Chaos3X Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, JPaxilleas είπε Δε χρειάζεσαι πρακτικα Platinum αλλά σαφώς υπάρχει μια μικρή υπεροχή έναντι των Gold (που εξαρτάται βέβαια και διαφοροποιείται ανάλογα με τον κατασκευαστή). Θα σου πρότεινα ή το Corsair RMe Series RM1000e 1000W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold (εδώ) ή το Be Quiet Pure Power 12 M 1000W Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold (εδώ) και τα δυο ATX v3.0 και PCIe 5.0 συμβατά) Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι φίλε μου, της Corsair το μοντέλο δεν είναι ATX 3.0, ούτε στο site τους το αναφέρει ούτε στο στο Skroutz, ούτε έχει θύρα ειδική. 1
JPaxilleas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, Chaos3X είπε Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι φίλε μου, της Corsair το μοντέλο δεν είναι ATX 3.0, ούτε στο site τους το αναφέρει ούτε στο στο Skroutz, ούτε έχει θύρα ειδική. https://www.corsair.com/us/en/p/psu/cp-9020264-na/rme-series-rm1000e-fully-modular-low-noise-atx-power-supply-cp-9020264-na#tab-techspecs (ATX 3.0) https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-rm1000e-2023-atx-3-0-psu-review-2023/ https://hwbusters.com/psus/corsair-rm1000e-gen5-psu-review/ Να προσθέσω στην περίπτωση που πας να μπερδευτείς με το PCIe 5.0, ότι ένα PCIe 5.0 PSU σημαίνει απλά ότι ένα τροφοδοτικό PCIe 5.0 έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τα όποια θέματα ισχύος μπορεί να συμβούν με χρήση του καλωδίου PCIe 5.0 12 VHPWR, διασφαλίζοντας βέλτιστη παροχή ισχύος και σταθερότητα για τις GPU προηγμένης τεχνολογίας (όπως μια Nvidia 4090) και ως εκ τούτου έρχονται με ένα 16-pin (12VHPWR) PCIe 5.0 καλώδιο / connector. 1
Chaos3X Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε https://www.corsair.com/us/en/p/psu/cp-9020264-na/rme-series-rm1000e-fully-modular-low-noise-atx-power-supply-cp-9020264-na#tab-techspecs (ATX 3.0) https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-rm1000e-2023-atx-3-0-psu-review-2023/ https://hwbusters.com/psus/corsair-rm1000e-gen5-psu-review/ Να προσθέσω στην περίπτωση που πας να μπερδευτείς με το PCIe 5.0, ότι ένα PCIe 5.0 PSU σημαίνει απλά ότι ένα τροφοδοτικό PCIe 5.0 έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τα όποια θέματα ισχύος μπορεί να συμβούν με χρήση του καλωδίου PCIe 5.0 12 VHPWR, διασφαλίζοντας βέλτιστη παροχή ισχύος και σταθερότητα για τις GPU προηγμένης τεχνολογίας (όπως μια Nvidia 4090) και ως εκ τούτου έρχονται με ένα 16-pin (12VHPWR) PCIe 5.0 καλώδιο / connector. Δεν ξέρω τι έβλεπα εγώ το πρωί, χίλια συγνώμη φίλε μου, έχεις απόλυτο δίκιο, το ξέρω τι κάνει η θύρα PCIe 5, εγώ κοιτούσα την θύρα που έχουν και νόμιζα ότι δεν υποστηρίζει το καινούριο πρότυπο, στραβόθηκα και specs. Ποια εταιρεία θεωρείς πιο αξιόπιστη, Corsair, Seasonic ή Be Quiet? Σε σύγκριση με τα Seasonic? 1
