aces Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, papp0us είπε Τα 8GB σε ένα Macbook, είναι αρκετά για το target group τους. Ταυτόχρονα τα 8GB ΔΕΝ είναι 16GB, ούτε μπορεί να ισοφαριστεί η διαφορά απο την ταχύτητα της RAM. To 99.5% που θα κοιτάξουν ένα entry Macbook, στο 99.5% της χρήσης τους δεν θα έχουν πρόβλημα με τα 8GB RAM. Μην το πάμε όμως και στην υπερβολή. Εντάξει, μάρκετινγκ, το καταλαβαίνω, αλλα δεν απευθύνονται σε χάπατα. Τα 8gb δεν ειναι οντως 16gb ειναι ομως ενα 40-50% παραπανω απο την κανονική ram αρα κατ' αναλογια μιλαμε για περιπου ισχυ 12ram σε macos. Εννοειται οτι ειναι ΥΠΕΡαρκετα για entry level MacBook κ στο αγοραστικό κοινο που απευθυνονται. Για τον μεσο ή ακομη & casual χρηστη το 8/256 σαν entry-level ειναι υπεραρκετο. Τα μαρκετινγκ τμηματα ζουν με την υπερβολή στις περισσοτερες εταρίες/κατασκευαστές. 2
ADHD Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δεν συμφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει pro μοντέλο στα 2k με 8gb μνήμη το 2023 αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσεις τα προβλήματα των windows σε αρκετά μεγαλο ποσοστό ακόμη και με 8gb, αν μιλάμε πάντα για σχετικά casual χρήση. Έκανα αναβάθμιση στον σταθερό με windows από 16 σε 32 γιατί πλέον δεν άντεχε με chrome+discord+diablo 4 ταυτόχρονα, από την άλλη MacBook Pro M1 (με 16gb βέβαια) το έχω 2 χρόνια δεν έχω κάνει φορματ/optimization (κάτι που κάνω στα windows συχνά) εδώ ποτέ και δεν έχει ζοριστεί ούτε μια φορά, ούτε μου έχει κρασαρει ποτέ τίποτα, είναι όπως την πρώτη μέρα που το άνοιξα, κάτι που δεν βρίσκεις σε windows και android. Εκει που θέλω να καταλήξω είναι ότι αρκετοί κρίνετε με βάση την εμπειρία σας σε windows και λέτε οκ με 8gb και 10 tabs στον chrome το μηχάνημα θα σέρνεται. Δεν είναι καθόλου έτσι, ναι μπορείς να το ζορίσεις και να αναγκαστεί να κάνει swaps στον SSD συνέχεια αλλά εκτιμώ ότι ο μέσος χρήστης δεν θα το κάνει ούτε θα καταλάβει κάποια διαφορα όταν γίνει. Τώρα αν είσαι επαγγελματίας και γνωρίζεις τις ανάγκες σου σε RAM τι το συζητάμε καν? Παίρνεις το configuration που σου κάνει η κάποια ανταγωνιστική πρόταση από windows. 4
VaggD Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Η μνήμη είναι οκ για τον μέσο χρήστη, ίσως και για κάποιον με παραπάνω απαιτήσεις. Βέβαια για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί αρκετά swap memory όποτε αυξάνεται το wear του SSD. Τώρα πόσα tbw προσθέτονται κάθε μέρα εξαιτίας του swap και σε πόσο χρονικό διάστημα θα φτάσει το όριο είναι άλλη ιστορία.
atypicalcoder Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, AtiX είπε Ήθελα να ήξερα τόσο πολύ πονάνε οι M και όλη η μετάβαση της Apple σε δικό της hardware που βγαίνει ο κάθε ένας και κράζει για την μνήμη? Θα ήθελα να δω σε λίγους μήνες που θα βγει επιτέλους σωστή απάντηση και από το άλλο στρατόπεδο βασισμένη σε ARM, τι μνήμες θα έχει και αν θα βγείτε όλοι εσείς που κράζετε να πείτε τα ίδια… Ποια σωστή απάντηση? έχουμε κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο με τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό μερικών, που σε λίγο θα πουν ότι και 4GB είναι αρκετά. 15 λεπτά πριν, aces είπε Τα 8gb δεν ειναι οντως 16gb ειναι ομως ενα 40-50% παραπανω απο την κανονική ram αρα κατ' αναλογια μιλαμε για περιπου ισχυ 12ram σε macos. Εννοειται οτι ειναι ΥΠΕΡαρκετα για entry level MacBook κ στο αγοραστικό κοινο που απευθυνονται. Για τον μεσο ή ακομη & casual χρηστη το 8/256 σαν entry-level ειναι υπεραρκετο. Τα μαρκετινγκ τμηματα ζουν με την υπερβολή στις περισσοτερες εταρίες/κατασκευαστές. Ε ναι γιατί το Photoshop πχ για να κάνει την Χ δουλειά θα πει: Α τρέχω σε Windows, θέλω 5GB. Α τρέχω σε MacOS, θέλω 3GB. @all 2023 και υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές του "8GB RAM, 256GB SSD" σε μηχάνημα που κάνει 1000+. Ε οκ χαμένος χρόνος ο διάλογος, απλά συμφωνείς σε ότι πουν και έχεις την υγεία σου. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από atypicalcoder 1 4
Abudi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, chrsiou said: Εγω παρολο που κραζω την apple για τα 8gb ram, καθως και για το οτι πρεπει να χρυσοπληρωσεις για να πας στα 16gb, πηρα το M1 macbook air base model για τους εξης λογους: - Δεν εχει ανεμιστηρακι. Μπορεις να τ ακουμπησεις στα ποδια σου οταν καθεσαι στον καναπε ή πανω σε μαξιλαρι. Επισης ειναι εντελως αθορυβο και δε χρειαζεται ξεβιδωμα για να καθαρισεις τις σκονες. - Παρολο που δεν εχει ανεμιστηρακι, αποδιδει οπως πολλα desktop. Και σε cpu και σε gpu. Και αποδιδει στο max ειτε φορτιζει ειτε οχι, σε αντιθεση με τα win laptops που σερνονται οταν δε φορτιζουν. - Απιστευτη διαρκεια μπαταριας και sleep mode που λειτουργει σωστα. Σε sleep mode ισως αντεχει 2 βδομαδες, σε αντιθεση με οποιαδηποτε φορητη συσκευη με windows εχω αγορασει. - Ειναι snappy αλλα ταυτοχρονα και smooth. Σα να τρεχεις iphone σε μεγαλυτερη οθονη και λειτουργικο με περισσοτερες δυνατοτητες και ελευθεριες (πχ sideloading εφαρμογων). - Απο ποιοτητα κατασκευης ειναι σαν τανκς. - Πολυ ποιοτικη οθονη. Γενικα η apple στις οθονες δινει ρεστα. Που να βαλει παντου oled... - Τα ηχεια ειναι απιστευτα και σε ενταση και σε ποιοτητα ηχου edit: Μακραν το καλυτερο πληκτρολογιο και touchpad που εχω δοκιμασει σε λαπτοπ. Ειναι απολαυστικα Θα έλεγα ότι εφόσον μπορείς να κάνεις όλη αυτή την αξιολόγηση, δεν αποτελείς μέσο χρήστη. Εννοείται συμφωνώ κι εγώ σε όλα αυτά τα στοιχεία του Air σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Απλά για τον μέσο χρήστη που κλικαρει απλά σε ειδήσεις μετά το "9 to 5", δε λένε και πολλά.
VaggD Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, atypicalcoder said: Ποια σωστή απάντηση? έχουμε κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο με τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό μερικών, που σε λίγο θα πουν ότι και 4GB είναι αρκετά. Ε ναι γιατί το Photoshop πχ για να κάνει την Χ δουλειά θα πει: Α τρέχω σε Windows, θέλω 5GB. Α τρέχω σε MacOS, θέλω 3GB. Απλά με τα M Series το MacOS χρησιμοποιούν 6-7GB swap memory όποτε η πλειοψηφία πιστεύει ότι τα 8GB αρκούν. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από VaggD
m3ltd0wn Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Όλα εξαρτώνται από τις εφαρμογες που ΘΑ (τώρα αλλά και στο μέλλον) τρέξει κάποιος για το πόση ram είναι αρκετή. Κάποτε με 4mb σε 386dx40 νόμιζα ότι μπορούσα να τρέξω τα πάντα... Πολύ γρήγορα δεν έφταναν ούτε για το λειτουργικό... Πάντως με την λογική της Apple, η οποία σε αυτό είναι μεγάλο φάουλ του μάρκετινγκ, αν διπλασιασει την ταχύτητα θα μπορεί να βάλει 4 και να είναι σαν 16; Εκφυλιστικα αν 8πλασιασει την ταχύτητα με 512mb θα τα πουλάει και θα πετάνε! Ίσως καταφέρει να μην έχουν και καθόλου ram...
