Προς το περιεχόμενο

Fengmi vx 4k projector, 2500 ANSI Lumens προσφορά από Banggood στα 845€


Galteo67

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα στην ομάδα, μου ήρθε μια πολύ καλή προσφορά από Banggood, βέβαια δεν γνωρίζω καθόλου τον συγκεκριμένο Projector.... 

https://m.banggood.com/el/240Hz-Brush-FENGMI-VX-4K-Projector-DLP-Fully-Automatic-2500-Ansi-Lumens-2x7_5W-Dolby-Audio-4+64GB-MEMC-TOF-Auto-Focus-AI-Picture-Enhance-Intelligent-Obstacle-Avoidance-Home-Cinema-Formovie-FENGMI-V10-p-1979826.html?p=HB09148456175201701W&custlinkid=3306009

Με τον κωδικό BG8d2405 η τιμή του πέφτει στα 845€. 

Το θεωρώ πολύ καλή προσφορά για τα χαρακτηριστικά που γράφει, αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτόν τον Projector ας παραθέσει την άποψη του. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στοίχημα ότι είναι 1080αρης με 4Χ Pixel shift... 

Κάποιος που επενδύει σε προβολέα κοιτάει προτιστως να πάρει την καλύτερη δυνατή εικόνα από το μηχάνημα, τυχόν tech gimmicks έρχονται σε 2η μοίρα. Τώρα το αν κάποιος θα προσπεράσει καταξιωμένους, επώνυμους κατασκευαστές του χώρου για να διαλέξει τον Κινέζο του αλιμπαμπα και του μπανγκ γκουντ δε ξέρω, εγώ προσωπικά "κομπιαζω". 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα είναι καλός σε ποιότητα? Λογικά θα είναι

Θα είναι ποιοτικός και ανθεκτικός στο χρόνο? Σχεδόν το αποκλείω. Αν χαλάσει σε 1 μήνα, θα πάει κατευθείαν για πέταμα. Εκτός ΑΝ μπει κάποιος στη διαδικασία να πληρώσει 100€+ για να τον στείλει πίσω και ίσως τελικά του τον αλλάξουν μετά απο μήνες με κάτι ίδιας ποιότητας.

Γενικά δεν θα τον επέλεγα εν ολίγοις. Καλύτερα να ασχοληθείς να πάρεις καμιά τηλεόραση 65"+

Αν θες να σου φύγει η καούρα του προτζέκτορα, πάρε κάποιον με 100€ που βγάζει η Bangood και μια χαρά την κάνεις τη δουλειά σου (blitzwolf)

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στους projector κοιτάς πρωτίστως να έχεις πρόσβαση σε ανταλλακτικά.

Σε 5 χρόνια από τώρα θα βρίσκεις λάμπες όπως κάνεις σε επώνυμους? Έχω projector Mitsubishi 12ετίας και ακόμη βρίσκω λάμπες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην η μαμα εταιρεια της Fengmi (ForMovie) ειναι η Appotronics οποτε μιλαμε για Κολοσσο.

Κατα δευτερον σαν χαρακτηριστικα ειναι πολυ καλος, μπορει να μην ειναι native 4k (Texas Instruments με λιγα λογια οποτε με κολπακια παει 4k) αλλα δεν βρισκεις native 4k κατω απο 2 χιλιαρικα.

Σε αυτο που θα συμφωνησω ειναι πως ναι αν παθει κατι θα πρεπει να τον στειλει καποιος πισω, να περιμενει, να περιμενει να γυρισει και και και. Επισης το συγκεκριμενο μοντελο ειχε θεματα με θερμοκρασιες καποτε λογο του μικρου του μεγεθους (βεβαια χειμωνας ερχεται).

Επεξ/σία από TheStranger80
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τυχον ενδιαφερει καποιους ως μετρο συγκρισης: Αγορασα εναν Infocus απο Γερμανο πωλητη στο ebay. Η τιμη του τοτε ηταν γυρω στα 1500€ στην υπολοιπη αγορα, στη Γερμανια ειχε 1000€ και αυτος εστελνε Ελλαδα. Με το που ηρθε και τον ξεπακεταρα παρατηρησα το εξης:

image.png.013d5a6b9fadfaf541f18b1a2011ca54.png

Τελικα οταν τον εβαλα σε λειτουργια δεν φαινοταν να εχει καποια παραμορφωση η εικονα (νομιζω η εικονα δεν περναγε καν απο τα σημεια αυτα, εμενα πιο πολυ με απασχολουσε η ανθεκτικοτητα του "compromised" γυαλιου στις θερμοκρασιες μακροχρονια), παρολα αυτα κατοπιν συμβουλης του πωλητη επικοινωνησα με την Infocus, η οποια χωρις το ζητησω καν (με ρωτησαν προφανως αν συμφωνουσα να κανω αυτο που προτειναν και δεχθηκα) μου εστειλε στο σπιτι μου την... UPS (!! δεν ειχα ξαναδει ποτέ UPS στην Ελλαδα σε ιδιωτη, ηξερα οτι ηταν πανακριβοι), παρελαβε τον προβολεα, τον πηγε νομιζω Ολλανδια στην κατασκευαστρια και απο εκει μου εστειλαν ειτε αλλον ειτε τον ιδιο με αλλαγμενο φακο (νομιζω ηταν αλλος, καινουργιος, γιατι ειχε 0 ωρες, αλλά εχουν περασει χρονια τωρα, δε θυμαμαι τυχον διαφορές σε serial numbers κλπ).

