Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχω κατασταλάξει για AIO, ακόμα, είμαι ανάμεσα στις: 

NZXT Kraken Elite 280 RGB

https://www.skroutz.gr/s/42146327/NZXT-Kraken-Elite-280-RGB-Ydropsyxi-Epexergasti-Diplou-Anemistira-140mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700-1200-115x.html

Lian Li Galahad II 280 LCD

https://www.skroutz.gr/s/47857145/Lian-Li-GALAHAD-II-LCD-280-Ydropsyxi-Epexergasti-Diplou-Anemistira-120mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700-1200-115x-me-ARGB-Fotismo.html#specs

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Update: Η ΝΖΧT έχει 7ης γενιάς αντλία και μικρότερη οθόνη αλλά μεγαλύτερη ανάλυση (640 x 640), ενώ η Lian Li έχει 8ης γενιάς αντλία, μικρότερη ανάλυση (480 x 480), μεγαλύτερη οθόνη και είναι και πιο φθηνή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Update: Η ΝΖΧT έχει 7ης γενιάς αντλία και μικρότερη οθόνη αλλά μεγαλύτερη ανάλυση (640 x 640), ενώ η Lian Li έχει 8ης γενιάς αντλία, μικρότερη ανάλυση (480 x 480), μεγαλύτερη οθόνη και είναι και πιο φθηνή. 

Το σημαντικό σε ενα συστημα ψυξης ειναι:

Ο ογκος του ψυκτικου, η συνολικά ενεργή επιφάνεια των ψυγείων, οι προδιαγραφες της τρομπας νερου (ογκος/sec και μανομετρικο δυναμικο (δηλαδη το ποσο ψηλα μπορει να στειλει το υγρο)) και η δυναμική των ανεμιστήρων του ψυγείου σε δημιουργία ικανής πίεσης.

Προσοχη στα τελευταία (fans) διότι θελετε fans που να δημιουργουν μεγαλη ΣΤΑΤΙΚΗ πιεση και οχη μεγαλη πιεση ροης. Ο σχεδιασμος των πτερυγίων και η κλιση τους διαφερει πολυ.

Οθονες κλπ μπιχλιμπιδια δεν θα σας βελτιωσουν το cooling.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση φίλε μου. Το δικό μου σύστημα είναι οριζόντιο Home Theatre, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Το κουτί είναι το Nanoxia Project S, έχει ένα αλουμινένιο κομμάτι σε όλο το μπροστινό μέρος, γι' αυτό με την προηγούμενη AIO είχε τοποθετηθεί μπροστά (Pull) με τους δύο 140mm και δεν πήγα στην λύση 3 x 120mm στα δεξιά και ένας 140mm πίσω. 

Με την καινούρια AIO, να ακολουθήσω αυτή την φιλοσοφία, ή να την  βάλω στα πλάγια (360mm version);  

IMG_8090.jpeg

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση φίλε μου. Το δικό μου σύστημα είναι οριζόντιο Home Theatre, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Το κουτί είναι το Nanoxia Project S, έχει ένα αλουμινένιο κομμάτι σε όλο το μπροστινό μέρος, γι' αυτό με την προηγούμενη AIO είχε τοποθετηθεί μπροστά (Pull) με τους δύο 140mm και δεν πήγα στην λύση 3 x 120mm στα δεξιά και ένας 140mm πίσω. 

Με την καινούρια AIO, να ακολουθήσω αυτή την φιλοσοφία, ή να την  βάλω στα πλάγια (360mm version);  

Πιο πολυ λαθος δεν θα μπορουσες να εχεις τοποθετησει το κυκλωμα της υδροψυξής σου.

image.png.70d7bae2c1c7bd922b8c7d8142259bd0.png

Ολα τα κυκλωματα υγρων κάθε είδους πασχουν απο το θεμα υπαρξης φυσαλιδων αερα μεσα σε αυτα.

Εαν το θελεις ετσι θα πρεπει να εξασφαλίσεις ότι δεν θα εχεις καθολου μα καθολου αερα μεσα σε αυτο. Αλλα δεν βλεπω ειδικα ασφαλιστικα για συμπληρωση και σωστη εξαερωση σε αυτο οποτε ειναι αδυνατο να το επιτυχεις.

Ο αερας παντα μα παντα κολλαει στα υψηλότερα σημεια στα οποία μπορει να εγκλωβιστει μιας και ειναι ελαφρυτερος απο τα υγρα.

Ποιο ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σημειο που ο δικος σου αερας μπορει να εγκλωβιστει? Το πάνω σημείο της τρομπας νερου που βρισκεται πανω στο cooler της CPU.

Ποιο πραγμα μειωνει την αποδοση μιας αντλιας νερου? Η μη σωστη πληρωση του δοχειου λειτουργιας της. 

Ποιο πραγμα μειωνει δραματικά την ζωη μιας αντλιας νερου? Το να δουλευει σε κενο αερα και οχι σε υγρο.

Εσυ λογικα στην καλυτερη περιπτωση εχεις καποιες φυσαλιδες αερα στο πανω μερος της αντλιας σου.

Αυτο μειωνει την αποδοση του συστηματος σου το φθειρει γρηγοροτερα και σου αυξανει και τον θορυβο (αναλογικα παντα με την ποσοτητα του αερα που ειναι εκλωβισμενη.

Ψιλα γραμματα? Ισως.

Μπορει ομως να διορθωθει απλα με διαφορετικη τοποθετηση του συστηματος.

Το βελτιστο ειναι το σημειο με το Κοκκινο βελλακι του ψυγειου να ειναι το υψηλοτερο σημειο του κυκλωματος και οι σωληνες του ψυγειου να περνανε απο χαμηλα και οχι απο ψηλα. Εννοειται και κατα την τοποθεσηση θα πρεπει να εχεις περιστρεψει σωστα το συστημα ωστε να οδηγησεις και τις τελευταιες φυσαλιδες αερα στο πανω μερος του ψηγειου.

Η τοποθετηση στα πλαγια που λες σου δινει την δυνατοτητα αυτη. Αλλα πρεπει να ξεκινησει απο ψηλα απο εκει που εχεις τους δυο ανεμιστηρες τωρα δεξια

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για όλη την ανάλυση σου!  
Δεν έχω πετύχει τίποτα σωστό...

Όμως στο δικό μου σύστημα που είναι οριζόντιο, δεν καταλαβαίνω, να γυρίσω το ψυγείο upside down; 

Και με το μεταλλικό, μπροστινό κομμάτι της εισαγωγής αέρα, του κουτιού, δεν θα είναι χειρότερα αν το βάλω το ψυγείο (3 x 120mm) δεξιά;

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 19/1/2024 στις 12:36 ΠΜ, Chaos3X είπε

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για όλη την ανάλυση σου!  
Δεν έχω πετύχει τίποτα σωστό...

Όμως στο δικό μου σύστημα που είναι οριζόντιο, δεν καταλαβαίνω, να γυρίσω το ψυγείο upside down; 

Και με το μεταλλικό, μπροστινό κομμάτι της εισαγωγής αέρα, του κουτιού, δεν θα είναι χειρότερα αν το βάλω το ψυγείο (3 x 120mm) δεξιά;

Μπαίνει και αυτή στο παιχνίδι: 

Lian Li GALAHAD II LCD 360 SL-INF ARGB

https://www.skroutz.gr/s/48092973/Lian-Li-GALAHAD-II-LCD-Ydropsyxi-Epexergasti-Triplou-Anemistira-120mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700-1200-me-ARGB-Fotismo.html#qna

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ.
Στις 18/1/2024 στις 4:21 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Πιο πολυ λαθος δεν θα μπορουσες να εχεις τοποθετησει το κυκλωμα της υδροψυξής σου.

image.png.70d7bae2c1c7bd922b8c7d8142259bd0.png

Ολα τα κυκλωματα υγρων κάθε είδους πασχουν απο το θεμα υπαρξης φυσαλιδων αερα μεσα σε αυτα.

Εαν το θελεις ετσι θα πρεπει να εξασφαλίσεις ότι δεν θα εχεις καθολου μα καθολου αερα μεσα σε αυτο. Αλλα δεν βλεπω ειδικα ασφαλιστικα για συμπληρωση και σωστη εξαερωση σε αυτο οποτε ειναι αδυνατο να το επιτυχεις.

Ο αερας παντα μα παντα κολλαει στα υψηλότερα σημεια στα οποία μπορει να εγκλωβιστει μιας και ειναι ελαφρυτερος απο τα υγρα.

Ποιο ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σημειο που ο δικος σου αερας μπορει να εγκλωβιστει? Το πάνω σημείο της τρομπας νερου που βρισκεται πανω στο cooler της CPU.

Ποιο πραγμα μειωνει την αποδοση μιας αντλιας νερου? Η μη σωστη πληρωση του δοχειου λειτουργιας της. 

Ποιο πραγμα μειωνει δραματικά την ζωη μιας αντλιας νερου? Το να δουλευει σε κενο αερα και οχι σε υγρο.

Εσυ λογικα στην καλυτερη περιπτωση εχεις καποιες φυσαλιδες αερα στο πανω μερος της αντλιας σου.

