Προς το περιεχόμενο

Η Google θέλει η Ευρώπη να κατατάξει το iMessage ως gatekeeper, προσβάσιμο και σε τρίτες υπηρεσίες

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε

Μέσω πρωτοκόλλων σου ξέφυγε η ουσία. Επίτηδες θα πω….

Και η τηλεοράση έχει Hw/sw που μεταφράζει το σήμα σε εικόνα και ήχο. Επειδή πχ Η digea επικοινωνεί το σήμα δεν πάει να πει ότι ο μηχανισμός μετάφρασης του σήματος επικοινωνεί με την digea. 

Αναφορά σε κείμενο

Αυτά είναι gatekeeper και όχι αν μια εταιρία θα χρησιμοποιήσει στο software της ένα πρωτόκολλο ενώ εδω  και χρόνια  έχει καλύτερο προϊόν. Να  πάψει τότε και η MS να έχει DirectX με αυτή την λογική.

Αναφορά σε κείμενο

Και επειδή είναι πρωτόκολλο πρέπει να το χρησιμοποιούν όλοι; Είναι επιλογή του καθενός τι  θα χρησιμοποιεί.

Εγώ χρησιμοποιώ Viber αλλά θέλω να έχω και κάτι διαφορετικό. 

Αναφορά σε κείμενο

Για να μάθεις εσύ λοιπόν, το API δεν αφορά επικοινωνία και ειδικά το DirectX.

Αναφορά σε κείμενο

Το πρόγραμμά δεν επικοινωνεί, αξιοποιεί/χρησιμοποιεί το API. 

Αναφορά σε κείμενο

Μην ασχολείσε άλλο αδελφέ.

Εδώ μας βγάλαν τα Interface επικοινωνία και ειδικά το DirectX ώστε να αποφύγουν την ουσία της συζήτησης.

Αναφορά σε κείμενο

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τεχνικά ότι τα API δεν είναι μορφή επικοινωνίας άλλα επικοινωνείς data από και προς αυτά  μέσω των πρωτόκολλων επικοινωνίας δεν μπορώ να σε βοηθήσω. 

Αναφορά σε κείμενο

Ας τον αδελφέ δεν έχει διαβάσει καν τι του λέμε. Νομίζει ότι του είπαν ότι το directX είναι πρωτόκολλο. 

Εδώ για να θυμηθείς λίγο τι έλεγες. Δεν ξανα ασχολούμαι. Όποιος ξέρει θα δεί και θα καταλάβει τι λέω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 211
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

2 λεπτά πριν, john_ είπε

Εδώ για να θυμηθείς λίγο τι έλεγες. Δεν ξανα ασχολούμαι. Όποιος ξέρει θα δεί και θα καταλάβει τι λέω.

Άντε μπας και ησυχάσουμε από σένα.

Συμφωνούμε κάποιος που ξέρει ελληνικά θα καταλάβει τι λέω. Επίσης δεν θα πιαστεί από ένα άσχετο θέμα για να μην απαντάει στην ουσία αλλά να ψάχνει τρόπο να τσακωθεί και να προσβάλλει τους άλλους.

• Like 2

1 λεπτό πριν, Dimitris_1981 είπε

Άντε μπας και ησυχάσουμε από σένα.

Συμφωνούμε κάποιος που ξέρει ελληνικά θα καταλάβει τι λέω. Επίσης δεν θα πιαστεί από ένα άσχετο θέμα για να μην απαντάει στην ουσία αλλά να ψάχνει τρόπο να τσακωθεί και να προσβάλλει τους άλλους.

Πήγαινε αναζήτησε τα μηνύματα να δεις ποιος ήθελε να τσακωθεί και να προσβάλλει τον άλλον. Τα έχω και πιο πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, john_ είπε

Επειδή λοιπόν καυχιέσαι για την εμπειρία σου, να σου πω έμπειρε επαγγελματία πως το API (Application Programming Interface) αφορά την επικοινωνία (ναι καλά μάντεψες) μεταξύ εφαρμοργών (applications).

Το πρωτόκολλο επικοινωνίας, αφορά την επικοινωνία μεταξύ 2 συστημάτων σε ένα δίκτυο.

