Προς το περιεχόμενο

[Οθόνη] HP 27" OMEN 27q QHD 165hz 189 ευρώ @ Πλαίσιο - Public [ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ]

Armoral

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο ερώτημα που έκανα παραπάνω εάν είναι οκ για απλή χρήση και ελαφρύ online gaming σε fhd  με χρήση μιας cpu 5600g και μιας RX570; Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, MOGE είπε

Μήπως μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο ερώτημα που έκανα παραπάνω εάν είναι οκ για απλή χρήση και ελαφρύ online gaming σε fhd  με χρήση μιας cpu 5600g και μιας RX570; Ευχαριστώ

Μια χαρά θα είσαι για αυτή τη χρήση. Η ανάλυσή της είναι QHD (2560 x 1440).

19 λεπτά πριν, MOGE είπε

Εννοείται ότι θα κάνει. Το ελαφρύ Online gaming τι σημαίνει όμως;

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Ελαφρύ gaming σημαίνει ότι lol, wot ή fortnite από τον γιο μου και εγώ να περιμένω την σειρά μου για να κάνω δουλίτσα...σαν το ικα ένα πράγμα!

3 hours ago, 7nisiotis said:

έχει low blue light mode; Επίσης από overdrive ρυθμίσεις + χρώματα έπαιξες καθόλου ;

Έχει ένα Night mode στο μενού χρωμάτων που είναι υπορβολικά στερημένο από μπλέ αλλά γράφει στο manual:

Night mode is a low blue light preset, has a very warm color temperature (2856K)

Και γενικά: In the default setting mode, this monitor's low blue light panel is certified by TÜV to reduce blue light output and create a more relaxing and less stimulating image while you read content on the screen.

Η προσωπική μου ρύθμιση είναι στο neutral η warm. Πιο πάνω διάβασα πως το reference standard είναι το 6500Κ και το θεωρώ λάθος. Οι εταιρίες επειδή η τεχνολογία λεδ έχει μέγιστη απόδοση στο μπλέ για να λένε πως έχουν πολύ φωτεινά μονιτορ τις σετάρουν στο 6500Κ. Το σωστό είναι να ρυθμίσεις την οθόνη σου όσο πιο κοντα στην  θερμοκρασία της λάμπας του δωματίου. Κάνει την οθόνη πολύ πιο ξεκούραστη γιατί το μάτι δεν πρέπει να προσαρμόζεται εις διπλούν, μια στο φως οθόνης και μια στο περιβάλλον. Ακόμα και αν τα χρώματα δεν είναι πιστά την κάνει πιο ξεκούραστη. Εκτός και αν είσαι επαγγελματίας και πρέπει να έχεις τα σωστά χρώματα οπότε και αγοράζει λάμπες στην θερμοκρασία οθόνης.

Δεν έχω καλιμπράρει την οθόνη μου πάντως με εργαλείο, μόνο με την εφαρμογή της κάμερας του κινητού για την θερμοκρασία. 

• Thanks 1

λεω να την χτυπησω αλλα εχω την εξης απορια....μεχρι να παρω την καρτα 6600 θα μπορω να παιζω σε 1080 Η αναγκαστικα παμε στην αναλυση της οθονης ;

1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

λεω να την χτυπησω αλλα εχω την εξης απορια....μεχρι να παρω την καρτα 6600 θα μπορω να παιζω σε 1080 Η αναγκαστικα παμε στην αναλυση της οθονης ;

Επειδή έχω παραγγείλει την οθόνη και το έψαξα, στα διάφορα φόρουμ γράφουν πως μπορείς να πας σε 1080p αλλά αυτό που θα βλέπεις θα είναι σίγουρα χειρότερο από το να το έβλεπες σε full hd monitor.

• Like 1
  • Thanks 1

11 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Επειδή έχω παραγγείλει την οθόνη και το έψαξα, στα διάφορα φόρουμ γράφουν πως μπορείς να πας σε 1080p αλλά αυτό που θα βλέπεις θα είναι σίγουρα χειρότερο από το να το έβλεπες σε full hd monitor.

Αν μιλάμε για ίδιο μέγεθος full hd οθόνη μην είστε σίγουροι ότι θα βλέπεις χειρότερα...

2 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Μπορείς σαφώς να παίξεις 1080p αλλά το ιδανικό είναι να την δουλεύεις στην εγγενή της ανάλυση (2560 x 1440).

• Like 3
  • Thanks 2

13 λεπτά πριν, Despotas είπε

Μπορείς σαφώς να παίξεις 1080p αλλά το ιδανικό είναι να την δουλεύεις στην εγγενή της ανάλυση (2560 x 1440).

Ναι το ξέρω αλλά προς το παρόν με 1060 δύσκολα... Θα κολλάνε τα παιχνίδια μάλλον. 

25 minutes ago, dagalis said:

εφαρμογη μπορει να δωσεις για apple?

LG έχω και όταν κάνω στο μαμισιο  camera app, autowhite balance δείχνει την θερμοκρασία. Οπότε βρίσκω την θερμοκρασία της λάμπας και μετά μετράω και οθόνη σε λευκή είκόνα και το ρυθμίζω μέχρι να είναι το ίδιο. Υποθέτω και iphone camera app κάπου θα λέει τι θερμοκρασία έχει θέσει πριν τραβήξει την φωτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή την κοιτάζω και εγω συτή την οθόνη αν την θέλει κάποιος για ταινιες youtube ποια κάρτα είναι προτεινόμενη; 

Και για παιχνίδια σε αυτη την ανάλυση χωρίς να ζηταμε την κορυφή τι θα προτείνατε;

Τωρα εχω μια κάρτα γραφικων της πλάκας GT 710 και ουτε για πλακα δεν υποστηριζει αυτη την ανάλυση στα 165 Hz.

Επεξ/σία από madboy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...