icenex Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δεν αργησα πολυ, ηρθα και εγω...συνεχιστε... 1
panther_512 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, m3ltd0wn said: η μνήμη είναι πάνω στο chip, άρα είναι πολύ γρήγορη αλλά τι γίνεται με τις memory intensive εφαρμογές; όλη την ώρα θα είναι page in page out στο swap file; και αυτό δεν φθειρει τον ssd; Είναι σαν να λες ότι μια μηχανή είναι το ίδιο καλή με ένα λεωφορείο, ναι δεν χωράει 70 επιβάτες αλλά είναι γρήγορη και θα κάνει πολλές διαδρομές να τους φέρει έναν έναν... Ασύγκριτα πράγματα. To παράδειγμά σου είναι ελλειπές. Το σωστότερο παράδειγμα είναι ότι αντί για λεωφορείο των 70 ατόμων, έχεις καινούργιο λεωφορειάκι των 35 ατόμων, αλλά έχει μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και η διαδρομή είναι από το νέο δρόμο, που είναι όλος ευθεία και λιγότερα χιλιόμετρα. Το θέμα είναι ότι στην πρώτη περίπτωση είσαι από την αρχή μέσα στο λεωφορείο και αράζεις, ενώ στη 2η περίπτωση περνάνε καλά μόνο οι πρώτοι επιβάτες. Οι δεύτεροι περιμένουν στη στάση και μπορεί να είναι όρθιοι, να κάνει κρύο/ζέστη, να βρέχει ή να χιονίζει, ή το χειρότερο όλων, να έχουν κανένα παιδί που ιδιοτροπιάζει. Οπότε, σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την πρώτη επιλογή, και ας είναι το λεοφορείο παλαιότερο και η διαδρομή λίγο μεγαλύτερη. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από panther_512 2
kwstasarva Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Βρε μπαγάσες... Περιμένετε topic που να λέει Apple για να ξεδώσετε εε; 3 1
H38 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 18 minutes ago, Volga said: Δηλαδή αν ανοίξω ένα .psd με 200-300 layers στα 300dpi στην 4.5k καθώς ακούω μουσική σε ασυμπίεστα cd και ταυτόχρονα το σύστημα κατεβάζει updates λέει του photoshop να θεωρήσει τα 300layers 30 ; Ε ρε Παπατζα που διαβάζουμε Νοέμβρη του 2023 200-300 layers? υπερβολικός νομίζω... και ναι μπορείς να δουλέψεις άνετα σε πληροφορώ με πολλά layers στα 300dpi. Εγώ με το Air M2, όταν είμαι τηλεργασια δουλεύω άνετα και έχω και το Premiere ανοιχτό. Κανένα πρόβλημα. 2
istergiou Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Τι παραμυθια διαβαζω σημερα, στο 64GB thinkpad laptop μου... Και εχω "αμμεση προσβαση" στα λεφτά που εσωσα αγοραζοντας το, αντι να τα δωσω στους παραμυθαδες της apple. 7 4
STIVESTO Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 53 λεπτά πριν, enlightened είπε Για τον μέσο χρήστη που απευθύνονται τα μηχανήματα με base 8/256 ειναι μια χαρά τα specs και κρατιούνται σε μια φυσιολογική τιμή (πχ το Maxbook Air M1 κανει 999€.). Μέσος χρήστης εννοούμε τον φοιτητή, τη γραμματεία ενός ιατρείου, τον μπαμπά που δουλεύει 9-5 και θελει να διαβάσει τα νέα οταν γυρίσει σπιτι και τόσες άλλες περιπτώσεις που ουτε ανοίγουν καθε τρεις και λιγο το about this mac, ουτε θα φτιάξουν την καινούργια ταινία της Disney στον υπολογιστή τους. Όλοι οι άλλοι ας κάνουν ενα ΒΤΟ, μια ειδική παραγγελία και ας βάλουν όση ram θέλουν, αυτοί αποτελούν το 10% και σιγουρα οχι τον ΜΕΣΟ χρηστη. 