Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα... Μου ήρθε email από Γερμανό : ssd intenso 2TB στα 79.....απόψεις; μιλάμε για 19 ευρώ διαφορά οκ αλλά διπλάσιος χώρος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλη προταση αλλα δεν ξερω ,Πολλα στικακι της intenso εχουν αφησει πολυ ευκολα πνευμα,εχω κακη εμπειρια ποιοτητας απο αυτους αλλα γενικα δεν ξερω ποσο καλη ειναι σαν εταιρεια,αν εχει καλη εγγυηση go for it

Edit

Καμια σχεση τελικα ,genm 1 ο ενας gen 2 ο αλλος και με τεραστιες διαφορες σε ταχυτητα

Επεξ/σία από SOCRATIS1000
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η Ιntenso πάντως είναι παρεξηγημένη φίρμα . Χρησιμοποιεί επώνυμα εσωτερικά μέρη ,όχι πρώτης τεχνολογίας ,αλλα πουλά σε καλές τιμές .Υπάρχουν θετικά σχόλια σε πολλά προιόντα. Υπόψη σε όλες τις φίρμες χαλάνε τα προιόντα τους .

Δημοσ.

Copy-paste απο διπλα, οπως απαντησα πριν λιγες μερες σε μελος που ρωτησε το ιδιο πραγμα στις προσφορες του Γερμανου:

"o 2tb ssd εξωτερικος μου φαινεται καλός. εχει το πλαισιο εναν πιο γρηγορο στα 10 ευρω κατω αλλα ενα τερα. το σκεφτομαι"

Καλη τιμη αλλα δεν αξιζει, πιο αργος δεν γινεται, ειναι παλιο μοντελο.
Σε 2TB, παρε καλυτερα τον Lexar απο Public στα 100€, η crucial x6 απο σκρουτζ στα 114€, η περιμενε αλλη προσφορα.
Και οι ονομαστικες, sequential δηλαδη, ταχυτητες τους σε MB/s απο τις επισημες και αλλες σελιδες:
Intenso, 320 (read, προφανως το write θα ειναι χαμηλοτερο για να μην το γραφουν).
Lexar, 550/400, read/write.
Crucial X6 read 800.

Δημοσ.

Παρελαβα. Πηγα να τσεκαρω με HardDiskSentinel 5.70 και γραφει

The status of the hard disk is unknown.
The configuration does not provide further disk status information. However, "Disk" menu "Surface Test" function can examine the disk functionality, reveal and fix possible problems.

Τι συμβαινει? ειναι παλιο το HardDiskSentinel και δεν αναγνωριζει το δισκο?

Δημοσ.
29 minutes ago, IoannisSM said:

Παρελαβα. Πηγα να τσεκαρω με HardDiskSentinel 5.70 και γραφει

The status of the hard disk is unknown.
The configuration does not provide further disk status information. However, "Disk" menu "Surface Test" function can examine the disk functionality, reveal and fix possible problems.

Τι συμβαινει? ειναι παλιο το HardDiskSentinel και δεν αναγνωριζει τον αποθηκευτικό χώρο?

+999

Δημοσ.
Στις 10/11/2023 στις 10:18 ΜΜ, matrixxx είπε

Solid state drive, δεν ειναι οπως τα νομιζεις.  ;) Δισκος τι ειναι και τι εστι ως σχημα, μπορεις να το δεις και στην γεωμετρια και βλεποντας μεσα εναν HDD (hard disk drive) να δεις γιατι λεγεται δισκος, οπως και ακομα παλιοτερα δισκετες οι FDD (floppy disk drive).

Βλεπω πρωτη φορα οτι το σημαντικο και συνηθες αυτο λαθος/αγνοια εχει και επιχειρηματολογουντες! :) 

Να στείλεις και παράπονα σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών της Ελλάδος καθώς και στο skroutz και bestprice γιατί αυτοί το έχουν λάθος, δεν ξέρουν.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 hours ago, IoannisSM said:

Οκ. Άρα το hard disk sentinel δεν αναγνωρίζει αυτόν τον αποθηκευτικό χώρο (εξωτερικό ssd) ;

Εφόσον και δουλεύει και αναγνωρίζεται από το λειτουργικό, ο SSD είναι εντάξει. Ίσως έχεις παλιά έκδοση του Sentinel.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/11/2023 στις 10:28 ΜΜ, nek4d είπε

Copy-paste απο διπλα, οπως απαντησα πριν λιγες μερες σε μελος που ρωτησε το ιδιο πραγμα στις προσφορες του Γερμανου:

"o 2tb ssd εξωτερικος μου φαινεται καλός. εχει το πλαισιο εναν πιο γρηγορο στα 10 ευρω κατω αλλα ενα τερα. το σκεφτομαι"

Καλη τιμη αλλα δεν αξιζει, πιο αργος δεν γινεται, ειναι παλιο μοντελο.
Σε 2TB, παρε καλυτερα τον Lexar απο Public στα 100€, η crucial x6 απο σκρουτζ στα 114€, η περιμενε αλλη προσφορα.
Και οι ονομαστικες, sequential δηλαδη, ταχυτητες τους σε MB/s απο τις επισημες και αλλες σελιδες:
Intenso, 320 (read, προφανως το write θα ειναι χαμηλοτερο για να μην το γραφουν).
Lexar, 550/400, read/write.
Crucial X6 read 800.