Αυτο μειωνει την αποδοση του συστηματος σου το φθειρει γρηγοροτερα και σου αυξανει και τον θορυβο (αναλογικα παντα με την ποσοτητα του αερα που ειναι εκλωβισμενη.

Ψιλα γραμματα? Ισως.

Μπορει ομως να διορθωθει απλα με διαφορετικη τοποθετηση του συστηματος.

Το βελτιστο ειναι το σημειο με το Κοκκινο βελλακι του ψυγειου να ειναι το υψηλοτερο σημειο του κυκλωματος και οι σωληνες του ψυγειου να περνανε απο χαμηλα και οχι απο ψηλα. Εννοειται και κατα την τοποθεσηση θα πρεπει να εχεις περιστρεψει σωστα το συστημα ωστε να οδηγησεις και τις τελευταιες φυσαλιδες αερα στο πανω μερος του ψηγειου.

Η τοποθετηση στα πλαγια που λες σου δινει την δυνατοτητα αυτη. Αλλα πρεπει να ξεκινησει απο ψηλα απο εκει που εχεις τους δυο ανεμιστηρες τωρα δεξια

Οπότε, στην περίπτωση που πάρω τον 360mm, και τον βάλω στην δεξιά πλευρά του κουτιού, από ποια πλευρά πρέπει να είναι το ψυγείο για να μην έχω θέμα, όπως μου περιέγραψες και λέει και στο βίντεο; 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Chaos3X είπε

Οπότε, στην περίπτωση που πάρω τον 360mm, και τον βάλω στην δεξιά πλευρά του κουτιού, από ποια πλευρά πρέπει να είναι το ψυγείο για να μην έχω θέμα, όπως μου περιέγραψες και λέει και στο βίντεο; 

Ξεχνας την τοποθετηση του ψυγειου οριζοντια στο κατω μερος του κουτιου.

Αρα μονο στα δεξια στην προσοψη του κουτιου μπορεις να το βαλεις καθετα.

Βελτιστα οι σωλήνες του ψυγείου να ερχονται απο κάτω και η κορυφή του ψυγειου (απο την αντιθετη των σωλήνων) να είναι ψηλα.

Σε καμια περιπτωση η τρομπα της αντλιας σου που κουμπωνει στον επεξεργαστη δεν θα πρεπει να ειναι το πιο ψηλό σημειο του loop.

image.png.a7b561e6c655bfad5c270b83a2a26ea1.png

Οι ανεμιστηρες της ΑΙΟ μπορει να ειναι απο την εξω (push) ή απο την εσω (pull) πλευρα.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα, εκεινο που με ανυσηχει, εκτος απο τυχον διαρροες (ΟΚ σπανιο πλεον) με την υδροψυξη, ειναι οτι δεν αναφερεται πουθενα και απο κανεναν που βρισκεται η εκτονωτικη βαλβιδα, αφου μιλαμε για κανονικο ψυκτικο κυκλωμα, η εστω ενα αποκλεινον-συγκλεινον προφυσιο. Τα οποια σκοπο εχουν να ριξουν την πιεση του ψυκτικου υγρου, να αυξησουν την ταχυτητα του, ωστε να αποκτησει θερμοκρασια βρασμου και να απαιτει λανθανουσα θερμοτητα, την οποια θα απαγει απο τον επεξεργαστη, για να εξατμιστει και να επιστρεψει στο ψυγειο για υγροποιηθει και παλι.  Απουσια επισης ηλεκτρομαγνητικης βαλβιδας με σενσορα στον επεξεργαστη, για να αυξομειωνει την ροη του ψυκτικου υγρου, στο κυκλωμα αναλογα με την θερμοκρασια στον επεξεργαστη. Μεχρι να μου λυθουν αυτες η αποριες σχετικα με την υδροψυξη, noctua και τα μυαλα στο μουλτιμιξερ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Ξεχνας την τοποθετηση του ψυγειου οριζοντια στο κατω μερος του κουτιου.

Αρα μονο στα δεξια στην προσοψη του κουτιου μπορεις να το βαλεις καθετα.

Βελτιστα οι σωλήνες του ψυγείου να ερχονται απο κάτω και η κορυφή του ψυγειου (απο την αντιθετη των σωλήνων) να είναι ψηλα.

Σε καμια περιπτωση η τρομπα της αντλιας σου που κουμπωνει στον επεξεργαστη δεν θα πρεπει να ειναι το πιο ψηλό σημειο του loop.

image.png.a7b561e6c655bfad5c270b83a2a26ea1.png

Οι ανεμιστηρες της ΑΙΟ μπορει να ειναι απο την εξω (push) ή απο την εσω (pull) πλευρα.

Αρχικά να σε ευχαριστήσω που για άλλη μία φορά ζωγραφίζεις με τις απαντήσεις και την μεταδιδόμενη γνώση σου. 

Ξανά λέω γιατί μπορεί να μην έχω γίνει κατανοητός, το κουτί είναι οριζόντιο, έχει ένα μεταλλικό κομμάτι μπροστά και έχω βάλει"κάθετα" μπροστά την υδρόψυξη, όχι ορίζοντα που περιγράφεις. 

Αν το βάλω στην δεξιά πλευρά, όπως έχεις σχηματίσει, θα είναι στην δεξιά πλευρά, όχι στην μπροστινή. 

IMG_8165.jpeg

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Chaos3X είπε

Αρχικά να σε ευχαριστήσω που για άλλη μία φορά ζωγραφίζεις με τις απαντήσεις και την μεταδιδόμενη γνώση σου. 

Ξανά λέω γιατί μπορεί να μην έχω γίνει κατανοητός, το κουτί είναι οριζόντιο, έχει ένα μεταλλικό κομμάτι μπροστά και έχω βάλει"κάθετα" μπροστά την υδρόψυξη, όχι ορίζοντα που περιγράφεις. 

Αν το βάλω στην δεξιά πλευρά, όπως έχεις σχηματίσει, θα είναι στην δεξιά πλευρά, όχι στην μπροστινή. 

IMG_8165.jpeg

Οκ. Τωρα το χω.

Sorry. Ειδα στην φωτο οπως την εβαλες αυτα που μου φανηκαν να ειναι τα ποδαρακια του κουτιου σου και με το orientation της φωτο ειπα ετσι θα ειναι (κι ας φαινοταν περιεργη η υπολοιπη τοποθετηση μιας και τωρα πια αυτοσχεδιαζουμε με τα κουτια πολυ).

image.png.25c0d46f7795c1201eb6b0535dc469a4.png

Οποτε τα παιρνουμε ολα πισω. 

Παμε απο την αρχη.

1) ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ της ΑΙΟ. Μια χαρα ειναι ετσι οπως ειναι μιας και τελικα η CPU ειναι σε σαφεστατα χαμηλώτερη θεση απο το πανω μερος του ψυγειου της ΑΙΟ. Δεν χρειαζεται να αλλαξεις τιποτε.

2) Εαν θελεις να την βαλεις στην δεξια πλευρα και εφοσον χωραει και παλι δεν θα υπαρξει προβλημα.

Τελικα ολα ηταν θεμα οπτικης.....

Το σημειο προσοχης σε εσενα ειναι οι ροες σου σε σχεση με τους ανεμιστηρες σου ωστε να βελτιστοποιησεις την πραγματικη σου ψυξη. Μπορει να γινει πολυ καλο μπορει να γινει και εντελως χαλια.

Τι ρουφαει και τι στελνει? Για βαλε κανενα βελακι. 

Πολλες οι επιλογες στο σεταρισμα και πολυ ανεση για καλο σεταρισμα. υπαρχει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανένα πρόβλημα,  τουλάχιστον συνεννοηθήκαμε. χαχα 

Ο λόγος που την είχα βάλει στο μπροστινό μέρος, του κουτιού το 2019 ήταν γιατί έχει το μεταλλικό κομμάτι μπροστά, οπότε οι κανονικοί ανεμιστήρες εισαγωγής θα υπολειτουργούσαν. Πες μου κι εσύ την γνώμη σου γι αυτό αν θες... 

Οπότε είναι: 

2 x 140mm AIO μπροστά (Pull) εισαγωγή

2 x 120mm στα δεξιά εξαγωγή

1 x 120mm πίσω εξαγωγή (πιο δυνατός από τους 120mm δεξιά)

Στην αριστερή πλευρά δεν έχω βάλει κάτι, σε ανεμιστήρα, μόνο το τροφοδοτικό. 

Υ.Γ: Παρακαλώ να είστε αμείλικτοι με τις σχεδιαστικές μου ικανότητες. 

Υ.Γ2: Case Review: https://www.quietpc.com/na-projects-silver

IMG_8166.jpeg

Επεξ/σία από Chaos3X
Δημοσ.

Πιστεύω πως εάν έβαζες την υδρόψυξη στο πλάι με τους ανεμιστήρες να βγάζουν αέρα και 3 12αρηδες μπροστά να βάζουν θα ήσουν καλύτερα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Πιστεύω πως εάν έβαζες την υδρόψυξη στο πλάι με τους ανεμιστήρες να βγάζουν αέρα και 3 12αρηδες μπροστά να βάζουν θα ήσουν καλύτερα.

Το κουτί έχει χώρο για 2 x140mm ή 2 120mm μπροστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...