JPaxilleas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Chaos3X είπε Δεν ξέρω τι έβλεπα εγώ το πρωί, χίλια συγνώμη φίλε μου, έχεις απόλυτο δίκιο, το ξέρω τι κάνει η θύρα PCIe 5, εγώ κοιτούσα την θύρα που έχουν και νόμιζα ότι δεν υποστηρίζει το καινούριο πρότυπο, στραβόθηκα και specs. Ποια εταιρεία θεωρείς πιο αξιόπιστη, Corsair, Seasonic ή Be Quiet? Σε σύγκριση με τα Seasonic? Για 80 Gold και 1000άρια: H Seasonic είναι ουσιαστικά πίσω από την Corsair και εάν το ψάξεις τα δυο PSU στην κατηγορία των 1000W πάνω κάτω είναι στα ίδια ως προς τις επιδόσεις (efficiency) με λίγο καλύτερο αυτό της Seasonic το οποίο είναι και ελάχιστα πιο αθόρυβο. Σε σχέση τώρα με το Be Quiet! Straight Power 12 1000W αυτό της Seasonic είναι πιο αθόρυβο και παραπλήσιο σε επιδόσεις (efficiency). Βάσει των παραπάνω θα έλεγα τελικά η επιλογή είναι Seasonic Focus GX 1000W. Βγάζω το Corsair γιατί στην σειρά RMe δεν είναι τόσο καλή όσο στη Shift και ο λόγος που στο πρότεινα είναι διότι έχω πολλά χρόνια Corsair με κανένα πρόβλημα (δηλαδή απλά δοκιμασμένο και μάλιστα γερά ακόμα και με 4090). Για 80 Platinum και 1000άρια θα πρότεινα με βάσει το ίδιο σκεπτικό περίπου Seasonic ή Corsair (π.χ. το Corsair HX1000i 1000W 80 Plus Platinum) αλλά μέσα τώρα είναι και τα Be Quiet με το 12 & 13. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από JPaxilleas 1
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, JPaxilleas είπε https://www.corsair.com/us/en/p/psu/cp-9020264-na/rme-series-rm1000e-fully-modular-low-noise-atx-power-supply-cp-9020264-na#tab-techspecs (ATX 3.0) https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/corsair-rm1000e-2023-atx-3-0-psu-review-2023/ https://hwbusters.com/psus/corsair-rm1000e-gen5-psu-review/ Να προσθέσω στην περίπτωση που πας να μπερδευτείς με το PCIe 5.0, ότι ένα PCIe 5.0 PSU σημαίνει απλά ότι ένα τροφοδοτικό PCIe 5.0 έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τα όποια θέματα ισχύος μπορεί να συμβούν με χρήση του καλωδίου PCIe 5.0 12 VHPWR, διασφαλίζοντας βέλτιστη παροχή ισχύος και σταθερότητα για τις GPU προηγμένης τεχνολογίας (όπως μια Nvidia 4090) και ως εκ τούτου έρχονται με ένα 16-pin (12VHPWR) PCIe 5.0 καλώδιο / connector. Δεν είναι τόσο απλό και δεν έχει σχέση μόνο με την GPU (παροχή μέσω 12VHPWR max 600w) αλλά και με την συνολική δυνατότητα παροχής ισχύος για μικρής διάρκειας Power picks (έως 3X για max 100ms). Γενικα τα ΑΤΧ 3.0 θεωρητικά συμπεριφέρονται καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και κατά περίπτωση πιο οικονομικά. Μια γενικά εικόνα μπορεί να έχει διαβάζοντας αυτο: https://www.pcworld.com/article/631851/atx-3-0-explained-why-intel-gave-power-supplies-their-first-overhaul-in-20-years.html Seasonic & Cosrsair δεν πάνε πακέτο ούτε είναι το ίδιο. Κάποια Corsair ίσως χρησιμοποιούν components από την Seasonic αλλά σίγουρα όχι τα RMe τα οποία έχουν θέματα με τον θόρυβο του ανεμιστήρα και γενικά έχουν πολλές περικοπές για να γίνουν low budget. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από SeNNinhA 3
Chaos3X Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Σας 11 ώρες πριν, JPaxilleas είπε Για 80 Gold και 1000άρια: H Seasonic είναι ουσιαστικά πίσω από την Corsair και εάν το ψάξεις τα δυο PSU στην κατηγορία των 1000W πάνω κάτω είναι στα ίδια ως προς τις επιδόσεις (efficiency) με λίγο καλύτερο αυτό της Seasonic το οποίο είναι και ελάχιστα πιο αθόρυβο. Σε σχέση τώρα με το Be Quiet! Straight Power 12 1000W αυτό της Seasonic είναι πιο αθόρυβο και παραπλήσιο σε επιδόσεις (efficiency). Βάσει των παραπάνω θα έλεγα τελικά η επιλογή είναι Seasonic Focus GX 1000W. Βγάζω το Corsair γιατί στην σειρά RMe δεν είναι τόσο καλή όσο στη Shift και ο λόγος που στο πρότεινα είναι διότι έχω πολλά χρόνια Corsair με κανένα πρόβλημα (δηλαδή απλά δοκιμασμένο και μάλιστα γερά ακόμα και με 4090). Για 80 Platinum και 1000άρια θα πρότεινα με βάσει το ίδιο σκεπτικό περίπου Seasonic ή Corsair (π.