Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, AtiX said:

καλά μην νομίζεις ότι και εσύ δεν πληρώνεις, ίσως ακριβότερα, από εμένα υπηρεσίες και τεχνολογίες…

πήγαινε τώρα δες 5 προσωποποιημένες διαφημίσεις για ένα βίντεο των 10 λεπτών στο YouTube υπό την απειλή του banαρίσματος…

Η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει τα καλά των δυο πλατφορμων… το open του Android με την ασφάλεια και το antitracking της Apple.. 

Προσωπικά δεν το βλέπω να πετυχαίνει…

Και ξανά ρωτάω, της ζητάνε ευθέως να ανοίξει το λειτουργικό της ; 

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, TrialKid είπε

άρα της ζητάνε να ανοίξει το λειτουργικό ; 

Όχι φίλε μου, ούτε καν. Με ένα απλό update στο iOS μπορεί να υποστηρίξει το πρωτόκολλο RCS έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία των χρηστών. Είναι προφανέστατο πως η Apple δεν το κάνει για να κρατάει εντός τους χρήστες της.

6 λεπτά πριν, AtiX είπε

καλά μην νομίζεις ότι και εσύ δεν πληρώνεις, ίσως ακριβότερα, από εμένα υπηρεσίες και τεχνολογίες…

πήγαινε τώρα δες 5 προσωποποιημένες διαφημίσεις για ένα βίντεο των 10 λεπτών στο YouTube υπό την απειλή του banαρίσματος…

Πες μου πραγματικά που κολλάει αυτό με ένα πρωτόκολλο; Σε παρακαλώ διάβασε:

Ως Πρωτόκολλο επικοινωνίας ορίζεται ένα σύνολο κανόνων συμφωνημένων και από τα δυο επικοινωνούντα μέρη και που εξυπηρετούν την μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών. Το πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι δηλαδή μια δέσμη κανόνων στους οποίους στηρίζεται η επικοινωνία των συσκευών (συνήθως, αλλά όχι πάντα, υπολογιστών) σε ένα δίκτυο. Οι κανόνες αυτοί καθορίζουν τη μορφή, το χρόνο και τη σειρά μετάδοσης των πληροφοριών στο δίκτυο. Εκτελούν, επίσης, έλεγχο και διόρθωση σφαλμάτων στη διάρκεια μετάδοσης των πληροφοριών.

Επεξ/σία από john_
Δημοσ.
2 minutes ago, john_ said:

Όχι φίλε μου, ούτε καν. Με ένα απλό update στο iOS μπορεί να υποστηρίξει το πρωτόκολλο RCS έτσι ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία των χρηστών. Είναι προφανέστατο πως η Apple δεν το κάνει για να κρατάει εντός τους χρήστες της.

Ως Πρωτόκολλο επικοινωνίας ορίζεται ένα σύνολο κανόνων συμφωνημένων και από τα δυο επικοινωνούντα μέρη και που εξυπηρετούν την μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών. Το πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι δηλαδή μια δέσμη κανόνων στους οποίους στηρίζεται η επικοινωνία των συσκευών (συνήθως, αλλά όχι πάντα, υπολογιστών) σε ένα δίκτυο. Οι κανόνες αυτοί καθορίζουν τη μορφή, το χρόνο και τη σειρά μετάδοσης των πληροφοριών στο δίκτυο. Εκτελούν, επίσης, έλεγχο και διόρθωση σφαλμάτων στη διάρκεια μετάδοσης των πληροφοριών.

ε αφού δεν της ανοίγει το λειτουργικό και αν έχω iMessages στέλνω και στο Viber ή messenger μήνυμα απευθείας που είναι το πρόβλημα ; 
εκτος και αν δεν θέλει για να μην ακολουθήσουν και άλλες μελλοντικές απαιτήσεις προς το λειτουργικό της 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, john_ είπε

Γαργάρα βέβαια σε όσα έχω γράψει στα τελευταία δυο post μου…

Για την ιστορία υπάρχουν χιλιάδες πρωτόκολλα αλλά ναι έχουμε κολλήσει σε ένα απαρχαιωμένο μόνο και μόνο επειδή το υποστηρίζει η Google…

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, AtiX είπε

Γαργάρα βέβαια σε όσα έχω γράψει στα τελευταία δυο post μου…

Για την ιστορία υπάρχουν χιλιάδες πρωτόκολλα αλλά ναι έχουμε κολλήσει σε ένα απαρχαιωμένο μόνο και μόνο επειδή το υποστηρίζει η Google…

Δεν πρόκειται για γαργάρα, αλλά για εντελώς άσχετα με το θέμα πράγματα! Εντελώς ανούσια επί του θέματος να μπω σε συζήτηση για αυτά. Επίσης, το wifi με την ίδια λογική είναι απαρχαιωμένο. Και το bluetooth. Και το IMAP. Ω περίμενε, είναι; Ή μήπως και τα πρωτόκολλα εξελίσσονται; Α μάλλον εξελίσσονται και αυτά...

Στην τελική ας μας ανοίξει η Apple το δικό της να υιοθετήσει όλος ο κόσμος αυτό. Αλλά ναι, ούτε αυτό θέλει.

Επεξ/σία από john_
Δημοσ.
16 ώρες πριν, john_ είπε

To RCS που πιέζει η Google, Samsung κτλ να υιοθετήσει η Apple είναι πρωτόκολλο. Το πρωτόκολλο αυτό είναι φτιαγμένο για να λειτουργεί ανεξάρτητα από σέρβερ και εταιρείες. Τα μηνύματα σου αποθηκεύονται στη συσκευή σου κρυπτογραφημένα. Είναι το standard messaging που έπρεπε όλοι να έχουμε. 

Όπως θα κατάλαβες δεν ισχύει  αυτό.  Το  πρωτόκολλο δεν  ορίζει που αποθηκεύονται τα Data. Είναι σαν να λέμε το FTP υπαγορεύει  ότι τα data δεν μπορούν να γίνουν access από internet  ή Local LAN ή Cloud Server. 

To RCS πρέπει να το υιοθετήσουν  οι πάροχοι και να αντικαταστήσουν τα SMS/MMS  με χρέωση μόνο data εφόσον δεν είσαι σε wifi και όχι  ανά μνμ. Νομίζω ότι αρχικά για αυτό  είχε φτιαχτεί  αλλά εκεί δεν πιέζουμε μέχρι πλέον και ο  τελευταίος παππούς να μην τα  χρησιμοποιεί.

Επίσης όταν έχει wifi  και εσύ και αυτός  που καλείς γιατί δεν δίνουν  το wifi calling χωρίς να χάνεις λεπτά από το πακέτο ομιλίας.....

Αυτά είναι gatekeeper και όχι αν μια εταιρία θα χρησιμοποιήσει στο software της ένα πρωτόκολλο ενώ εδω  και χρόνια  έχει καλύτερο προϊόν. Να  πάψει τότε και η MS να έχει DirectX με αυτή την λογική.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, TrialKid είπε

Και ξανά ρωτάω, της ζητάνε ευθέως να ανοίξει το λειτουργικό της ; 

Ναι, και θα ανοιξει και το sideloading και τα εναλλακτικα app stores. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Να  πάψει τότε και η MS να έχει DirectX με αυτή την λογική.

To DirectX είναι προϊόν, όχι πρωτόκολλο. Θα έλεγα σε αυτή τη φάση να σταματήσουμε τη συζήτηση γιατί δεν έχει νόημα. Εφόσον δεν κάνετε τον κόπο να καταλάβετε τις διαφορές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, john_ είπε

Δεν πρόκειται για γαργάρα, αλλά για εντελώς άσχετα με το θέμα πράγματα! Εντελώς ανούσια επί του θέματος να μπω σε συζήτηση για αυτά. Επίσης, το wifi με την ίδια λογική είναι απαρχαιωμένο. Και το bluetooth. Και το IMAP. Ω περίμενε, είναι; Ή μήπως και τα πρωτόκολλα εξελίσσονται; Α μάλλον εξελίσσονται και αυτά...

Στην τελική ας μας ανοίξει η Apple το δικό της να υιοθετήσει όλος ο κόσμος αυτό. Αλλά ναι, ούτε αυτό θέλει.

Κατηγορείς εμένα ότι δεν ξέρω γιατί πράγμα μιλάω και έρχεσαι και μου το συγκρίνεις με standards… 

Λογικα να το πάρεις βλέπω δυο-τρεις να ασχολείστε με το τι κάνει η Apple, κατά τα αλλά εμείς είμαστε οι εγκλωβισμένοι…

δεν πειράζει μείνετε με τα SMS σας…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Κατηγορείς εμένα ότι δεν ξέρω γιατί πράγμα μιλάω και έρχεσαι και μου το συγκρίνεις με standards… 

Λογικα να το πάρεις βλέπω δυο-τρεις να ασχολείστε με το τι κάνει η Apple, κατά τα αλλά εμείς είμαστε οι εγκλωβισμένοι…

Το standard είναι το RCS. Ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

Όπως το WiFi δημιουργήθηκε και έγινε standard από το Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE).

Έτσι και το RCS δημιουργήθηκε και έγινε standard από το Global System for Mobile Communications (GSM).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, john_ είπε

To DirectX είναι προϊόν, όχι πρωτόκολλο. Θα έλεγα σε αυτή τη φάση να σταματήσουμε τη συζήτηση γιατί δεν έχει νόημα. Εφόσον δεν κάνετε τον κόπο να καταλάβετε τις διαφορές.

Κάνεις λάθος το DirectX είναι API Library για  development μόνο για Windows και  το iMessage  είναι εφαρμογή που  χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο  της Apple. Να χρησιμοποιούν όλοι openGL άμα πάμε με την ίδια λογική για να είναι διαθέσιμα πιο εύκολα τα παιχνίδια σε όλες  τις πλατφόρμες.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dimitris_1981 είπε

Κάνεις λάθος το DirectX είναι API Library για  development μόνο για Windows και  το iMessage  είναι εφαρμογή που  χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο  της Apple. Να χρησιμοποιούν όλοι openGL άμα πάμε με την ίδια λογική για να είναι διαθέσιμα πιο εύκολα τα παιχνίδια σε όλες  τις πλατφόρμες.

Κουράστηκα να εξηγώ τι σημαίνει πρωτόκολλο. Τα παρατάω. Δεν υπάρχει σωτηρία. 

Δημοσ.
11 hours ago, Diavolos666 said:

Ναι αυτούς τους νόμους κρίνουμε γιατί δεν τους ψήφισα εγώ, τους συντάσσουν οι χαρτογιακάδες χωρίς να ρωτήσουν κανέναν και έχω κάθε δικαίωμα να μην συμφωνώ μαζί τους.

Ζεις σε μια νόμιμη κοινωνία κι όχι σε μπανανία. Δεν νομίζω να έχουμε και τα φόντα (εγώ είμαι καλός στο ΙΤ -λένε-, όχι όμως στη Γεωργία, στις αγορές, στα οικονομικά κλπ κλπ) να ψηφίζεις όλους τους νόμους που περνάνε.

Τί εννοείς ότι έχεις το δικαίωμα: Εννοείς ότι έχεις το δικαίωμα να εκφράζεσαι κατά του νόμου ή ότι έχεις το δικαίωμα να μην τον ακολουθείς; Γιατί, εάν εννοείς το δεύτερο, φαντάζεσαι όλοι μας να μην ακολουθούσαμε τους νόμους; Υπάρχει στην σύγχρονη ιστορία αναρχη κοινωνία που επιβίωσε; Είμαστε έτοιμοι για μια ασύδοτη κοινωνία που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, john_ είπε

Κουράστηκα να εξηγώ τι σημαίνει πρωτόκολλο. Τα παρατάω. Δεν υπάρχει σωτηρία. 

Ναι έλα να μας πεις μετά από 20 χρόνια επαγγελματικά στον χώρο τι  είναι πρωτόκολλο.

Λες πρώτα την μπαρούφα  για το DirectX και μετά  καραμέλα το πρωτόκολλο. 

Σου λένε αν θέλουν ας πιέσουν τους πάροχους να το υιοθετήσουν γιατί στην ουσία είναι η εξέλιξη του SMS/MMS αλλά εκεί δεν μας νοιάζει γιατί δεν λέγονται Apple. Η  πλάκα είναι αν το κάνουν αναγκαστικά θα  το έχει και η Apple όπως έχει τώρα τα SMS/MMS. 

Και επειδή είναι πρωτόκολλο πρέπει να το χρησιμοποιούν όλοι; Είναι επιλογή του καθενός τι  θα χρησιμοποιεί.

Εγώ χρησιμοποιώ Viber αλλά θέλω να έχω και κάτι διαφορετικό.  

Επίσης  τα χρόνια που ξόδεψε σε R&D η Apple για να  έχει το καλύτερο interface & features με ανώτερη ποιότητα  από το RCS ,όταν αυτό δεν χρησιμοποιούταν καν, ποιος θα της  τα πληρώσει; Και τελικά να έχω ένα κατώτερο αποτέλεσμα που το έχω ήδη απλά βάζοντας μια εφαρμογή.

Δηλαδή  στο 90% τον φίλων που έχει android θέλω να μιλήσω  το κάνω  τώρα  με SMS ή μέχρι πριν 2  μήνες που είχα  android δεν μίλαγα στο άλλο 10%;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Ναι έλα να μας πεις μετά από 20 χρόνια επαγγελματικά στον χώρο τι  είναι πρωτόκολλο.

Λες πρώτα την μπαρούφα  για το DirectX και μετά  καραμέλα το πρωτόκολλο. 

Επειδή λοιπόν καυχιέσαι για την εμπειρία σου, να σου πω έμπειρε επαγγελματία πως το API (Application Programming Interface) αφορά την επικοινωνία (ναι καλά μάντεψες) μεταξύ εφαρμοργών (applications).

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας, αφορά την επικοινωνία μεταξύ 2 συστημάτων σε ένα δίκτυο.

Έμαθες κάτι καινούριο λοιπόν σήμερα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...