Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Chaos3X είπε

Κανένα πρόβλημα,  τουλάχιστον συνεννοηθήκαμε. χαχα 

Ο λόγος που την είχα βάλει στο μπροστινό μέρος, του κουτιού το 2019 ήταν γιατί έχει το μεταλλικό κομμάτι μπροστά, οπότε οι κανονικοί ανεμιστήρες εισαγωγής θα υπολειτουργούσαν. Πες μου κι εσύ την γνώμη σου γι αυτό αν θες... 

Οπότε είναι: 

2 x 140mm AIO μπροστά (Pull) εισαγωγή

2 x 120mm στα δεξιά εξαγωγή

1 x 120mm πίσω εξαγωγή (πιο δυνατός από τους 120mm δεξιά)

Στην αριστερή πλευρά δεν έχω βάλει κάτι, σε ανεμιστήρα, μόνο το τροφοδοτικό. 

Υ.Γ: Παρακαλώ να είστε αμείλικτοι με τις σχεδιαστικές μου ικανότητες. 

Υ.Γ2: Case Review: https://www.quietpc.com/na-projects-silver

IMG_8166.jpeg

Αυτο που εχεις αυτη την στιγμη ειναι το παρακατω διαγραμα ροών (περιπου)

image.png.df0848ee1585f5bd52385519faa8e661.png

Το προβλημα σε αυτο ειναι ότι στην πραξη στελνεις ηδη προθερμασμενο αερα (απο την ψυξη της ΑΙΟ μπροστα) στην GPU.

Αυτο σου δινει καλη ψυση στην CPU αλλα μετρια ψυξη στην GPU με οτι αυτο συνεπαγεται.

Επισης οι RAMS καταλήγουν αντι να ψυχονται να ψηνονται απο τον χλιαρο αερα που περασε απο το αριστερο ψυγειο της AIO αλλα και απο το θερμο αερα που περασε ηδη απο το δεξιο ψυγειο της AIO και αλλα και μετα απο την GPU.

To ιδιο και χειροτερα ισχυει και για τα MOSFETS της μητρικής σου αν και εκει μικρο συνηθως ειναι το προβλημα. Δεν τους κανει βεβαια και καλο.

Σημειωση:

Ο Ryzen 7700X που αν θυμαμαι καλα ειναι να μπει, δεν εχει και τιποτε τρελες απαιτησεις ψυξης ουτως ή αλλως. Οποτε δεν βλεπω κανενα λογο να δοσουμε σημασια κατα προτεραιότητα στην δικη του ψυξη. 

Και γενικως με τους Ryzen δεν βλεπω κανενα λογο να παμε σε τεραστιου ογκου υγροψυξεις. Μου αρεσει η υγροψυξη αλλα πιστευω οτι ακομη και μονο ψυγειο θα κανει την δουλεια. Με οποιαδηποτε διπλου ψυγειου υδροψυξη θα εισαι υπερκαλυμενος. Δεν χρειαζεται να παρεις ουτε ακριβη ουτε και μεγαλη,

Το παρακατω set up μου φαινεται σαφεστατα πιο δροσερο και πιο βελτιστοποιημενο

image.png.b0680477a63f603e0e760c408da5b3ae.png

1) Η υγροψυξη 2 ψυγειων στα δεξια να στελνει απο μεσα προς τα εξω

2) 2Χ140 ανεμιστηρες μπροστα. Ο ενας στα αριστερα να στελνει καρφι στους ανεμιστηρες κατω απο την GPU  και ο αλλος στα δεξια να στελνει καρφι πανω στις RAMS

3) O πισω ανεμιστηρας να φερνει αερα στα κυκλωματα της motherboard.

4) Οι ανεμιστηρες Fan3 & Fan4 δεν ειναι απαραιτητοι για αρχη αλλα εαν χρειαστει μπορουν να μπουν. Δεν πρεπει να ειναι σε καθε περιπτωση δυνατοι ή μεγαλοι διοτι θα χαλασουν τις ροες σου. Θα ειναι μικροτεροι και λιγοτερο ισχυροι ή θα παιζουν σε μισες στροφες απο τους υπολοιπους. Δεν θελουμε να επιβαλονται στην περιοχη αυτοι.

Το παραπανω θεωρω οτι θα ειναι εξαιρετικα δροσερο στησιμο.

Γνωμη μου παντα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Αυτο που εχεις αυτη την στιγμη ειναι το παρακατω διαγραμα ροών (περιπου)

image.png.df0848ee1585f5bd52385519faa8e661.png

Το προβλημα σε αυτο ειναι ότι στην πραξη στελνεις ηδη προθερμασμενο αερα (απο την ψυξη της ΑΙΟ μπροστα) στην GPU.

Αυτο σου δινει καλη ψυση στην CPU αλλα μετρια ψυξη στην GPU με οτι αυτο συνεπαγεται.

Επισης οι RAMS καταλήγουν αντι να ψυχονται να ψηνονται απο τον χλιαρο αερα που περασε απο το αριστερο ψυγειο της AIO αλλα και απο το θερμο αερα που περασε ηδη απο το δεξιο ψυγειο της AIO και αλλα και μετα απο την GPU.

To ιδιο και χειροτερα ισχυει και για τα MOSFETS της μητρικής σου αν και εκει μικρο συνηθως ειναι το προβλημα. Δεν τους κανει βεβαια και καλο.

Σημειωση:

Ο Ryzen 7700X που αν θυμαμαι καλα ειναι να μπει, δεν εχει και τιποτε τρελες απαιτησεις ψυξης ουτως ή αλλως. Οποτε δεν βλεπω κανενα λογο να δοσουμε σημασια κατα προτεραιότητα στην δικη του ψυξη. 

Και γενικως με τους Ryzen δεν βλεπω κανενα λογο να παμε σε τεραστιου ογκου υγροψυξεις. Μου αρεσει η υγροψυξη αλλα πιστευω οτι ακομη και μονο ψυγειο θα κανει την δουλεια. Με οποιαδηποτε διπλου ψυγειου υδροψυξη θα εισαι υπερκαλυμενος. Δεν χρειαζεται να παρεις ουτε ακριβη ουτε και μεγαλη,

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ, ο 7800X3D, το σύστημα είναι αυτό στην φώτο το καινούριο δηλαδή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Και πάλι σε ευχαριστώ πολύ, ο 7800X3D, το σύστημα είναι αυτό στην φώτο το καινούριο δηλαδή. 

Ο 7800x3d ειναι ακομη πιο cool.

Ουτε υδροψυξη δεν θελεις ουτε μεγαλη αεροψυξη καν.

Εγω περιμενει να το σεταρω με μονο ψυγειο.

Δωσε βαρος στην ψυξη της GPU απλα αφου ολα τα αλλα παιζουν χαλαρα.

Και στο μισο κουτι θα ησουν αρχηγοπουλο απο ψυξη και παλι

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε

Ο 7800x3d ειναι ακομη πιο cool.

Ουτε υδροψυξη δεν θελεις ουτε μεγαλη αεροψυξη καν.

Εγω περιμενει να το σεταρω με μονο ψυγειο.

Δωσε βαρος στην ψυξη της GPU απλα αφου ολα τα αλλα παιζουν χαλαρα.

Και στο μισο κουτι θα ησουν αρχηγοπουλο απο ψυξη και παλι

Υδρόψυξη  θα βάλω, απλά να την βάλω κάτω ή στο πλάι; 

2 x 140mm or 3 x 120mm ?

Νομίζω με βάση το κουτί μου, πάλι στην 2 x 140mm θα πάω και συγκεκριμένα σε αυτή.

https://www.skroutz.gr/s/47857145/Lian-Li-GALAHAD-II-LCD-280-Ydropsyxi-Epexergasti-Diplou-Anemistira-120mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700-1200-115x-me-ARGB-Fotismo.html

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Υδρόψυξη  θα βάλω, απλά να την βάλω κάτω ή στο πλάι; 

2 x 140mm or 3 x 120mm ?

Νομίζω με βάση το κουτί μου, πάλι στην 2 x 140mm θα πάω και συγκεκριμένα σε αυτή.

https://www.skroutz.gr/s/47857145/Lian-Li-GALAHAD-II-LCD-280-Ydropsyxi-Epexergasti-Diplou-Anemistira-120mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700-1200-115x-me-ARGB-Fotismo.html

Δεν μιλάμε για αυτό το κουτι?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Δεν μιλάμε για αυτό το κουτι?

Γι αυτό μιλάμε απλά θέλω μία ανανέωση στην ήδη υπάρχουσα. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Γι αυτό μιλάμε απλά θέλω μία ανανέωση στην ήδη υπάρχουσα. 

Το τελευταίο σχέδιο είναι αυτό που προτείνω.

2Χ140 μπροστά εκεί που σου τους εχω

Δεξιά στο πλάι η υδροψυξη προς τη  εμπρός γωνία.

Αλλαξε το πίσω ανεμιστήρα να φέρνει αέρα προς τα μέσα

Τίποτε αλλο

Όπως το βλέπεις

Γνώμη μου πάντα.

Εσύ αποφασίζεις

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι! 

Ο πίσω γιατί να βάζει;

Στην αριστερή πλευρά δεν χρειάζεται κάτι, σωστά;

Στο πλάι η υδρόψυξη, έτσι όπως μου την έχει σχεδιάσει, δηλαδή από την δεξιά πλευρά οι σωλήνες; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Chaos3X είπε

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι! 

Ο πίσω γιατί να βάζει;

Στην αριστερή πλευρά δεν χρειάζεται κάτι, σωστά;

Στο πλάι η υδρόψυξη, έτσι όπως μου την έχει σχεδιάσει, δηλαδή από την δεξιά πλευρά οι σωλήνες; 

Ο πίσω να βάζει για να δημιουργούνται σωστά οι ροές που σχεδίασα και να έχεις επιπλεον φρέσκο αέρα και πιέσεις για την υδροψυξη που θα λειτουργεί πια στελνοντας τον εσωτερικό αέρα προς τα έξω.

Υποθετω ότι οι σωλήνες κάπως έτσι θα μπούνε λόγω μήκους και για να μην ενοχλούν

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα φίλοι μου και πάλι, τελικά έβαλα την τριπλή υδρόψυξη της Lian Li στο Πλάι. Όλα καλά εδώ και τέσσερις μέρες.

Από χθες, έκανε ένα Windows Update, έκανε επανεκκίνηση και μου έβγαλε στο post "CPU Fan Speed Detection! Please ensure your CPU cooler is properly connected to the CPU_Fan"

Διάβασα στο internet ότι πάμε στο "CPU Fan Speed Lower Limit" και το κάνουμε Ignore, στο bios, για να μπουτάρει στα Windows.

Εκεί, η συμπεριφορά της ψύχτρας  είναι η εξής, ανεβάζει στιγμιαία πολύ την ταχύτητα στα φανάκια και στην αντλία, ανά 5-10 δευτερόλεπτα. ενώ η CPU είναι περίπου 40c idle. 

Δεν έχω πειράξει τίποτα στις ρυθμίσεις του συστήματος. 

Επίσης, στο bios, δεν εμφανίζει την αντλία. Εννοείται την αντλία την έχω συνδεδεμένη στο στο AIO Pump Header και το PWM του κοντρόλερ, στο CPU Fan Header. 

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη, ευχαριστώ. 

IMG_8350.jpeg

IMG_8353.jpeg

IMG_8422.jpeg

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ.

Σαν ψυκτικος, εκεινο που ξερω ειναι οτι δεν δημιουργουμε ψυξη σε εναν χωρο (π.χ. κουτι υπολογιστη), δεν εχουν εφευρεθει τα μεσα ακομα για κατι τετοιο. Απλα απομακρινουμε την ζεστη θερμο αερα) απο τον χωρο. Κι οσο πιο γρηγορα γινεται αυτο τοσο πιο δροσερα θα ειναι τα αντικειμενα που υπαρχουν στο χωρο.

Για την συγκεκριμενη περιπτωση το "SeNNinhA cooling system" ειναι ΤΟΠ κατα την γνωμη μου. Το ξαναλεω δεν μπορουμε να δημιουργισουμε ψυξη, απαγωγη θερμοτητας μπορουμε να κανουμε, σε ενα χωρο

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Chaos3X είπε

Καλημέρα φίλοι μου και πάλι, τελικά έβαλα την τριπλή υδρόψυξη της Lian Li στο Πλάι. Όλα καλά εδώ και τέσσερις μέρες.

Από χθες, έκανε ένα Windows Update, έκανε επανεκκίνηση και μου έβγαλε στο post "CPU Fan Speed Detection! Please ensure your CPU cooler is properly connected to the CPU_Fan"

Διάβασα στο internet ότι πάμε στο "CPU Fan Speed Lower Limit" και το κάνουμε Ignore, στο bios, για να μπουτάρει στα Windows.

Εκεί, η συμπεριφορά της ψύχτρας  είναι η εξής, ανεβάζει στιγμιαία πολύ την ταχύτητα στα φανάκια και στην αντλία, ανά 5-10 δευτερόλεπτα. ενώ η CPU είναι περίπου 40c idle. 

Δεν έχω πειράξει τίποτα στις ρυθμίσεις του συστήματος. 

Επίσης, στο bios, δεν εμφανίζει την αντλία. Εννοείται την αντλία την έχω συνδεδεμένη στο στο AIO Pump Header και το PWM του κοντρόλερ, στο CPU Fan Header. 

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύτιμη, ευχαριστώ. 

IMG_8350.jpeg

IMG_8353.jpeg

IMG_8422.jpeg

Δες εδω

How to Fix the "CPU Fan Error!" Message (cgdirector.com)

Μηπως εισαι στην περιπτωση "Low CPU Fan RPM"?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης, στην εφαρμογή της Lian Li, L-Connect 3, αν δείτε στο standard προφίλ, λέει 0rpm, είναι φυσιολογικό αυτό;

IMG_8351.jpeg

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Επίσης, στην εφαρμογή της Lian Li, L-Connect 3, αν δείτε στο standard προφίλ, λέει 0rpm, είναι φυσιολογικό αυτό;

IMG_8351.jpeg

Αυτο δεν σου ειπα πιο πανω?

Υπαρχουν profil που κανονιζουν πότε θα δουλέψουν οι ανεμιστήρες σου στην AIO. 

Το Standard πιθανολογώ ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν βαζει τους ανεμιστηρες να δουλέψουν για πιο αθορυβη λειτουργία.

Οπότε η Motherboard σου "βλέπει" ανεμιστηρες να μην λειτουργουν στην CPU και σου βγάζει warning για να σε ειδοποιήσει για πιθανό πρόβλημα λειτουργίας τους.

Ή θα ρυθμίσεις την motherboard να μην κανει ελεγχο και να αγνοησει τους ανεμιστηρες, είτε θα την ρυθμίσεις να βγαζει το warning οσο πιο σε χαμηλές στροφες των fans γινεται και θα ρυθμίσεις την ΑΙΟ να λειτουργεί συνέχεια τους ανεμιστηρες σε καποιες ελαχιστες στροφες ωστε να μην σου βγαζει warning η mobo.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Αυτο δεν σου ειπα πιο πανω?

Υπαρχουν profil που κανονιζουν πότε θα δουλέψουν οι ανεμιστήρες σου στην AIO. 

Το Standard πιθανολογώ ότι σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν βαζει τους ανεμιστηρες να δουλέψουν για πιο αθορυβη λειτουργία.

Οπότε η Motherboard σου "βλέπει" ανεμιστηρες να μην λειτουργουν στην CPU και σου βγάζει warning για να σε ειδοποιήσει για πιθανό πρόβλημα λειτουργίας τους.

Ή θα ρυθμίσεις την motherboard να μην κανει ελεγχο και να αγνοησει τους ανεμιστηρες, είτε θα την ρυθμίσεις να βγαζει το warning οσο πιο σε χαμηλές στροφες των fans γινεται και θα ρυθμίσεις την ΑΙΟ να λειτουργεί συνέχεια τους ανεμιστηρες σε καποιες ελαχιστες στροφες ωστε να μην σου βγαζει warning η mobo.

Ξανά λέω, εγώ έχω βάλει το standard profile, και το Auto Start / Stop στο On. 

Όμως πάλι στο Fan: StdSP λέει 0 RPM στις οικογένειες ανεμιστήρων του κοντρόλερ, δείχνει να δουλεύουν,  και τα φανάκια δουλεύουν στο idle, δεν είναι σταματημένα. 

Επίσης, πως εξηγείς ότι δεν δείχνει την ΑΙΟ στο Bios? 

IMG_8433.jpeg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...