χ. το Corsair HX1000i 1000W 80 Plus Platinum) αλλά μέσα τώρα είναι και τα Be Quiet με το 12 & 13. 7 ώρες πριν, SeNNinhA είπε Δεν είναι τόσο απλό και δεν έχει σχέση μόνο με την GPU (παροχή μέσω 12VHPWR max 600w) αλλά και με την συνολική δυνατότητα παροχής ισχύος για μικρής διάρκειας Power picks (έως 3X για max 100ms). Γενικα τα ΑΤΧ 3.0 θεωρητικά συμπεριφέρονται καλύτερα, πιο αποτελεσματικά και κατά περίπτωση πιο οικονομικά. Μια γενικά εικόνα μπορεί να έχει διαβάζοντας αυτο: https://www.pcworld.com/article/631851/atx-3-0-explained-why-intel-gave-power-supplies-their-first-overhaul-in-20-years.html Seasonic & Cosrsair δεν πάνε πακέτο ούτε είναι το ίδιο. Κάποια Corsair ίσως χρησιμοποιούν components από την Seasonic αλλά σίγουρα όχι τα RMe τα οποία έχουν θέματα με τον θόρυβο του ανεμιστήρα και γενικά έχουν πολλές περικοπές για να γίνουν low budget. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οπότε μένουμε ανάμεσα στα Seasinc (Gold) και τo Be Quiet Straight Power 12 (Platinum) που προ ανέφερα, το οποίο το βρίσκω κοντά στην τιμή των Seasonic. https://www.foxstore.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=168693 Ρωτάω από πλευρά αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής, αν συναγωνίζεται με την Seasonic, κι ας είναι "υποδεέστερα" σε eficiency.
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 42 λεπτά πριν, Chaos3X είπε Σας Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Οπότε μένουμε ανάμεσα στα Seasinc (Gold) και τo Be Quiet Straight Power 12 (Platinum) που προ ανέφερα, το οποίο το βρίσκω κοντά στην τιμή των Seasonic. https://www.foxstore.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=168693 Ρωτάω από πλευρά αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής, αν συναγωνίζεται με την Seasonic, κι ας είναι "υποδεέστερα" σε eficiency. Ή seasonic είναι κορυφαία. Αλλά και το Bequiet είναι πολύ ποιοτικό. Μπορείς να πας ακόμη και στο Gold στο Bequit χωρίς να χασεις κάτι. Σε 50%-60% φόρτο δεν έχουν πρακτικές διάφορες σε εξοικονόμηση ρεύματος Νομίζω ότι η σωστή επιλογή είναι με βάση στο τι σε βολεύει σε σχεση με τις εξόδους που έχουν και το σύστημα που στήνεις ή που μελλοντικά προβλέπεις ότι θα εχεις ανάγκη για παροχές.
Chaos3X Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Ή seasonic είναι κορυφαία. Αλλά και το Bequiet είναι πολύ ποιοτικό. Μπορείς να πας ακόμη και στο Gold στο Bequit χωρίς να χασεις κάτι. Σε 50%-60% φόρτο δεν έχουν πρακτικές διάφορες σε εξοικονόμηση ρεύματος Νομίζω ότι η σωστή επιλογή είναι με βάση στο τι σε βολεύει σε σχεση με τις εξόδους που έχουν και το σύστημα που στήνεις ή που μελλοντικά προβλέπεις ότι θα εχεις ανάγκη για παροχές. Αν είναι να πάω σε Gold, πάω σε Seasonic, αν είναι να πάω σε Platinum, Be Quiet, μετά ξεφεύγει το budget. Το θέμα είναι ποιο είναι ποιο αξιόπιστο. Με μία 4080 θέλω να το συνδέσω και οτιδήποτε βγει μελλοντικά. Υ.Γ: Χρησιμοποιώ και εμπιστεύομαι την Corsair Πάνω από 15 χρόνια τώρα, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Επίσης μου άρεσε πολύ η λειτουργία, Zero RPM mode, στο Be Quiet Straight Power 12 1000W, δεν υπάρχει αυτό νομίζω. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από Chaos3X 1
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Chaos3X είπε Αν είναι να πάω σε Gold, πάω σε Seasonic, αν είναι να πάω σε Platinum, Be Quiet, μετά ξεφεύγει το budget. Το θέμα είναι ποιο είναι ποιο αξιόπιστο. Με μία 4080 θέλω να το συνδέσω και οτιδήποτε βγει μελλοντικά. Υ.Γ: Χρησιμοποιώ και εμπιστεύομαι την Corsair Πάνω από 15 χρόνια τώρα, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Επίσης μου άρεσε πολύ η λειτουργία, Zero RPM mode, στο Be Quiet Straight Power 12 1000W, δεν υπάρχει αυτό νομίζω. Προσωπικα πιστεύω ότι εάν υπάρχει η οποιαδήποτε διαφορά ποιότητας υπέρ της Seasonic θα είναι σε λεπτομέρειες των επιμέρους κυκλωμάτων που πρέπει να είσαι ηλεκτρονικός και να ψάχνεις την λεπτομέρεια για να το καταλάβεις. Στα βασικά πράγματα δεν νομίζω ότι έχουν πρακτική διαφορά σε ποιότητα. Άλλωστε 10 χρόνια εγγύηση νομιζω ότι είναι καλή. Εξ ορισμού άλλωστε τα ΑΤΧ 3.0 είναι κατασκεύασμενα να μπορούν να δώσουν αλλά και να αντέξουν μεγάλα στιγμιαία picks πολύ μεγαλύτερα από τα ΑΤΧ και να έχουν επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες στα κυκλώματα τους. Και η Seasonic έχει κουμπί για hybrid mode όπου εσυ επιλέγεις Εάν θέλεις ο ανεμιστήρας να μην δουλεύει σε low loads. Για το Golden/Platinum ειναι θεμα εαν υπάρχουν τα επιπλέον χρήματα επένδυσης. Σε βάθος χρόνου σε βαριά χρήση θα γίνει απόσβεση. Σε normal χρήση μάλλον δεν θα δεις διαφορές ειδικά με το 1000αρι. +/-2% είναι η διαφορά Golden/Platinum. Προσωπικα πήρα πρόσφατα το BeQuiet Pure Power 12M 850w. Δεν το έχω βάλει πάνω ακόμη μιας και δεν έχω στήσει το νέο σύστημα. Θεώρησα ότι δεν χρειάζεται να επενδύσω σε κάτι καλύτερο για σύστημα με Ryzen 7800x3d Δεν νομίζω να υπάρχει κακή επιλογή σε αυτα που κοιτάζεις. Γι αυτό λέω ότι καλύτερα δες σε εξόδους τι σε βολεύει καλυτερα για τις ανάγκες σου. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από SeNNinhA 3
duffyduck Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) be quiet! Pure Power 12 M 850W PSU Review https://hwbusters.com/psus/be-quiet-pure-power-12-m-850w-psu-review/ Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από duffyduck 2
JPaxilleas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Chaos3X είπε Αν είναι να πάω σε Gold, πάω σε Seasonic, αν είναι να πάω σε Platinum, Be Quiet, μετά ξεφεύγει το budget. Το θέμα είναι ποιο είναι ποιο αξιόπιστο. Με μία 4080 θέλω να το συνδέσω και οτιδήποτε βγει μελλοντικά. Υ.Γ: Χρησιμοποιώ και εμπιστεύομαι την Corsair Πάνω από 15 χρόνια τώρα, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ. Επίσης μου άρεσε πολύ η λειτουργία, Zero RPM mode, στο Be Quiet Straight Power 12 1000W, δεν υπάρχει αυτό νομίζω. Φίλε Chaos3X, η αξιοπιστία ενός κατασκευαστή και εν τέλει ενός προϊόντος του, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το επίπεδο απόδοσης (efficiency), οι προδιαγραφές ισχύος εξόδου (power output specifications) αναφορικά με την σταθερή παροχή ισχύος σε διάφορες τάσεις, όπως στα +12V, +5V και +3.3V ή σε στιγμές μικρής διάρκειας (power picks) όπως σωστά επισήμανε και ο φίλος SeNNinhA, η ποιότητα των υποσυστημάτων (internal components) ενός τροφοδοτικού π.χ. ποιότητα πυκνωτών, οι προδιαγραφές ασφάλειας (safety protections), τα διάφορα (Certifications) πιστοποιητικά (π.χ. για αποδοτικότητα, για επίπεδα θορύβου, κ.λπ.), η εγγύηση, η υποστήριξη του κατασκευαστή και η συνδεσιμότητα (σύνολο εξόδων). Είναι γεγονός ότι η αξιολόγηση των τροφοδοτικών δεν είναι εύκολη, λόγω των πολλών παραμέτρων τεχνικής φύσεως και πρακτικά γνώσεων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (τάσεις, ισχύς, πυκνωτές, συχνότητες, ρεύμα, κ.λπ.) αλλά σε γενικές γραμμές με μια καλή ανάγνωση από διάφορα reviews, μπορεί κάποιος να πάρει μια βασική ιδέα για ένα τροφοδοτικό σε σχέση με ένα άλλο (λαμβάνοντας υπόψη του και κάποιους από τους παραπάνω παράγοντες). Οπότε θα συμφωνήσω με τον φίλο SeNNinhA, γιατί τα ίδια πάνω-κάτω θα σου έγραφα και εγώ. 1
Chaos3X Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 47 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Προσωπικα πιστεύω ότι εάν υπάρχει η οποιαδήποτε διαφορά ποιότητας υπέρ της Seasonic θα είναι σε λεπτομέρειες των επιμέρους κυκλωμάτων που πρέπει να είσαι ηλεκτρονικός και να ψάχνεις την λεπτομέρεια για να το καταλάβεις. Στα βασικά πράγματα δεν νομίζω ότι έχουν πρακτική διαφορά σε ποιότητα. Άλλωστε 10 χρόνια εγγύηση νομιζω ότι είναι καλή. Εξ ορισμού άλλωστε τα ΑΤΧ 3.0 είναι κατασκεύασμενα να μπορούν να δώσουν αλλά και να αντέξουν μεγάλα στιγμιαία picks πολύ μεγαλύτερα από τα ΑΤΧ και να έχουν επιπλέον ασφαλιστικές δικλείδες στα κυκλώματα τους. Και η Seasonic έχει κουμπί για hybrid mode όπου εσυ επιλέγεις Εάν θέλεις ο ανεμιστήρας να μην δουλεύει σε low loads. Για το Golden/Platinum ειναι θεμα εαν υπάρχουν τα επιπλέον χρήματα επένδυσης. Σε βάθος χρόνου σε βαριά χρήση θα γίνει απόσβεση. Σε normal χρήση μάλλον δεν θα δεις διαφορές ειδικά με το 1000αρι. +/-2% είναι η διαφορά Golden/Platinum. Προσωπικα πήρα πρόσφατα το BeQuiet Pure Power 12M 850w. Δεν το έχω βάλει πάνω ακόμη μιας και δεν έχω στήσει το νέο σύστημα. Θεώρησα ότι δεν χρειάζεται να επενδύσω σε κάτι καλύτερο για σύστημα με Ryzen 7800x3d Δεν νομίζω να υπάρχει κακή επιλογή σε αυτα που κοιτάζεις. Γι αυτό λέω ότι καλύτερα δες σε εξόδους τι σε βολεύει καλυτερα για τις ανάγκες σου. 30 λεπτά πριν, duffyduck είπε be quiet! Pure Power 12 M 850W PSU Review https://hwbusters.com/psus/be-quiet-pure-power-12-m-850w-psu-review/ 29 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε Φίλε Chaos3X, η αξιοπιστία ενός κατασκευαστή και εν τέλει ενός προϊόντος του, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το επίπεδο απόδοσης (efficiency), οι προδιαγραφές ισχύος εξόδου (power output specifications) αναφορικά με την σταθερή παροχή ισχύος σε διάφορες τάσεις, όπως στα +12V, +5V και +3.3V ή σε στιγμές μικρής διάρκειας (power picks) όπως σωστά επισήμανε και ο φίλος SeNNinhA, η ποιότητα των υποσυστημάτων (internal components) ενός τροφοδοτικού π.χ. ποιότητα πυκνωτών, οι προδιαγραφές ασφάλειας (safety protections), τα διάφορα (Certifications) πιστοποιητικά (π.χ. για αποδοτικότητα, για επίπεδα θορύβου, κ.λπ.), η εγγύηση, η υποστήριξη του κατασκευαστή και η συνδεσιμότητα (σύνολο εξόδων). Είναι γεγονός ότι η αξιολόγηση των τροφοδοτικών δεν είναι εύκολη, λόγω των πολλών παραμέτρων τεχνικής φύσεως και πρακτικά γνώσεων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (τάσεις, ισχύς, πυκνωτές, συχνότητες, ρεύμα, κ.λπ.) αλλά σε γενικές γραμμές με μια καλή ανάγνωση από διάφορα reviews, μπορεί κάποιος να πάρει μια βασική ιδέα για ένα τροφοδοτικό σε σχέση με ένα άλλο (λαμβάνοντας υπόψη του και κάποιους από τους παραπάνω παράγοντες). Οπότε θα συμφωνήσω με τον φίλο SeNNinhA, γιατί τα ίδια πάνω-κάτω θα σου έγραφα και εγώ. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις αναλυτικές σκέψεις, προτάσεις και πληροφορίες σας. Το ταβάνι ήταν στα 180€ αλλά νομίζω αξίζει να ανεβώ λίγο παραπάνω για το Platinum. Το σύστημα δεν θα είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο, πέραν του 7800X3D και της 4080 και η επιλογή του 1000W PSU έγινε καθαρά γιατί η nvidia κάθε γενιά ανεβάζει κι άλλο την κατανάλωση. 1