Καλησπέρα, φιλε μου εγω ηθελα 2ΤΒ και τσιμπησα τον Crucial X8 δυο κομματια μαζι με τα μεταφορικα μου βγηκε 96 ευρώ ο ένας.

Δεν είναι πιο VFM απο αυτούς που προτείνεις ή κάνω καποιο λάθος?

Ρωτάω επειδή προλαβαίνω να κανω ακυρωση παραγγελιας απο το amazon.

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από MySql
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, MySql said:

Καλησπέρα, φιλε μου εγω ηθελα 2ΤΒ και τσιμπησα τον Crucial X8 δυο κομματια μαζι με τα μεταφορικα μου βγηκε 96 ευρώ ο ένας.
Δεν είναι πιο VFM απο αυτούς που προτείνεις ή κάνω καποιο λάθος?
Ρωτάω επειδή προλαβαίνω να κανω ακυρωση παραγγελιας απο το amazon.
Ευχαριστώ

Καλησπερα φιλε, ναι, ειναι καλυτερος απο τους προηγουμενους (μοντελο Χ8 > Χ6 που ειχα γραψει πριν, ταχυτητα, up to 1.050 MB/s).

Σημερα εσκασε αυτη η τιμη, τυχαια τον ειχα δει στα deals του Γερμανικο το πρωι με αρχικη 97€ (προ μεταφορικων/διαφορας φπα), στο Ισπανικο που βρηκες εσυ, παρα την διαφορα ΦΠΑ, ειναι φθηνοτερος, αρχικη 90€. Σκρουτζ απο 127€. Πολυ καλη επιλογη.
(Η προσφορα εχει μετρητη διαθεσιμων κομματιων, οποιος ενδιαφερεται ας τον παρει σημερα, γιατι μπορει να ξαναβγει τις επομενες ημερες αλλα μπορει και οχι αν τελειωσει το στοκ.

Σημαντικο, το αμαζον φετος προσφερει ασφαλεια τιμης, , δεν θυμαμαι τωρα τους ορους ακριβως αλλα οτι παρεις τωρα και για καποιες μερες, αν πεσει μετα (μεχρι καποιες μερες), σου πιστωνουν την διαφορα!
Edit, οι οροι:

"If you purchase a product with the Black Friday Deal badge sold by Amazon from 17-27 November and the price drops further before 23:59 CET on December 4, we'll automatically refund the difference! We’ll email you when we process your refund."

Επεξ/σία από nek4d
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/11/2023 στις 1:17 ΜΜ, nek4d είπε

Καλησπερα φιλε, ναι, ειναι καλυτερος απο τους προηγουμενους (μοντελο Χ8 > Χ6 που ειχα γραψει πριν, ταχυτητα, up to 1.050 MB/s).

Σημερα εσκασε αυτη η τιμη, τυχαια τον ειχα δει στα deals του Γερμανικο το πρωι με αρχικη 97€ (προ μεταφορικων/διαφορας φπα), στο Ισπανικο που βρηκες εσυ, παρα την διαφορα ΦΠΑ, ειναι φθηνοτερος, αρχικη 90€. Σκρουτζ απο 127€. Πολυ καλη επιλογη.
(Η προσφορα εχει μετρητη διαθεσιμων κομματιων, οποιος ενδιαφερεται ας τον παρει σημερα, γιατι μπορει να ξαναβγει τις επομενες ημερες αλλα μπορει και οχι αν τελειωσει το στοκ.

Σημαντικο, το αμαζον φετος προσφερει ασφαλεια τιμης, , δεν θυμαμαι τωρα τους ορους ακριβως αλλα οτι παρεις τωρα και για καποιες μερες, αν πεσει μετα (μεχρι καποιες μερες), σου πιστωνουν την διαφορα!
Edit, οι οροι:

"If you purchase a product with the Black Friday Deal badge sold by Amazon from 17-27 November and the price drops further before 23:59 CET on December 4, we'll automatically refund the difference! We’ll email you when we process your refund."

Καλησπέρα, φιλε μολις ηρθε και ειναι με διαμορφωση exFat να το αφησω έτσι ή να το κανω NFTS τι θα εκανες στην θέση μου?

Ξέρω οτι στο ΝFTS κερδιζεις ασφαλεια αλλα χάνεις ταχυτητα και συμβατοτητα κανω λαθος?

Επεξ/σία από MySql
Δημοσ.
6 hours ago, MySql said:

Καλησπέρα, φιλε μολις ηρθε και ειναι με διαμορφωση exFat να το αφησω έτσι ή να το κανω NFTS τι θα εκανες στην θέση μου?
Ξέρω οτι στο ΝFTS κερδιζεις ασφαλεια αλλα χάνεις ταχυτητα και συμβατοτητα κανω λαθος?

Καλησπερα φιλε, υπαρχουν πολλοι σχετικοι οδηγοι στο ιντερνετ που σου λενε τις διαφορες τους.
Απλοποιημενα ομως, εξαρταται πρωτιστα απο την συνδεση/χρηση που θελεις να κανεις, αν τον θελεις μονο για windows συστημα/τα, πας κατέυθειαν σε ntfs, εχει πολλα πλεονεκτηματα στην πραξη, ομως αν θελεις να τον κουμπωνεις εννιοτε και σε αλλα συστηματα (linux, mac, android κλπ), τον αφηνεις εως εχει exfat (γι'αυτο και τον στελνουν ετσι, κουμπωνει παντου).

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...