Έμαθες κάτι καινούριο λοιπόν σήμερα.

Η μόνη λέξη που είχα πει είναι μπαρούφα γιατί είπες ότι δεν κάνουμε τον κόπο να καταλάβουμε λες και είμαστε άσχετοι. 

Από την λέξη μπαρούφα μέχρι την ευθεία ειρωνεία - προσβολή στην επαγγελματική γνώση - επάρκεια δεν νομίζεις ότι υπάρχει κάποια απόσταση;

και για να στο κάνω λιανά το ένα σχολιάζει την άποψη ίσως λίγο άκομψα , το δεύτερο σχολιάζει το άτομο.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Dimitris_1981 είπε

Η μόνη λέξη που είχα πει είναι μπαρούφα γιατί είπες ότι δεν κάνουμε τον κόπο να καταλάβουμε λες και είμαστε άσχετοι. 

Από την λέξη μπαρούφα μέχρι την ευθεία ειρωνεία - προσβολή στην επαγγελματική γνώση - επάρκεια δεν νομίζεις ότι υπάρχει κάποια απόσταση;

Δεν υπάρχει καμία απόσταση. Πρόσβαλλες και συνέχισες να το κάνεις. Γι αυτό είναι ώρα να σταματήσεις.

3 λεπτά πριν, john_ είπε

Δεν υπάρχει καμία απόσταση. Πρόσβαλλες και συνέχισες να το κάνεις. Γι αυτό είναι ώρα να σταματήσεις.

Αν δεν καταλαβαίνεις την απόσταση του χαρακτηρίζω μια άποψη με ένα άνθρωπο τι να σου πω.

Ειναι το ίδιο να πεις είπες  βλακεία με το είσαι βλάκας; 
Επισης φυσικά και μετά από αυτό λαμβάνεις την ανάλογη αντιμετώπιση.

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 9/11/2023 στις 9:26 ΜΜ, moican είπε

Με την τελευταία πρόταση υποθέτω υπερασπίζεσαι την ελευθερία του κάθε δημιουργού να ορίζει το προϊόν του όπως ο ίδιος θέλει. Θα ήθελα να ήταν οι καταναλωτές - πελάτες της που θα την οδηγήσουν να το υιοθετήσει αυτό το πρωτόκολλο και όχι όλοι όσοι ΔΕΝ θέλουν να αποκτήσουν συσκευή ios…

Συμφωνώ αρκεί όπως σου απάντησαν και οι άλλοι να γνωστοποιήτε στον χρήστη. Να μου γράφει αναλυτικά πως δεν μπορώ να έχω συνδεσιμότητα με έκτος ios ως στρατηγική κίνηση της εταιρείας στο να εκμεταλλεύεται. Σαν ios δε βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ κακό να μπορώ να μιλάω και με χρήστες εκτός ios το ίδιο άνετα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, hellghan είπε

Συμφωνώ αρκεί όπως σου απάντησαν και οι άλλοι να γνωστοποιήτε στον χρήστη. Να μου γράφει αναλυτικά πως δεν μπορώ να έχω συνδεσιμότητα με έκτος ios ως στρατηγική κίνηση της εταιρείας στο να εκμεταλλεύεται. Σαν ios δε βρίσκω ΚΑΝΕΝΑ κακό να μπορώ να μιλάω και με χρήστες εκτός ios το ίδιο άνετα

Καλημέρα. Σε τι ακριβώς μου απαντάς; Αυτό ακριβώς επεσήμανα. Οι ίδιοι οι χρήστες ios είναι αυτοί που θα όφειλαν να πιέσουν την apple για μια εξέλιξη σε αυτό και όχι να υποχρεώνεται από άλλους να αλλάξει κάτι σε αυτό που προσφέρει. Εθελοντικά γίνεται κάποιος, πελάτης της apple. Δεν αγοράζει κανείς με όπλο στο κεφάλι. Και δεν πιστεύω πως αυτό το κυνήγι γίνεται προς όφελος των καταναλωτών καθαρά. Η βιτρίνα είναι κατά τη γνώμη μου. Δεν ήταν ποτέ σταυροφόρος η google αλλά και καμιά άλλη.

Οι χρήστες, γνωρίζουν τί αγοράζουν. Οφείλουν τουλάχιστον…

Επεξ/σία από moican
  • Like 2

6 λεπτά πριν, moican είπε

Καλημέρα. Σε τι ακριβώς μου απαντάς; Αυτό ακριβώς επεσήμανα. Οι ίδιοι οι χρήστες ios είναι αυτοί που θα όφειλαν να πιέσουν την apple για μια εξέλιξη σε αυτό και όχι να υποχρεώνεται από άλλους να αλλάξει κάτι σε αυτό που προσφέρει. Εθελοντικά γίνεται κάποιος, πελάτης της apple. Δεν αγοράζει κανείς με όπλο στο κεφάλι. Και δεν πιστεύω πως αυτό το κυνήγι γίνεται προς όφελος των καταναλωτών καθαρά. Η βιτρίνα είναι κατά τη γνώμη μου. Δεν ήταν ποτέ σταυροφόρος η google αλλά και καμιά άλλη.

Οι χρήστες, γνωρίζουν τί αγοράζουν. Οφείλουν τουλάχιστον…

απάντησα πριν πιω καφέ! τα ίδια λέμε, το διάβασα με διαφορετικό τόνο το μήνυμα σου στην αρχή. Όλα good

• Like 1

• Super Moderators
On 10/11/2023 at 16:55, papp0us said:

[…]

Δεν το προτείνει η Google. η E.E το ΕΠΙΒΑΛΕΙ, σε όλους τους παρόχους μηνυμάτων. Τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς.

[…]

Ας αφήσω αυτά εδώ, για να ξέρουμε τι λέμε:

https://techmaniacs.gr/vodafone-rcs-google-messages/

https://9to5google.com/2023/03/27/vodafone-rcs-messages-android/

Ναι, πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι, το οποίο πρέπει να υιοθετηθεί από τους παρόχους. Πάροχοι, όπως η Vodafone, η Cosmote κλπ κλπ. γιατί θα πρέπει να φτιάξουν υποδομές και servers με υποστήριξη RCS. 

Αυτή τη στιγμή, τα μηνύματα RCS περνάνε υποχρεωτικά από τους servers της… Google. Γιατί μόνο αυτή το υποστηρίζει. 

• Like 5

1 ώρα πριν, paredwse είπε

Ας αφήσω αυτά εδώ, για να ξέρουμε τι λέμε:

https://techmaniacs.gr/vodafone-rcs-google-messages/

https://9to5google.com/2023/03/27/vodafone-rcs-messages-android/

Ναι, πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι, το οποίο πρέπει να υιοθετηθεί από τους παρόχους. Πάροχοι, όπως η Vodafone, η Cosmote κλπ κλπ. γιατί θα πρέπει να φτιάξουν υποδομές και servers με υποστήριξη RCS. 

Αυτή τη στιγμή, τα μηνύματα RCS περνάνε υποχρεωτικά από τους servers της… Google. Γιατί μόνο αυτή το υποστηρίζει. 

Ξέρουμε ακριβώς τι λέμε , και για αυτό λέμε ότι κανείς δε σταματάει την Apple να φτιάξει δικούς της Servers και υποδομές για να μη χρειαστεί να βασιστεί στην Google.

Δε χρειάζεται να έχει την παραμικρή σχέση με τη Google η τους RCS servers της η Apple και πραγματικά δε βλέπω το πως ότι η Vodafone και η κάθε Vodafone , προτίμησε να συνεργαστεί με την Google για να αφαιρέσει ένα πρόβλημα από τα χέρια της , δείχνει ότι το RCS "είναι της Google"

Δεν πρέπει να υιοθετηθεί, έχει υιοθετηθεί, υποστηρίζεται από το σύνολο σχεδόν των providers.

To universal profile του , που μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει η Apple,  είναι υποχρεωτικό για υποστήριξη από όλους τους παρόχους 5G. Ξέρεις πολλούς παρόχους που δεν προσφέρουν 5G;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, papp0us είπε

Ξέρουμε ακριβώς τι λέμε , και για αυτό λέμε ότι κανείς δε σταματάει την Apple να φτιάξει δικούς της Servers και υποδομές για να μη χρειαστεί να βασιστεί στην Google.

Δε χρειάζεται να έχει την παραμικρή σχέση με τη Google η τους RCS servers της η Apple και πραγματικά δε βλέπω το πως ότι η Vodafone και η κάθε Vodafone , προτίμησε να συνεργαστεί με την Google για να αφαιρέσει ένα πρόβλημα από τα χέρια της , δείχνει ότι το RCS "είναι της Google"

Δεν πρέπει να υιοθετηθεί, έχει υιοθετηθεί, υποστηρίζεται από το σύνολο σχεδόν των providers.

To universal profile του , που μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει η Apple,  είναι υποχρεωτικό για υποστήριξη από όλους τους παρόχους 5G. Ξέρεις πολλούς παρόχους που δεν προσφέρουν 5G;

Καταλαβαίνεις ότι από την μια λες “προτίμησε να συνεργαστεί με την Google για να αφαιρέσει ένα πρόβλημα από τα χέρια της” και από την άλλη απαιτείς να το επωμιστεί η Apple που στην τελική δεν την ενδιαφέρει κιόλας…

Τόσα ποστ μου βάζετε λίστες και links με τις υποτιθέμενες εταιρίες που υποστηρίζουν το RCS και ξαφνικά όλοι τους πέταξαν το μπαλάκι στη Google, κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή…

Πραγματικά τώρα, λετε για έμας και εσείς έχετε καταντήσει χειρότεροι ως προς το θέμα υποστηρίξεις μιας εταιρίας σε σημείο που να ψεύδεστε κιόλας…

ΥΓ: Ακόμα δεν κατάλαβα τα περί 5G, το 5g το υποστηρίζει μια χαρά η Apple και πουθενά δεν αναφέρεται το RCS ως προαπαιτούμενο μέρος του…

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3

20 λεπτά πριν, AtiX είπε

Καταλαβαίνεις ότι από την μια λες “προτίμησε να συνεργαστεί με την Google για να αφαιρέσει ένα πρόβλημα από τα χέρια της” και από την άλλη απαιτείς να το επωμιστεί η Apple που στην τελική δεν την ενδιαφέρει κιόλας…

Τόσα ποστ μου βάζετε λίστες και links με τις υποτιθέμενες εταιρίες που υποστηρίζουν το RCS και ξαφνικά όλοι τους πέταξαν το μπαλάκι στη Google, κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας δηλαδή…

Πραγματικά τώρα, λετε για έμας και εσείς έχετε καταντήσει χειρότεροι ως προς το θέμα υποστηρίξεις μιας εταιρίας σε σημείο που να ψεύδεστε κιόλας…

ΥΓ: Ακόμα δεν κατάλαβα τα περί 5G, το 5g το υποστηρίζει μια χαρά η Apple και πουθενά δεν αναφέρεται το RCS ως προαπαιτούμενο μέρος του…

Μαθαμε τώρα ότι η Apple είναι πάροχος 5G και θες να κάνουμε και σοβαρή συζήτηση. Φταίω και εγώ το παραδέχομαι. Οκ το RCS είναι της Google. Δε θα μπω σε συζητήσεις που δεν ξέρετε τι λέτε ρε παιδιά για να υπερασπιστείτε την apple, έχω και εγώ όρια.

Με λες και ψεύτη, ενω σου έχω αποδείξει δεκάδες φορές και σε αυτη την είδηση και όσες φορές έχουμε διαφωνήσει, ότι πάντα ότι λέω στο αποδεικνύω. Περίμενα λοιπόν ένα ελάχιστο επίπεδο που εδώ δε συναντώ, οπότε σταματώ να συμμετέχω.

3 λεπτά πριν, papp0us είπε

Μαθαμε τώρα ότι η Apple είναι πάροχος 5G και θες να κάνουμε και σοβαρή συζήτηση. Φταίω και εγώ το παραδέχομαι. Οκ το RCS είναι της Google. Δε θα μπω σε συζητήσεις που δεν ξέρετε τι λέτε ρε παιδιά για να υπερασπιστείτε την apple, έχω και εγώ όρια.

Με λες και ψεύτη, ενω σου έχω αποδείξει δεκάδες φορές και σε αυτη την είδηση και όσες φορές έχουμε διαφωνήσει, ότι πάντα ότι λέω στο αποδεικνύω. Περίμενα λοιπόν ένα ελάχιστο επίπεδο που εδώ δε συναντώ, οπότε σταματώ να συμμετέχω.

Βρε συ παραδέξου ότι “ποντάρεις σε λάθος άλογο” και πάμε παρακάτω…

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, εκτός του ότι δεν τους ξεκίνησα εγώ, δεν καταλαβαίνω το παράπονο σου… πιάστηκες με την γίδα στην πλάτη, επί τόσα ποστ ζήταγα να μου γράψεις ποιοι υποστηρίζουν το RCS σήμερα και επίτηδες δεν μου απαντούσες γιατί θα αποδεικνυόταν ότι το RCS είναι ένα απαρχαιωμένο και παρατημένο πρωτόκολλο που το ανέστησε η Google για να την “μπει” στην Apple…

εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί δεν με ενδιαφέρει το RCS, εσύ ξέρεις γιατί το υποστηρίζεις???

• Like 1

5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Βρε συ παραδέξου ότι “ποντάρεις σε λάθος άλογο” και πάμε παρακάτω…

Όσο για τους χαρακτηρισμούς, εκτός του ότι δεν τους ξεκίνησα εγώ, δεν καταλαβαίνω το παράπονο σου… πιάστηκες με την γίδα στην πλάτη, επί τόσα ποστ ζήταγα να μου γράψεις ποιοι υποστηρίζουν το RCS σήμερα και επίτηδες δεν μου απαντούσες γιατί θα αποδεικνυόταν ότι το RCS είναι ένα απαρχαιωμένο και παρατημένο πρωτόκολλο που το ανέστησε η Google για να την “μπει” στην Apple…

εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά γιατί δεν με ενδιαφέρει το RCS, εσύ ξέρεις γιατί το υποστηρίζεις???

Αχά άρα εκτός της Apple ως 5G πάροχος, τώρα έχουμε και εμένα που σε είπα πρώτα ψεύτη, οπότε εσυ αμύνθηκες.

Ποιοι πάροχοι υποστηρίζουν ΣΗΜΕΡΑ το RCS; 

Σου απάντησα. Όσοι προσφέρουν 5G, γιατι είναι στα προαπαιτούμενα. 

Δε σου φτάνει η δική μου εκδοχή; Διάβασε αυτή της GSMA 

https://www.gsma.com/futurenetworks/rcs/universal-profile/

However, the 5G standards mandate the implementation of RCS in 5G networks and devices.

Ψεύτες και η GSMA ε; Τσιράκια της Google. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα.

Το απαρχαιωμένο και παρατημένο πρωτόκολλο λοιπόν, είναι υποχρεωτικό για τους παροχους 5G, δηλαδή το 99% των παρόχων, ΕΞΟΥ και η Vodafone συνεργάστηκε με την Google, γιατί και να ήθελε να μην το υποστηρίξει, δε μπορούσε. Είναι υποχρεωμένη. Προκειμένου λοιπόν να το συντηρεί αυτή, έβγαλε το πρόβλημα απο τα χέρια της.

1+1=2.

Για να συνεχίσουμε λοιπόν την συζήτηση, επειδή πιάστηκα με τη γίδα στην πλάτη και είμαι ψεύτης, περιμένω τα δικά σου επίσημα χαρτιά που δείχνουν οτι το RCS είναι α) απαρχαιωμένο β) παρατημένο γ) της Google.

Οταν δεν ξέρεις κάτι, μην επιμένεις, γιατι φτάνουμε σε αυτό το σημείο και είναι κρίμα.

Πες δεν ξέρω, δεν μου αρέσει. Μην προσπαθείς να μας κάνεις μάθημα, όταν δεν ξέρεις την Αλφαβήτα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...