Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι πολύ σχετικός αλλά ενώ παίζει ήχο δεν παίζει αρχεία mid. (manjaro linux)
Δοκίμασα με timidity δεν έχει soundfonts, με FluidSynth με jack2 τίποτα. Εγκατέστησα πακέτο soundfonts πάλι τα ίδια. Έβαλα qjack κάνω play στο μήνυμα βγάζει κάτι cannot connect. Δεν υπάρχει wizard για εγκατάσταση όλων αυτών? Αν βάλω το ubuntu studio θα είναι όλα εντάξει ή θα πρέπει πάλι να κάνω τις ρυθμίσεις μόνος μου να μου πάρει κάποιους μήνες...

Δημοσ.

Δοκίμασε το audicius που εμπεριέχει πρόσθετο για midi. Μόλις το δοκίμασα. Εγκατέστησα το πακέτο(soundfont-fluid(σε archlinux, αλλά λογικά θα υπάρχει και στο manjaro), και μετά από τις ρυθμίσεις του audacious πήγα στην καρτέλα "πρόσθετα" και στο "Είσοδοι -> Amidi plug" πάτησα το κουμπί διαμόρφωσης που έχει εκεί. Στο παράθυρο που εμφανίστηκε, στην επιλογή που έχει "soundfont", πάτησα το κουμπί "+" και έβαλα τις διαδρομές για τα GM και GS soundfonts. Βρίσκονται στο "/usr/share/soundfonts"

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου. Το soundfont-fluid είναι εγκατεστημένο, το audacius μάλλον αλλά αυτό είναι player. Εγώ θέλω κάτι σαν το rosegarden για να κάνω τα αρχεία midi (*.mid). Θέλω να τα επεξεργαστώ νότα νότα (music score edit) και να ακούω ταυτόχρονα τι κάνω. Το audacius μου κάνει το ίδιο δηλ. παίζει αλλά δεν ακούγεται τίποτα από τα ηχεία.

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε τα όρισα και παίζει, αλλά δεν μου χρειάζεται το audacius αλλά το rosegarden. Θα κοιτάξω να κάνω το ίδιο και σε αυτό.

Δημοσ.

Ευχαριστώ το έχω το MuseScore και δουλεύει, αλλά θέλει να είσαι καλός στο σολφέζ... Οι γνώσεις μου σε μουσική προέρχονται από το γυμνάσιο...

Δημοσ.
Στις 18/11/2023 στις 10:29 ΠΜ, ananast3 είπε

Ευχαριστώ το έχω το MuseScore και δουλεύει, αλλά θέλει να είσαι καλός στο σολφέζ... Οι γνώσεις μου σε μουσική προέρχονται από το γυμνάσιο...

επειδή ανέφερες το Rosegarden πρότεινα το MuseScore , νόμιζα είναι πιο απλό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...