DimKnp Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, AtiX είπε Το θέμα είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να μην υπάρχουν μόνο δυο λειτουργικά*, εμένα μου λείπει μια τρίτη επιλογή όπως ήταν τα Windows Phone… Βασικά υπάρχουν κι άλλα. Mobian, Ubuntu Phone και postmarketOS είναι μερικά παραδείγματα από Linux ROMS (όχι Android). Αν θες βάζεις Waydroid πάνω στο Linux και τρέχεις και Android εφαρμογές, χωρίς το overhead του emulation. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από DimKnp 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, DimKnp είπε Βασικά υπάρχουν κι άλλα. Mobian, Ubuntu Phone και postmarketOS είναι μερικά παραδείγματα από Linux ROMS (όχι Android). Αν θες βάζεις Waydroid πάνω στο Linux και τρέχεις και Android εφαρμογές, χωρίς το overhead του emulation. Μιλάς για modιές, μιλάω για λειτουργικό το οποίο με το που ανοίγω την νέα μου συσκευή να λειτουργεί… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DimKnp Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, AtiX είπε Μιλάς για modιές, μιλάω για λειτουργικό το οποίο με το που ανοίγω την νέα μου συσκευή να λειτουργεί… Άρα και στα PC τα Linux δεν μετράνε, επειδή όλα πωλούνται με Windows, Mac ή FreeDOS; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, DimKnp είπε Άρα και στα PC τα Linux δεν μετράνε, επειδή όλα πωλούνται με Windows, Mac ή FreeDOS; Μα το ποσοστό των Linux είναι σε τόσο μικρό για συγκεκριμένους λόγους… πχ πόσα από τα 200 κινητά που κυκλοφορούν κάθε χρόνο υποστηρίζονται, τι εφαρμογές υπάρχουν και αλλά πολλά πρακτικά πράγματα… είναι αστείο σε μια κουβέντα περί mobile λειτουργικών να προτείνουμε Linux διανομές και πραγματικά δεν μπορώ να δω που μπορεί να καταλήξει η συζήτηση μας και τι σχέση έχει με το RCS… Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από AtiX 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Μα το ποσοστό των Linux είναι σε τόσο μικρό για συγκεκριμένους λόγους… πχ πόσα από τα 200 κινητά που κυκλοφορούν κάθε χρόνο υποστηρίζονται, τι εφαρμογές υπάρχουν και αλλά πολλά πρακτικά πράγματα… είναι αστείο σε μια κουβέντα περί mobile λειτουργικών να προτείνουμε Linux διανομές και πραγματικά δεν μπορώ να δω που μπορεί να καταλήξει η συζήτηση μας και τι σχέση έχει με το RCS… Μην ασχολείσε άλλο αδελφέ. Εδώ μας βγάλαν τα Interface επικοινωνία και ειδικά το DirectX ώστε να αποφύγουν την ουσία της συζήτησης. Ότι και να πεις, ότι και να γράψεις θα σου απαντήσουν σε κάτι άλλο ή θα πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Αν δεν υπήρχε η λέξη Apple τα Post θα ήταν κατά 80% λιγότερα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Εδώ μας βγάλαν τα Interface επικοινωνία και ειδικά το DirectX ώστε να αποφύγουν την ουσία της συζήτησης. Φίλε μου, με το συμπάθειο αλλά, όταν δεν ξέρεις καλύτερα να μην μιλάς. An application programming interface (API) is a way for two or more computer programs to communicate with each other. Microsoft DirectX is a collection of application programming interfaces (APIs) for handling tasks related to multimedia, especially game programming and video, on Microsoft platforms. Αρκετή άγνοια ανέχθηκα σήμερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, john_ είπε Φίλε μου, με το συμπάθειο αλλά, όταν δεν ξέρεις καλύτερα να μην μιλάς. An application