησα και Genshin Impact...παίζει κομπλέ. Τώρα το τροφοδοτικό είναι, η Gen 2.0 PCI-E του άλλου μηχανήματος είναι?...δεν ξέρω. Το περίεργο είναι πως δεν εμφανίζεται το AMD Adrenaline. Ισως κάνω clean install μπας και έφαγε κάνα σκάλωμα. Ναι διορθώθηκε.

Στις 14/12/2023 στις 9:08 ΜΜ, teosard είπε

Το βρήκα το bios για την δικια μου ειναι αυτο. Δοκίμασα κάποια bios από RX 570 και μου δούλεψαν  καλα της Sapphire και της MSI. Θα κρατήσω της msi να δω αν θα ξαναπετάξει τίποτα και βλέπουμε.

Όταν λες βρήκες, υπάρχει κάποια διαδικασία για να δεις τι ταιριάζει? Και για flashing το AMDVBFlash χρησιμοποίησες? Οκ μελέτησα...αν αρχίσει να κάνει τρελά μπορεί να κάνω το πείραμα. Παίζει να έχεις το Link με το MSI BIOS που δοκίμασες?

Επεξ/σία από kamui

9 ώρες πριν, kamui είπε

Τελικά μετά από καιρό είπα να την κουμπώσω στο main μηχάνημα με Corsair CX750M. Πέρασα και drivers και όλα πάνε μια χαρά. Ξεκίνησα και Genshin Impact...παίζει κομπλέ. Τώρα το τροφοδοτικό είναι, η Gen 2.0 PCI-E του άλλου μηχανήματος είναι?...δεν ξέρω. Το περίεργο είναι πως δεν εμφανίζεται το AMD Adrenaline. Ισως κάνω clean install μπας και έφαγε κάνα σκάλωμα. Ναι διορθώθηκε.

Όταν λες βρήκες, υπάρχει κάποια διαδικασία για να δεις τι ταιριάζει? Και για flashing το AMDVBFlash χρησιμοποίησες? Οκ μελέτησα...αν αρχίσει να κάνει τρελά μπορεί να κάνω το πείραμα. Παίζει να έχεις το Link με το MSI BIOS που δοκίμασες?

Το δικο μου bios μπορεί να μην ταιριάζει με την δικια σου. Δες εδώ πως βρεις το bios της GPU. Εγω γύρισα στο οriginal bios γιατι δεν βγήκα κάποιο σωστο τελικά απο  RX570 να δουλεύουνε σωστά οι ανεμιστήρες η σε κάποιο άλλο bios δεν δούλευαν ολα τα displayport από πισω κτλ. Γενικά με κούρασε θα την βαλω για πώληση μιση τιμη να φεύγει.

14 hours ago, kamui said:

Τελικά μετά από καιρό είπα να την κουμπώσω στο main μηχάνημα με Corsair CX750M. Πέρασα και drivers και όλα πάνε μια χαρά. Ξεκίνησα και Genshin Impact...παίζει κομπλέ. Τώρα το τροφοδοτικό είναι, η Gen 2.0 PCI-E του άλλου μηχανήματος είναι?...δεν ξέρω...

Το τροφοδοτικο σου ειναι, οπως σου εγραψα, τα Corsair PSU CV Series <= 550 W, εχουν θεμα, δεν σηκωνουν vga, ειναι μονο για μηχανηματα με ενσωματωμενα γραφικα στις cpu, το ειχα παρει και 'γω καποτε απο Πλαισιο προσφορα, δεν φανταζομουν τετοιο προβλημα, ωσπου προεκυψε με καποια vga και ψαχνοντας βρηκα αυτην την πληροφορια σε ειδικες σελιδες για τροφοδοτικα. Απροσμενο αλλα καταγεγραμμενο. Ειχα και αλλη vga που φαινοταν να παιζει, αλλα δεν την ειχα στρεσαρει και δεν το ρισκαρω πια, το εβαλα σε amd 5700G και ολα καλα. Οποτε λογικο να σου παιζει κανονικα η καρτα σε αλλο τροφοδοτικο.

Έπαιξε μια χαρά για 3 μέρες, με stress test και όλα, και μετά παρέδωσε πνεύμα.

Σταμάτησε να την αναγνωρίζει/crashαρε το Adrenaline και δεν άνοιγε η οθόνη ούτε με restart.

Κάτι γίνεται με τα drivers της AMD, τα bios είναι οκ.

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις ανεβαζει utilization στα ρολογια  κολαει ... ψοφησε δηλαδη μετα απο τοσο mining που εχει περασει λογικο  :P

Επεξ/σία από Mhlogiatros

Στις 17/12/2023 στις 3:51 ΜΜ, Nick23 είπε

Έπαιξε μια χαρά για 3 μέρες, με stress test και όλα, και μετά παρέδωσε πνεύμα.