43 λεπτά πριν, Vaguras είπε Ναι αλλά αν αυτό κάνει ένας μέσος χρήστης πραγματικά, τότε ποιος ο λογος να δώσεις ένα χιλιάρικο για λαπτοπ; όλα τα παραπάνω που λες τα κάνω με τον παλαιολιθικό μου asus απο το 2012 με 4GB/256 ssd με windows 10. Και καλά εγώ μπορώ με το αρχαίο να βολεύομαι, αλλά ακόμη και με 400-500€ παίρνεις τώρα windows/linux laptop που τα κάνει όλα τα παραπάνω στο σήμερα και πολύ πιο άνετα με σύγχρονη cpu/gpu. Λογικά στον Mac πηγαίνει κάποιος που έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, όχι ο καθημερινός average χρήστης (όχι ότι είναι απαγορευτικό εννοείται, αν έχεις λεφτά για ξοδεμα τα κάνεις ότι θέλεις). Σωστότατος,είμαι κάτοχος του Μ1 και εργάζομαι ως φωτογράφος χρησιμοποιώντας davinci resolve, photoshop κ.α.Το λαπτοπ δεν νομίζω ότι απευθύνεται μόνο σε μια κατηγορία. Εάν έχεις λεφτά για να ξοδέψεις παίρνεις και μια απαλλαγή φπα η τιμή του πηγαίνει στα 805 αρκετά καλή. 3
chrsiou Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Εδω τη θαβουν μετα απο δοκιμες στο maxtech, παρολο που ειναι apple fanboys. Συγκρινουν m3 macbook pro base model, με ακριβως το ιδιο μοντελο αλλα με 16 gb ram 9 1
Abudi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 2 minutes ago, STIVESTO said: Σωστότατος,είμαι κάτοχος του Μ1 και εργάζομαι ως φωτογράφος χρησιμοποιώντας davinci resolve, photoshop κ.α.Το λαπτοπ δεν νομίζω ότι απευθύνεται μόνο σε μια κατηγορία. Εάν έχεις λεφτά για να ξοδέψεις παίρνεις και μια απαλλαγή φπα η τιμή του πηγαίνει στα 805 αρκετά καλή. Αν και συμφωνώ για τον ορισμό του "μέσου χρήστη", εντούτοις ποιός είναι ο ορθολογικός λόγος να ξοδέψεις 1000 αντί για 500 όταν σου κάνει τη δουλειά; Ομοίως δηλαδή, γιατί να ξοδέψεις 50.000 για αυτοκίνητο αν σε καλύπτει των 30.000 κ.ο.κ. 1
johnnieinlab Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 -Πιάσε μια πράσινη περιποιημένη! -Έφτασεεεεε! -Τι τσιλιβίθρι είναι αυτό ρε μάστορα; -Το μπουκάλι είναι 250ml αλλά χωράει 500! Μη σε νοιάζει, εσύ τα ίδια θα πληρώσεις! 1
Mhlogiatros Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Αμα εχει μηλαρακι εννοειται το πληρωνεις Χ4 δεν ειναι τσαμπα τοσο μαρκετινγκ 2
Haldol Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 59 minutes ago, Vaguras said: Λογικά στον Mac πηγαίνει κάποιος που έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο, όχι ο καθημερινός average χρήστης (όχι ότι είναι απαγορευτικό εννοείται, αν έχεις λεφτά για ξοδεμα τα κάνεις ότι θέλεις). 2 minutes ago, Abudi said: Αν και συμφωνώ για τον ορισμό του "μέσου χρήστη", εντούτοις ποιός είναι ο ορθολογικός λόγος να ξοδέψεις 1000 αντί για 500 όταν σου κάνει τη δουλειά; Ομοίως δηλαδή, γιατί να ξοδέψεις 50.000 για αυτοκίνητο αν σε καλύπτει των 30.000 κ.ο.κ. Γιατί τους αρέσουν, και γιατί μπορούν. Στο παράδειγμα με τα αυτοκίνητα που έφερες, «σου κάνει τη δουλειά» και το Yaris. Αλλά κάποιοι θέλουν Audi. Και κάποιοι... Bentley. Ναι, για να πηγαίνουν βόλτα. Δεν είναι υποχρεωτικό ότι κάτι καλύτερο / ακριβότερο θα πρέπει να «βγάζει τα λεφτά του». 41 minutes ago, Volga said: Δηλαδή αν ανοίξω ένα .psd με 200-300 layers στα 300dpi στην 4.5k καθώς ακούω μουσική σε ασυμπίεστα cd και ταυτόχρονα το σύστημα κατεβάζει updates λέει του photoshop να θεωρήσει τα 300layers 30 ; Ε ρε Παπατζα που διαβάζουμε Νοέμβρη του 2023 Το base model των MB / MBP σίγουρα δεν προορίζεται για 200 layer στο Photoshop. Και το ότι το MacBook "Pro" αφήνει να εννοηθεί ότι αφορά επαγγελματική χρήση, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι αφορά αναγκαστικά επαγγελματική χρήση με μεγάλες ανάγκες σε RAM. Και ο γιατρός μου επαγγελματική χρήση κάνει στο iMac του. Μαντεύεις όμως ότι μόνο κλείνει ραντεβού και συνταγογραφεί, έτσι; 6 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Και να σας πω, αφού τα 8 δεν σας φτάνουν γιατί δεν αγοράζετε το μοντέλο με τα 16+? Αν και ξέρω τι φταίει! Φτάσατε στο σημείο να μη σας φτάνουν τα 8 στο android για να μπορεί να μπουτάρει σωστά και γρήγορα... 🤪 Και αν πάλι δεν πρόκειται να αγοράσετε Mac ...δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σας! 😛 2 2
CoffeeDrink10 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 hour ago, enlightened said: Για τον μέσο χρήστη που απευθύνονται τα μηχανήματα με base 8/256 ειναι μια χαρά τα specs και κρατιούνται σε μια φυσιολογική τιμή (πχ το Maxbook Air M1 κανει 999€.). Μέσος χρήστης εννοούμε τον φοιτητή, τη γραμματεία ενός ιατρείου, τον μπαμπά που δουλεύει 9-5 και θελει να διαβάσει τα νέα οταν γυρίσει σπιτι και τόσες άλλες περιπτώσεις που ουτε ανοίγουν καθε τρεις και λιγο το about this mac, ουτε θα φτιάξουν την καινούργια ταινία της Disney στον υπολογιστή τους. Όλοι οι άλλοι ας κάνουν ενα ΒΤΟ, μια ειδική παραγγελία και ας βάλουν όση ram θέλουν, αυτοί αποτελούν το 10% και σιγουρα οχι τον ΜΕΣΟ χρηστη. influencer. Η λέξη που ψάχνεις είναι influencer. Επίσης, σιγά μην εμφανιστεί η Διευθύντρια του Δημιουργικού με ASUS, σαν καμιά βασικιά. Για κάτι τέτοιους επαγγελματίες που το image είναι μέρος της στολής, είναι όντως οτι πρέπει, χωρίς πλάκα. 1
M A T R I X Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, chrsiou είπε Εδω τη θαβουν μετα απο δοκιμες στο maxtech, παρολο που ειναι apple fanboys. Συγκρινουν m3 macbook pro base model, με ακριβως το ιδιο μοντελο αλλα με 16 gb ram Καλές μετρήσεις γενικά, χάλια script στα περισσότερα βίντεο και τέρμα clickbait. Μακριά 4
chrsiou Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Abudi είπε Αν και συμφωνώ για τον ορισμό του "μέσου χρήστη", εντούτοις ποιός είναι ο ορθολογικός λόγος να ξοδέψεις 1000 αντί για 500 όταν σου κάνει τη δουλειά; Ομοίως δηλαδή, γιατί να ξοδέψεις 50.000 για αυτοκίνητο αν σε καλύπτει των 30.000 κ.ο.κ. Εγω παρολο που κραζω την apple για τα 8gb ram, καθως και για το οτι πρεπει να χρυσοπληρωσεις για να πας στα 16gb, πηρα το M1 macbook air base model για τους εξης λογους: - Δεν εχει ανεμιστηρακι. Μπορεις να τ ακουμπησεις στα ποδια σου οταν καθεσαι στον καναπε ή πανω σε μαξιλαρι. Επισης ειναι εντελως αθορυβο και δε χρειαζεται ξεβιδωμα για να καθαρισεις τις σκονες. - Παρολο που δεν εχει ανεμιστηρακι, αποδιδει οπως πολλα desktop. Και σε cpu και σε gpu. Και αποδιδει στο max ειτε φορτιζει ειτε οχι, σε αντιθεση με τα win laptops που σερνονται οταν δε φορτιζουν. - Απιστευτη διαρκεια μπαταριας και sleep mode που λειτουργει σωστα. Σε sleep mode ισως αντεχει 2 βδομαδες, σε αντιθεση με οποιαδηποτε φορητη συσκευη με windows εχω αγορασει. - Ειναι snappy αλλα ταυτοχρονα και smooth. Σα να τρεχεις iphone σε μεγαλυτερη οθονη και λειτουργικο με περισσοτερες δυνατοτητες και ελευθεριες (πχ sideloading εφαρμογων). - Απο ποιοτητα κατασκευης ειναι σαν τανκς. - Πολυ ποιοτικη οθονη. Γενικα η apple στις οθονες δινει ρεστα. Που να βαλει παντου oled... - Τα ηχεια ειναι απιστευτα και σε ενταση και σε ποιοτητα ηχου edit: Μακραν το καλυτερο πληκτρολογιο και touchpad που εχω δοκιμασει σε λαπτοπ. Ειναι απολαυστικα Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από chrsiou 14 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα