Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Θα ηθελα να ρωτησω για την κατανομη του ηλεκτρικου ρευματος σε πολυκατοικια.

Βασικα το προβλημα που εχω ειναι οτι κατεχω ισογειο διαμερισμα με ανεξαρτητη εισοδο ,εξω απο την στεγασμενη εισοδο της πολυκατοικιας , μπαινω ομως απο την πορτα της αυλης. το καταστατικο με απαλασει απο τις κοινοχρηστες δαπανες ομως   ακριβως απο κατω λεει οτι : 'κοινοχρηστες δαπανες νοουνται μονον αυτες του καθαρισμου ' ,οποτε ειναι σαν να το αναιρει..

Για χρονια δεν πληρωνα τις κοινοχρηστες δαπανες (ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ) ομως τωρα με συμπεριλαβανε με το ποσοστο γενικων δαπανων και δεν μπορω να κανω κατι για αυτο το εχω αποδεχτει.. .ΟΜΩΣ εχω μηδενικα χιλιοστα στον πινακα αναλογισμου στον ανελκυστηρα ,οποτε εκει μου ηρθε το ερωτημα αφου εχω μηδενικα χιλιοστα στον αανελκυστηρα γιατι να πληρωνω το κοινοχρηστο ρευμα ολο?

Σας ευχαριστω για οποιο χρονο διαθεσετε , με βασανιζει καιρο το θεμα για το πως πρεπει να προχωρησω, γιατι δεν θελω να πληρωνω δαπανες που δεν μου αναλογουν .( θα πληρωσω αναγκαστικα το βαψιμο του κλιμακοστασιου και ας μην το χρησιμοποιω ποτε...)

Δημοσ.

Εχει εξωτερικο φωτισμο; Αν ναι τοτε και μπαινεις απο πορτα αυλης, αρα βλεπεις το βραδυ και σε προστατευει κατα καποιο τροπο ο φωτισμος ο εξωτερικος, αρα μου φαινεται λογικο που πληρωνεις.

Δημοσ.

ναι εχει φωτα στο προαυλιο χωρο και στα υπογεια γκαραζ που δεν εχω θεση σταθμευσης . Εκει το ξερω οτι δεν μπορω να αποφυγω την συμμετοχη μου , ομως για τον ανελκυστηρα δεν θα ηταν λογικο να υπαρχει μετρητης καταναλωσης ηλεκτρικου ρευματος η οποια να επιμεριζετε με το ποσοστο συμμετοχης στον ανελκυστηρα?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, s0nia είπε

Γεια σας,

Θα ηθελα να ρωτησω για την κατανομη του ηλεκτρικου ρευματος σε πολυκατοικια.

Βασικα το προβλημα που εχω ειναι οτι κατεχω ισογειο διαμερισμα με ανεξαρτητη εισοδο ,εξω απο την στεγασμενη εισοδο της πολυκατοικιας , μπαινω ομως απο την πορτα της αυλης. το καταστατικο με απαλασει απο τις κοινοχρηστες δαπανες ομως   ακριβως απο κατω λεει οτι : 'κοινοχρηστες δαπανες νοουνται μονον αυτες του καθαρισμου ' ,οποτε ειναι σαν να το αναιρει..

Για χρονια δεν πληρωνα τις κοινοχρηστες δαπανες (ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ) ομως τωρα με συμπεριλαβανε με το ποσοστο γενικων δαπανων και δεν μπορω να κανω κατι για αυτο το εχω αποδεχτει.. .ΟΜΩΣ εχω μηδενικα χιλιοστα στον πινακα αναλογισμου στον ανελκυστηρα ,οποτε εκει μου ηρθε το ερωτημα αφου εχω μηδενικα χιλιοστα στον αανελκυστηρα γιατι να πληρωνω το κοινοχρηστο ρευμα ολο?

Σας ευχαριστω για οποιο χρονο διαθεσετε , με βασανιζει καιρο το θεμα για το πως πρεπει να προχωρησω, γιατι δεν θελω να πληρωνω δαπανες που δεν μου αναλογουν .( θα πληρωσω αναγκαστικα το βαψιμο του κλιμακοστασιου και ας μην το χρησιμοποιω ποτε...)

Τα ποσοστά επί των κοινοχρηστων της πολυδακτυλίας ορίζονται από την οριζόντια σύσταση αυτής. Εκεί πρέπει να γράφει ποσοστά επί του ανελκυστήρα και ποσοστά επί του ρεύματος νερού θέρμανσής. Βρες αυτό και θα βρεις τι πρέπει να πληρώνεις.  

Δημοσ.

εχω μηδενικα χιλιοστα στον ανελκυστηρα γιατι δεν υπαρχει βατο δωμα . ομως το καταστατικο δεν διαχωριζει το ρευμα .δεν αναφερει βασικα κατι για το ρευμα πουθενα.

εχω βρει αυτο,

Ειδικά προκειμένου περί πολυκατοικίας που έχει ανελκυστήρα, κάθε δαπάνη συντηρήσεως, αντικαταστάσεως, επισκευής κλπ της εγκαταστάσεως αυτής και των μηχανημάτων της (εκτός από την τακτική περιοδική συντήρηση) βαρύνει κάθε διαμέρισμα της πολυκατοικίας, περιλαμβανομένων και των διαμερισμάτων του ισογείου, σε περίπτωση βατών δωμάτων, με ποσοστό που θα είναι ο λόγος του εμβαδού αυτού σε σχέση με το συνολικό εμβαδόν των διαμερισμάτων όλης της πολυκατοικίας (όπως δηλαδή γίνεται και η κατανομή των κοινοχρήστων δαπανών).

Όσον αφορά τον επιμερισμό της δαπάνης λειτουργίας του ανελκυστήρα, δηλαδή της καταναλώσεως ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνησή του, ως και της δαπάνης περιοδικής συντηρήσεώς του, θα γίνεται με βάση τους συντελεστές του κατωτέρω πίνακα.

Επιμερισμός δαπάνης για κάθε όροφο:

1) Ισόγειο (περίπτωση βατού δώματος), Συντελεστής 0,30

Ισόγειο (περίπτωση μη βατού δώματος), Συντελεστής 0,00

2) 1ος όροφος, Συντελεστής 1,00

3) 2ος όροφος, Συντελεστής 1,10

4) 3ος όροφος, Συντελεστής 1,20

5) 4ος όροφος, Συντελεστής 1,30

6) 5ος όροφος, Συντελεστής 1,40

7) 6ος όροφος, Συντελεστής 1,50

😎 7ος όροφος, Συντελεστής 1,60

9) 8ος όροφος, Συντελεστής 1,70

10) 9ος όροφος, Συντελεστής 1,80

11) 10ος όροφος, Συντελεστής 1,90

12) 11ος όροφος, Συντελεστής 2,00

13) 12ος όροφος, Συντελεστής 2,10

ειναι αυτη η Απόφαση 29089/1977: Περί συμπληρώσεως του κανονισμού πολυώροφων κτιρίων για τη λειτουργία Κεντρικής Θερμάνσεως και ανελκυστήρων, (ΦΕΚ 1296/Β/1977), 18-12-1977.

ισχυει ,μονο για εργατικες κατοικιες ομως? και ισχυει αυτο που λεει για την επισκευη  μονο σε περιπτωση βατων δωματων η θα βαλω τα χερακια μου και θα βγαλω τα ματακια μου?

Δημοσ.

αυτο που γραφεις ειναι ο νομος...
Εσυ πρεπει να δεις το καταστατικο της πολυκατοικιας. Αυτο ειναι ο νομς της πολυκατοικιας και υπερισχυει απο τους νομους σε πολλες περιπτωσεις.
Δηλαδη αν σου λεει ο νομος, εδω, σου λεει 0 συντελεστη, και το καταστατικο σου λεει οτι πρεπει να πληρωσεις ΘΑ πληρωσεις!

Δημοσ.

Αναφέρεις για το ρεύμα και την κατανάλωση στον ανελκυστήρα. Ρίχνω την μπάλα αλλού,αναφέρεις στην αρχή ότι το κατασταστικό ότι απαλλάσεσαι και απο τις δαπάνες του καθαρισμού, ο προάυλιος χώρος δεν καθαρίζεται από το συνεργείο καθαρισμού; εκεί δεν συμμετέχεις στα έξοδα;

Δημοσ.