programming interface (API) is a way for two or more computer programs to communicate with each other. Microsoft DirectX is a collection of application programming interfaces (APIs) for handling tasks related to multimedia, especially game programming and video, on Microsoft platforms. Αρκετή άγνοια ανέχθηκα σήμερα. Θα στο εξηγήσω αλλιώς όταν λες επικοινωνώ με το Web Service τι εννοείς; Η επικοινωνία γίνεται μέσω https,tcp/ip port, TLS κτλ. το ίδιο το web service είναι ένα πρόγραμμα που του κάνεις χρήση. Οι επικοινωνία δεδομένων γίνεται με πρωτόκολλα. Αναφορά σε κείμενο The DirectX software development kit (SDK) consists of runtime libraries in redistributable binary form, along with accompanying documentation and headers for use in coding. Originally, the runtimes were only installed by games or explicitly by the user. Τώρα αν εσύ επικοινωνείς με τις Libraries και δεν τις κάνεις χρήση..... Για αυτό η συνήθης έκφραση είναι Consuming/Using web service. Αναφορά σε κείμενο REST APIs use HTTP 1.1 protocol for data transmission. A REST API is a web service because it uses HTTP protocol to transmit messages. Ακόμα και τον Driver της DB τον χρησιμοποιείς για να επικοινωνήσει μέσω των πρωτόκολλών την βάση. Δεν επικοινωνείς με τον Driver. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από Dimitris_1981 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, john_ είπε Αρκετή άγνοια ανέχθηκα σήμερα. Είναι το λιγότερο άκομψο αυτό που κανείς, πραγματικά άλλοι έπρεπε να παραπονιούνται και όχι εσύ… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, Dimitris_1981 είπε Θα στο εξηγήσω αλλιώς όταν λες επικοινωνώ με το Web Service τι εννοείς; Η επικοινωνία γίνεται μέσω https,tcp/ip port, TLS κτλ. το ίδιο το web service είναι ένα πρόγραμμα που του κάνεις χρήση. Οι επικοινωνία δεδομένων γίνεται με πρωτόκολλα. Τώρα αν εσύ επικοινωνείς με τις Libraries και δεν τις κάνεις χρήση..... Είμαι σε αυτό το τεχνολογικό φόρουμ γιατί πιστεύω πως η διάδοση της γνώσης μας πάει μπροστά. Είναι ξεκάθαρο πως δεν γνωρίζεις ούτε τι είναι το API, ούτε τι είναι το πρωτόκολλο επικοινωνίας, έχεις μπερδευτεί και προσπάθησα να δώσω τα φώτα μου. Δυστυχώς όμως έχω εξαντλήσει την υπομονή μου πλέον και για αυτό δεν θέλω να μπω πλέον στον κόπο να σου εξηγήσω. Δεν σε κατηγορώ που δεν γνωρίζεις, όμως ασκείς πίεση σε κάτι που έχεις παρανοήσει και δεν είσαι διατεθειμένος να ακούσεις. 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Είναι το λιγότερο άκομψο αυτό που κανείς, πραγματικά άλλοι έπρεπε να παραπονιούνται και όχι εσύ… Διάβασε αυτό που έγραψα παραπάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolasemp Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Diavolos666 said: Πολλές υποθέσεις έχεις κάνει, έχω το δικαίωμα να κατακρίνω τους νόμους. Προφανώς αρκετοί όσο μπορούν δεν ακολουθούν όλους τους νόμους γιατί κάπου έχουν ξεφύγει. Δεν ανήκουμε εμ΄ςι στο κράτος, το κράτος μας ανήκει και υποτίθεται ότι όλοι αυτοί εργάζονται για εμάς και όχι για να μας έχουν κάτω από τα @@ τους. Πολύ θεωρητική κουβέντα ξεκινάς. Όλα κάποτε τελειώνουν και οι αυτοκρατορίες και τα κράτη και όλα. Με την ΕΕ τα βάζω που είναι κόντρα στην λογική και σε κάποια φάση δεν θα επιβιώσει ούτε αυτή και φυσικά όχι με πολιτικό τρόπο αλλά με άσχημο τρόπο. Έχουν γίνει οι δυνάστες των κρατών