SeNNinhA Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Chaos3X είπε Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τις αναλυτικές σκέψεις, προτάσεις και πληροφορίες σας. Το ταβάνι ήταν στα 180€ αλλά νομίζω αξίζει να ανεβώ λίγο παραπάνω για το Platinum. Το σύστημα δεν θα είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρο, πέραν του 7800X3D και της 4080 και η επιλογή του 1000W PSU έγινε καθαρά γιατί η nvidia κάθε γενιά ανεβάζει κι άλλο την κατανάλωση. Όπως είπα όλες οι επιλογές σου είναι καλές. Δεν τίθεται θεμα αξιοπιστίας αν και κάποια προβληματικά κομμάτια με αστοχίες θα υπάρχουν και στα καλύτερα μοντέλα. Σε νορμάλ συνθήκες θα παίξει περισσότερο ρόλο η σωστή τοποθέτηση σε καλό κουτί ωστε να τραβάει αέρα από έξω και όχι από το κουτί, ο περιοδικος καθαρισμος της σκόνης (όχι δεν θα βάζουμε σκούπακι κάθε μήνα βέβαια) η θέση του κουτιού (εάν υπάρχει επαρκής αερισμός του) και τέτοια πράγματα που θα βοηθήσουν τις θερμοκρασίες κάθε κομματιου να μείνουν κατά το δυνατόν, χαμηλά. Έχω τροφοδοτικό του 2007 (Corsair TX750W) που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κιχ. OK χωρίς ιδιαίτερο ζόρισμα αλλά και παλι 16+ χρόνια. Αντε με το καλό να το στήσεις. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από SeNNinhA 1
Chaos3X Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Όπως είπα όλες οι επιλογές σου είναι καλές. Δεν τίθεται θεμα αξιοπιστίας αν και κάποια προβληματικά κομμάτια με αστοχίες θα υπάρχουν και στα καλύτερα μοντέλα. Σε νορμάλ συνθήκες θα παίξει περισσότερο ρόλο η σωστή τοποθέτηση σε καλό κουτί ωστε να τραβάει αέρα από έξω και όχι από το κουτί, ο περοδικος καθαρισμος της σκόνης (όχι δεν θα βάζουμε σκούπακι κάθε μήνα βέβαια) η θέση του κουτιού (εάν υπάρχει επαρκής αερισμός του) και τέτοια πράγματα που θα βοηθήσουν τις θερμοκρασίες κάθε κομματιου να μείνουν κατά το δυνατόν, χαμηλά. Έχω τροφοδοτικό του 2007 (Corsair TX750W) που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κιχ. OK χωρίς ιδιαίτερο ζόρισμα αλλά και παλι 16+ χρόνια. Αντε με το καλό να το στήσεις. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε, κάθε 6 μήνες φυσάω όλο το μηχάνημα και 2 χρόνια, αλλαγή στις πάστες. Όταν το στήσω με το καλό θα ανεβάσω φωτογραφία. Και πάλι ευχαριστώ, καλή συνέχεια.
Chaos3X Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Καλησπέρα παίδες, επανέρχομαι με άλλη μία ερώτηση. Θέλω να προσθέσω μία AIO 240mm, λόγω κουτιού. Σκέφτομαι την NZXT Kraken Elite 280 RGB https://www.skroutz.gr/s/42146327/NZXT-Kraken-Elite-280-RGB-Ydropsyxi-Epexergasti-Diplou-Anemistira-140mm-gia-Socket-AM4-AM5-1700-1200-115x.html Η ερώτηση μου είναι, αν θα πρέπει να επιλέξω κάποια της Asus λόγω μητρικής ή δεν παίζει ρόλο. Υ.Γ: Τελικά κατέληξα στο Seasonic VERTEX PX 1000W, σας ευχαριστώ όλους και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα