Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 23/11/2023 at 00:14, nek4d said:

Καλησπερα φιλε, υπαρχουν πολλοι σχετικοι οδηγοι στο ιντερνετ που σου λενε τις διαφορες τους.
Απλοποιημενα ομως, εξαρταται πρωτιστα απο την συνδεση/χρηση που θελεις να κανεις, αν τον θελεις μονο για windows συστημα/τα, πας κατέυθειαν σε ntfs, εχει πολλα πλεονεκτηματα στην πραξη, ομως αν θελεις να τον κουμπωνεις εννιοτε και σε αλλα συστηματα (linux, mac, android κλπ), τον αφηνεις εως εχει exfat (γι'αυτο και τον στελνουν ετσι, κουμπωνει παντου).

Απλα exfat οταν ερχεται προρυθμισμενος ενας δισκος/ssd θελει "προσοχη" τι allocation unit size εχει οταν τον εκαναν format.

Σε ενα-δυο παλαιοτερα που ηρθαν ως exfat δεν το ειχα προσεξει και ειχαν ερθει με 32 kilobytes οταν το στανταρ για το ntfs ειναι 4.096 bytes.

Αυτο επηρεαζει γιατι αν αρχισεις να φορτωνεις πολλα μικρα αρχεια η επιφανεια που δεσμευεται τελικα ειναι πολλαπλασια του μεγεθους τους και ετσι "χανεις" χωρο. Λ.χ. στον ενα εχω δεδομενα 727 γιγα τα οποια πιανουν χωρο για 964 γιγα. Χανω δηλαδη 240 γιγα χωρου λογω του allocation ήτοι 30% χασουρα χωρο δεν το λες λιγο.

Ενα αρχειο λχ που ειναι 70 kb θα πιασει 3 κελια των 32 (αρα χανω 26kb που μενουν αδεια) ενω αν ειχα allocation ntfs θα επιανα 15 κελια 100% γεματα και πληρως αξιοποιησιμα χωρις χασουρα (το περιγραφω μπακαλε).

Το πηρα αργα ειδηση και δεν εχω την πολυτελεια να ξαναμεταφερω τα παντα αλλου, να κανω φορματ σε nfts με allocation 4096 και να τα ξαναγυρισω πισω στη θεση τους. Οποτε εδω και χρονια το εχω αφησει ετσι. Αν φτασει ποτέ αυτος ο δισκος να γεμισει θα δω τι θα κανω.

Ο Χ8 εναντι του θεματος ειναι καλυτερος, ιδιος ή χειροτερος?

https://www.amazon.es/dp/B07YD5TK4F

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, kundi said:

σε usb 3.0 τι ταχύτητα έχουμε θέλω να τον κουμποσο σε Mac , 

~500Mb/s. 

Αλλά εξαρτάτε και από τον άλλο δίσκο.Εαν είναι να αντιγράψεις από/σε μηχανικό η παλιό/αργό ssd προφανώς δεν θα τα δεις ποτέ.

Επίσης εξαρτάτε και από το τι αρχεία είναι,γενικα όσο μικρότερα τόσο πιο αργά πάνε.

Επεξ/σία από @topos
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...