μελών και αποφασίζουν "για το καλό μας". Ήδη η Αγγλία αποχώρησε, όταν μας ρώτησαν εμάς στο δημοψήφισμα ο κόσμος είχε την εντύπωση ότι ψήφιζε κατά της ΕΕ και ψήφισαν κατά πλειοψηφία "όχι" κι ας εφάρμοσαν οι χαρτογιακάδες το "ναι". Μάλιστα εμείς ψηφίσαμε "όχι" με μεγαλύτερο ποσοστό από ότι η Αγγλία, απλά εκεί έχουν δημοκρατία εδώ όχι, γιατί όταν οι άλλοι είχαν δημοκρατία εμείς επιστρέψαμε στο να τρώμε βελανίδια! Να τους κρίνεις, έχεις το δικαίωμα. Να μην τούς ακολουθείς, όμως, είναι παραβατικό. Οι νόμοι είναι εκεί για να ρυθμίζουν τις ελευθερίες μας, όταν εκείνες ξεκινούν να γίνονται βάρος στους υπόλοιπους πολίτες. Συνεπώς, στην παραβατική συμπεριφορά βγαίνει χαμένος ο διπλανός σου. Ούτε το κράτος μάς ανήκει ούτε σού ανήκει. Το κράτος είμαστε όλοι μας και δεν υπάρχει σχέση ιδιοκτησίας. Εάν με το κράτος εσύ εννοείς την εκάστοτε κυβέρνηση, είναι άλλο θέμα. Αυτό για την ΕΕ το αφήνω απ'έξω. Η ιστορία έχει δείξει ότι η ισχύς εν τη ενώσει. Τους ευρωβουλευτές που είναι στην ευρωβουλή εγώ κι εσύ τούς ψηφίζουμε. Άρα ψηφίζεις κάποιους που είναι κόντρα στη λογική; Οκ, πάω πάσο. Τώρα σοβαρά, θεωρείς ότι η Αγγλία αποχώρησε γιατί ήταν δυνάστης η ΕΕ ή επειδή πλέον η αυτοκρατορική νοοτροπία της Αγγλίας δεν περνούσε πλέον στο Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο; Μάλλον το δεύτερο. Ήθελε πάντα να είναι κερδισμένη, παραπάνω "ίση από τους ίσους". Ας βγήκε, καλύτερα. Αλλά οκ, ας παλέψουμε όλοι στο δικαίωμά μας να μην υπάρχουν δικαιώματα : Κάτω η Δύση και κάτω η ΕΕ Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2023 από nickolasemp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitris_1981 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, john_ είπε Είμαι σε αυτό το τεχνολογικό φόρουμ γιατί πιστεύω πως η διάδοση της γνώσης μας πάει μπροστά. Είναι ξεκάθαρο πως δεν γνωρίζεις ούτε τι είναι το API, ούτε τι είναι το πρωτόκολλο επικοινωνίας, έχεις μπερδευτεί και προσπάθησα να δώσω τα φώτα μου. Δυστυχώς όμως έχω εξαντλήσει την υπομονή μου πλέον και για αυτό δεν θέλω να μπω πλέον στον κόπο να σου εξηγήσω. Δεν σε κατηγορώ που δεν γνωρίζεις, όμως ασκείς πίεση σε κάτι που έχεις παρανοήσει και δεν είσαι διατεθειμένος να ακούσεις. Διάβασε αυτό που έγραψα παραπάνω Μάλλον είναι πιθανότερο ότι δεν έχεις σχέση με την πληροφορική και κάνεις διαρκώς προσωπικές επιθέσεις. Το 60% των προγραμμάτων μου είναι SOAP/REST APIs. Και επίσης χρησιμοποιώ άπειρα APIs. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τεχνικά ότι τα API δεν είναι μορφή επικοινωνίας άλλα επικοινωνείς data από και προς αυτά μέσω των πρωτόκολλων επικοινωνίας δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Dimitris_1981 είπε Μάλλον είναι πιθανότερο ότι δεν έχεις σχέση με την πληροφορική και κάνεις διαρκώς προσωπικές επιθέσεις. Το 60% των προγραμμάτων μου είναι SOAP/REST APIs. Και επίσης χρησιμοποιώ άπειρα APIs. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις τεχνικά ότι τα API δεν είναι μορφή επικοινωνίας άλλα επικοινωνείς data από και προς αυτά μέσω των πρωτόκολλων επικοινωνίας δεν μπορώ να σε βοηθήσω. OK. Όπως νομίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, john_ είπε Είμαι σε αυτό το τεχνολογικό φόρουμ γιατί πιστεύω πως η διάδοση της γνώσης μας πάει μπροστά. Είναι ξεκάθαρο πως δεν γνωρίζεις ούτε τι είναι το API, ούτε τι είναι το πρωτόκολλο επικοινωνίας, έχεις μπερδευτεί και προσπάθησα να δώσω τα φώτα μου. Δυστυχώς όμως έχω εξαντλήσει την υπομονή μου πλέον και για αυτό δεν θέλω να μπω πλέον στον κόπο να σου εξηγήσω. Δεν σε κατηγορώ που δεν γνωρίζεις, όμως ασκείς πίεση σε κάτι που έχεις παρανοήσει και δεν είσαι διατεθειμένος να ακούσεις. Διάβασε αυτό που έγραψα παραπάνω Έχεις καταλάβει ότι ο @Dimitris_1981 σε θέμα για την ακρίβεια πχ, σου λέει ότι όπως είναι ακριβά τα μήλα έτσι είναι ακριβά και τα πορτοκάλια, εσύ του απαντάς ότι είναι δυο διαφορετικά φρούτα και άρα δεν ισχύουν οι αυξημένες τιμές? Έχεις επίσης συνειδητοποιήσει ότι έχεις μπλεχτεί σε έναν ατέρμονο διάλογο και προσπαθείς να μας πείσεις ότι: α) πρέπει σώνει και καλά να ακολουθήσουμε ένα απαρχαιωμένο και εγκαταλελειμένο πρωτόκολλο επειδή το προτείνει η Google… β) πρέπει σώνει και καλά να έχουμε πρόβλημα επειδή δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε SMS, συγνώμη εμπλουτισμένα SMS, με τους φίλους μας με Android… Πραγματικά τώρα πλην της Google ποιος άλλος ενδιαφέρεται???? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papp0us Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, AtiX είπε α) πρέπει σώνει και καλά να ακολουθήσουμε ένα απαρχαιωμένο και εγκαταλελειμένο πρωτόκολλο επειδή το προτείνει η Google… β) πρέπει σώνει και καλά να έχουμε πρόβλημα επειδή δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε SMS, συγνώμη εμπλουτισμένα SMS, με τους φίλους μας με Android… Πραγματικά τώρα πλην της Google ποιος άλλος ενδιαφέρεται???? Όλα καλά, εσένα, προσωπικά όμως ποιος σε αναγκάζει να κάνεις οτιδήποτε; Ήρθε κάποιος και σου είπε "βάλε RCS στο κινητό σου"; Είσαι μεγαλομέτοχος της Apple και σε αγγίζει αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο, οπότε εμμέσως πλην σαφώς σε "αναγκάζουν"; Ποιοι είστε ¨"εσείς" που θα έχετε πρόβλημα ή δε θα έχετε με την ανάγκη -ή όχι- της Apple να συμμορφωθεί με Ευρωπαϊκή οδηγία; Γιατί έχω αρχίσει να μπερδεύομαι. Οποιοσδήποτε σώφρων χρήστης, που ξέρει το συμφέρον του, ενδιαφέρεται για τη χρήση ενός στάνταρ ανοιχτού προτύπου απο την Apple, την ώρα που το υποστηρίζουν όλοι οι υπόλοιποι. "Απαρχαιωμένο και εγκαταλελειμμένο πρωτόκολλο". Το RCS. Μάιστα. Δεν το προτείνει η Google. η E.E το ΕΠΙΒΑΛΕΙ, σε όλους τους παρόχους μηνυμάτων. Τουλάχιστον σε αυτούς που έχουν σημαντικό μερίδιο αγοράς. Την ίδια γκρίνια είχατε και για το Type-C τώρα ξαφνικά είναι άλλη ζωή με το Type-C μπράβο στην Apple. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jiakometi Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2023 Επειδή το πράγμα εκτροχιάζεται όπως κάθε θέμα Apple….. Και διακρίνω και κάποια απώλεια ψυχραιμίας… Οσοι έχουν «βρει το φως τους» με άλλες λύσεις (Android κλπ), τι εσωτερική ανάγκη τους οδηγεί να «αναμορφώσουν» την Apple ή τους χρήστες της ? Προς τι τόσο μένος σε κάθε νήμα ? Δεν παρατηρώ την ‘ίδια συμπεριφορά από χρήστες IOS/Mac OS σε νήματα Android/Windows/Linux κλπ…. Γιατί λοιπόν τόσο «ενδιαφέρον» από μη χρήστες σε νήματα Apple ? Ρητορικό το ερώτημα …Όλοι ξέρουμε την απάντηση… Λοιπόν κύριοι, τα πράγματα είναι απλά … ¨όποιος θέλει και όποιος μπορεί, (συνδυαστικά αυτά), παίρνει Apple, όποιος όχι, τότε δόξα τω θεώ, υπάρχουν και άλλες, αρκετές λύσεις, εξίσου καλές για κάποιους. End of story. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα