Προς το περιεχόμενο

To Steam Deck αποκτά OLED έκδοση με σημαντικές βελτιώσεις και τιμή από 569€

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eρωτηση σε οσους το εχουν:
- Ποσες ωρες μπορειτε να το κρατατε?
Γιατι φαινεται αβολη συσκευη.
Ναι μεν φορητο.
Αλλα πολυ μεγαλο για να παιζεις ωρες.
...μου φαινεται, λεω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 hour ago, thanasis00 said:

Μιλώντας για την out of the box εμπειρία λοιπόν, αφού οι ανάγκες σου είναι για xbox game pass gaming (είτε remote play είτε cloud gaming), εμφανώς επέλεξες τη λάθος συσκευή, γιατί ουδέποτε υποστήριξε η Valve ότι είναι ιδανική για αυτόν τον σκοπό. Όπως λοιπόν έχει αναφερθεί και από άλλα άτομα, η συσκευή αυτή είναι Linux based, που σημαίνει ότι όλα τα παιχνίδια που είναι non linux native, θα πρέπει να παίξουν με κάποιον άλλο τρόπο, βλέπε proton. Άρα λοιπόν, η κονσόλα αυτή απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να παίξουν το steam library τους (με ό,τι πιθανούς περιορισμούς και μπορεί να έχουν και όσο tinkering μπορεί να χρειάζονται λόγω του proton), αλλά επειδή κρατάνε στα χέρια τους έναν υπολογιστή, δεν τους σταματάει τίποτα από το να εγκαταστήσουν ό,τι άλλο λογισμικό είναι compatible με το proton, όπως δηλαδή να εγκαταστήσουν τα άλλα stores και να εγκαταστήσουν και παιχνίδια κιόλας από κει.

Τώρα όσον αφορά περιορισμούς τύπου anticheat, δεν είναι πρόβλημα του steam deck, αλλά των παιχνιδιών αυτών που δεν κάνουν target linux based λογισμικά, και περιορίζονται μόνο στα windows. Οπότε αν δεν αλλάξουν πολιτική αυτές οι εταιρείες, δε φταίει η valve που δεν παίζουν.

Άρα λοιπόν, αν είσαι άνθρωπος που δεν του αρέσει το tinkering και θες να πατάς ένα κουμπί και να γίνονται όλα αυτόματα, το steam deck δεν απευθύνεται σε σένα. Το μόνο θετικό είναι ότι κάθε μέρα υποστηρίζονται όλο και περισσότερα παιχνίδια στο steam deck, οπότε μελλοντικά ίσως και να φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο που να μη χρειάζονται τα παιχνίδια tinkering για να παίζουν out of the box.

Σε παρόμοιο θέμα στο παρελθόν είχα στηρίξει την Valve για το Deck, το οποίο το θεωρώ αξιόλογο και προσωπικά θα το προτιμούσα άνετα από οποιαδήποτε άλλη φορητή κονσόλα, εκτός όσων έχουν Windows. Όχι γιατί είναι καλύτερες κονσόλες ή γιατί μου αρέσει το λειτουργικό. Γιατί είναι πιο συμβατό στα παιχνίδια. Δεν φταίει η Valve που δεν παίζουν κάποια παιχνίδια, λόγω anticheat, αλλά δε φταίω και εγώ που δε μπορώ να τα παίξω. Θα προτιμήσω συσκευές που τα παίζουν.

Είμαι ακριβώς αυτός ο άνθρωπος. Δουλεύω 10-12 ώρες την ημέρα, έχω 3 παιδιά και κάνω παράλληλα μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (ΕΑΠ). Θέλω να πατάω ένα κουμπί και  να παίζω. Δεν έχω χρόνο για να κάνω εγώ τη δουλειά των προγραμματιστών της κάθε εταιρείας. Έχω το πολύ 1 ώρα τη μέρα που θέλω να παίξω για να χαλαρώσω λίγο.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω σχεδόν καθόλου παιχνίδια σε steam, αλλά σε GOG, σχεδόν όλα παίζουν σε Windows. Εκεί κερδίζει το Ally. Δεν έγραψα ποτέ ότι το deck είναι κακή επιλογή, αλλά έχει σοβαρούς περιορισμόυς, που oφείλονται κυρίως σε software. Στο software οφείλει και την πολύ καλή παραμετροποίησή του. Άρα το software είναι το πιο δυνατό και ταυτόχρονα το πιο αδύνατό του σημείο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχα λεφτά θα το έπαιρνα.

α ρε μάνα, αφού σε ήθελε εκείνος ο πλούσιος γιατί παντρεύτηκες τον φτωχό; Έρωτας και σαχλαμάρες... 

Επεξ/σία από antirix024

2 ώρες πριν, Le Perv είπε

Ναι μεν φορητο.
...μου φαινεται, λεω.

Δεν είναι τόσο βαρύ όσο δείχνει , άνετα ένα τρίωρο συνεχόμενο το εχω κρατήσει ,δε με κουράζει γενικά καθόλου 

• Like 1

20 ώρες πριν, Tlykog είπε

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, γιατί δεν το έχω δοκιμάσει, είναι: μπορώ να βάλω το GOG και να παίξω παιχνίδια που είναι για Windows;

φυσικά. Θέλει 10 λεπτά δουλειά. Βασικά ένα μικρό tutorial από YouTube και δουλεύει άψογα.

53 λεπτά πριν, kaklas13 είπε

φυσικά. Θέλει 10 λεπτά δουλειά. Βασικά ένα μικρό tutorial από YouTube και δουλεύει άψογα.

Παίζει όλα τα παιχνίδια που είναι για Windows;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/11/2023 στις 3:37 ΜΜ, Le Perv είπε

Ναι μεν φορητο.
...μου φαινεται, λεω.

Το έχω 1,5 χρόνο. Έχω αρκετά μικρά χέρια και πάλι είναι ό,τι πιο βολικό υπάρχει. Στο Switch χωρίς έξτρα grips πονάω μετά από μια-δυο ώρες. Στο Deck παίζω συχνά 4ωρα και έχω παίξει και 6-7 ώρες συνεχόμενα στον καναπέ με την πρίζα δίπλα και ήμουν μια χαρά, απλά αλλάζεις στάση που και που.

Είμαι μεγάλο και λίγο βαρύ, αλλά έχει καταπληκτικό grip και πολύ καλό balance ώστε να μην κουράζει.

Επεξ/σία από IrisNebula
  • Like 1

On 11/11/2023 at 08:33, mAs_81 said:

Πανω που μου καηκε η μητρικη μου στο main rig.....Τυχαιο???...

Όχι.

Βασικά κυκλοφορεί ιστορία, ότι αν γλυκοκοιτάζεις το Steam Deck, πέφτει κατάρα επάνω στις άλλες gaming συσκευές σου και καίγονται.

• 3 μήνες μετά...

Παιδες καλησπερα!

Να με βοηθησουν παρακαλω πολυ οι γνωστες μιας και σκεφτομαι την αγορα μεταξυ Steam deck oled και Asus rog ally.

Ξερω οτι θα ζητησω πολλα αλλα ελπιζω να με βοηθησετε.

Υποψην οτι δεν με ενδιαφερουν οι λεπτομερειες μεταξυ των δυο αλλα το ποσα περισσοτερα παιχνιδια μπορουνε να παιξουν.Αρκει να υπαρχει ο καταλληλος τροπος φυσικα.Πιανουν τα χερια μου οποτε αν υπαρχει τροπος θα το κανω.

Στο ζουμι τωρα.Θα ηθελα να ξερω ποια απο τις 2 συσκευες μπορουν παιξουν παιχνιδια απο:

1.Steam

2.Epic games

3.Gog

4.mame emulators οπως στο PC

5.Παιχνιδια παλιοτερης γενιας του PC

5.Σπαμενα παιχνιδια του PC(με crack δλδ)

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...