οχι ειναι συνηθισμενο σε πολυκατοικιες που εχουν διαμερισμα με ανεξαρτητη εισοδο να εχει αυτο το διαμερισμα μηδενικη συμμετοχη στον καθαρισμο γιατι το μεγαλυτερο μερος του  καθαρισμου ειναι για το κλιμακοστασιο και για τα υπογεια  γκαραζ. Οπως επισης ειναι συνηθες να εχουν χαμηλοτερη συμμετοχη στο ρευμα γιατι δεν χρησιμοποιουν το κλιμακοστασιο τα υπογεια γκαραζ ουτε το ασανσερ.Δηλαδη η καταναλωση που αναλογει ειναι για 5 λαμπες στον κηπο. Ομως εγω δεν ζηταω να εξαιρεθω απο αυτα γιατι ξερω οτι δεν μπορω να στηριχτω καπου. Ομως εχοντας μηδενικα χιλιοστα συμμετοχης στον ανελκυστηρα απο τον πινακα αναλογισμου ελεγα να πατησω σε αυτο

και η να βαλουμε μετρητη καταναλωσης η να αφιαρειται καποιο ποσοστο απο το ρευμα...

επισης δεν ειναι συγκρισιμο το εξοδο του καθαρισμου που ειναι 50 ευρω με το ρευμα που ειναι 200 το μηνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι πολυκατοικίες έχουν συνήθως έναν μετρητή ρεύματος ο οποίος μετράει το ασανσέρ, τις λάμπες, αυτοματισμούς (γκαραζόπορτες κλπ), θυροτηλέφωνα-κουδούνια-πόρτες, λέβητες, αντλίες και ότι άλλο υπάρχει.

Δεν υπάρχει, και δεν προβλέπεται συνήθως να υπάρχει ξεχωριστός μετρητής ρεύματος για το ασανσέρ, ή τις λάμπες, ή τις πόρτες κλπ κλπ. Άρα δεν είναι δόκιμο να επιμερίζεται το κόστος ρεύματος για το ασανσέρ ανάλογα με τα χιλιοστά συμμετοχής στην συντήρηση του ασανσέρ.

Αν το καταστατικό της πολυκατοικίας προβλέπει κάτι διαφορετικό καλώς. Αν όχι, δεν μπορείς να απαιτήσεις να μπει ξεχωριστός μετρητής στο ασανσέρ για να μην πληρώνεις εσύ. Θα φας άκυρο στην συνέλευση λογικά.

Την στιγμή που όπως γράφεις αποδέχτηκες πλέον την συμμετοχή σου στις γενικές δαπάνες, θα πληρώνεις αυτές βάσει των χιλιοστών σου χωρίς εξαιρέσεις.

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.
5 ώρες πριν, s0nia είπε

ΟΜΩΣ εχω μηδενικα χιλιοστα στον πινακα αναλογισμου στον ανελκυστηρα ,οποτε εκει μου ηρθε το ερωτημα αφου εχω μηδενικα χιλιοστα στον αανελκυστηρα γιατι να πληρωνω το κοινοχρηστο ρευμα ολο?

αυτό που μπορείς να γλυτώσεις είναι τα έξοδα συντήρησης του ανελκυστήρα που πρέπει να αναγράφεται το ποσό ξεχωριστά

5 ώρες πριν, s0nia είπε

κατεχω ισογειο διαμερισμα με ανεξαρτητη εισοδο ,εξω απο την στεγασμενη εισοδο της πολυκατοικιας

ζήτα γενική συνέλευση και ίσως 1% βγάλεις άκρη , δεν είναι και παράλογο αυτό που ζητάς

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτό που μπορείς να γλυτώσεις είναι τα έξοδα συντήρησης του ανελκυστήρα που πρέπει να αναγράφεται το ποσό ξεχωριστά

Αναφορά σε κείμενο

Διαβάζετε ρε παιδιά πριν σχολιάσετε. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, fmarkos είπε

Διαβάζετε ρε παιδιά πριν σχολιάσετε. 

ναι διάβασα , το ίδιο θα ξαναέγραφα , αν τώρα εννοείς κάτι συγκεκριμένο πόσταρε , αλλιώς προσπέρνα :)

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι ο μελετητής σε έχει εξαιρέσει από την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος του ασανσέρ αναλογιζοντας στο διαμέρισμα σου μικρότερα χιλιοστά.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...