Ηρθε παλι πισω με UPS. Μεσω του invoice της UPS μπορεσα να δω και τι χρεωσαν για την μεταφορα: Πανω απο 150€!!! Φυσικα εγω ουδεποτε πληρωσα τιποτα και το μονο που εκανα ηταν να κατσω σπιτι μου και να τον βαλω απλά στην κουτα του.

Μεχρι σημερα τους βγαζω το καπελο για αυτην την υποδειγματικη εξυπηρετηση. Εμπειριες τετοιου ειδους με κινεζομαγαζα δεν εχω, ουτε θελω να εχω, ουτε εχω διανοηθει ποτέ να παρω κατι τοσο ακριβο απο αυτους. Αυτο δε λεει απαραιτητα κατι, απλώς εγω προσωπικα τους αποφευγω.

Spoiler

Παρεμπιπτοντως ως τωρα ειχα 3 διαφορετικους προβολεις και σε κανεναν δεν εχω αλλαξει λαμπα (κανενας δεν εχει φτασει, ουτε πλησιασει καν τις ωρες που υποτιθεται οτι δινει ο κατασκευαστης ως διαρκεια ζωης της λαμπας), βεβαια βλεπω μονο ταινιες και σπανια τηλεοραση (κανα ποδοσφαιρο). Προφανως αν προοριζεται για "τηλεοραση" μονιμης χρησης τοτε θα πρεπει να υπαρχει ευκολη προσβαση σε ανταλλακτικα ή και service. Στον εν λογω infocus παρατηρησα μια μικρη μειωση στη φωτεινοτητα με τα χρονια, αλλά αυτος εχει πλεον παραγκωνιστει, οποτε δεν αξιζει καποια επενδυση απο μερους μου. Παρολα αυτα σαν εμπειρια θεασης παραμενει ο αγαπημενος μου, πολυ κινηματογραφικος, καλυτερος ποιοτικα απο τον 3D που πηρα 5 χρονια αργοτερα και σε καποια πραγματα ακομα και απο τον 4Κ/3D (dlp shifter φυσικα) που πηρα ακομα 5-6 χρονια μετα. 

Τι θελω να πω: Παρολο που τα τελευταια 10-15 χρονια εχουμε δει αλματα ποιοτητας φοβερα σε τηλεορασεις των 600-1200€, σε μεγεθη 47"-65", εντουτοις η πιο εξεζητημενη κατηγορια των προβολεων συνεχιζει να παραγει "φασον" προϊοντα σε αυτα τα λεφτα και μονο αν πας σε πολλαπλασια ενδεχομενως να βρεις κατι πραγματικα εντυπωσιακο. Απλά στα πολλαπλασια πλεον παιρνεις και 85αρες (για να μην πω και 100αρες!) τηλεορασεις πολυ καλης ποιοτητας, οποτε παλι τιθεται το ζητημα αν αξιζει για τις +30" με +40" ο ολος μπελας (εγκατασταση/καλωδια, ποιοτικο πανι για να μην ειναι το bottleneck της ποιοτητας αυτο, οποτε επισης επιπλεον κοστος κλπ). Ειμαι προσωπικα και εντελως ατεκμηριωτα σιγουρος, οτι οσο "καλος" και να ειναι ο του θεματος, ποιοτικά, σαν αποτελεσμα θεασης δεν θα ειναι καλυτερος απο τους πιο "γνωστους" συγγενεις του στην κατηγορια 800€-1200€.

Προσωπικα εχω πλεον τον προβολεα τα τελευταια χρονια για τις block buster ταινιες και τις 3D. Καποια στιγμη λογικα σε 4-5 χρονια ισως ασχοληθω παλι, με την επιλογη να επηρεαζεται πιθανοτατα και απο τον παραγοντα gaming (λεμε τωρα, γιατι προς ωρας δεν περισσευει χρονος ουτε για ενα -ολοκληρο- ματσακι ποδοσφαιρου). Το φιλοσοφω πολλα χρονια για ενα λιγο mid/high-end home cinema, πού θα παει, καποια στιγμη θα ερθει η ωρα του.

 

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...