Σταμάτησε να την αναγνωρίζει/crashαρε το Adrenaline και δεν άνοιγε η οθόνη ούτε με restart.

Κάτι γίνεται με τα drivers της AMD, τα bios είναι οκ.

Aκριβώς το ιδιο.

Παρελαβα Τεταρτη, δουλεψε λιγες ωρες και δεν εδινε σημα. Μετα δουλεψε (εκανα και στρες τεστ). Απο Πεμπτη και μετα σταματησε να δινει σημα και δεν την αναγνωριζε το PC σαν αυθεντικη της AMD. Ο ελεγχος οτι λειτουργει αλλα δεν δινει σημα εγινε αφου μπηκα απο remote desktop με το laptop μου και ενω το PC δουελευε σημα γιοκ.
Παρασκευη εστειλα για dispute μαζι με φωτογραφιες/βιντεο μου απαντησαν αμεσα και χθες μου εστρεψαν τα λεφτα full refund.

• Like 2
  • Sad 1

Το ζήτημα είναι πως ξέπεσε τόσο πολύ το όνομα Soyo. Όποιος είναι παλιός, γνωρίζει ότι η original εταιρια έβγαζε καλές μητρικές. Τώρα η παρούσα Soyo είναι κακή και ως imitation.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, duffyduck said:

Το ζήτημα είναι πως ξέπεσε τόσο πολύ το όνομα Soyo. Όποιος είναι παλιός, γνωρίζει ότι η original εταιρια έβγαζε καλές μητρικές. Τώρα η παρούσα Soyo είναι κακή και ως imitation.

Δεν ειναι Soyo αυτες οι καρτες, τα ειπαμε, δες προηγουμενα σχολια, πχ αρχικο "official" και καλα λινκ/μαγαζι, 4 προιοντα ολα και ολα ειχε και τα 2 απο αυτα ηταν μαιμουδες RX580, ας μην επαναλαβουμε ολα τα δεδομενα.
Σαν τα Xiaomi & Lenovo usb/ssd που πουλανε απειρα στο aliexpress, αλλα καμια σχεση δεν εχουν με τις μητρικες εταιρειες (και ειναι και μαιμουδες του κερατα αυτα, με ψευτικες χωρητικοτητες).

Επεξ/σία από nek4d
  • Like 2

Και θαύμα είναι που κάποιες δουλεύουν σχεδόν όπως πρέπει . Θα μπορούσαν απλά να σας στείλουν κάτι σαν κάρτα με άλλο τσιπακι και άλλες μνήμες μέσα βαφτισμενη RX580. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που είχε γίνει αυτό με κάτι 1050ti μέσα στη καραντίνα. Για μένα δεν άξιζε ούτε τα 50 ευρώ με τόσο μεγάλο ρίσκο που είχε αυτή η αγορά. Μακάρι να πάρετε το refund τουλάχιστον 

• Like 2

Εγώ πάλι πηρα ακριβώς την ίδια 67 ευρώ, τέλη σεπτέμβρη,από teclast-direct store και είναι άψογη σε όλα της. Καταναλώσεις, επιδόσεις ανεμιστήρες bios, σε σημείο που νιώθω ότι τους έκλεψα μόλις σκέφτομαι τι θα έπερνα στα ίδια λεφτά απο ελλάδα.

• Like 3

Στις 18/12/2023 στις 10:22 ΜΜ, Alexandros38 είπε

Aκριβώς το ιδιο.

Παρελαβα Τεταρτη, δουλεψε λιγες ωρες και δεν εδινε σημα. Μετα δουλεψε (εκανα και στρες τεστ). Απο Πεμπτη και μετα σταματησε να δινει σημα και δεν την αναγνωριζε το PC σαν αυθεντικη της AMD. Ο ελεγχος οτι λειτουργει αλλα δεν δινει σημα εγινε αφου μπηκα απο remote desktop με το laptop μου και ενω το PC δουελευε σημα γιοκ.
Παρασκευη εστειλα για dispute μαζι με φωτογραφιες/βιντεο μου απαντησαν αμεσα και χθες μου εστρεψαν τα λεφτα full refund.

Από ποιο προϊόν ή και κατάστημα έκανες αυτή την αγορά;?

Την έλαβα και εγώ, μια χαρά φαίνεται στο stress test

Έβαλα μια rx570 sapphire και την rx580 soyo

Και η rx570 δεν πάει πάνω από 300mhz τεμπελιάζει

Τι μπορεί να φταίει;

Το τροφοδοτικό μου είναι το Super flower SF-550P14PE 550W

Screenshot_2023-12-23-12-12-11-594_com.miui.gallery.jpg

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...