AtiX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Ποια σωστή απάντηση? έχουμε κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο με τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό μερικών, που σε λίγο θα πουν ότι και 4GB είναι αρκετά. Ε ναι γιατί το Photoshop πχ για να κάνει την Χ δουλειά θα πει: Α τρέχω σε Windows, θέλω 5GB. Α τρέχω σε MacOS, θέλω 3GB. @all 2023 και υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές του "8GB RAM, 256GB SSD" σε μηχάνημα που κάνει 1000+. Ε οκ χαμένος χρόνος ο διάλογος, απλά συμφωνείς σε ότι πουν και έχεις την υγεία σου. Αυτά παθαίνεις όταν δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς… κάτσε να βγουν οι αντίστοιχοι Snapdragons και τα μηχανάκια με Windows και τότε να δω ποιος θα τολμήσει να βγει και όχι μόνο να κράξει το 8gb ram που θα έχουν αλλά και την μεγάλη διαφορά απόδοσης ανάμεσα σε δυο ίδιας τεχνολογίας μηχανήματα… Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από AtiX 3
VaggD Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 5 minutes ago, AtiX said: Αυτά παθαίνεις όταν δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς… κάτσε να βγουν οι αντίστοιχοι Snapdragons και τα μηχανάκια με Windows και τότε να δω ποιος θα τολμήσει να βγει και όχι μόνο να κράξει το 8gb ram που θα έχουν αλλά και την μεγάλη διαφορά απόδοσης ανάμεσα σε δυο ίδιας τεχνολογίας μηχανήματα… Σε τι κατάσταση είναι τα windows για ARM; Πάνε χρόνια που δεν έχουμε νέα.. 1
m3ltd0wn Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 16 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Ποια σωστή απάντηση? έχουμε κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο με τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό μερικών, που σε λίγο θα πουν ότι και 4GB είναι αρκετά. Ε ναι γιατί το Photoshop πχ για να κάνει την Χ δουλειά θα πει: Α τρέχω σε Windows, θέλω 5GB. Α τρέχω σε MacOS, θέλω 3GB. @all 2023 και υπάρχουν ακόμα υποστηρικτές του "8GB RAM, 256GB SSD" σε μηχάνημα που κάνει 1000+. Ε οκ χαμένος χρόνος ο διάλογος, απλά συμφωνείς σε ότι πουν και έχεις την υγεία σου. Το ίδιο πρόγραμμα σε άλλη πλατφόρμα / αρχιτεκτονική είναι απόλυτα φυσιολογικο να απαιτει άλλη ram για την ίδια εργασία. Ακόμα και με χαοδη διάφορα. Είναι κατι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πως τρέχει (native ή emulated), πως έχει γίνει compile, το λειτουργικό τι διαχείριση κάνει, το σετ εντολών της cpu είναι μόνο λίγα από τα πάρα πολλά που παίζουν ρόλο σε αυτό. 2 1
AtiX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, VaggD είπε Σε τι κατάσταση είναι τα windows για ARM; Πάνε χρόνια που δεν έχουμε νέα.. Αργά μεν αλλά μπουσουλάνε προς την σωστή κατεύθυνση… Προσωπικά περιμένω πως και πως τους νέους SD, μπας και ανάψει ο ανταγωνισμός στα φορητά… Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από AtiX 4
VaggD Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 minute ago, AtiX said: Αργά μεν αλλά μπουσουλάνε προς την σωστή κατεύθυνση… Προσωπικά περιμένω πως και πως τους νέους SD, μπας και ανάψει ο ανταγωνισμός στα φορητά… Το θέμα είναι αν θα δούμε αρκετές επιλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα ή θα γίνει όπως με AMD που πήρε 3 χρόνια για να υπάρξουν σοβαρές επιλογές. 1
atypicalcoder Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, AtiX είπε Αυτά παθαίνεις όταν δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάς… κάτσε να βγουν οι αντίστοιχοι Snapdragons και τα μηχανάκια με Windows και τότε να δω ποιος θα τολμήσει να βγει και όχι μόνο να κράξει το 8gb ram που θα έχουν αλλά και την μεγάλη διαφορά απόδοσης ανάμεσα σε δυο ίδιας τεχνολογίας μηχανήματα… Προσωπικά δεν περιμένω να βγει τίποτα. Τα 8GB είναι 8GB και είναι για συγκεκριμένα tasks ότι και να λέμε. Και photoshop μπορείς να κάνεις με 8GB και video editing και ότι γουστάρεις. Το θέμα είναι πως το κάνεις και τι άνεση έχεις. Το να λέμε 8GB είναι αρκετά ακόμα και για χομπίστες που ασχολούνται με Photoshop πχ είναι λάθος. Γιατί απλά δεν είναι ικανά για μια smooth εμπειρία. Επειδή αναφέρθηκαν και οι φοιτητές στους βασικούς χρήστες, πάνε πες σε έναν φοιτητή "είσαι φοιτητής και δεν μπορείς να σηκώσεις άνετα docker για το hello world app σου". Όταν γίνεις επαγγελματίας θα έχεις τα λεφτά για την έκδοση με 16GB. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από atypicalcoder
ethereum Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, chrsiou είπε Εδω τη θαβουν μετα απο δοκιμες στο maxtech, παρολο που ειναι apple fanboys. Συγκρινουν m3 macbook pro base model, με ακριβως το ιδιο μοντελο αλλα με 16 gb ram περίμενε βίντεο I was wrong!😁 Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από ethereum 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Noreak είπε Θα σου απαντησω με εκφραση απο το χωρο των αυτοκινητων, "There is no replacement for displacement". Ναι μπορεις να στριμωξεις καποια πραγματα παραπανω αλλα δε μπορεις να κανεις θαυματα. Οσο για τους φιλους που λενε οτι για το μεσο χρηστη στον οποιο απευθυνεται φτανουν τα 8gb μαλλον εχουν μεινει στον μεσο χρηστη του 2010.Εχετε δει μεσο χρηστη κοπελα φοιτητρια του 2023? 70 tab ανοικτα με ψωνια που θελει να κανει στις γιορτες, συνταγες που θελει να κανει αλλα δε θα κανει ποτε, και γενικα tabs ανοικτα εδω και ενα χρονο. Ανοικτα excel, word, messengers. Το λαπτοπ δε κλεινει ποτε μη τυχον και χαθουν τα tabs. Δουλευει και με 8? Δουλευει.Ψιλοσερνεται?Ενιοτε.Ταλαιπωρει τον ssd με συνεχομενα writes?Σιγουρα ναι.Ειναι καλο να εχεις 8gb το 2023/4+?Σιγουρα οχι.Εκτος και αν η χρηση σου ειναι πολυ lite, κατι το οποιο αντιπροσωπευει ενα πολυ μικρο ποσοστο κυριως μεγαλης ηλικιας χρηστες. Μα ποιος μίλησε για θαύματα; Το μόνο που λέω είναι πως τα 8gb σε ένα μηχάνημα με έναν Μ επεξεργαστή και με έναν αντίστοιχης ταχύτητας «δίσκο», είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα για έναν μέσο χρήστη με το οποίο δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Ο γραφίστας κλπ, προφανώς δεν θα πάρει μηχάνημα με 8gb ram (αν και αρκετά χρόνια πριν έβγαζα καλά λεφτά χρησιμοποιώντας ένα ταπεινό intel MacBook Pro με 8gb ram, δουλεύοντας με photoshop και Final Cut Pro) μιας και πλέον η ανάλυση των φωτογραφιών και των video είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με μερικά χρόνια πριν. Το παράδειγμα με το δωμάτιο δεν το ξεκίνησα εγώ και απλά τόνισα πως η «άνεση» έχει να κάνει και με άλλες παραμέτρους πέρα από την ονομαστική τιμή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα